Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

V učení u sládka aneb uvařte si pod dohledem vlastní pivo sami

Pro pivaře je to skvělý dárek, uvaří si vlastní pivo a sám si ho i vypije. Proto jsem se vydal do jednoho z minipivovarů a pod dohledem zkušeného sládka vytvořil světlou dvanáctku. Ač se zdá postup jednoduchý, je to alchymie. „Moje“ pivo se bude čepovat začátkem září.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J23a52n 12S17o10u83k45u13p 1414374246485

Fajn, dává to smysl, ne jak nedávné oslavné články o poctivosti G.

+2/0
10.8.2014 20:39
Foto

P25e88t54r 14Š73r32a26i72e83r 9353352332507

Kdybych to chtěl zkusit, nejprve bych se domlouval se sladkém nebo s majiteli podniku...

+1/0
10.8.2014 16:35
Foto

P61e74t74r 62Š26r12a38i76e67r 9893222682927

Proč platit nějaký zbytečný mezičlánek "zazitky.cz"...??

0/0
10.8.2014 16:36

J27a28r96o95s89l75a10v 95J57a74k81e97š 6931941262711

asi tak, tento zatizek je bezny v mnoha pivovarech jizn ekolik roku, staci hledat.

+1/0
10.8.2014 16:56

E13v87a 27J77e66n48í18č69k50o24v35á 2851710571989

Kruci, tohle by byl perfektní dárek pro mého muže, až bude mít kulatiny nebo něco významného. Musím si to někam uložit. Díky za tip. :-)

0/0
10.8.2014 16:26

A42l45e80x14a97n75d86r 44K58o32s53t13k10a 5929636329166

Povšimněte si toho, že opravdový sládek dělá pivo ze sladu a chmele.. Ne z vloček a extraktu. Také tam nepřidává chemii atd.

+1/0
10.8.2014 13:13

L21i14b63o11r 93K90e36j78í20k 3360554744501

Extrakt je zlo, pivo je pak sice hořké, ale bez silic a vůně.

Bohužel málokomu to vadí, protože neví jak takový chmel voní. Už jsem několikrát zažil jak pivo pomlouvali, protože "tak divně smrdělo". Po přivonění jsem cítil krásnou chmelovou vůni...........:-/

+2/0
10.8.2014 15:00

L24i34b10o75r 49K62e22j89í28k 3950264524681

K té chemii: zatím jsem na ni v českém pivu nenarazil. Jediným aditivem bývá občas cukr, nebo v nealkoholickém pivu kyselina mléčná.

0/0
10.8.2014 15:01
Foto

P55e22t44r 18Š76r86a90i28e73r 9663922962477

No zase přímo z hlávek chmele se většinou nevaří ani v mikropivovarech, spíše z granulí....;-)

0/0
10.8.2014 16:38

P53a53v35e86l 48S40o68b18o18t29k13a 5340524

Ovšem jak vidíte, i zde nakupují slad v hypermarketu....

0/−1
10.8.2014 19:23

J10a19r26o91s18l46a57v 35J44a24k44e12š 6581671832311

to tezko

0/−1
10.8.2014 19:36

P49a67v16e77l 11S18o68b64o40t56k84a 5820594

Kde v článku jste četl něco o přípravě sladovnického ječmene, o jeho klíčení a pražení? Začíná to až mletím dvou druhů sladu, světlého a tmavého, a to opravdu není začátek.

0/−1
10.8.2014 23:15

J47a91r40o83s34l85a80v 12J81a57k55e48š 6221191392901

a co jako?

bezne se nakupuje v sladovnach ci velkych pivovarech, co natom je spatneho, vyroba sladu neni jen tak, mozna v malym mnozstvi to jeste jde, ale vysledek neni jisty a hlavne neznate vlastnosti takhle podomacku vyroboeneho sladu, musite si udelat rozbory apod.

Tyto rozbovy v sladovnach jiz maji hotove, vite ze ma takovy vlastnosti.

Ukazte mi na nejaky minipivovar ktery si dela svuj vlastni slad.

0/0
11.8.2014 7:40

M84a88t71ě84j 85C67h61l95á55d 3517906505601

Koliba je krásný pivovar s výborným pivem a skvělým gulášem :-)

Musím doporučit. Chystáme se tam zase i když je to víc jak 100 km daleko :o)

+1/0
10.8.2014 11:40







Najdete na iDNES.cz