Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Rustikální ručně hnětená pizza. Kdysi ji takto dělaly italské mámy

Dnešní díl Pohlreichova grilování je návratem k jednoduchým pokrmům. Co složitého může být na pečeném kolenu, marinovaných křidýlkách nebo pizze? V podání obzvláště dobře naladěného Šéfa je potom radost dívat se, případně si rovnou zavařit.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M39i40c69h43a70e47l 37G69o23t71z 5604438943

Pizza nebyla, ale aspon ten dezert vypada pekne. Zdenda je borec ;-)

0/0
29.6.2014 23:17
Foto

M57i89r11o89s41l41a74v 13S83t73e37i25n15e53r 6658284473785

Lískové ořechy se syrové špatně loupají. Opražené se loupou skoro samy, pokud jsou opravdu upražené.

Nu a čekuláda zabije jakýkoliv dobrý projekt- vezme mu chuť a říz.

0/0
23.6.2014 21:19

Z32l25a25t29u53š54e 52J35e21l68í45n32k19o30v83á 1105442207662

Ach božínku a co posekat ty ořechy předem, pak je opražit.

Ona je to klasika Maillardova reakce - smrtící s vraždícími akrylamidy, ale každý, kdo má alespoň poslední chuťovou buňku za ni dá život.

Pak bych rád zmínil možnost předložit panu Pohlreichovi kvalitní, tučný tvaroh se smetanou. Protože opravdu dobrý tvaroh (poctivý, žádné 0% tuku) když našleháte je od ricotty jen kousek a stojí většinou jen polovinu ceny za snobismus.

Dobrý tvaroh, prokáplý skladkou smetanou nepoznáte od ricotty. 

(mé názory jsou částečně nadsázka a částečně modlitba, aby byly užívány domácí suroviny a konečně se přestalo učurávat obdivem před tím, co má svět).

Nikomu to nenutím, jen vím, jak na co a kdo reaguje - řekněte světové jméno suroviny a máte potlesk, přiznejte barvu a dočkáte se leda ...

+1/−1
23.6.2014 0:06

Z75l54a92t98u34š20e 91J90e21l55í31n18k26o67v29á 1345312357222

Mimochodem o tom, o čem je titulek je v článku minimum a ve videu, ehm, ono ve videu o předmětu titulku není nic. 

Ono to fakt smrdí reklamou, aneb jak vytvořit celebritu (či ji udržet při životě když už moc nepředvede  / Ricardo a Ramsay předvádějí praktičtější a lepší výkony na na Prime Love).

+1/0
23.6.2014 0:21

H66o91n68z56a 41K39o92z26e97l 8824329152284

To nesmrdi,to je reklama.

0/0
23.6.2014 11:17

M55a36r56t66i76n92a 17T12r85o35j27a14n85o55v77á 5403498725

"Pak bych rád zmínil..." - Zlatuše, že ty jsi chlap...?:-)

+1/0
23.6.2014 9:08

E52v69a 50J92e68n92í31č86k80o78v83á 2451330441619

Já si teda myslím, že dobrý tvaroh od ricotty poznáte - je mnohem lepší. :-)

+1/0
23.6.2014 11:13

M24i15l39a41n 11P30r44o78u43z36a 6522954148707

Vzhledem k tomu, že jsem našel domácí recept na výrobu ricotty. Takže jestliže skutečně použijete kvalitní tvaroh a smícháte s tučnou smetanou, tak je to to samé. Jen to dochutit k obrazu svému, moř. sůl, eventuelně citron.

0/0
23.6.2014 15:51

H88o98n57z15a 60K44o34z48e71l 8894329322244

Tak on proste pouzil Ricottu,no.

+2/0
23.6.2014 11:15

M78i11l72a53n 34K95e68s16l 2226516873538

To ji bude paplat na stole,kde se mu rozvaluje ta kočka.Dobrou chuť.

0/−7
22.6.2014 20:22

E68v80a 80J51e45n63í41č86k62o41v17á 2921230111299

Taky jsem nestačila koukat. Nejen, že se mu tam rozvalovala, ale i mu do toho suga strčila čumák. A to ještě konstatoval, že je to venkovní "lovec".

Aneb dobrou chuť, toxoplazmóza zdarma navíc jako bonus.

0/−6
22.6.2014 21:15

B82á22r42a 84T17e14s61n38e66r91o48v97á 5365320894479

Ježíšmarjá, prý toxoplazmóza z toho, že vám kočka čuchne k jídlu... Zjistěte si o tom něco, než plácnete takovou hovadinu.

+4/0
22.6.2014 21:37

Z63l92a72t73u81š91e 41J77e76l31í13n41k65o68v86á 1465292447392

Svatá pravda, ta bude z výkalů. 

Ale neudrží se jejich zbytky na prdelce v kožíšku sladké kočičky a nemohou opadat / kontaminovat pracovní plochu?

Ach asi ne, vy věříte ve svatého Pohlreicha.

0/−3
23.6.2014 0:26

B49á30r13a 88T26e46s89n42e86r51o90v67á 5145690984389

V žádného svatého Pohlreicha nevěřím, ale kočky mám doma celý život a od nich nebezpečí toxy vážně skoro vůbec nehrozí. Tedy pokud člověk není totální čuně.

+2/0
23.6.2014 0:40

E25v90a 96J86e26n53í55č48k86o69v31á 2871450871589

No co, toxoplazma je z výkalů, a čím si ta kočka ten zadek asi olizuje, že...

Ono je rozdíl mezi hýčkaným bytovým polštářem - tam nějaké riziko nákazy opravdu není a může se vám klidně procházet po lince, a normální venkovní kočkou, co s nějakou tou myší nebo ptákem do styku přijde běžně. Tam by bylo záhodno aspoň minimální pravidla hygieny dodržovat.

+1/0
23.6.2014 11:12

M81i89l41a56n 59P21r12o14u68z22a 6912134618847

Jistě, ještě podotkl že to je lovec.

Jinak to sugo z těch umělohmotných rajčat to tedy nevím, nevím. A pozor nesladit, aby si děti zvikli na přirozenou chuť rajských.

V tomto pořadu popřel vše co hlásal dříve. Ani ten kečup mu nevadil.

0/0
23.6.2014 15:24

M33i25l25a21n 23P47r59o59u22z50a 6132414538167

zvykli - omluva

0/0
23.6.2014 16:13

M35o15n42i82k75a 49R86o98l91l76o95v75á 5393672816715

Zas tak to neprožívejte,co oči nevidí,žaludek nebolí a zbytek těla netrápí.Tušíte co se děje v pekárnách,masnách,celkově tam,kde jsou potraviny?Ještě byste byla vděčná za kočku na stole.

+1/0
23.6.2014 15:57

M15i39l17a88n 37P56r79o84u14z43a 6522554848977

To máte samozřejmě pravdu. Je to jiný pořad, tak si to může dovolit.

0/0
23.6.2014 16:02

B73á82r70a 25T15e76s45n95e36r31o27v51á 5535190804169

Ježíšikriste... Toxa je z kočičích výkalů přenosná pouze velmi omezenou dobu, a navíc až poté, co daný výkal nějakou chvíli "leží ladem". Takže to, že si kočka omyje po použití záchoda zadek, fakt neznamená, že pokud vás pak olízne nebo vám dokonce "naplive" do jídla, chytíte od ní toxu...

+1/0
23.6.2014 19:12

H58o31n12z41a 65K98o97z11e59l 8504169682104

No,ale nebylo to v restauraci,ze?Vam se nikdy kolem grilu nemotalo zvire?

+1/0
23.6.2014 11:19

H15e34l81e31n56a 80V68e53v22e25r38k61o33v33a 3579667

Rustikální ručně hnětená pizza.Pro jistotu je na videu dezert.??

+16/0
22.6.2014 7:07

P35e25t24r85a 16N42o91v15á77k38o72v77á 7458436824308

A pro vás existují jenom videa? Nečtete?

0/−7
22.6.2014 8:40

L63u36k82a19s 12S23u90c85h57a58n91e95k 5866277793920

Nevím jak vy, ale já v tom článku moc o těstě neobjevil ... rozhodně ne o mnoho víc, než kolik je v nadpisu.

+14/0
22.6.2014 9:13

M64a19r54t71i76n 94H32o68r90ň97á11k 7911531852

Těsto na pizzu dělám z trocha droždí, rozpustit/rozmíchat v plnotučným mlíce s trochou soli/koření a pak přidávat hladkou bílou mouku, a hnětu až se to přestane lepit. Někdo dává místo mlíka vodu, ale pak není těsto tak křupavý. taky se mi neosvědčilo nechat těsto po hnětení odstát, obvykle to chce pak přidat mouku a ještě zapracovat, co se týče celozrnný mouky, jde to, ale musí se jí přidat víc než bílé, míň saje. lidi kolem mě mají moji pizzu rádi, protože používám kvalitní domácí ingredience, takže cenově je to taky někde úplně jinde než v restauraci :) , ale stojí to za to

+1/−7
22.6.2014 9:59

L43a20d12a 46N75o75v74a64k 4702483967

podle mého to děláš dost špatně...

+6/0
22.6.2014 16:35

M44i92l50a33n 46P42r10o42u50z19a 6542444808387

Dělá to po svém, také alchimista/tka.

0/0
22.6.2014 22:19

P20e50t48r 98J98a75n25d20a 9813927314561

Správně po Vašem by to mělo být alchimysta.

0/0
23.6.2014 13:32

M88i82l85a51n 41P71r22o71u44z54a 6222234568277

Děkuji, omlouvám se.

0/0
23.6.2014 16:32

M72i80r12a 46L43o20v35e 3304640928804

V oblasti italske Verony pouzivaji take mleko, tak jako vy pane Hornak a ne vodu, to me neprekvapuje ...ale co olej, ten tam nedavate vubec zadny a nebo jste to sem zapomel napsat?

0/0
23.6.2014 0:05

H43e23l58e24n57a 50V18e60v33e70r65k87o37v94a 3969277

Ale samozřejmě že čteme.Ale chtěla jsem se podívat na video,protože se s těstem moc nekamarádím a čekala jsem nějakou Zdeňovu vychytávku.

+2/0
22.6.2014 9:56

M18a56r17e14k 14B88u72r55z59a 7267101592187

Ja tomu rikam pridana hodnota 2v1 a jeste zbyde chut na to mrknout v TV

0/−1
22.6.2014 9:59

M97i74c34h45a42l 79M47l51y15n55e26k 7271254391185

ja tomu rikam reklama. Rv

+1/0
22.6.2014 17:20







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.