Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Nový nůž namaže máslo ztuhlé z lednice. Staletý problém je vyřešen

Nově se k problému mazání ztuhlého másla postavili zlepšovatelé z Austrálie. Místo nákladných sci-fi řešení vymysleli nůž ButterUp, který stírá drobné „nitky“ másla, které se na vzduchu bleskově rozehřejí, a dají se tím pádem snadno rozetřít.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Z78d43e17ň58k63a 68H33o94d48a73n89o75v18á 2875333431623

Zdravím  " všechny  nevědoucí " - takovýto nůž jsme už vozívali z  bývalého " východního Německa  " z Martkrewitz už před 35 roky . Stál necelé 2 DM /  tenkrát tedy vyšel na necelých 6 korun ! /.. Ale i u nás se dal  koupit / 46 Kč / V kuchyňských potřebách žádejte " mazací nůž " - tak dlouho jsem u nás ve městě otravovala vedoucího prodejny až ho   začali " vést v běžném sortimentu nožů"... i když tvrdili, že se neujmou. / vyráběla ho známá česká firma na nože - / Já sama jsem tímto nožem vybavila příbuzenstvo, známé, kamarádky...Mám doma 3 " v oběhu " už spoustu let a nejenže s jiným nožem neumím nic namazat, krájí se s ním dobře i salám, bábovka, dort...jen na zmrzlém mase jsem jednou jeden zlikvidovala...:-/  Přeju úspěšnou výpravu za starý dobrým pomocníkem... a dejte vědět jak jste uspěli .V

0/0
22.8.2014 23:25

J64a94n 62M50a23m18l30a31s 1869465188629

Docela by mě zajímalo, kde je ten Martkrewitz:-)

0/0
23.8.2014 19:44

O81l98i75v49e49r 97N20e11u62m56a33n15n 3220556599

Ten co znam ja je v Bavorsku.... to ale nebylo NDR. Mozna je tam nekde jeste jiny, nez Redvice. Nevim.

0/0
24.8.2014 8:36

J80a28n 77M37a25m78l51a48s 1159595258929

No právě, tam(Marktredwitz) se před 35 lety moc nejezdilo a určitě tam nebyla marka za 3 koruny:-)

+1/0
24.8.2014 14:46

D93a50v43i47d 46M58u39n20z17a75r 3418472824456

este ze mu prodali ten Toast Bread uz nakrajen, este by ten jeliman musel vymyslet nuz na krajeni toho nechutnyho sajrajtu...

+1/−1
22.8.2014 16:29

M71i12c48h39a44l 10M61i69l49l67e68r 9806462129562

Toast bread se PRODAVA vetsinou uz krajeny. Nejbeznejsi chleba v Australii, protoze lide maji radi toasty k snidani.

0/0
24.8.2014 15:06

M36i43c88h82a27l 17M21i23l85l68e63r 9266482729522

PS. toastoveho chleba je tu na trhu mnoho druhu, lisicich se typy mouky, prisadami, metodou peceni, zda peceno velkovyrobou nebo malymi pekarnami. Je videt, ze ty znas jen ten nejlevnejsi bily smejd, peceny masove pro nejspodnejsi polici v samosce a domnivas se, ze vsechny jsou takove.;-)

0/0
24.8.2014 15:11

D45a88v41i43d 98M76u13n21z84a57r 3928882724966

za prve, ten chleba, co mladenec pouziva, se nejdrive toastuje….a pak namazani maslem je jiz hracka…kdyz mladenec toastovati nechce, at namaze ten neotoastovany "toast" mayonaisou….zdravejsi nazli maslo a jednodusi zaroven...;-D

+2/−1
22.8.2014 16:21

M78i88c57h73a15l 28M15i14l92l61e34r 9646892359532

v Australii se majoneza, zvana mayonnaise, na toastovy chleba nemaze.

A zdravejsi nez nase prima kvalitni australske maslo od krav pasoucich se na cistych pastvinach, rozhodne neni.

0/0
24.8.2014 15:14

M75a46r45t30i76n 24R32ů91ž14i67č56k59a 9404771968699

no tak ten na videu je teda tupec ... asi bydlel dlouho u maminky :-)

na to jak dlouho už maže by mu to máslo už změklo a ty kusance co krájel

ale hlavně, že je nový nůž

někde byl i vyhřívaný nůž na máslo... taky převratný vynález

0/0
22.8.2014 12:08

P23a32v49e87l 88O73d67r74a66z33i40l 6844489807740

Nápad je to výborný, jenom nerozumím tomu, proč potřebují na rozjezd výroby 70 tisíc dolarů. Přede není problém výrobce nože požádat o dodávku nožů upravených dle dokumentace.

To bude spíš na marketing.

0/0
22.8.2014 10:13

L22u22k85á41š 80O56m52á52č30k63a 5661654681476

To bys nepochopil.

+3/0
22.8.2014 11:38

P71e54t73r 25B64o64x50a67n 1851653850714

Me se ten napad libi. A 200 bude pocatecni cena. Az padne tak na pade, tak si to poridim. Jen me pobavila diskuze, kde vsichni jen remcaji a to zejmena proto, ze je stve, ze na tak jednoduchou vec neprisli sami :-P

+1/0
18.8.2014 21:29

L77a54d19a 90N91o17v65a85k 4812473277

o tomhle "nápadu" jsem četl možná zrovna tady asi tak před pěti lety...

+1/0
18.8.2014 22:25
Foto

Z91b65y87n66ě78k 95M66e35l17i11c16h29a61r 9845217325269

tohle řešit nemusím, jelikož máslo nedávám do lednice, nýbrž do stolní máselnice...

0/−2
18.8.2014 18:31
Foto

Z20b70y53n10ě74k 94M83e74l96i21c71h73a58r 9125607885179

fakt mě zajímá, co je na tom k minusování...? :-)

0/0
22.8.2014 14:43

D55a32v98i75d 82M88u88n97z60a64r 3758482884396

podivejte…je zde volba…"+" a nebo "-", tak cemu nerozumite? ;-D

+2/0
22.8.2014 16:24

S17t94a42n69i71s75l72a91v 89H92o82r13á98k 5550622

Pravé máslo nikdy úplně ztuhnout nemůže...

+1/−7
18.8.2014 17:49

L43u51k13á68š 71O77m64á10č27k43a 5871644201766

;-D;-D

0/0
22.8.2014 11:36

J44a29n 98N58o31v42á66k 8627686896

To si pletete s vodkou. ;-)

+2/0
23.8.2014 10:03

J27i40ř81í 40K18v82ě98š 1853886512961

Od malička si máslo roztírám vroubkovaným příborákem a nikdy žádný problém. Škoda, že naše tehdy nenapadlo ten nůž přebarvit na červeno a nechat si to patentovat jako nůž na máslo, mohli z nás být milionáři. :-)

+9/−1
18.8.2014 12:41

A31r33n44o30š67t 38P40á42t52e37k 4877186805227

Stačí máslo nekrájet, ale škrabat tenké plátky nožem nakomo. Dělám to tak celej život a máslo z lednice tak nebyl nikdy "problém"...

+5/0
18.8.2014 10:58

R57o63m14a49n 33D30o75r88s44k77ý 1536464810688

No a nebo staci ten nuz nahrat. A i to uz jsem videl prodavat. Jako mali jsme si nuz vzdy strcili na chvili do variciho caje a to pak slo krasne roztirat maslo.

+2/0
18.8.2014 10:42

F18r59a87n78t30i35š46e97k 74Š23i11n74d37e32l35á47ř 1897521735

Vždyť je to také pěkná blbost roztírat ztuhlé máslo. Stačí chvilku počkat a pak to jde výborně i s obyčejným nožem.

+3/−1
18.8.2014 9:13

J58a95n 34K45a80r49e28l 75N54o44v10a51k 5236914578726

zeru ciste maslo.. na co je ta pripecena obylovina?

+7/−1
18.8.2014 9:02

T44o77m98á39š 59F86i21r64b38a35c31h55e48r 9650180404630

Kdyby byla z obilí tak nebude připečená ;-)

0/0
18.8.2014 10:33

L93u18m20í22r 34V51i96t80h16a 2707537396232

ale ona je z obylí, a to asi může být připečená. A dost možná i přypečená...

+4/−1
18.8.2014 14:27

T59o60m45á73š 62S12e21d52m44i97h18r23a79d51s23k95ý 7304159777919

Teda to muselo dát příšernou práci, a přitom taková blbost, co?

+13/0
18.8.2014 7:38

V20l59a96d49i62m31í52r 56G41o78n79d49á21š 5985221717947

Poviem to takto, pred 40 rokmi sme mali ešte kravu a maslo sa robilo doma, nedávalo sa do chladničky ale do nádoby zo studenou vodou, ktorá sa denne menila. Nebolo treba špeciálnych nožov na natieranie a tieto terajšie tzv. maslá majú veľmi ďaleko k maslu na ktoré sa ja pamätám z detských čias... Nie je to nostalgia ale niet nad domáci produkt !!

+12/−1
18.8.2014 7:15

J13o90s55e37f 51V50o72m21á13č21k70a 5543674203494

Já tedy nevím, ale vyměňovat každý den vodu mslu by mě neskutečně prudilo. To si raději ty dvě minuty po vyndání másla z lednice počkám.

+1/−1
18.8.2014 22:23

J47o60s31e48f 10V47o34l98f80í68k 4958125299373

Taky si čistíte zuby jednou za týden, že?

+2/0
21.8.2014 14:54

D52a10v34i35d 12M86u46n81z17a56r 3758512274416

vite, zalevate kvetiny amenite vodu v aqariu a maslu

0/0
22.8.2014 16:26

Š84á86r20k69a 10M72a47t90y32á93š65o66v55á 1561825532699

zlatá porcelánová nebo keramická máslenka a máslo mající pokojovou teplotu.....

+2/0
18.8.2014 7:12

M90a75r47t12i11n 66M85a24i45k73s83n66a92r 3894573578622

V létě když je ve stínu 30°C :)

+2/0
18.8.2014 11:56

Z36d20e25n19ě67k 72J94o14n19á12k 5405463298891

I tak máslo dva týdny vydrží

+3/−1
18.8.2014 16:02

S34t12a15n59i51s93l81a84v 52H82o84r37á72k 5160642

Jenže ne to, co se prodává jako máslo v obchodě :-)

+2/0
18.8.2014 17:50

L11u74k18á97š 92O55m43á54č81k17a 5731174951576

Dobrou chuť po pár dnech. ;-D

+2/0
22.8.2014 11:37

M83a82r98t53i93n 40J67i87r51o96u21s42e37k 7396655835878

Zajímavý nožík. Nicméně! To, na co to natírá, to není chleba! Je to toust. Na normální chleba se i tuhé máslo dá rozetřít. Na toust ne!

+4/0
18.8.2014 1:02

S66t41a12n46i39s71l21a91v 41H78a68v60r76a43n 9290745878937

Nicméně!!! To zvolání!!! Ty musíš být inteligent.

0/−10
18.8.2014 22:08

L98u11k38á29š 22O34m42á86č65k10a 5811224151246

A ty ještě větší.

+1/0
22.8.2014 11:37
Foto

V25l32a85d49i64m54í47r 53V37o42l11k98o 6870282907309

Konečně článek o něčem zásadním.....už měsíce nás taky rozptylují nějakými válkami kdovíkde.....a o noži na máslo víme až teď;-)

+15/0
17.8.2014 23:48

J76o23s62e51f 70R83u85z38i21c89k22a 2953843556

no mam pocit ze kdyby maslo nesidili melo ten spravny obsah tuku tak by se ruztiralo bez problemu, sam beru maslo os farmare mam ho v lednici a roztira se tak jak ma

0/−14
17.8.2014 23:38

M90i58l66a63n 46K61l20o43u34č32e49k 3610575118867

Už to tu někdo říkal, v lednici tuhne tuk, né voda, proto se margaríny lépe roztírají, protože obsahují hodně vody a takže pokud vám máslo od farmáře netuhne, tak vám farmář prodáva místo tuku vodu.

+21/0
18.8.2014 0:01

W20a34l54t67e74r 79D15i98v51i72š 6537472982212

Ta farmářská másla jsou často nedočištěná, nemají dokonale oddělené máslo od syrovátky, takže se opravdu snadněji mažou. A máte pochopitelně pravdu v tom, že tam je více vody a je to de facto šizení.

+1/0
21.8.2014 23:11

I52v63o 34Č56á52n 5858203

"Na serveru Kickstarter píšou tvůrci o tom..."

Akorát, že spousta čtenářů neví, co je to za server a k čemu slouží...!!

+1/−2
17.8.2014 22:43

V50l31a64s54t67i65m79i37l 28S31v32o38b36o34d79a 7863518265804

Tak hlavně že jsi jim to vysvětlil ;-).

+6/−1
18.8.2014 3:48

B21l52a67n21k72a 17F71a43j23k79u84s36o11v58á 8105101829334

onlouvam se, melo byt plus.... ;-(

+2/0
18.8.2014 10:41

I13v30o 21Č49á28n 5248543

Nesmutněte, já mu to plus dal za vás a vám další.:-)

Jen si myslím, že to, co je samozřejmé pro redakotra, nemusí být známé všem čtenářům... a tak mají hledat vysvětlení (u mě) v diskusi? To už mohou rovnou použít vyhledávač na netu, jako to často dělám já... jenže něktěří jsou holt líní a ani to neudělají.

0/0
18.8.2014 17:32

I32v25o 70Č83á28n 5838473

A to tu mám suplovat jeho práci? On to bere jako samozřejmost, já to hápu, jsou ale lidé, kteří o tom stále ještě neslyšeli...

No tak jo... Stručně: Lidé přispívají na to, aby projekt vznikl, resp. došlo k výrobě tohoto nože, a tak se stávají sponzory.

0/0
18.8.2014 17:28

J14a35n 15M97i96c62h52á80l60e92k 3450235483455

Já si krájim z másla tenký plátky. Je pak sice rychle pryč, no zase si dam o něco míň salámu třebas na to.

+7/0
17.8.2014 21:53







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.