Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Pohlreich ugriloval prima maso. Jenže obyčejný smrtelník ho nesežene

Zdeněk Pohlreich vaří ve čtvrtém díle své grilovací show pro dobrovolné hasiče. A protože jsou to tvrdí hoši, vypustil sladké dezertíky a výrazně se orientoval na maso. Ale také ukáže, jak lze obyčejné brambory vařené ve slupce povýšit na umění.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M22a72r12i70e 18B25u73r94i83a14n63o86v60á 5659727764215

spíše mi vadí "grilování" na kameni, nebo na pánvi, to můžu dělat na sporáku. Podle mě je správná grilovačka přímo na roštu

0/0
13.6.2014 16:17

P77a79v90e35l 51O97d57r30a73z12i91l 6744849687680

No, tak jsem dal do vyhledávače "rib eye s kostí" a měli ho v mikrofarmě. Čili jsou.

0/0
11.6.2014 12:46

O29n21d44ř54e47j 59M19a45l18ý 3114303173483

"Normální" odleželý rib eye steak stojí kolem 600 korun za kilo, variantu s kostí na českém internetu v podstatě nelze dohledat. Zkuste si zadat do vyhledávače Prime rib a se zlou se setkáte."

Cca minuta hledání a našel jsem toto. http://eshop.amaso.cz/ Řeznictví ml. Kšány. Sice to stojí skoro 1000,-/kilo, ale sehnat se dá. Nevím, proč se v článku píší nepravdy.

0/0
10.6.2014 18:51

M41i87l15a93n 68P90r32o80u98z41a 6232254808967

Tak on je to i Eshop což dává větší naději pro získání kvalitního masa i když, tak trochu zajíc v pytli.

0/0
10.6.2014 19:54

M15i32l98a19n 24P45r43o74u25z21a 6352264128417

Mne by zajímalo kde (nebo kdo) u nás maso dozrává měsíc. Je li to jen u řezníka, nebo to má někdo ve své podnikatelské činosti. Třeba jatka. Totiž jedině to zrání tomu masu dává cenu.

0/0
10.6.2014 13:19

O70n89d14ř43e58j 25M42a68l18ý 3324833623873

Třeba u Kšány. Mají pobočku třeba v Dlouhé v Praze 1. Tohle maso tam zraje od 30-60 dnů. Cena je vyšší, ale když to srovnám s cenou běžné pravé svíčkové, tak to stařené maso není zas o tolik dražší.

0/0
10.6.2014 18:54

M68i86l97a29n 72P49r54o85u45z97a 6852844728737

Fajn. Děkuji. Ovšem jakmile bydlíte cca.100 km od Prahy je problém. Ale jo, někdy se může zadařit.

0/0
10.6.2014 19:41

P25a75v79e77l 65O58d60r89a93z96i63l 6984489387950

Tak mají to i v Brně a řek bych, že to bude všude, kde to někdo kupuje v rentabilních obratech.

0/0
11.6.2014 12:46

P10e25t56r 35S76o56k75o95l 8482841707261

No nevím, na heuréce jsem maso ještě nesháněl. Já normálně zajdu do makra a mám hovězí roštěnec i s kostí za 3 minuty u pokladny a na krájení žádného experta z USA nepotřebuji. :-P

+4/−1
9.6.2014 18:16

M94a71r13e29k 69B84r10a66d87á39č 8656345119975

Vážený pane redaktore, když tomu nerozumíte, neumíte vyhledávata ani nevíte o čem píšete, tak o tom raději nepište. Naprosto nesmyslný název článku, např. AMaso v Dlouhé to má. Ano je to dražší, ale to si radši koupím jednou dobré maso, než 2x hnusné maso. Za ten zážitek to stojí ....

0/0
9.6.2014 18:16

P73e88t44r 29C34e21r57v85e30n50y 1603180265

trms.cz ho ma celkem bezne.

+1/0
9.6.2014 15:24

T96o28m36á93š 16Š49a62p87o85v74a37l78o98v 2804494669431

Možná by pane autore stačilo místo Prime rib to hledat česky a možná byste uspěl.

Ovšem pokud pro Vás "normální smrtelník" = "trouba co neumí hledat", pak asi ano ...

+10/0
9.6.2014 1:31

J89a55n 37L12a66k41o75m24ý 7721235405744

Vždyť dnes jde sehnat cokoliv, stačí přijít do obchodu, kde by to mohli mít a pokud nemají, oni to někde objednají.

Pak je to jen otázka ceny.

Kdybych chtěl onen vysoký roštěnec s kostí, za hodinu ho mám, ovšem za 459 za kilo - to si radši koupím kapra

+5/−1
8.6.2014 16:39

J31a52n 21J53a86r80o39s 1939337260708

Nomen omen

+8/−1
8.6.2014 17:41

V22á22c98l61a64v 30K52a71f90t51a39n 7945329163586

:D

0/0
8.6.2014 19:08

M65a51r22t31i92n 19F87r66a42n62t82i90š28e51k 7545430263285

by mě zajímalo, jak se za hodinu měsíc odleží...

0/0
8.6.2014 19:51

T43o25m12á15š 75Š55a70p10o31v87a44l35o29v 2154934319381

Pan Lakomý to myslel tak, že za hodinu sežene ten odleželý. Ale kdo je neschopnej, ten nesežene nic a bude brečet na diskuzi jako autor ...

+5/0
9.6.2014 1:32

V26o72j39t17a 82S54u78k 3457785737121

Zase to potvrzuje ze kopirovani texaskeho steaku uz doslo I tam.Ale celkem nikdo to neumi ;pripravit v surovem stavu.I malo kdy jsou prave rostenky na pulte podle me zkusenosti.V[>-]

+3/−2
8.6.2014 16:16

B10o26h57u35m20i61l 17M13ü53l88l95e50r 6303715315523

Obyčejný smrtelník ho sežene - třeba u pana Kšány: Řeznictví Kšána a syn, Břevnov - Patočkova ulice (č.p. nevím), Praha. A dnes má každý ve svém okolí (městě) soukromého řezníka, kde se může domluvit co má zákazníkovi a ny kdy připravit.

+13/−1
8.6.2014 13:30

J41i22r57k87a 69V89o34j81v13o19d45i87n 6451657367125

Mladej Ksana má amaso.cz. Kousek od kotvy tuším.

+1/0
8.6.2014 13:51

M52i69l83a73n 62K34l73o22u11č50e41k 3410745518677

A tento vyzrálý roštěnec s kostí tam stojí cca 900 za kilo, ale bude to asi vyšší kvalita než něco co se sem veze zavakuované z argentiny.

+4/0
8.6.2014 17:17

P84a39v23e65l 87N89o14v22á75k 4433538255741

Zapomente na to, ze neco, co se vypestovalo v cr a lezelo nekde ctyri tydny, bude lepsi nez dva a pul mesice vyzrale maso z jizni ameriky. Zkuste nekdy vysokou rostenou treba z makra, pokud mate moznost, a zjistite, ze ve srovnani s tim je jakekoliv ceske maso gumove, protoze ho nikdy nenechaji opravdu vyzrat...a je jedno, co vam tvrdi v obchode. Lidi stejne kvalitni hovezi nepoznaji, takze neni potreba to komplikovat. A devet stovek za kilo je zlodejna, kterou opet zaplati jen ten, kdo nema paru o tom, kolik ma stat kvalitni hovezi. Kdo trochu pocestoval po JA, ten vi...

+1/−2
8.6.2014 21:29

M72i71l46a26n 86K52l79o46u96č68e28k 3660105568477

Bude lepší, neboť zraje vyvěšené  v suchu v celých čtvrtích , zatímco maso z argentiny zraje zavakuované po cca 2kg balíčcích a to ve vlastní šťávě, která se nemá kam odpařit....

0/0
9.6.2014 11:44

J37a57k58u40b 45F33e15i73f78a77r 7469969406939

k vakuování porcí dochází až po vyzrání, před expedicí.

0/0
9.6.2014 11:50

M49i30l46a59n 11K49l64o33u54č87e94k 3150695268217

To nevadí, ale než se to dostane zákazníkovi a stůl, je to v té šťávě klidně 2 měsíce, když takto zavakuované maso rozbalíte, tak tu šťávu uvidíte. To maso vypadá naprosto jinak, než to co prodávají v amaso.

0/0
9.6.2014 12:00

P56a65v41e52l 76O64d26r13a17z90i68l 6974919677790

Ono je taky pitomost porovnávat maso staré 75 dní a 28 dní, to vás napadlo jak? Kdo trochu pocestoval JA, tak ví, že tam se s masem dvaapůl měsíce nedrbou.

0/0
11.6.2014 12:49

O88s22k84a96r 76K31o68v65a59ř90í23k 8817683636347

naivo ;-D

0/0
8.6.2014 19:20

D74a17v93i27d 23H46u92r30k75a 3770453221551

Jsem rád, že tedy nejsem obyčejný smrtelník. Sice mne dodnes nenapadlo shánět maso na internetu, ale u nás ve městě je řeznictví, kde to mívají. Většinou ve čtvrtek a je dobré si o to říct dva dny dopředu. Většinou to tam kupují restaurace, hotely atd. Někdy je to volně v prodeji, jindy na běžné zákazníky nezbude. Ale každopádně se dá prohlásit, že kvalita toho masa je jedinečná a ta cena se i vyplatí. Kupujeme ho za "grilovací sezonu" cca 5 - 8 krát a nikdy ne pod dvě kila a nají se z toho hodně lidí.

+1/0
8.6.2014 12:16

J89o12s57e95f 52D65a75n19ě18k 1926944528

Přesně tak. I když já myslel spíš zaměstnání. ale kdo chce, ten to sežene.

0/0
8.6.2014 12:15

R49a38d93e94k 61B78o42r 2836743794775

A proč neukázali ten výsledek??? Jak se říká jí se i očima...

0/0
8.6.2014 12:06

P31e86t67r 46J17a61n64d75a 9773627114941

Protože to je reklama na pořad co bude dnes večer?

+10/0
8.6.2014 13:24

J70o26s92e54f 26D81a21n51ě36k 1176964648

Většina těch surovin sehnatelných je, ale to chce právě čas, a hodně lidí ho nemá, protože má na starosti důležitější věci.

+1/−7
8.6.2014 11:55

J67a77r11o16m61í59r 71F32o53b69e33r 3318411654897

Třeba sedět na iDnesu a drmolit něco o tom, že Pohlreich vaří pro snoby ;-D

+15/−3
8.6.2014 11:57

A94n84n14a 62J40a32v30o14r28s64k52á 8692535914766

a on snad pro snoby a bohaté nevaří? Suroviny se dají sehnat, ale čtyřčlenné rodině to vyčerpá výdaje na jídlo minimálně na 14 dní.Tím nemyslím opravdu chudé rodině:-/

+3/0
9.6.2014 16:51

J98a14r53o95s58l78a20v 14B29r98ü91m77m19e50r 7434653726

Vaří jak pro obyčejné , tak i pro snoby. a hlavně to opravdu není žádná kostka na ledu.

+2/0
9.6.2014 17:40

M21a60r52t25i21n 95Ř80e32h62á58k 9462629911165

Času máš tolik, kolik si ho uděláš.

+12/0
8.6.2014 15:15

J78a55r54o65m79í34r 81F85o79b89e65r 3148691624227

Teď přemýšlím, kdo z těch dvou je horší, ale nemůžu se rozhodnout.;-D

0/0
8.6.2014 11:35

J79a70r62o90m41í18r 11F76o65b12e32r 3308431104427

jej to bylo pod příspěvek s Babicou a Ládou Hruškou

0/0
8.6.2014 11:40

P56e22t22r 30J46a33n52d69a 9183827864411

Řekl bych, že jednoznačně Hruška. U Babicy by se dalo něco vybrat, ale Hruškův smažák z hrnku, smažený kuřecí kůžičky nebo bramborák z chleba je prostě něco naprosto šílenýho.

+12/0
8.6.2014 13:27

P70a85v20e50l 43O67d52r91a94z54i31l 6824149117880

Naopak, je to vtipné. Babica se pasuje na kuchaře, na což nemá.

0/0
11.6.2014 12:50

J52a42r58o90m81í52r 32F77o52b83e33r 3388691194617

Vše, po čem bude poptávka, půjde koupit a nemusíte být zrovna nesmrtelní. Obchodníci nejsou blbí.

V supermarketu to samozřejmě nekoupíte, ale pokud někdo chove býčky a kravičky pouze na maso, tak proč by to při poptávce takto nenaporcoval? Jenže, kdo by chtěl koupit kus flákoty obalené tukem a ještě s kostí, když neví, co s ní, že? Teďka to bude vědět aspoň ten, co si to přečte nebo uvidí v TV :-)

Lidi mají mlsné jazýčky a pokud jim to bude chutnat, tak se to ujme, pokud ne, bude to vařit pouze Pohlreich v TV.

+1/0
8.6.2014 11:33

J78a14n 98K47a24m66l 8257672634776

Kdo dneska negriluje, jako by nebyl.

+2/−3
8.6.2014 11:04

P50e14t87r 35J38a17n28d57a 9803197214271

Jako právě dneska? Nebo všeobecně v této době? :-)

0/0
8.6.2014 13:28

L10u43d19v91í43k 36G27a15j97d42o40š25í50k 2325443894442

Tohle mě na Pohlreichovi hodně vadí. Vařit ze surovin, které jsou pro 99% lidí zcela nedostupné je naprosto k ničemu.

To může opravdu zaujmout maximálně majitele restaurací, který má na to lidi. kteří suroviny celé dny shání. Kdyby si to všechno měl obstarávat sám Pohlreich (a to naví on ví kde), tak mu na vaření už nezbyde čas. Natož ještě na něco jiného. :-/

+4/−16
8.6.2014 10:56

S72t83a77n80i49s77l64a96v 48M44a65l74i57n59a 2977434783707

a pak zas vaří babica s kukurmou alias japonskym šafránem nebo s nějakejma hovadinama kerý seženeš v albertu ve slevách a držkuješ stejně jako většina dalších, že to je patlal a kdo ví co..

+2/−1
8.6.2014 13:06

P89e54t80r 39J97a62n65d44a 9203877464131

S kukurmou nevaří ani Babica. Myslím že používal kurkumu.

Kukurma je totiž strašně vzácná.

+2/−6
8.6.2014 13:31

S92t27a82n83i95s40l40a76v 32M77a22l52i97n70a 2517574483447

bohužel seš z řady dalších zdejších zbytečnejch chytrolínu, strejda Jirka totiž řiká "Kukurma" místo Kurkuma, někdy je lepší se nesnažit bejt za každou cenu ajnštajn

+4/−1
8.6.2014 19:08

A95n46d78r42e89a 19Č14i74e31r22n45a 5396887270930

Chápu, že vy se asi nesnažíte...:-/

0/−1
8.6.2014 20:21

S54t27a81n90i60s28l66a66v 55M91a76l11i82n68a 2567144263107

nemám potřebu se přetvařovat :) myslim si že je lepší psát normálně než dělat přehnaně chytrýho velkejma písmenama, spisovnou mluvou atd.. to totiž vůbec o ničem nevypovídá :)))) V

0/0
8.6.2014 22:08

S50t67a69n13i18s77l19a74v 28A94u46g42u59s28t97i79n 2876604952300

A když nesežeme maso, dáme tam piliny.

+9/0
8.6.2014 10:30







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.