Diskuse k článku

Vyzkoušejte nejlepší indickou restauraci a zkuste doma typickou masalu

Indických restaurací je u nás v porovnání s ostatními národními kuchyněmi jako šafránu. Základy vás mohou naučit v kurzu vaření Chefparade, prohlubovat své znalosti pak můžete ochutnáváním v restauracích. Tu nejlepší se právě snaží vybrat server Nejvpraze.cz.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

P50e17t70r 88S61e79d32l90á73k 3604155521854

Koření - v supermarketech toho moc kvalitního neseženete. Jediný, kdo má pár zajímavých věcí, je TESCO. Prodávají koriandr, římský kmín, kurkumu, garam masalu a kardamom v opravdu dobré kvalitě, ale jsou to malá balení za celkem dost peněz (skleněné čtyřhranné kořenky) jedena kořenka kolem 60kč. Ale kvalita fakt stojí za to. Ovšem musíte jít do velkého Tesca. V malých to nemají.

Nepokoušejte se kupovat koření v pytlících od Podravky a nebo od Vitany. Jsou nekvalitní a vyvanuté. (kavlita odpovídá ceně)

Koření i potraviny na indická jídla nakupuju tady - http://www.chanar.cz/www-chanar-cz/eshop/2-1-Khusboo-Cizokrajne-potraviny

+1/0
1.7.2014 13:38

P83e96t53r 98S81e69d14l65á18k 3224115161504

Pokud se chcete naučit vařit indická a pákistánská jídla od domorodců, zkuste tento web.

http://www.wahrehwah.com/

0/0
1.7.2014 13:24

P47e45t15r 67S15e24d41l87á11k 3764945801294

Další skvělý web s recepty od domorodců. Odkaz je na recept, jak vyrobit paneer. Je to oblíbená ingredience a není zase tak složité jej vyrobit. Chce to jen chvilku času.

http://www.manjulaskitchen.com/2008/05/24/how-to-make-paneer/

0/0
1.7.2014 13:44

P38e98t22r 51S44e45d28l38á34k 3804585571704

Naan je z kynutého těsta a peče se v troubě. Pravda, ne každý má doma tandoor (indická trouba). Proto je v domácích podmínkách dost těžké upéct naan, protože naše trouby mají maximálně 250 stupňů. Zatímco tandoor má 400 - 500. Placka je tak upečená opravdu bleskurychle a je na povrchu křupavá a přitom je velmi tenká a s charakteristickými bublinami.

To, co nám tu v článku podstrkují jako naan, je ve skutečnosti chapati. Placka z nekynutého těsta (výhoda je rychlajší příprava). Indové, nebo pákistánci ji pečou na věci podobné naší pánvičce. Jmenuje se to tava. Je to tlustý kus železa ve tvaru pánvičky. Dobře to rozvádí teplo.

+1/0
1.7.2014 13:04

J48a38n 31R41a94m69b82o21u41s86e84k 4165555895207

Není tento recept náhodou na Chapati? Naan se dělá z těsta kynutého.....

+3/0
30.6.2014 9:12
Foto

H97a82n30a 58A27n62t41o14n52o66v76á 6647869224234

Z těsta se vypracuje těsto - to je věta měsíce.

+3/0
30.6.2014 0:03

M63i56c19h43a74e13l 65G69o80t34z 5974188953

Aaa, dalsi ,, skryta reklama" na iDnesu :-)

+1/0
29.6.2014 23:00

J22o36s45e88f 54P18a39l50a59t98a 1403182171335

anketa na damejidlo, akorát sbírají kontaktyRv do toho článek na placebo vaginální plastiku, asi už ten idnes nebudu číst;-D

+1/0
29.6.2014 17:36

H78e73l27e14n94a 98V27e32v38e95r22k24o16v42a 3239497

Tohle není vůbec špatné,cizrna je u nás opomíjená,ale dobrá.Koření Tandori masala skvělé,používám běžně na kuře v jogurtu.Recept jednoduchý,všechny ingredience dostupné i cenově.R^

+5/0
29.6.2014 11:14

A33l29e53x45a91n26d31r 86K19o78s81t72k13a 5569786349676

Na jednu stranu ano, je to dobré. Na stranu druhou, hodně mi vadí ta nenápadná (či spíše velmi nápadná) manipulace masami, že mají být vegetariány či jíst červy. Přípomíná mi sto přípravu na návrat středověku, kdy měl "prostý lid" prakticky zakázané ujídat maso vrchnosti.

+1/−7
29.6.2014 5:24

M79i86c94h62a30e13l18a 77D89v97o48ř76á39k11o96v37á 8205759215634

;-D Navrát nad ránem?

+6/0
29.6.2014 10:30

J71a41r62o52s40l93a25v 27R54o29u80b27a86l 6561361549278

No tak indická kuchyně se určitě nerovná vegetariánská kuchyně. Na své si tam přijdou i masozřouti;-)

+5/0
29.6.2014 11:49

Z85d13e25n44e66k 12B27o82h20a78c77e83k 1448917807669

A nejen indicka; JV Asie dtto; masa vsak bezni konzumenti pouzivaji malo, resp. oproti nam male porce.

+2/0
29.6.2014 15:00

M69a94r48t34i52n 32N35o86v90o33t69n27ý 7303895820745

Ve středověku měl prostý lid zakázáno ujídat maso vrchnosti? A to jste vyčetl kde?

+3/0
29.6.2014 15:31

T51o19m34á71š 94L28u15d38v44í68k 5290258473426

Asi mu utkvěla ta pasáž z pohádky o Zlatovlásce - "ať ji ani na jazyk nevezmeš, sic mi to svou hlavou zaplatíš!" :-)

+5/0
29.6.2014 18:01

M19i36c98h59a26l 61T86e30s74a62ř 4768382530431

A tu manipulaci organizujou ilumináti, nebo bilderberg?

+3/0
29.6.2014 17:41

P41e98t61r 30S95e13d41l35á67k 3184715501894

Naopak, díky za takové články. Indická kuchyně je skvělá v tom, že na vegetariány hodně myslí. Zajděte si do české hospody na beznasé jídlo. V lepším případě vypotí smažák. V tom horším máte smůlu.

Když si zajdete do indické restaurace, tak máte jako vegetarián na výběr více jídel, jak masožrout. Podotýkám, že vegetarán nejsem a maso si dám rád. Ale některá jídla mají indové bez masa fakt lepší...

0/0
1.7.2014 13:50



Najdete na iDNES.cz