Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Vyzkoušejte nejlepší indickou restauraci a zkuste doma typickou masalu

Indických restaurací je u nás v porovnání s ostatními národními kuchyněmi jako šafránu. Základy vás mohou naučit v kurzu vaření Chefparade, prohlubovat své znalosti pak můžete ochutnáváním v restauracích. Tu nejlepší se právě snaží vybrat server Nejvpraze.cz.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

P40e20t63r 23S64e70d13l56á29k 3634785491234

Koření - v supermarketech toho moc kvalitního neseženete. Jediný, kdo má pár zajímavých věcí, je TESCO. Prodávají koriandr, římský kmín, kurkumu, garam masalu a kardamom v opravdu dobré kvalitě, ale jsou to malá balení za celkem dost peněz (skleněné čtyřhranné kořenky) jedena kořenka kolem 60kč. Ale kvalita fakt stojí za to. Ovšem musíte jít do velkého Tesca. V malých to nemají.

Nepokoušejte se kupovat koření v pytlících od Podravky a nebo od Vitany. Jsou nekvalitní a vyvanuté. (kavlita odpovídá ceně)

Koření i potraviny na indická jídla nakupuju tady - http://www.chanar.cz/www-chanar-cz/eshop/2-1-Khusboo-Cizokrajne-potraviny

+1/0
1.7.2014 13:38

P83e53t35r 73S89e74d25l25á89k 3584895281284

Pokud se chcete naučit vařit indická a pákistánská jídla od domorodců, zkuste tento web.

http://www.wahrehwah.com/

0/0
1.7.2014 13:24

P57e74t29r 88S97e90d59l74á62k 3384895491154

Další skvělý web s recepty od domorodců. Odkaz je na recept, jak vyrobit paneer. Je to oblíbená ingredience a není zase tak složité jej vyrobit. Chce to jen chvilku času.

http://www.manjulaskitchen.com/2008/05/24/how-to-make-paneer/

0/0
1.7.2014 13:44

P24e15t34r 33S30e39d16l35á91k 3714125371714

Naan je z kynutého těsta a peče se v troubě. Pravda, ne každý má doma tandoor (indická trouba). Proto je v domácích podmínkách dost těžké upéct naan, protože naše trouby mají maximálně 250 stupňů. Zatímco tandoor má 400 - 500. Placka je tak upečená opravdu bleskurychle a je na povrchu křupavá a přitom je velmi tenká a s charakteristickými bublinami.

To, co nám tu v článku podstrkují jako naan, je ve skutečnosti chapati. Placka z nekynutého těsta (výhoda je rychlajší příprava). Indové, nebo pákistánci ji pečou na věci podobné naší pánvičce. Jmenuje se to tava. Je to tlustý kus železa ve tvaru pánvičky. Dobře to rozvádí teplo.

+1/0
1.7.2014 13:04

J11a92n 24R29a15m32b46o51u54s80e10k 4745805585627

Není tento recept náhodou na Chapati? Naan se dělá z těsta kynutého.....

+3/0
30.6.2014 9:12
Foto

H24a44n33a 83A59n19t89o66n37o59v21á 6927659134264

Z těsta se vypracuje těsto - to je věta měsíce.

+3/0
30.6.2014 0:03

M61i35c89h66a59e42l 33G66o12t63z 5684338343

Aaa, dalsi ,, skryta reklama" na iDnesu :-)

+1/0
29.6.2014 23:00

J57o49s80e53f 72P69a56l66a13t87a 1503822331625

anketa na damejidlo, akorát sbírají kontaktyRv do toho článek na placebo vaginální plastiku, asi už ten idnes nebudu číst;-D

+1/0
29.6.2014 17:36

H76e72l35e57n88a 77V83e22v54e67r94k11o87v90a 3779317

Tohle není vůbec špatné,cizrna je u nás opomíjená,ale dobrá.Koření Tandori masala skvělé,používám běžně na kuře v jogurtu.Recept jednoduchý,všechny ingredience dostupné i cenově.R^

+5/0
29.6.2014 11:14

A30l90e85x65a18n87d78r 66K30o94s55t58k58a 5479496829366

Na jednu stranu ano, je to dobré. Na stranu druhou, hodně mi vadí ta nenápadná (či spíše velmi nápadná) manipulace masami, že mají být vegetariány či jíst červy. Přípomíná mi sto přípravu na návrat středověku, kdy měl "prostý lid" prakticky zakázané ujídat maso vrchnosti.

+1/−7
29.6.2014 5:24

M79i56c93h76a15e79l54a 49D44v93o22ř57á71k81o64v88á 8805669595964

;-D Navrát nad ránem?

+6/0
29.6.2014 10:30

J66a53r87o92s67l37a92v 31R34o63u16b28a22l 6741181449828

No tak indická kuchyně se určitě nerovná vegetariánská kuchyně. Na své si tam přijdou i masozřouti;-)

+5/0
29.6.2014 11:49

Z53d25e20n40e26k 72B92o66h19a57c23e90k 1698767797899

A nejen indicka; JV Asie dtto; masa vsak bezni konzumenti pouzivaji malo, resp. oproti nam male porce.

+2/0
29.6.2014 15:00

M85a68r36t67i11n 19N76o85v32o24t80n86ý 7923455960725

Ve středověku měl prostý lid zakázáno ujídat maso vrchnosti? A to jste vyčetl kde?

+3/0
29.6.2014 15:31

T29o16m37á51š 48L65u50d79v93í36k 5570798793406

Asi mu utkvěla ta pasáž z pohádky o Zlatovlásce - "ať ji ani na jazyk nevezmeš, sic mi to svou hlavou zaplatíš!" :-)

+5/0
29.6.2014 18:01

M64i86c36h38a35l 15T81e76s80a44ř 4478342170111

A tu manipulaci organizujou ilumináti, nebo bilderberg?

+3/0
29.6.2014 17:41

P91e15t72r 73S60e49d70l63á49k 3384505301284

Naopak, díky za takové články. Indická kuchyně je skvělá v tom, že na vegetariány hodně myslí. Zajděte si do české hospody na beznasé jídlo. V lepším případě vypotí smažák. V tom horším máte smůlu.

Když si zajdete do indické restaurace, tak máte jako vegetarián na výběr více jídel, jak masožrout. Podotýkám, že vegetarán nejsem a maso si dám rád. Ale některá jídla mají indové bez masa fakt lepší...

0/0
1.7.2014 13:50







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.