Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Jsem alchymista, tvrdí Pohlreich a připraví karibské vepřové koleno

Pohlreich se pouští do exotiky a připraví několik jídel z karibské oblasti. V praxi to znamená, že využije mořské potvory, ananas, med, chilli koření i tuny čerstvého koriandru.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Foto

D87a51v62i62d 41S15c35h23n45e85b41e68r64g85e75r 9255668853813

Tak ona se podstata alchymie od gastronomie moc neliší, jen nechápu jak se tu plno diskutujících může zbláznit že o sobě řekl je "alchymista" nenapadlo někoho že je to třeba vtip? A on musí být kuchař zároveň i "alchymista" to k tomu prostě patří.

0/0
3.6.2014 3:18

M26o12n21i93k25a 85R69o74l67l28o33v82á 5753952976505

Ono to zní tak trochu velkohubě,jakože nad něj není,tak asi proto se to lidem nelíbilo.

0/0
3.6.2014 12:15

P46a49v57e48l 47O44d83r81a10z60i13l 6404269707530

Hm, mě to tak nezní, asi proto, že nemám z Pohlreicha komplex.

+1/0
3.6.2014 13:46

M29o95n51i48k67a 93R35o76l92l66o46v17á 5883612206445

To já taky ne,ale hodně záleží na vystupování.V jeho podání to tak působí.A divte se,nelíbí se více lidem,než kolika se líbí.

0/−1
3.6.2014 13:53

M69i24l48a36n 67P28r47o46u42z29a 6202424218547

Já jsem ho slyšel jak to řekl, no a můžu říct že mne tímto rozesmál.

Proč je vlastně vysvětleno níže, vždyť je to prakticky každý kdo vaří.

Spíš jsou bouráci ti kdo mají stále chuťově stejnou bramborovou polévku nebo jakékoli jídlo, aby chutnalo skutečně naprosto stejně. To je pro mne dost velké umění. Protože já si připadám vic alchymista jak ON.

0/0
3.6.2014 18:43

P52a14v24e97l 37O41d37r38a14z24i69l 6564899117390

To je zřejmě dáno také tím, jak vnímáte pojem alchymie, pro mě je to nevědecká chemie.

0/0
4.6.2014 14:31

A55l31e70x64a90n88d90r 89K12o34s81t58k18a 5289566609236

Alchymista těžko, ale že je to dobré věřím.

0/0
2.6.2014 12:43

E31l49i61š32k19a 60K30u82č16e64r98o78v78á 7769272173893

alchymista? to je štráchů kvůli žvanci...

+2/−2
1.6.2014 21:12

A21n58d54r50e31a 62Č61i11e89r26n77a 5326187800530

Alchymista! Tak to by byl potom každej druhej...panebože., chtít kapku sebereflexe, to by asi bylo moc. Pan Pohlreichdělá sám na sebe  zbytečně moc dobrý dojem.

+6/−1
1.6.2014 20:58

M10i48l16a38n 78P30r93o11u87z58a 6362894228217

Ták, ták. Ten už je jak politik.

+3/0
1.6.2014 21:32

J35i17ř73í 67M96i69c12h19á91l67e87k 3592422920825

kohout pěkně vojel slepici...

+2/0
1.6.2014 18:00

M96i73l35a21n 98P40r72o47u48z86a 6952204698957

Jaký alchymista? Stačí projít YouTbe, coocing portály a eventuelně TV Paprika a z každého bude alchimista a určitě se to bude jíst a chutnat.

+8/−9
1.6.2014 10:46

M24i41l50a50n 75P81r51o20u35z48a 6782434188797

opr. druhý alchymista.

0/0
1.6.2014 10:47

M28i77l45a37n 21P13r23o33u24z90a 6812474868687

Ještě jedna chyba se mi vloudila opr. cooking.

To je tak když je kvap a ještě neumí po sobě číst, no a ještě jedno, ale to již si určitě domyslíte sami.

0/0
1.6.2014 17:36

M85i71l85a98n 15P93r59o26u46z83a 6592504728717

You Tube, ach jo. Již nad sebou pláču.

0/0
1.6.2014 18:26

M35i56l76a89n 59P54r69o12u59z83a 6172564728107

Ještě se nenašel jediný mínusář, který by řekl proč nesouhlasí, nebo jestli je to kvůli těm chybám.

0/0
1.6.2014 19:46

P50e68t12r 87M23o64t47y48č49k72a 2482588620809

Tak jo, já mínusy nedávám, ale nesouhlasím s vámi, pokud jde o ten YT a další zdroje. Skutečný kuchař z vás opravdu nebude, pokud se podíváte na nějaká videa, na televizi, popřípadě přečtete pár receptů. Recepty a postupy zdaleka nestačí. Musíte znát technologie, vědět, jak se která surovina chová při různých úpravách a to jsme teprve na začátku - jakmile se budete snažit uvařit něco složitějšího, budete navíc potřebovat velmi dobrý time management. Když to budete chtít dělat ve velkém, zjistíte, že potřebujete být hodně dobrý v ekonomice a nakonec i v manažerských dovednostech.

Mezi námi - ani chvíli jsem nerozporoval to, že nedůvěřujete Pohlreichovi - toho komentovat nebudu, je to docela obyčejný televizní hvězdička, která si vydělává na svůj chleba, dělá si PR a přitom provozuje pár podniků, které by velmi pravděpodobně zdaleka neměly to jméno, kdyby nebyl "tváří" lidových televizních kanálů.

+3/0
1.6.2014 23:59

M92i85l85a48n 40P87r75o46u10z32a 6922274668367

Děkuji za odpověď. A nyní Vám vysvětlím, jak je to s tím alchymistou neboli jak to myslím. Právě po zhlédnutí uváděných typů zdrojů se z vás stává ten alchymista, jelikož vlastně začínáte vařit stylem patlámo, patlámo. (Převzato z filmu) takže stačí se jen držet receptů. Pak něco vytvoříte dochucujete atd. a sníte to. Samozřejmě nepřipálit a jiné zhovadilosti. Jestliže vás to chytne, to vaření, tak se sám zdokonalujete, jak v technice, tak i ve výběru receptů a zkoušíte jiné složitější věci. Takže se dá říct, že jste opět takový alchymista. Já nejsem profesionální kuchař a také zkouším různé receptůry (vlastní obměny) a se i koukám, dá se říci i se zájmem, na jeho pořady s tím, že se něco nového dozvím a tak celkově.

To co jste popsal dále to se týká řízení podniku, v tom s Vámi naprosto souhlasím.

A v jednom TV pořadu vlastně práskli, že je vlastně bratranec nějaké VIP hvězdy, tak se tam dostal. Budíš mu přáno !!!

Ještě přidám takovou maličkost která mne velmi mile překvapila a to v pořadu "Kluci v akci". Náš mistrovský tým, který vyhrál na mezinárodním poli. Velmi mladí kluci a předváděli zvěřinu. Moc se mi to líbilo.

+1/0
2.6.2014 3:05

T86e78r51e42z93a 18N57o44v95o46t84n34á 7339843827387

jámalalicha, patlála, paprťála...

+1/0
2.6.2014 10:41

M41i95l73a75n 26P72r45o75u68z95a 6622504468197

A budem tomu říkat Slivovice.

0/0
2.6.2014 15:44

J70a55n 38S59o68u97k39u53p 1494154456965

Budu den předem zapalovat gril, abych na něm na pánvi opekl rajčata na pár minut, ne? Jako, chápu proč je to tak udělané a natočené, ale vypadá to už hodně samoúčelně.

+7/0
1.6.2014 10:03

J48i11ř23í 17Ř12í91h18a 2683354295501

Takto vaří 80% kuchařů a 60% kuchařů amatérů. Nevím, proč mu ty keci lidi žerou. Snad se odlišuje tím vole, vole.

+7/−7
1.6.2014 11:28

O49s63k51a13r 82K46o41v67a21ř34í34k 8897553736637

Zdenda je pro většinu národa modlou. Drtivá většina nikoho jiného neuznává. :-/

+2/−11
1.6.2014 14:42

P86e53t83r 90K89u37l77d76a 2702311688659

nepochopím, ale když jdu do hospody tak jsem neslyšel na tohoto všeumělce jediné pochvalné slovo

+5/−1
1.6.2014 17:05

J13a53r80o20s89l29a16v 74B18r65ü25m92m22e80r 7934213716

Hmm to o těch hospodách dost vypovídá, asi bych tam být raději V8ma nechodil..

0/−1
2.6.2014 14:14

M57i54l48a52n 25T48a34n76c44o90š 1725724911298

Nevím, nevím. Rád se podívám. Ale modla? Neznám ani nikoho, pro koho by modla byl. Akorát mi v diskusích přijde vtipné, jak na něho všichni nadávají :)

+6/0
1.6.2014 17:08

J43a26n 42S87o85u10k44u15p 1834804656965

Jo, je pár lidí, kteří mu to fakt žerou, vím o nich.

+3/−1
1.6.2014 18:13

H71e59l71e19n95a 26V16e28v26e81r25k49o63v29a 3139747

Já na něj taky nadávám.To když začne v 10 večer vařit dostávám obrovský hlad.Ale jinak se ráda podívám,vždycky se dá něco přiučit.:-)

+1/0
1.6.2014 19:09

J97i56ř42í 81Ř87í32h97a 2593334935921

V každém národě se najdou užiteční idioti, je ale pravdou, že u nás jich je trochu moc...

+2/0
1.6.2014 17:34

P75a66v73e72l 82Š55e53b88e61s66t48a 4742668535758

A tady na ýHojte je spousta těch neužitečných, co všude byli a všechno ví nejlíp...

0/0
1.6.2014 19:33

J47i28ř75í 78Ř67í81h34a 2463584505981

Pane Šebesta, čistá pravda, čistá pravda...

0/0
1.6.2014 19:42

A77n74d72r98e47a 24Č12i49e49r54n52a 5986697950730

To by nmusela být ta většina úplně vypatlaná...takové lidi naživo nepotkávám, že by adorovali tohoto pána..

+1/0
1.6.2014 21:00

S66t46a36n32i89s88l16a50v 13M31a80l64i21n67a 2387174323737

asi je jasný, že nebudeš rozpalovat gril kuli pár rajčatům, že na tom budeš dělat asi i něco jinýho, ty "inteligente".. spíš mi příde že si tady musí dycky někdo za každou cenu rejpnout.. IQ candát

0/0
2.6.2014 17:09

J15a79n 79S89o24u52k45u35p 1264974326475

Jo, dycky se musí najít někdo, kdo si rýpne. Že, Malino?

0/−1
4.6.2014 15:29







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.