Diskuse k článku

Rustikální ručně hnětená pizza. Kdysi ji takto dělaly italské mámy

Dnešní díl Pohlreichova grilování je návratem k jednoduchým pokrmům. Co složitého může být na pečeném kolenu, marinovaných křidýlkách nebo pizze? V podání obzvláště dobře naladěného Šéfa je potom radost dívat se, případně si rovnou zavařit.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M63i11c24h59a82e74l 64G78o23t50z 5494908173

Pizza nebyla, ale aspon ten dezert vypada pekne. Zdenda je borec ;-)

0/0
29.6.2014 23:17
Foto

M63i79r11o72s68l56a44v 31S17t63e44i73n63e51r 4300172510696

Lískové ořechy se syrové špatně loupají. Opražené se loupou skoro samy, pokud jsou opravdu upražené.

Nu a čekuláda zabije jakýkoliv dobrý projekt- vezme mu chuť a říz.

0/0
23.6.2014 21:19

Z56l51a48t28u65š48e 17J94e67l67í28n79k52o33v58á 1925242567622

Ach božínku a co posekat ty ořechy předem, pak je opražit.

Ona je to klasika Maillardova reakce - smrtící s vraždícími akrylamidy, ale každý, kdo má alespoň poslední chuťovou buňku za ni dá život.

Pak bych rád zmínil možnost předložit panu Pohlreichovi kvalitní, tučný tvaroh se smetanou. Protože opravdu dobrý tvaroh (poctivý, žádné 0% tuku) když našleháte je od ricotty jen kousek a stojí většinou jen polovinu ceny za snobismus.

Dobrý tvaroh, prokáplý skladkou smetanou nepoznáte od ricotty. 

(mé názory jsou částečně nadsázka a částečně modlitba, aby byly užívány domácí suroviny a konečně se přestalo učurávat obdivem před tím, co má svět).

Nikomu to nenutím, jen vím, jak na co a kdo reaguje - řekněte světové jméno suroviny a máte potlesk, přiznejte barvu a dočkáte se leda ...

+1/−1
23.6.2014 0:06

Z71l75a61t42u36š56e 47J78e85l28í33n44k70o71v80á 1915492687442

Mimochodem o tom, o čem je titulek je v článku minimum a ve videu, ehm, ono ve videu o předmětu titulku není nic. 

Ono to fakt smrdí reklamou, aneb jak vytvořit celebritu (či ji udržet při životě když už moc nepředvede  / Ricardo a Ramsay předvádějí praktičtější a lepší výkony na na Prime Love).

+1/0
23.6.2014 0:21

H23o62n64z72a 88K76o12z37e20l 8204249702364

To nesmrdi,to je reklama.

0/0
23.6.2014 11:17

M73a53r79t92i94n19a 21T70r28o68j30a75n43o32v56á 5173718405

"Pak bych rád zmínil..." - Zlatuše, že ty jsi chlap...?:-)

+1/0
23.6.2014 9:08

E19v34a 79J43e10n16í12č72k64o34v29á 2361670701579

Já si teda myslím, že dobrý tvaroh od ricotty poznáte - je mnohem lepší. :-)

+1/0
23.6.2014 11:13

M95i69l27a91n 86P96r39o56u72z93a 6922434968547

Vzhledem k tomu, že jsem našel domácí recept na výrobu ricotty. Takže jestliže skutečně použijete kvalitní tvaroh a smícháte s tučnou smetanou, tak je to to samé. Jen to dochutit k obrazu svému, moř. sůl, eventuelně citron.

0/0
23.6.2014 15:51

H53o54n29z48a 79K15o45z56e39l 8534729902314

Tak on proste pouzil Ricottu,no.

+2/0
23.6.2014 11:15

M53i86l51a91n 10K58e27s46l 2626396253848

To ji bude paplat na stole,kde se mu rozvaluje ta kočka.Dobrou chuť.

0/−7
22.6.2014 20:22

E43v78a 77J16e49n17í71č14k27o21v78á 2981860871649

Taky jsem nestačila koukat. Nejen, že se mu tam rozvalovala, ale i mu do toho suga strčila čumák. A to ještě konstatoval, že je to venkovní "lovec".

Aneb dobrou chuť, toxoplazmóza zdarma navíc jako bonus.

0/−6
22.6.2014 21:15

B22á49r40a 73T28e94s74n84e69r31o11v91á 5845780174909

Ježíšmarjá, prý toxoplazmóza z toho, že vám kočka čuchne k jídlu... Zjistěte si o tom něco, než plácnete takovou hovadinu.

+4/0
22.6.2014 21:37

Z25l14a62t45u36š67e 50J89e45l11í85n14k42o17v51á 1145212927152

Svatá pravda, ta bude z výkalů. 

Ale neudrží se jejich zbytky na prdelce v kožíšku sladké kočičky a nemohou opadat / kontaminovat pracovní plochu?

Ach asi ne, vy věříte ve svatého Pohlreicha.

0/−3
23.6.2014 0:26

B96á31r65a 95T88e68s93n17e84r47o24v86á 5345190304639

V žádného svatého Pohlreicha nevěřím, ale kočky mám doma celý život a od nich nebezpečí toxy vážně skoro vůbec nehrozí. Tedy pokud člověk není totální čuně.

+2/0
23.6.2014 0:40

E94v34a 52J38e53n97í49č37k26o18v70á 2521610781959

No co, toxoplazma je z výkalů, a čím si ta kočka ten zadek asi olizuje, že...

Ono je rozdíl mezi hýčkaným bytovým polštářem - tam nějaké riziko nákazy opravdu není a může se vám klidně procházet po lince, a normální venkovní kočkou, co s nějakou tou myší nebo ptákem do styku přijde běžně. Tam by bylo záhodno aspoň minimální pravidla hygieny dodržovat.

+1/0
23.6.2014 11:12

M79i90l73a20n 68P59r17o72u75z42a 6592654518317

Jistě, ještě podotkl že to je lovec.

Jinak to sugo z těch umělohmotných rajčat to tedy nevím, nevím. A pozor nesladit, aby si děti zvikli na přirozenou chuť rajských.

V tomto pořadu popřel vše co hlásal dříve. Ani ten kečup mu nevadil.

0/0
23.6.2014 15:24

M24i60l93a22n 53P56r79o68u64z60a 6972814378797

zvykli - omluva

0/0
23.6.2014 16:13

M80o97n50i54k15a 51R43o94l60l98o60v13á 5863602766955

Zas tak to neprožívejte,co oči nevidí,žaludek nebolí a zbytek těla netrápí.Tušíte co se děje v pekárnách,masnách,celkově tam,kde jsou potraviny?Ještě byste byla vděčná za kočku na stole.

+1/0
23.6.2014 15:57

M93i42l97a15n 12P56r75o39u18z31a 6252214368237

To máte samozřejmě pravdu. Je to jiný pořad, tak si to může dovolit.

0/0
23.6.2014 16:02

B21á86r31a 37T91e76s90n15e59r10o87v28á 5105930604499

Ježíšikriste... Toxa je z kočičích výkalů přenosná pouze velmi omezenou dobu, a navíc až poté, co daný výkal nějakou chvíli "leží ladem". Takže to, že si kočka omyje po použití záchoda zadek, fakt neznamená, že pokud vás pak olízne nebo vám dokonce "naplive" do jídla, chytíte od ní toxu...

+1/0
23.6.2014 19:12

H68o29n91z67a 66K64o83z32e76l 8334319212464

No,ale nebylo to v restauraci,ze?Vam se nikdy kolem grilu nemotalo zvire?

+1/0
23.6.2014 11:19

H82e35l31e68n47a 86V73e81v59e67r98k15o87v82a 3969277

Rustikální ručně hnětená pizza.Pro jistotu je na videu dezert.??

+16/0
22.6.2014 7:07

P83e55t81r77a 67N62o95v29á67k55o56v13á 7988606674558

A pro vás existují jenom videa? Nečtete?

0/−7
22.6.2014 8:40

L79u67k75a74s 65S58u62c16h86a67n19e60k 5926627773810

Nevím jak vy, ale já v tom článku moc o těstě neobjevil ... rozhodně ne o mnoho víc, než kolik je v nadpisu.

+14/0
22.6.2014 9:13

M85a14r92t76i49n 42H78o30r38ň11á11k 7901401692

Těsto na pizzu dělám z trocha droždí, rozpustit/rozmíchat v plnotučným mlíce s trochou soli/koření a pak přidávat hladkou bílou mouku, a hnětu až se to přestane lepit. Někdo dává místo mlíka vodu, ale pak není těsto tak křupavý. taky se mi neosvědčilo nechat těsto po hnětení odstát, obvykle to chce pak přidat mouku a ještě zapracovat, co se týče celozrnný mouky, jde to, ale musí se jí přidat víc než bílé, míň saje. lidi kolem mě mají moji pizzu rádi, protože používám kvalitní domácí ingredience, takže cenově je to taky někde úplně jinde než v restauraci :) , ale stojí to za to

+1/−7
22.6.2014 9:59

L82a97d10a 53N34o30v16a32k 4602343927

podle mého to děláš dost špatně...

+6/0
22.6.2014 16:35

M74i90l98a52n 44P36r15o77u73z26a 6932664898157

Dělá to po svém, také alchimista/tka.

0/0
22.6.2014 22:19

P46e88t55r 45J63a57n71d74a 9273837204601

Správně po Vašem by to mělo být alchimysta.

0/0
23.6.2014 13:32

M49i37l57a74n 63P53r67o83u74z51a 6782774928747

Děkuji, omlouvám se.

0/0
23.6.2014 16:32

M95i22r66a 52L87o40v19e 3474870418604

V oblasti italske Verony pouzivaji take mleko, tak jako vy pane Hornak a ne vodu, to me neprekvapuje ...ale co olej, ten tam nedavate vubec zadny a nebo jste to sem zapomel napsat?

0/0
23.6.2014 0:05

H85e95l76e30n98a 72V24e41v83e86r76k30o97v62a 3509987

Ale samozřejmě že čteme.Ale chtěla jsem se podívat na video,protože se s těstem moc nekamarádím a čekala jsem nějakou Zdeňovu vychytávku.

+2/0
22.6.2014 9:56

M40a94r19e76k 51B88u61r58z18a 7737951782507

Ja tomu rikam pridana hodnota 2v1 a jeste zbyde chut na to mrknout v TV

0/−1
22.6.2014 9:59

M49i25c24h76a56l 90M62l74y77n63e45k 7191864281915

ja tomu rikam reklama. Rv

+1/0
22.6.2014 17:20

Najdete na iDNES.cz