Diskuse k článku

Pohlreich ugriloval prima maso. Jenže obyčejný smrtelník ho nesežene

Zdeněk Pohlreich vaří ve čtvrtém díle své grilovací show pro dobrovolné hasiče. A protože jsou to tvrdí hoši, vypustil sladké dezertíky a výrazně se orientoval na maso. Ale také ukáže, jak lze obyčejné brambory vařené ve slupce povýšit na umění.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M70a52r83i43e 26B86u40r46i98a87n36o51v84á 5719287694795

spíše mi vadí "grilování" na kameni, nebo na pánvi, to můžu dělat na sporáku. Podle mě je správná grilovačka přímo na roštu

0/0
13.6.2014 16:17

P64a59v43e44l 77O49d46r48a90z48i65l 6634739497870

No, tak jsem dal do vyhledávače "rib eye s kostí" a měli ho v mikrofarmě. Čili jsou.

0/0
11.6.2014 12:46

O61n90d46ř68e16j 43M76a74l87ý 3294593343963

"Normální" odleželý rib eye steak stojí kolem 600 korun za kilo, variantu s kostí na českém internetu v podstatě nelze dohledat. Zkuste si zadat do vyhledávače Prime rib a se zlou se setkáte."

Cca minuta hledání a našel jsem toto. http://eshop.amaso.cz/ Řeznictví ml. Kšány. Sice to stojí skoro 1000,-/kilo, ale sehnat se dá. Nevím, proč se v článku píší nepravdy.

0/0
10.6.2014 18:51

M13i16l62a93n 87P76r89o79u85z20a 6922134478937

Tak on je to i Eshop což dává větší naději pro získání kvalitního masa i když, tak trochu zajíc v pytli.

0/0
10.6.2014 19:54

M35i47l74a81n 34P48r48o89u92z35a 6592624468877

Mne by zajímalo kde (nebo kdo) u nás maso dozrává měsíc. Je li to jen u řezníka, nebo to má někdo ve své podnikatelské činosti. Třeba jatka. Totiž jedině to zrání tomu masu dává cenu.

0/0
10.6.2014 13:19

O84n55d25ř27e24j 49M44a83l85ý 3704753953583

Třeba u Kšány. Mají pobočku třeba v Dlouhé v Praze 1. Tohle maso tam zraje od 30-60 dnů. Cena je vyšší, ale když to srovnám s cenou běžné pravé svíčkové, tak to stařené maso není zas o tolik dražší.

0/0
10.6.2014 18:54

M17i74l79a53n 64P68r48o50u36z23a 6462354858577

Fajn. Děkuji. Ovšem jakmile bydlíte cca.100 km od Prahy je problém. Ale jo, někdy se může zadařit.

0/0
10.6.2014 19:41

P22a22v37e44l 34O40d12r94a40z94i74l 6874969587500

Tak mají to i v Brně a řek bych, že to bude všude, kde to někdo kupuje v rentabilních obratech.

0/0
11.6.2014 12:46

P61e13t16r 37S88o40k25o23l 8802931937961

No nevím, na heuréce jsem maso ještě nesháněl. Já normálně zajdu do makra a mám hovězí roštěnec i s kostí za 3 minuty u pokladny a na krájení žádného experta z USA nepotřebuji. :-P

+4/−1
9.6.2014 18:16

M46a57r41e78k 90B38r90a32d71á57č 8366505659555

Vážený pane redaktore, když tomu nerozumíte, neumíte vyhledávata ani nevíte o čem píšete, tak o tom raději nepište. Naprosto nesmyslný název článku, např. AMaso v Dlouhé to má. Ano je to dražší, ale to si radši koupím jednou dobré maso, než 2x hnusné maso. Za ten zážitek to stojí ....

0/0
9.6.2014 18:16

P22e43t84r 77C75e70r88v10e74n20y 1393970955

trms.cz ho ma celkem bezne.

+1/0
9.6.2014 15:24

T27o96m98á56š 49Š40a42p65o46v97a26l83o59v 2154364789141

Možná by pane autore stačilo místo Prime rib to hledat česky a možná byste uspěl.

Ovšem pokud pro Vás "normální smrtelník" = "trouba co neumí hledat", pak asi ano ...

+10/0
9.6.2014 1:31

J75a64n 70L42a27k80o37m12ý 7271325185454

Vždyť dnes jde sehnat cokoliv, stačí přijít do obchodu, kde by to mohli mít a pokud nemají, oni to někde objednají.

Pak je to jen otázka ceny.

Kdybych chtěl onen vysoký roštěnec s kostí, za hodinu ho mám, ovšem za 459 za kilo - to si radši koupím kapra

+5/−1
8.6.2014 16:39

J82a31n 48J92a41r73o34s 1729117850208

Nomen omen

+8/−1
8.6.2014 17:41

V32á89c75l44a68v 93K26a64f61t31a70n 7435749363626

:D

0/0
8.6.2014 19:08

M98a25r70t53i32n 17F34r29a63n76t76i90š27e41k 7125150123885

by mě zajímalo, jak se za hodinu měsíc odleží...

0/0
8.6.2014 19:51

T53o48m52á51š 45Š68a17p10o66v55a24l22o87v 2724654779731

Pan Lakomý to myslel tak, že za hodinu sežene ten odleželý. Ale kdo je neschopnej, ten nesežene nic a bude brečet na diskuzi jako autor ...

+5/0
9.6.2014 1:32

V19o11j56t63a 12S96u69k 3217675907131

Zase to potvrzuje ze kopirovani texaskeho steaku uz doslo I tam.Ale celkem nikdo to neumi ;pripravit v surovem stavu.I malo kdy jsou prave rostenky na pulte podle me zkusenosti.V[>-]

+3/−2
8.6.2014 16:16

B98o33h59u25m67i53l 30M87ü20l57l78e11r 6453315505783

Obyčejný smrtelník ho sežene - třeba u pana Kšány: Řeznictví Kšána a syn, Břevnov - Patočkova ulice (č.p. nevím), Praha. A dnes má každý ve svém okolí (městě) soukromého řezníka, kde se může domluvit co má zákazníkovi a ny kdy připravit.

+13/−1
8.6.2014 13:30

J14i51r88k14a 34V48o66j92v13o54d35i51n 6501827397765

Mladej Ksana má amaso.cz. Kousek od kotvy tuším.

+1/0
8.6.2014 13:51

M77i14l11a43n 94K98l53o43u52č77e67k 3260395108217

A tento vyzrálý roštěnec s kostí tam stojí cca 900 za kilo, ale bude to asi vyšší kvalita než něco co se sem veze zavakuované z argentiny.

+4/0
8.6.2014 17:17

P41a61v28e64l 68N78o86v78á60k 4653668215221

Zapomente na to, ze neco, co se vypestovalo v cr a lezelo nekde ctyri tydny, bude lepsi nez dva a pul mesice vyzrale maso z jizni ameriky. Zkuste nekdy vysokou rostenou treba z makra, pokud mate moznost, a zjistite, ze ve srovnani s tim je jakekoliv ceske maso gumove, protoze ho nikdy nenechaji opravdu vyzrat...a je jedno, co vam tvrdi v obchode. Lidi stejne kvalitni hovezi nepoznaji, takze neni potreba to komplikovat. A devet stovek za kilo je zlodejna, kterou opet zaplati jen ten, kdo nema paru o tom, kolik ma stat kvalitni hovezi. Kdo trochu pocestoval po JA, ten vi...

+1/−2
8.6.2014 21:29

M28i78l46a36n 27K11l33o41u30č16e82k 3150965548607

Bude lepší, neboť zraje vyvěšené  v suchu v celých čtvrtích , zatímco maso z argentiny zraje zavakuované po cca 2kg balíčcích a to ve vlastní šťávě, která se nemá kam odpařit....

0/0
9.6.2014 11:44

J56a79k50u63b 13F43e92i88f31a27r 7709979906359

k vakuování porcí dochází až po vyzrání, před expedicí.

0/0
9.6.2014 11:50

M50i76l38a87n 41K25l73o40u41č97e37k 3750795218547

To nevadí, ale než se to dostane zákazníkovi a stůl, je to v té šťávě klidně 2 měsíce, když takto zavakuované maso rozbalíte, tak tu šťávu uvidíte. To maso vypadá naprosto jinak, než to co prodávají v amaso.

0/0
9.6.2014 12:00

P45a59v71e33l 35O32d79r25a13z17i78l 6354889257180

Ono je taky pitomost porovnávat maso staré 75 dní a 28 dní, to vás napadlo jak? Kdo trochu pocestoval JA, tak ví, že tam se s masem dvaapůl měsíce nedrbou.

0/0
11.6.2014 12:49

O56s13k42a16r 79K39o53v27a65ř39í86k 8257483516357

naivo ;-D

0/0
8.6.2014 19:20

D37a63v80i43d 85H67u98r73k64a 3130693611351

Jsem rád, že tedy nejsem obyčejný smrtelník. Sice mne dodnes nenapadlo shánět maso na internetu, ale u nás ve městě je řeznictví, kde to mívají. Většinou ve čtvrtek a je dobré si o to říct dva dny dopředu. Většinou to tam kupují restaurace, hotely atd. Někdy je to volně v prodeji, jindy na běžné zákazníky nezbude. Ale každopádně se dá prohlásit, že kvalita toho masa je jedinečná a ta cena se i vyplatí. Kupujeme ho za "grilovací sezonu" cca 5 - 8 krát a nikdy ne pod dvě kila a nají se z toho hodně lidí.

+1/0
8.6.2014 12:16

J79o62s89e83f 25D32a51n33ě43k 1726414258

Přesně tak. I když já myslel spíš zaměstnání. ale kdo chce, ten to sežene.

0/0
8.6.2014 12:15

R90a41d15e93k 48B16o40r 2726763794245

A proč neukázali ten výsledek??? Jak se říká jí se i očima...

0/0
8.6.2014 12:06

P53e54t38r 49J57a39n77d13a 9193767284461

Protože to je reklama na pořad co bude dnes večer?

+10/0
8.6.2014 13:24

J12o49s12e98f 26D10a12n93ě89k 1496284938

Většina těch surovin sehnatelných je, ale to chce právě čas, a hodně lidí ho nemá, protože má na starosti důležitější věci.

+1/−7
8.6.2014 11:55

J36a92r78o25m95í39r 88F58o10b47e45r 3388851814937

Třeba sedět na iDnesu a drmolit něco o tom, že Pohlreich vaří pro snoby ;-D

+15/−3
8.6.2014 11:57

A93n64n69a 31J47a72v93o12r54s45k16á 8242715744856

a on snad pro snoby a bohaté nevaří? Suroviny se dají sehnat, ale čtyřčlenné rodině to vyčerpá výdaje na jídlo minimálně na 14 dní.Tím nemyslím opravdu chudé rodině:-/

+3/0
9.6.2014 16:51

J34a13r36o44s23l64a59v 61B16r79ü87m68m46e64r 7134723236

Vaří jak pro obyčejné , tak i pro snoby. a hlavně to opravdu není žádná kostka na ledu.

+2/0
9.6.2014 17:40

M43a16r17t38i29n 28Ř79e30h41á89k 9342799881245

Času máš tolik, kolik si ho uděláš.

+12/0
8.6.2014 15:15

J26a83r23o22m42í12r 51F67o38b44e13r 3628501594137

Teď přemýšlím, kdo z těch dvou je horší, ale nemůžu se rozhodnout.;-D

0/0
8.6.2014 11:35

J56a47r51o71m92í80r 64F66o57b15e84r 3558231814737

jej to bylo pod příspěvek s Babicou a Ládou Hruškou

0/0
8.6.2014 11:40

P34e80t26r 65J70a84n33d51a 9693707714741

Řekl bych, že jednoznačně Hruška. U Babicy by se dalo něco vybrat, ale Hruškův smažák z hrnku, smažený kuřecí kůžičky nebo bramborák z chleba je prostě něco naprosto šílenýho.

+12/0
8.6.2014 13:27

P76a72v34e65l 76O30d26r83a51z82i17l 6954439617260

Naopak, je to vtipné. Babica se pasuje na kuchaře, na což nemá.

0/0
11.6.2014 12:50

J65a17r57o56m37í85r 64F19o31b46e84r 3888281334947

Vše, po čem bude poptávka, půjde koupit a nemusíte být zrovna nesmrtelní. Obchodníci nejsou blbí.

V supermarketu to samozřejmě nekoupíte, ale pokud někdo chove býčky a kravičky pouze na maso, tak proč by to při poptávce takto nenaporcoval? Jenže, kdo by chtěl koupit kus flákoty obalené tukem a ještě s kostí, když neví, co s ní, že? Teďka to bude vědět aspoň ten, co si to přečte nebo uvidí v TV :-)

Lidi mají mlsné jazýčky a pokud jim to bude chutnat, tak se to ujme, pokud ne, bude to vařit pouze Pohlreich v TV.

+1/0
8.6.2014 11:33

J80a11n 31K15a87m93l 8327482174356

Kdo dneska negriluje, jako by nebyl.

+2/−3
8.6.2014 11:04

P95e96t32r 51J73a30n31d19a 9673667434221

Jako právě dneska? Nebo všeobecně v této době? :-)

0/0
8.6.2014 13:28

L23u43d88v22í62k 12G29a90j41d97o59š55í12k 2155743384722

Tohle mě na Pohlreichovi hodně vadí. Vařit ze surovin, které jsou pro 99% lidí zcela nedostupné je naprosto k ničemu.

To může opravdu zaujmout maximálně majitele restaurací, který má na to lidi. kteří suroviny celé dny shání. Kdyby si to všechno měl obstarávat sám Pohlreich (a to naví on ví kde), tak mu na vaření už nezbyde čas. Natož ještě na něco jiného. :-/

+4/−16
8.6.2014 10:56

S32t43a68n49i31s40l87a42v 67M57a26l62i78n59a 2667604673867

a pak zas vaří babica s kukurmou alias japonskym šafránem nebo s nějakejma hovadinama kerý seženeš v albertu ve slevách a držkuješ stejně jako většina dalších, že to je patlal a kdo ví co..

+2/−1
8.6.2014 13:06

P86e26t74r 40J29a28n25d92a 9973467754491

S kukurmou nevaří ani Babica. Myslím že používal kurkumu.

Kukurma je totiž strašně vzácná.

+2/−6
8.6.2014 13:31

S67t54a92n45i44s32l74a72v 91M13a10l79i94n54a 2137384613477

bohužel seš z řady dalších zdejších zbytečnejch chytrolínu, strejda Jirka totiž řiká "Kukurma" místo Kurkuma, někdy je lepší se nesnažit bejt za každou cenu ajnštajn

+4/−1
8.6.2014 19:08

A92n93d43r27e87a 22Č97i91e23r49n33a 5376427510660

Chápu, že vy se asi nesnažíte...:-/

0/−1
8.6.2014 20:21

S28t89a70n68i43s24l43a85v 94M94a83l25i94n45a 2747254863417

nemám potřebu se přetvařovat :) myslim si že je lepší psát normálně než dělat přehnaně chytrýho velkejma písmenama, spisovnou mluvou atd.. to totiž vůbec o ničem nevypovídá :)))) V

0/0
8.6.2014 22:08

S59t53a80n15i49s66l80a47v 52A19u34g48u64s69t57i23n 2766634412680

A když nesežeme maso, dáme tam piliny.

+9/0
8.6.2014 10:30



Najdete na iDNES.cz