Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

V učení u sládka aneb uvařte si pod dohledem vlastní pivo sami

Pro pivaře je to skvělý dárek, uvaří si vlastní pivo a sám si ho i vypije. Proto jsem se vydal do jednoho z minipivovarů a pod dohledem zkušeného sládka vytvořil světlou dvanáctku. Ač se zdá postup jednoduchý, je to alchymie. „Moje“ pivo se bude čepovat začátkem září.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J75a21n 23S20o60u13k22u33p 1974254866885

Fajn, dává to smysl, ne jak nedávné oslavné články o poctivosti G.

+2/0
10.8.2014 20:39
Foto

P28e62t42r 74Š57r60a67i73e54r 9153432192897

Kdybych to chtěl zkusit, nejprve bych se domlouval se sladkém nebo s majiteli podniku...

+1/0
10.8.2014 16:35
Foto

P80e40t41r 87Š83r40a71i61e48r 9243572602527

Proč platit nějaký zbytečný mezičlánek "zazitky.cz"...??

0/0
10.8.2014 16:36

J50a29r95o13s48l70a73v 74J44a84k88e64š 6501381762571

asi tak, tento zatizek je bezny v mnoha pivovarech jizn ekolik roku, staci hledat.

+1/0
10.8.2014 16:56

E37v42a 12J33e39n30í71č33k48o66v52á 2351500131149

Kruci, tohle by byl perfektní dárek pro mého muže, až bude mít kulatiny nebo něco významného. Musím si to někam uložit. Díky za tip. :-)

0/0
10.8.2014 16:26

A80l32e17x41a71n70d16r 43K69o43s54t94k51a 5769476559626

Povšimněte si toho, že opravdový sládek dělá pivo ze sladu a chmele.. Ne z vloček a extraktu. Také tam nepřidává chemii atd.

+1/0
10.8.2014 13:13

L24i33b16o22r 34K31e32j78í94k 3560454944451

Extrakt je zlo, pivo je pak sice hořké, ale bez silic a vůně.

Bohužel málokomu to vadí, protože neví jak takový chmel voní. Už jsem několikrát zažil jak pivo pomlouvali, protože "tak divně smrdělo". Po přivonění jsem cítil krásnou chmelovou vůni...........:-/

+2/0
10.8.2014 15:00

L33i71b39o13r 65K57e19j66í16k 3510934714671

K té chemii: zatím jsem na ni v českém pivu nenarazil. Jediným aditivem bývá občas cukr, nebo v nealkoholickém pivu kyselina mléčná.

0/0
10.8.2014 15:01
Foto

P77e43t78r 93Š85r92a14i38e11r 9433902792587

No zase přímo z hlávek chmele se většinou nevaří ani v mikropivovarech, spíše z granulí....;-)

0/0
10.8.2014 16:38

P98a37v45e24l 34S21o96b46o71t24k91a 5840294

Ovšem jak vidíte, i zde nakupují slad v hypermarketu....

0/−1
10.8.2014 19:23

J38a87r56o71s39l43a53v 55J87a53k83e19š 6631411652431

to tezko

0/−1
10.8.2014 19:36

P88a80v59e54l 65S29o72b51o80t39k95a 5350944

Kde v článku jste četl něco o přípravě sladovnického ječmene, o jeho klíčení a pražení? Začíná to až mletím dvou druhů sladu, světlého a tmavého, a to opravdu není začátek.

0/−1
10.8.2014 23:15

J63a51r93o74s57l14a56v 65J71a10k46e34š 6701551522351

a co jako?

bezne se nakupuje v sladovnach ci velkych pivovarech, co natom je spatneho, vyroba sladu neni jen tak, mozna v malym mnozstvi to jeste jde, ale vysledek neni jisty a hlavne neznate vlastnosti takhle podomacku vyroboeneho sladu, musite si udelat rozbory apod.

Tyto rozbovy v sladovnach jiz maji hotove, vite ze ma takovy vlastnosti.

Ukazte mi na nejaky minipivovar ktery si dela svuj vlastni slad.

0/0
11.8.2014 7:40

M60a92t55ě62j 57C90h64l46á28d 3987646455751

Koliba je krásný pivovar s výborným pivem a skvělým gulášem :-)

Musím doporučit. Chystáme se tam zase i když je to víc jak 100 km daleko :o)

+1/0
10.8.2014 11:40







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.