Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Češi se chlubí, jak jedí zdravě. Pak si dají řízek nebo guláš se šesti

Chceme jíst zdravěji, ale nakonec si v restauraci dáme smažený řízek nebo svíčkovou. Vyplývá to z průzkumu mezi tisícovkou uživatelů stravenek společnosti Cheque Dejeuner. Hlavně ženy tvrdily, že dávají přednost lehkým jídlům, ale z provozních dat vyplývá, že také dávají přednost „klasice“.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M95i54c61h35a91l 79M53i60l71l25e90r 9856122729832

pro Jirku Vanourka - promin, ale ze "zadna kanadska kuchyne neexistuje" musim  s tebou silne nesouhlasit, trebaze tam zijes a vidis to svyma ocima. Mozna, ze prave to "svyma ocima" te zavadi. Dve rodile Kanadanky v mem okoli by si to s tebou vyrikaly a presvedcily o opaku. (+ nase vlastni zkusenosti)

Manzelka jednoho z mych bratrancu je Franko- z Quebecu a manzelcina davna kamoska je Anglo- z Thunder Bay. Tak jednak je tu Poutine, Tourtière, Montrealske uzene hovezi, Bagely, Butter Tarts =maslove kosicky z listkoveho testa (mame jejich jednodussi obdobu v Australii - rika se jim pro zmenu Portugalske kosicky), atlanticky losos v ruznych obmenach, jidla s kanadskymi boruvkami vcetne vybornych boruvkovych livancu (praskovych, ne drozdovych) prelitych javorovym syrupem, pak prima kanadska slanina (bacon), ktera ten javorovy syryp take snese...My mame porad ve spajzu original kanadsky javorovy syrup a dokonce i jeho verzi s boruvkovym vytazkem.

Kanadani radi do jidla michaji sladke, nekdy trochu necekane. Manzelcina kamoska nas naucila jejich mistni coleslaw s hroznovymi zrny, pak je znama kandska laska pro cheese macaroni, neboli zapecne makarony se syrovou omackou.

Podobne jako u jinych statu, jejichz populace se vytvorila generacemi pristehovalcu, do kanadske kychyne patri i to, co tam privezli sebou pristehovalci z ruznych zemi, co zdomacnelo, postupem casu se zpopularizovalo a rozsirilo. Tak uz jsou dnes normalne soucasti kanadske kuchyne nektera puvodne cinska, italska, indicka a samozrejme francouzska jidla upravena podle mistnich podminek a chuti. Jako treba ten vas donair, po kanadsku sladsi verze tureckeho donner kebab.

Jedine co nase Kanadanky nepovazuji za typickou kanadskou kuchyni jsou laskominky vasi pani GG Michaelle Jean, kdyz jeste pred odchodem z uradu se sla bratrit s First Nations na eskymacke hody ze syroveho, cerstve zabiteho tulene.;-)

0/0
17.7.2014 4:53

M92i21c81h11a55l 78M16i16l75l67e55r 9666972609602

PS. dalsi odpovedi dole

0/0
17.7.2014 5:49

P68a88v17e19l 47O25d25r67a17z98i17l 6174759647980

No takže ne Češi, ale stravenkáři, což je dost svébytná odrůda.

0/0
15.7.2014 23:23

T97o79m83á76š 31T97a19t27í35č32e29k 5850162670928

A jiná poznámka: Co je nezdravýho na řízku s bramborovým salátem? Pořádné bramborové salát je zdravé je mana z nebes, dnes už to snad nepřeplácá majonézou ani Halina Pawlowská. A šnycl? Co je špatnýho na šnyclu? Maso, nenasáknuté nijak tukem, neb napůl udušené v trojobalu, no a ta trocha tuku v tom trojobalu určitě k obezitě jen tak nevede.

+2/0
15.7.2014 20:24
Foto

J29i91r90k82a 18V81a48n85o56u25r85e22k 6747924798230

To jste doooost vedle ;-D ... brambory jsou snad horsi, nez pecivo nebo testoviny a smazeny rizek snad ani netreba komentovat ... ale take si to obcas rad dam, to zase jo ... ale nesnazim se tvarit, ze to je zdrave

0/−1
16.7.2014 2:38

T17o17m95á83š 78T44a10t51í42č42e65k 5860332410578

No, Juro, to si teda toho výtlema někde nech nebo někam strč. Tvrzení, že brambory jsou nevhodné jídlo, je úlet, nebudu rozvádět a odkazovat proč, je to prostě úlet. A malování čerta na zeď se smažením zrovna tak. Když to děláš pořádně, tak v kombinaci s tím bramborovým salátem je řízek bez chyby.

Jo, "děláš pořádně" - k tomu musíš ovšem umět. A to znamená nejprv vědět. A ne se smát od ucha k uchu vlastní fanatické blbosti, která někde na raj-na-svete.cz vyčetla, že jsou brambory nevhodná potrava. Prosím o vynechání další reakce, děkuji.

+1/0
16.7.2014 3:14
Foto

J32i48r24k17a 34V98a93n26o22u51r63e96k 6647564148390

Ja se vas take neprosil o reakci typu Brouka Pytlika ... uzivejte si vasi bezvadnou stravu i vase naprosto nesmyslne lzi kolem. Ja rozhodne nejsem clovek, ktery by resil vhodnost ci nevhodnost jakekoliv potraviny, ale doporucuji si nejdriv neco zjistit, nez se pustite do reakce Vaseho typu .. ale mozna jste si jen potreboval ulevit od neceho jineho, kdo vi ;-)

0/0
16.7.2014 3:43

M13i28c24h33a11l 36M32i91l77l59e58r 9266302579172

brambory NEJSOU kaloricky horsi nez pecivo, testoviny. Samy o sobe suche brambory na loupacku jsou prekvapive nizke kaloricky a zdrave obsahem vlaknin.

Ono ale jde predevsim o to, CO se na ne da...nizkotucny tvaroh s pazitkou ujde, ale hory masla, strouhaneho syra, majonezy nebo polite omackami bohatymi na maslovou jisku jsou uz pak jina.

0/0
17.7.2014 5:00

M38i34c76h71a15l 50M93i84l96l93e65r 9416852249872

smazena jidla jsou....smazena jidla.

Osobne se snazim drzet se zasady vseho s mirou. Rizky a smazak miluji.....ale jime doma opravdu jen jednou za cas.

Kdyz se chystam na cestu do Evropy, dam si predem udobi kaloricky snizenych jidel, abych se v Evrope na dovolene nemusel omezovat a nemel vycitky svedomi....francouzske dortiky, uzeniny, foie gras, chleb a na masle pripravovana jidla...stredomorska kuchyne s premirou panenskeho olivoveho oleje....vidensky rizek... ceske oblozene chlebicky, majonezove salaty, kolace, smazak....;-) Vedle toho se ale take snazime byt behem dovolene vic aktivni, nachodime pesky mnohem vic km nez bezne doma a zvyseny pohyb venku pomaha trochu neutralizovat ty pochoutky.

0/0
17.7.2014 5:30

T95o21m38á24š 51T62a32t14í34č39e69k 5630572170778

Tabulka je pěkná, ale mohli jste ty jídla pořádně přeložit a tróšičku se informovat resp. vzít rozum do hrsti atd. atp. Vydržel jsem to po 3. místo v Portugalsku, kde je bacalhau přeloženo jako cod fish nasolená. Cod fish není nic jinýho než treska, a ta se prodává nasolená. Nasolená se ale fakt nejí. Když se koupí nasolená treska, tak se nejdřív odsolí, než se začne připravovat jedno z mnoha jídel z tresky. ;-)

+2/0
15.7.2014 20:19

V46e19r83o26n86i34k59a 15V19e53s16e33l58á 7915247224433

No, dle meho nazoru, pokud jsou jidla z kvalitnich surovin, nemuzou byt nezdrava, mohou byt jen neumerne kaloricka aktualni situaci a potrebe cloveka. Ja treba ted v lete vetsinou o poledni pauze obedvam zeleninove salaty, za mrazu si klidne dam rizek se salatem nebo smazak. Chutna mi oboje, proste ve vedru mam jine chute nez za mrazu. Hodne zalezi na telesne aktivite. Kdyz se cely den sedi v kanclu, je potreba mene energie nez kdyz se clovek hybe, at uz pri praci nebo ve volnem case. Takze je spis otazka, jaka jidla kdy zaradit. Pro mne osobne je dulezite si jidlo hezky v klidu uzit nez do sebe dostat nejaky objem.

+3/0
15.7.2014 17:46

M95i65c31h43a74l 66M35i12l13l93e16r 9186562429262

jednoho si vzdycky vsimnu, kdyz prijedu do Evropy: v Cesku se ponekud dost soli.

0/0
17.7.2014 13:47
Foto

J48i87r20k48a 53V60a64n82o85u67r31e89k 6917704178900

Jinak receno, v prumeru jime stejne nezdrave jako vetsina ostatnich narodu ;-D ... u nas mylne pretrvavajici nazor, ze ryze ci testoviny jsou zdravejsi, nez treba knedliky je usmevny, stejne jako kritika Coca Coly a vyzdvihovani dzusu nebo nedejboze ochucenych mineralek ;-)

+3/0
15.7.2014 1:22

J89i42ř14í 41N23o42v20á20k 6164792329791

To jste ale zjednodusil, velmi hloupe. Opravdu nejime zdrave jako ostatni narody.

+1/−2
15.7.2014 4:30
Foto

J12i71r92k15a 28V23a19n47o62u57r60e19k 6977984538810

OK .. tak dejte priklad, ktere narody to podle vas jsou ..... mozna Japonsko, Vietnam ... urcite ne Italie, Francie, Nemecko, Anglie, Kanada ci Spojene Staty .... vazne marne premyslim, kdo

+1/0
15.7.2014 5:52

M95i27c21h23a60l 12M75i42l10l15e37r 9816392269722

kazdy, kdo ji vic zeleniny, ovoce a liboveho masa, nez Cesi, mene smazenych nebo uzenych potravina a mene majonezy....;-)

0/0
15.7.2014 7:06
Foto

P44ř61e20m92y61s13l 76Č82e33j54p 8438387338166

No, a to jsou které Evropské země? Třeba vyzdvihovaná Francouzská kuchyně je jeden velký usmažený umixovaný blaf :o))

+1/−3
15.7.2014 9:03

J41a69k60u24b 92K93a66m70i77n49s69k71y 9868776450823

z me zkusenosti Skandinavie, ale treba taky Polsko.

0/0
15.7.2014 9:28
Foto

P92ř73e28m95y50s25l 45Č95e75j97p 8718727778836

Tak třeba severské země nic moc. Takové nemastné všechno sladké. Je zajímavé, že když přijedou turisté do Čech, sežerou tady kde co, od svíčkové, přes smažák až po bábovku. Na rozdíl od jiných zemích, kde nevíte, co je co a chuťove, designově je to spíše odpor, než chuťovka ... No, a jestli jímě zdravě? Já si myslím, že toho ovoce a zeleniny sežerem více než statistiky vidí, neb je to hodně z vlastní produkce ...

+4/−1
15.7.2014 9:43

M37i95c43h71a48l 90M44i86l72l54e94r 9936902479162

"když přijedou turisté do Čech, sežerou tady kde co, od svíčkové, přes smažák až po bábovku. ..."

To je nesmysl. Ziji uz dlouho trvale v cizine, do Ceska jezdim na navstevu a znam hodne spoluobcanu tady odtud, kteri Cesko navstivili. Prahu kazdy chvali, ale o kuchyni vetsinou rekli je "prilis tezka a moucna", kratkodobe se to jist da, ale dlouhodobe by to nesnesli.

Napsat o francouzske kuchyni, ze to je " jeden velký usmažený umixovaný blaf" muze jenom nejaky ignoramus gastronomicky vandalRvRvRv, ktery nikdy ve Francii nebyl anebo pokud byl, zivil se leda z konzerv dovezenych z domova, protoze nemel dost penez si zajit na jidlo ani do regulerniho francouzskeho bistra, natoz do restaurace.

Podobne tak "Na rozdíl od jiných zemích, kde nevíte, co je co a chuťove, designově je to spíše odpor, než chuťovka"Rv dokazuje, ze nemas o gastronomii jako takove ani sajna. Mam za sebou zkusenost s jidly v ruznych zemich Evropy, Asie, znam kuchyni Tichomori, Australie, Noveho Zelandu, Kanady a mohu te ujistit, ze vim co je co chutove a co kde jist. Stejne jako spousty dalsich lidi, kteri nesedi za peci a cestuji.

Mam pochybnosti o tvych znalostech cizich jazyku. Pokud cestujes, pak zrejme nejsi schopny si ani precist turistickou prirucku a informovat se z ni o zemi, kterou nchces navstivit ani se na miste zeptat o jake jidlo se jedna. Nebo je mozne, ze mas utazeny rozpocet, z jidelnicku vyberes jen tu nejlevnejsi polozku a jazykova neznalost ti nedovoli vedet co sis objednal. Psat neco o nejakem "designu" v souvislosti s jidly je smesne na kvadrat. Proste jenom KYDY!

0/−2
15.7.2014 17:48
Foto

P83ř66e93m89y59s36l 46Č87e17j69p 8458937618516

Na to, aby člověk poznal jídla cizích národů. Nepotřebujete jezdit po světě. Tím tady nikoho neoslníte :o)) Jinak jste se hezky vykydal :o))

+1/−1
15.7.2014 20:02

P29a26v81e43l 81O15d96r33a94z43i58l 6204479787330

Pan Miller totiž zdrhl do Austrálie, pročež má pocit, že je nejchytřejší na planetě a všichni musí mít stejné názory jako on, jinak se jim pokusí "zle vyčinit.";-)

0/0
15.7.2014 23:26
Foto

J14i13r19k61a 38V80a18n22o46u40r95e29k 6357974778850

Jiz pri zmince o kanadske kuchyni bylo jasne jaka bije ;-D .. ona zadna neni .. verte mi, ziji tady mnoho let .. jedina snad ciste kanadska vec je pridani majonezy do hamburgeru .. to zrejme Michal myslel ;-D

+1/−1
16.7.2014 3:56

M49i24c69h89a21l 22M88i92l24l20e49r 9186832519792

nesouhlasim a dal jsem ti odpoved nahore.

Jinak co se tyce topice Pavky Odrazilova a jeho hlasek, ten nestoji za komentar, protoze jeho nesympatie vuci mne jsou osobniho razu, zalozene na odlisne politicke orientaci.;-)

0/0
17.7.2014 5:05
Foto

J12i41r84k96a 17V17a22n53o38u81r85e84k 6237554178290

Tak Michale, proste jen KYDY jsem se docetyl ve tvem prispevku ... vez, ze maloktery jiny narod je tak zcestovaly a mlsny zaroven :-) .. Vazne v tom valcujeme skoro cely zbytek sveta ... vase plky o znalosti jazyku a konzervach jiz jsou jen takovou kreci .. mozna kreci vzpominek na vase mladi nebo ja vazne nevim :-P ... a k tem cizincum u nas .. on si malokdo z nich da tu svickovou .. rizek znaji vsude po svete, koneckoncu na nem nic ceskeho neni .. daji si z valne vetsiny co znaji a hotovo ;-)

0/−1
16.7.2014 3:55

M46i55c28h87a29l 35M65i44l21l87e98r 9216302969652

!!stojim na tom, co jsem napsal: ze Cejp tady kyda nemozne KYDY a dodavam, ze buranskeho zamereni,!!

Kdyz nekdo napise "Francouzská kuchyně je jeden velký usmažený umixovaný blaf"......"Na rozdíl od jiných zemích, kde nevíte, co je co a chuťove, designově je to spíše odpor, než chuťovka"....."Na to, aby člověk poznal jídla cizích národů. Nepotřebujete jezdit po světě. Tím tady nikoho neoslníte"... normalnim lidem dojde s kym maji tu cest.

Kdyby opravdu ochutnal francouzskou kuchyni, nikdy by ji nemohl nazvat usmazenym umixovanym blafem i kdyby mu jeji styl nesedl. Francouzska kuchyne neni prevazne smazena, natoz prevazne umixovana. 

Kdyby se podival dal nez za vlastni humna o ochutnal jidla venku, nemohl by tvrdit ho. vadiny ze jeden nepotrebuje jezdit po svete, aby skutecne poznal jidla cizich narodu. Kdyby se zajimal o neco malo ze zakladu gastronomie, znal by zakladni pojmy a to by mu napovedelo, co si z menu objednava. A pokud nevi, kazdy normalni clovek se snazi domluvit s cisnikem co to je. V cizine ovsem pomaha umet trochu vyrazu z mistniho jazyka.;-)

0/0
17.7.2014 5:20

J42i43ř97í 21N32o28v90á64k 6424202429831

Pokud tohle tvrdíte a navíc myslíte vázne, o jídle nevíte nic, jste hlupák a nemá cenu s Vámi na toto tema diskutovat.

0/0
15.7.2014 19:24
Foto

P14ř97e66m80y72s76l 63Č31e29j63p 8268247678306

A co krémové polévky, jaký máte na ně názor? A co Vám vázne? Ztratil jste rodnou řeč?

0/0
15.7.2014 20:05
Foto

J95i96r95k85a 24V86a95n47o86u73r89e37k 6267644148440

Zelenina mozna .. ovoce urcite ne obecne ... libove maso .. hmm .. mozna hovezi ... majoneza ... hmm, asi ano ...... takze dejme tomu odpovida USA, Kanada a urcite casti Jizni Ameriky ;-)

0/0
16.7.2014 2:42

E84d14u24a37r97d 62B47l21a44z88e10k 1433490275755

Češi... http://hledej.idnes.cz/clanky.aspx?q=%E8e%9Ai To je opět hloupé zobecňování, navíc nacionalistické...;-€ Bulvární...:-( Prostě proč nenapsat objektivněji a nacionálně nezaujatě: někteří! lidé!!! z Česka se chlubí....., někteří!!! ne. Někdo!!! si dá rád guláš... někdo!!! raději rýži s kuřecím :-) Co jste měli ze slohu, páni "nivináři"? ;-O Nebo šíříte nacionalismus v domění že šíříte vlastenectví... , schválně???8-o :-/ Rv

0/0
14.7.2014 23:36

E76d25u34a31r14d 50B54l24a93z96e40k 1173390645185

"novináři"

0/0
14.7.2014 23:39

Ř72e29h45o25ř 48V87l25a14s82á83k 2624164851806

Se šesti? To má asi někdo štěstí na hospodu s poctivými knedlíky.

0/0
14.7.2014 22:36

M46i77l71o19š 57K65o15l21m23a58n 6296903177832

Protože občas cestuji po vlastech Českých, tak se taky stravuji po restauracích. Dost dlouho mi trvalo, než jsem odhalil tajemství kuchařů, proč je oblíbená svíčková  chuťově všude stejná.Nakonec mi to bylo prozrazeno. A není to nic jiného než omáčka "z pytlíku", koupená od velkododavatele jako je třeba Makro. Stejně dělají i polévky a knedlík už málokterý kuchař dovede udělat. Přesto se ale může vyskytnout výjimka a někde opravdu vaří.

0/0
14.7.2014 22:32

M29i68l96a38n 48T25a52n84c93o60š 1115704931418

tak oni to asi udělat umí, ale ze sáčku je to rychlejší a levnější. Proto jím jen doma a v osvědčených restauracích :-)

0/0
15.7.2014 9:16

M71i25l28o68š 18N45e31r86a82d 4505338523937

Žasnu na co všechno se dělají průzkumy a jaké z toho pak vycházejí "objevy".

Když má člověk na oběd hodinu i z cestou tam a zpět a stravenku v hodnotě 71,-Kč těžko si dá k obědu steak z argentinského hovězího v romantickém hotýlku pár kilometrů za městem v němž pracuje. Patrně zvolí blízkou restauraci v níž meníčko i s nápojem na zapití pořídí do stovky. Je samozřejmé, že v takové hospůdce vaří převážně domácí klasiku a kuchař ji umí nejlépe připravit. Dát si v podobném zařízení těstoviny, je téměř jisté že budou mírně rozvařené protože je kuchař prostě neuhlídá.  Objednávka ryby by byla téměř sebevraždou jelikož patrně leží již půl roku v mrazáku a kuchař ji připravuje maximálně tak desetkrát do roka, čemuž odpovídá i výsledná chuť pokrmu. Krátce a stručně řečeno když se chci levně, rychle a dobře najíst, nemohu personál kuchyně tlačit do žádných experimentů ale musím si vybrat z toho co je jim vlastní. Budu-li pracovat na lodi někde v Karibiku, také nebudu očekávat že lodní kuchař vyšvihne perfektně moravského vrabce se špenátem a bramborovým knedlíkem a to i bez odborné studie.

+3/0
14.7.2014 22:25

J23i98ř54í 18N64o67v55á17k 6544442469621

Strucne receno, kdyz se chcete najist rychle a levne, nikdy se nenajite dobre. Zaprve levne lze podnikat v pohostinstvi pouze na ukor kvality, tedy extreme levne myslim a jime-li rychle, nemuze to byt dobre. Ten zbytek jsou jen vymluvi, kdo chce, dokaze si najit cest, jak jist zdrave a dobre (s obcasnym hrichem ovsem, proc ne).

0/−8
14.7.2014 22:43

O11l85d84ř76i11c25h 26H93o88r92á54k 2504839681295

No nevím nevím, šetřit se dá třeba i tím, že přestanete vše kupovat v Makru. Tam je hodně věcí dražších než různé akce a některé dražší i než běžná cena. Stejně tak když se domluvíte s lokálními producenty zeleniny či masa, tak se dostanete na lepší ceny. Jen to chce schopného nákupčího (provozního) a kuchaře, co omí vařit od píky a ne jen z polotovaru (ten bývá dražší, ale šetří čas).

0/0
14.7.2014 23:44

J11i78ř44í 53N43o34v25á97k 6754392919551

Ok a co to ma spolecneho s tim co jsem psal? Pokud chce nekdo za 15 minut zdlabnout menicko za 65Kc, tak se dobre nenaji. Pokud je v tom menicku navic pokazdy knedlik nebo smazak apod. tak ani zdrave.

0/0
14.7.2014 23:46

M95a34r61e26k 82K32r68o30l71l 5651562440590

Tělo si samo řekne co potřebuje a žádného dietologa k tomu nepotřebuje. Jak může někdo napsat, že svíčková s knedlíkem nebo guláš jsou nezdravá jídla ovšem nechápu. Podle mě je to spíše o tom, že se lidé přejídají.

+4/−2
14.7.2014 22:25

J36i75ř70í 27N24o48v56á44k 6314102939921

Aha takze problem s obezitou v CR je v cem tedy? Ze se prejidame, tedy ze si telo o ty bucky, knedliky a pivo rika neustale?

+2/−5
14.7.2014 22:44
Foto

J61i10r22k86a 75V13a44n11o38u85r12e96k 6917364398470

Obezita souvisi v CR predevsim s naprostou absenci jakehokoliv aktivniho pohybu a podle meho skutecne i neumernym prejidanim ..... ona svickova se sesti je na tom totiz velice podobne jako stejny objem pizzy, o testovinach nemluve

+1/0
15.7.2014 1:25

J81i95ř46í 86N17o83v77á54k 6104452419281

Je na tom rovnez stejne jako zelenina na jakykoliv zpusob, ryby ci morske plody apod?

0/0
15.7.2014 4:32
Foto

J66i19r67k27a 57V31a51n46o80u88r85e46k 6457434668380

Nez nektera zelenina ne a vetsina ryb a morskych plodu je sice "tabulkove" zdravejsi .. zrazuje je ovsem vysoke procento olova a podobne ... a ryby z farem jsou na tom snad jeste hure, nez treba bezne veprove

0/−1
15.7.2014 5:55

J82i44ř87í 76N65o60v97á44k 6924202249161

Slušný blábol opravdu.

0/0
15.7.2014 19:25

J98a76r55o56s45l34a42v 21B37r80ü55m54m54e49r 7604453596

Svíčková je jedno z nejzdravějších jídel. Obrovské množství zeleniny, kvalitní libové maso. A ano, smetana. Takže je zdravá, ale kalorická.

+1/0
15.7.2014 12:23
Foto

J12i29r77k10a 43V66a33n78o80u30r32e26k 6577124518310

Koukam, ze celkove bude tedy problem spise v chapani, co je zdrave

0/0
16.7.2014 22:13

P73a90v34e53l 61J13e34ř15á84b82e38k 7891482254307

Když si dám řízek z biomasa, který obalím v biostrouhance a vajíčku z biochovu, osmažím ho na biooleji (odskočit si půjdu na bioWC (česky kadibudky u hnojiště) - tak to není zdravé, když je to všechno z bio?

0/−2
14.7.2014 22:25

J10i94ř24í 25N20o80v49á74k 6964742359221

Na urovne 5.tridy ZS tento prizpevek.

+5/−3
14.7.2014 22:45

V17á84c19l85a58v 80J63o30n94á97š 8422353962433

Zpivani?

+1/0
14.7.2014 23:21

J94i70ř53í 27N17o58v80á34k 6174112469301

Proto ten prispevek jako oprava hned pod tim? Problem s chapanim?

0/0
14.7.2014 23:22







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.