Diskuse k článku

Češi se chlubí, jak jedí zdravě. Pak si dají řízek nebo guláš se šesti

Chceme jíst zdravěji, ale nakonec si v restauraci dáme smažený řízek nebo svíčkovou. Vyplývá to z průzkumu mezi tisícovkou uživatelů stravenek společnosti Cheque Dejeuner. Hlavně ženy tvrdily, že dávají přednost lehkým jídlům, ale z provozních dat vyplývá, že také dávají přednost „klasice“.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M70i50c97h52a43l 90M60i50l17l22e30r 9176412239472

pro Jirku Vanourka - promin, ale ze "zadna kanadska kuchyne neexistuje" musim  s tebou silne nesouhlasit, trebaze tam zijes a vidis to svyma ocima. Mozna, ze prave to "svyma ocima" te zavadi. Dve rodile Kanadanky v mem okoli by si to s tebou vyrikaly a presvedcily o opaku. (+ nase vlastni zkusenosti)

Manzelka jednoho z mych bratrancu je Franko- z Quebecu a manzelcina davna kamoska je Anglo- z Thunder Bay. Tak jednak je tu Poutine, Tourtière, Montrealske uzene hovezi, Bagely, Butter Tarts =maslove kosicky z listkoveho testa (mame jejich jednodussi obdobu v Australii - rika se jim pro zmenu Portugalske kosicky), atlanticky losos v ruznych obmenach, jidla s kanadskymi boruvkami vcetne vybornych boruvkovych livancu (praskovych, ne drozdovych) prelitych javorovym syrupem, pak prima kanadska slanina (bacon), ktera ten javorovy syryp take snese...My mame porad ve spajzu original kanadsky javorovy syrup a dokonce i jeho verzi s boruvkovym vytazkem.

Kanadani radi do jidla michaji sladke, nekdy trochu necekane. Manzelcina kamoska nas naucila jejich mistni coleslaw s hroznovymi zrny, pak je znama kandska laska pro cheese macaroni, neboli zapecne makarony se syrovou omackou.

Podobne jako u jinych statu, jejichz populace se vytvorila generacemi pristehovalcu, do kanadske kychyne patri i to, co tam privezli sebou pristehovalci z ruznych zemi, co zdomacnelo, postupem casu se zpopularizovalo a rozsirilo. Tak uz jsou dnes normalne soucasti kanadske kuchyne nektera puvodne cinska, italska, indicka a samozrejme francouzska jidla upravena podle mistnich podminek a chuti. Jako treba ten vas donair, po kanadsku sladsi verze tureckeho donner kebab.

Jedine co nase Kanadanky nepovazuji za typickou kanadskou kuchyni jsou laskominky vasi pani GG Michaelle Jean, kdyz jeste pred odchodem z uradu se sla bratrit s First Nations na eskymacke hody ze syroveho, cerstve zabiteho tulene.;-)

0/0
17.7.2014 4:53

M87i36c14h40a71l 47M34i53l40l69e93r 9696682759742

PS. dalsi odpovedi dole

0/0
17.7.2014 5:49

P74a36v81e15l 26O27d16r83a76z32i75l 6684399897170

No takže ne Češi, ale stravenkáři, což je dost svébytná odrůda.

0/0
15.7.2014 23:23

T39o37m64á51š 77T71a12t79í53č93e45k 5960662810498

A jiná poznámka: Co je nezdravýho na řízku s bramborovým salátem? Pořádné bramborové salát je zdravé je mana z nebes, dnes už to snad nepřeplácá majonézou ani Halina Pawlowská. A šnycl? Co je špatnýho na šnyclu? Maso, nenasáknuté nijak tukem, neb napůl udušené v trojobalu, no a ta trocha tuku v tom trojobalu určitě k obezitě jen tak nevede.

+2/0
15.7.2014 20:24
Foto

J31i91r74k41a 47V93a35n35o96u30r80e51k 6377174958770

To jste doooost vedle ;-D ... brambory jsou snad horsi, nez pecivo nebo testoviny a smazeny rizek snad ani netreba komentovat ... ale take si to obcas rad dam, to zase jo ... ale nesnazim se tvarit, ze to je zdrave

0/−1
16.7.2014 2:38

T94o62m33á39š 65T15a27t96í13č71e55k 5370212800298

No, Juro, to si teda toho výtlema někde nech nebo někam strč. Tvrzení, že brambory jsou nevhodné jídlo, je úlet, nebudu rozvádět a odkazovat proč, je to prostě úlet. A malování čerta na zeď se smažením zrovna tak. Když to děláš pořádně, tak v kombinaci s tím bramborovým salátem je řízek bez chyby.

Jo, "děláš pořádně" - k tomu musíš ovšem umět. A to znamená nejprv vědět. A ne se smát od ucha k uchu vlastní fanatické blbosti, která někde na raj-na-svete.cz vyčetla, že jsou brambory nevhodná potrava. Prosím o vynechání další reakce, děkuji.

+1/0
16.7.2014 3:14
Foto

J48i11r36k11a 82V93a96n51o23u14r12e67k 6317954298740

Ja se vas take neprosil o reakci typu Brouka Pytlika ... uzivejte si vasi bezvadnou stravu i vase naprosto nesmyslne lzi kolem. Ja rozhodne nejsem clovek, ktery by resil vhodnost ci nevhodnost jakekoliv potraviny, ale doporucuji si nejdriv neco zjistit, nez se pustite do reakce Vaseho typu .. ale mozna jste si jen potreboval ulevit od neceho jineho, kdo vi ;-)

0/0
16.7.2014 3:43

M72i57c26h50a43l 43M52i82l26l73e76r 9386742479962

brambory NEJSOU kaloricky horsi nez pecivo, testoviny. Samy o sobe suche brambory na loupacku jsou prekvapive nizke kaloricky a zdrave obsahem vlaknin.

Ono ale jde predevsim o to, CO se na ne da...nizkotucny tvaroh s pazitkou ujde, ale hory masla, strouhaneho syra, majonezy nebo polite omackami bohatymi na maslovou jisku jsou uz pak jina.

0/0
17.7.2014 5:00

M24i26c10h41a49l 10M15i22l82l96e21r 9206342639462

smazena jidla jsou....smazena jidla.

Osobne se snazim drzet se zasady vseho s mirou. Rizky a smazak miluji.....ale jime doma opravdu jen jednou za cas.

Kdyz se chystam na cestu do Evropy, dam si predem udobi kaloricky snizenych jidel, abych se v Evrope na dovolene nemusel omezovat a nemel vycitky svedomi....francouzske dortiky, uzeniny, foie gras, chleb a na masle pripravovana jidla...stredomorska kuchyne s premirou panenskeho olivoveho oleje....vidensky rizek... ceske oblozene chlebicky, majonezove salaty, kolace, smazak....;-) Vedle toho se ale take snazime byt behem dovolene vic aktivni, nachodime pesky mnohem vic km nez bezne doma a zvyseny pohyb venku pomaha trochu neutralizovat ty pochoutky.

0/0
17.7.2014 5:30

T95o11m82á96š 82T79a94t39í84č15e58k 5520842190278

Tabulka je pěkná, ale mohli jste ty jídla pořádně přeložit a tróšičku se informovat resp. vzít rozum do hrsti atd. atp. Vydržel jsem to po 3. místo v Portugalsku, kde je bacalhau přeloženo jako cod fish nasolená. Cod fish není nic jinýho než treska, a ta se prodává nasolená. Nasolená se ale fakt nejí. Když se koupí nasolená treska, tak se nejdřív odsolí, než se začne připravovat jedno z mnoha jídel z tresky. ;-)

+2/0
15.7.2014 20:19

V67e76r74o16n86i51k30a 63V78e73s66e44l42á 7525327334273

No, dle meho nazoru, pokud jsou jidla z kvalitnich surovin, nemuzou byt nezdrava, mohou byt jen neumerne kaloricka aktualni situaci a potrebe cloveka. Ja treba ted v lete vetsinou o poledni pauze obedvam zeleninove salaty, za mrazu si klidne dam rizek se salatem nebo smazak. Chutna mi oboje, proste ve vedru mam jine chute nez za mrazu. Hodne zalezi na telesne aktivite. Kdyz se cely den sedi v kanclu, je potreba mene energie nez kdyz se clovek hybe, at uz pri praci nebo ve volnem case. Takze je spis otazka, jaka jidla kdy zaradit. Pro mne osobne je dulezite si jidlo hezky v klidu uzit nez do sebe dostat nejaky objem.

+3/0
15.7.2014 17:46

M78i77c75h54a77l 64M27i29l85l25e36r 9906562309132

jednoho si vzdycky vsimnu, kdyz prijedu do Evropy: v Cesku se ponekud dost soli.

0/0
17.7.2014 13:47
Foto

J65i38r43k44a 27V75a94n74o46u14r32e25k 6457614868610

Jinak receno, v prumeru jime stejne nezdrave jako vetsina ostatnich narodu ;-D ... u nas mylne pretrvavajici nazor, ze ryze ci testoviny jsou zdravejsi, nez treba knedliky je usmevny, stejne jako kritika Coca Coly a vyzdvihovani dzusu nebo nedejboze ochucenych mineralek ;-)

+3/0
15.7.2014 1:22

J80i41ř33í 16N40o51v23á97k 6204882679651

To jste ale zjednodusil, velmi hloupe. Opravdu nejime zdrave jako ostatni narody.

+1/−2
15.7.2014 4:30
Foto

J15i37r87k26a 46V40a75n23o87u87r98e52k 6827124388500

OK .. tak dejte priklad, ktere narody to podle vas jsou ..... mozna Japonsko, Vietnam ... urcite ne Italie, Francie, Nemecko, Anglie, Kanada ci Spojene Staty .... vazne marne premyslim, kdo

+1/0
15.7.2014 5:52

M54i48c81h66a97l 62M54i59l33l24e72r 9246252459342

kazdy, kdo ji vic zeleniny, ovoce a liboveho masa, nez Cesi, mene smazenych nebo uzenych potravina a mene majonezy....;-)

0/0
15.7.2014 7:06
Foto

P38ř18e39m69y18s25l 15Č78e14j85p 8738737918416

No, a to jsou které Evropské země? Třeba vyzdvihovaná Francouzská kuchyně je jeden velký usmažený umixovaný blaf :o))

+1/−3
15.7.2014 9:03

J79a32k37u22b 71K53a71m17i11n66s52k81y 9388926320673

z me zkusenosti Skandinavie, ale treba taky Polsko.

0/0
15.7.2014 9:28
Foto

P61ř96e52m63y70s44l 53Č42e30j35p 8488687768806

Tak třeba severské země nic moc. Takové nemastné všechno sladké. Je zajímavé, že když přijedou turisté do Čech, sežerou tady kde co, od svíčkové, přes smažák až po bábovku. Na rozdíl od jiných zemích, kde nevíte, co je co a chuťove, designově je to spíše odpor, než chuťovka ... No, a jestli jímě zdravě? Já si myslím, že toho ovoce a zeleniny sežerem více než statistiky vidí, neb je to hodně z vlastní produkce ...

+4/−1
15.7.2014 9:43

M34i88c61h27a52l 90M44i12l53l90e62r 9306172719262

"když přijedou turisté do Čech, sežerou tady kde co, od svíčkové, přes smažák až po bábovku. ..."

To je nesmysl. Ziji uz dlouho trvale v cizine, do Ceska jezdim na navstevu a znam hodne spoluobcanu tady odtud, kteri Cesko navstivili. Prahu kazdy chvali, ale o kuchyni vetsinou rekli je "prilis tezka a moucna", kratkodobe se to jist da, ale dlouhodobe by to nesnesli.

Napsat o francouzske kuchyni, ze to je " jeden velký usmažený umixovaný blaf" muze jenom nejaky ignoramus gastronomicky vandalRvRvRv, ktery nikdy ve Francii nebyl anebo pokud byl, zivil se leda z konzerv dovezenych z domova, protoze nemel dost penez si zajit na jidlo ani do regulerniho francouzskeho bistra, natoz do restaurace.

Podobne tak "Na rozdíl od jiných zemích, kde nevíte, co je co a chuťove, designově je to spíše odpor, než chuťovka"Rv dokazuje, ze nemas o gastronomii jako takove ani sajna. Mam za sebou zkusenost s jidly v ruznych zemich Evropy, Asie, znam kuchyni Tichomori, Australie, Noveho Zelandu, Kanady a mohu te ujistit, ze vim co je co chutove a co kde jist. Stejne jako spousty dalsich lidi, kteri nesedi za peci a cestuji.

Mam pochybnosti o tvych znalostech cizich jazyku. Pokud cestujes, pak zrejme nejsi schopny si ani precist turistickou prirucku a informovat se z ni o zemi, kterou nchces navstivit ani se na miste zeptat o jake jidlo se jedna. Nebo je mozne, ze mas utazeny rozpocet, z jidelnicku vyberes jen tu nejlevnejsi polozku a jazykova neznalost ti nedovoli vedet co sis objednal. Psat neco o nejakem "designu" v souvislosti s jidly je smesne na kvadrat. Proste jenom KYDY!

0/−2
15.7.2014 17:48
Foto

P36ř86e22m56y46s33l 75Č30e38j69p 8458787938916

Na to, aby člověk poznal jídla cizích národů. Nepotřebujete jezdit po světě. Tím tady nikoho neoslníte :o)) Jinak jste se hezky vykydal :o))

+1/−1
15.7.2014 20:02

P46a14v12e40l 29O42d63r29a20z50i40l 6324599537610

Pan Miller totiž zdrhl do Austrálie, pročež má pocit, že je nejchytřejší na planetě a všichni musí mít stejné názory jako on, jinak se jim pokusí "zle vyčinit.";-)

0/0
15.7.2014 23:26
Foto

J11i50r36k80a 25V93a47n36o21u39r56e57k 6677334578160

Jiz pri zmince o kanadske kuchyni bylo jasne jaka bije ;-D .. ona zadna neni .. verte mi, ziji tady mnoho let .. jedina snad ciste kanadska vec je pridani majonezy do hamburgeru .. to zrejme Michal myslel ;-D

+1/−1
16.7.2014 3:56

M22i49c20h17a85l 59M89i86l39l62e16r 9766712269242

nesouhlasim a dal jsem ti odpoved nahore.

Jinak co se tyce topice Pavky Odrazilova a jeho hlasek, ten nestoji za komentar, protoze jeho nesympatie vuci mne jsou osobniho razu, zalozene na odlisne politicke orientaci.;-)

0/0
17.7.2014 5:05
Foto

J73i32r68k37a 29V19a96n77o96u97r77e90k 6107724848940

Tak Michale, proste jen KYDY jsem se docetyl ve tvem prispevku ... vez, ze maloktery jiny narod je tak zcestovaly a mlsny zaroven :-) .. Vazne v tom valcujeme skoro cely zbytek sveta ... vase plky o znalosti jazyku a konzervach jiz jsou jen takovou kreci .. mozna kreci vzpominek na vase mladi nebo ja vazne nevim :-P ... a k tem cizincum u nas .. on si malokdo z nich da tu svickovou .. rizek znaji vsude po svete, koneckoncu na nem nic ceskeho neni .. daji si z valne vetsiny co znaji a hotovo ;-)

0/−1
16.7.2014 3:55

M95i62c43h28a81l 49M45i74l50l60e49r 9516622869702

!!stojim na tom, co jsem napsal: ze Cejp tady kyda nemozne KYDY a dodavam, ze buranskeho zamereni,!!

Kdyz nekdo napise "Francouzská kuchyně je jeden velký usmažený umixovaný blaf"......"Na rozdíl od jiných zemích, kde nevíte, co je co a chuťove, designově je to spíše odpor, než chuťovka"....."Na to, aby člověk poznal jídla cizích národů. Nepotřebujete jezdit po světě. Tím tady nikoho neoslníte"... normalnim lidem dojde s kym maji tu cest.

Kdyby opravdu ochutnal francouzskou kuchyni, nikdy by ji nemohl nazvat usmazenym umixovanym blafem i kdyby mu jeji styl nesedl. Francouzska kuchyne neni prevazne smazena, natoz prevazne umixovana. 

Kdyby se podival dal nez za vlastni humna o ochutnal jidla venku, nemohl by tvrdit ho. vadiny ze jeden nepotrebuje jezdit po svete, aby skutecne poznal jidla cizich narodu. Kdyby se zajimal o neco malo ze zakladu gastronomie, znal by zakladni pojmy a to by mu napovedelo, co si z menu objednava. A pokud nevi, kazdy normalni clovek se snazi domluvit s cisnikem co to je. V cizine ovsem pomaha umet trochu vyrazu z mistniho jazyka.;-)

0/0
17.7.2014 5:20

J63i94ř25í 81N34o98v95á37k 6964242709221

Pokud tohle tvrdíte a navíc myslíte vázne, o jídle nevíte nic, jste hlupák a nemá cenu s Vámi na toto tema diskutovat.

0/0
15.7.2014 19:24
Foto

P19ř18e68m88y24s53l 66Č19e23j37p 8968417348866

A co krémové polévky, jaký máte na ně názor? A co Vám vázne? Ztratil jste rodnou řeč?

0/0
15.7.2014 20:05
Foto

J93i85r68k69a 55V25a20n36o23u95r84e89k 6597954988340

Zelenina mozna .. ovoce urcite ne obecne ... libove maso .. hmm .. mozna hovezi ... majoneza ... hmm, asi ano ...... takze dejme tomu odpovida USA, Kanada a urcite casti Jizni Ameriky ;-)

0/0
16.7.2014 2:42

E46d13u20a37r36d 65B81l70a34z96e94k 1763560365965

Češi... http://hledej.idnes.cz/clanky.aspx?q=%E8e%9Ai To je opět hloupé zobecňování, navíc nacionalistické...;-€ Bulvární...:-( Prostě proč nenapsat objektivněji a nacionálně nezaujatě: někteří! lidé!!! z Česka se chlubí....., někteří!!! ne. Někdo!!! si dá rád guláš... někdo!!! raději rýži s kuřecím :-) Co jste měli ze slohu, páni "nivináři"? ;-O Nebo šíříte nacionalismus v domění že šíříte vlastenectví... , schválně???8-o :-/ Rv

0/0
14.7.2014 23:36

E82d57u47a15r20d 68B37l68a55z12e81k 1933710145335

"novináři"

0/0
14.7.2014 23:39

Ř92e70h19o88ř 90V93l31a96s59á37k 2134964441576

Se šesti? To má asi někdo štěstí na hospodu s poctivými knedlíky.

0/0
14.7.2014 22:36

M29i42l78o86š 97K11o42l22m90a88n 6646193447632

Protože občas cestuji po vlastech Českých, tak se taky stravuji po restauracích. Dost dlouho mi trvalo, než jsem odhalil tajemství kuchařů, proč je oblíbená svíčková  chuťově všude stejná.Nakonec mi to bylo prozrazeno. A není to nic jiného než omáčka "z pytlíku", koupená od velkododavatele jako je třeba Makro. Stejně dělají i polévky a knedlík už málokterý kuchař dovede udělat. Přesto se ale může vyskytnout výjimka a někde opravdu vaří.

0/0
14.7.2014 22:32

M34i53l71a20n 66T11a13n34c66o66š 1445124611608

tak oni to asi udělat umí, ale ze sáčku je to rychlejší a levnější. Proto jím jen doma a v osvědčených restauracích :-)

0/0
15.7.2014 9:16

M86i76l16o71š 91N20e35r68a12d 4165728123907

Žasnu na co všechno se dělají průzkumy a jaké z toho pak vycházejí "objevy".

Když má člověk na oběd hodinu i z cestou tam a zpět a stravenku v hodnotě 71,-Kč těžko si dá k obědu steak z argentinského hovězího v romantickém hotýlku pár kilometrů za městem v němž pracuje. Patrně zvolí blízkou restauraci v níž meníčko i s nápojem na zapití pořídí do stovky. Je samozřejmé, že v takové hospůdce vaří převážně domácí klasiku a kuchař ji umí nejlépe připravit. Dát si v podobném zařízení těstoviny, je téměř jisté že budou mírně rozvařené protože je kuchař prostě neuhlídá.  Objednávka ryby by byla téměř sebevraždou jelikož patrně leží již půl roku v mrazáku a kuchař ji připravuje maximálně tak desetkrát do roka, čemuž odpovídá i výsledná chuť pokrmu. Krátce a stručně řečeno když se chci levně, rychle a dobře najíst, nemohu personál kuchyně tlačit do žádných experimentů ale musím si vybrat z toho co je jim vlastní. Budu-li pracovat na lodi někde v Karibiku, také nebudu očekávat že lodní kuchař vyšvihne perfektně moravského vrabce se špenátem a bramborovým knedlíkem a to i bez odborné studie.

+3/0
14.7.2014 22:25

J80i79ř30í 34N81o58v66á71k 6154642929391

Strucne receno, kdyz se chcete najist rychle a levne, nikdy se nenajite dobre. Zaprve levne lze podnikat v pohostinstvi pouze na ukor kvality, tedy extreme levne myslim a jime-li rychle, nemuze to byt dobre. Ten zbytek jsou jen vymluvi, kdo chce, dokaze si najit cest, jak jist zdrave a dobre (s obcasnym hrichem ovsem, proc ne).

0/−8
14.7.2014 22:43

O42l53d94ř74i21c52h 95H49o81r34á23k 2814919261335

No nevím nevím, šetřit se dá třeba i tím, že přestanete vše kupovat v Makru. Tam je hodně věcí dražších než různé akce a některé dražší i než běžná cena. Stejně tak když se domluvíte s lokálními producenty zeleniny či masa, tak se dostanete na lepší ceny. Jen to chce schopného nákupčího (provozního) a kuchaře, co omí vařit od píky a ne jen z polotovaru (ten bývá dražší, ale šetří čas).

0/0
14.7.2014 23:44

J38i65ř51í 65N46o63v20á32k 6544462429621

Ok a co to ma spolecneho s tim co jsem psal? Pokud chce nekdo za 15 minut zdlabnout menicko za 65Kc, tak se dobre nenaji. Pokud je v tom menicku navic pokazdy knedlik nebo smazak apod. tak ani zdrave.

0/0
14.7.2014 23:46

M52a93r87e81k 21K23r41o59l66l 5391932900630

Tělo si samo řekne co potřebuje a žádného dietologa k tomu nepotřebuje. Jak může někdo napsat, že svíčková s knedlíkem nebo guláš jsou nezdravá jídla ovšem nechápu. Podle mě je to spíše o tom, že se lidé přejídají.

+4/−2
14.7.2014 22:25

J76i62ř19í 55N65o47v41á64k 6354382169631

Aha takze problem s obezitou v CR je v cem tedy? Ze se prejidame, tedy ze si telo o ty bucky, knedliky a pivo rika neustale?

+2/−5
14.7.2014 22:44
Foto

J98i56r75k32a 31V50a37n78o88u52r55e92k 6527114688600

Obezita souvisi v CR predevsim s naprostou absenci jakehokoliv aktivniho pohybu a podle meho skutecne i neumernym prejidanim ..... ona svickova se sesti je na tom totiz velice podobne jako stejny objem pizzy, o testovinach nemluve

+1/0
15.7.2014 1:25

J66i97ř70í 59N12o68v11á11k 6754872989101

Je na tom rovnez stejne jako zelenina na jakykoliv zpusob, ryby ci morske plody apod?

0/0
15.7.2014 4:32
Foto

J96i27r65k81a 27V22a66n65o36u44r87e66k 6217734348170

Nez nektera zelenina ne a vetsina ryb a morskych plodu je sice "tabulkove" zdravejsi .. zrazuje je ovsem vysoke procento olova a podobne ... a ryby z farem jsou na tom snad jeste hure, nez treba bezne veprove

0/−1
15.7.2014 5:55

J25i12ř63í 78N80o97v68á39k 6454132969861

Slušný blábol opravdu.

0/0
15.7.2014 19:25

J73a30r54o62s38l78a91v 34B88r20ü34m88m11e93r 7394313206

Svíčková je jedno z nejzdravějších jídel. Obrovské množství zeleniny, kvalitní libové maso. A ano, smetana. Takže je zdravá, ale kalorická.

+1/0
15.7.2014 12:23
Foto

J13i47r37k43a 93V84a72n34o29u28r97e58k 6367464238240

Koukam, ze celkove bude tedy problem spise v chapani, co je zdrave

0/0
16.7.2014 22:13

P78a90v16e89l 35J38e42ř80á10b27e15k 7771742764857

Když si dám řízek z biomasa, který obalím v biostrouhance a vajíčku z biochovu, osmažím ho na biooleji (odskočit si půjdu na bioWC (česky kadibudky u hnojiště) - tak to není zdravé, když je to všechno z bio?

0/−2
14.7.2014 22:25

J46i29ř41í 64N68o53v79á45k 6804372189591

Na urovne 5.tridy ZS tento prizpevek.

+5/−3
14.7.2014 22:45

V92á75c62l73a21v 73J32o13n33á41š 8832743152553

Zpivani?

+1/0
14.7.2014 23:21

J43i75ř79í 94N59o52v41á39k 6214172159571

Proto ten prispevek jako oprava hned pod tim? Problem s chapanim?

0/0
14.7.2014 23:22

Najdete na iDNES.cz