Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Nový nůž namaže máslo ztuhlé z lednice. Staletý problém je vyřešen

Nově se k problému mazání ztuhlého másla postavili zlepšovatelé z Austrálie. Místo nákladných sci-fi řešení vymysleli nůž ButterUp, který stírá drobné „nitky“ másla, které se na vzduchu bleskově rozehřejí, a dají se tím pádem snadno rozetřít.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Z51d25e57ň81k90a 13H90o67d58a39n84o80v45á 2285643791743

Zdravím  " všechny  nevědoucí " - takovýto nůž jsme už vozívali z  bývalého " východního Německa  " z Martkrewitz už před 35 roky . Stál necelé 2 DM /  tenkrát tedy vyšel na necelých 6 korun ! /.. Ale i u nás se dal  koupit / 46 Kč / V kuchyňských potřebách žádejte " mazací nůž " - tak dlouho jsem u nás ve městě otravovala vedoucího prodejny až ho   začali " vést v běžném sortimentu nožů"... i když tvrdili, že se neujmou. / vyráběla ho známá česká firma na nože - / Já sama jsem tímto nožem vybavila příbuzenstvo, známé, kamarádky...Mám doma 3 " v oběhu " už spoustu let a nejenže s jiným nožem neumím nic namazat, krájí se s ním dobře i salám, bábovka, dort...jen na zmrzlém mase jsem jednou jeden zlikvidovala...:-/  Přeju úspěšnou výpravu za starý dobrým pomocníkem... a dejte vědět jak jste uspěli .V

0/0
22.8.2014 23:25

J15a33n 38M28a98m31l16a62s 1679545368519

Docela by mě zajímalo, kde je ten Martkrewitz:-)

0/0
23.8.2014 19:44

O13l58i80v84e55r 31N47e83u76m84a70n98n 3900366879

Ten co znam ja je v Bavorsku.... to ale nebylo NDR. Mozna je tam nekde jeste jiny, nez Redvice. Nevim.

0/0
24.8.2014 8:36

J29a43n 79M10a32m51l26a18s 1319295898529

No právě, tam(Marktredwitz) se před 35 lety moc nejezdilo a určitě tam nebyla marka za 3 koruny:-)

+1/0
24.8.2014 14:46

D92a51v29i33d 57M64u25n54z79a14r 3948892954266

este ze mu prodali ten Toast Bread uz nakrajen, este by ten jeliman musel vymyslet nuz na krajeni toho nechutnyho sajrajtu...

+1/−1
22.8.2014 16:29

M94i96c29h61a38l 37M72i43l85l28e87r 9546132109862

Toast bread se PRODAVA vetsinou uz krajeny. Nejbeznejsi chleba v Australii, protoze lide maji radi toasty k snidani.

0/0
24.8.2014 15:06

M49i58c65h65a78l 53M42i56l61l23e44r 9746812179252

PS. toastoveho chleba je tu na trhu mnoho druhu, lisicich se typy mouky, prisadami, metodou peceni, zda peceno velkovyrobou nebo malymi pekarnami. Je videt, ze ty znas jen ten nejlevnejsi bily smejd, peceny masove pro nejspodnejsi polici v samosce a domnivas se, ze vsechny jsou takove.;-)

0/0
24.8.2014 15:11

D47a89v13i15d 55M28u87n68z89a62r 3788592644106

za prve, ten chleba, co mladenec pouziva, se nejdrive toastuje….a pak namazani maslem je jiz hracka…kdyz mladenec toastovati nechce, at namaze ten neotoastovany "toast" mayonaisou….zdravejsi nazli maslo a jednodusi zaroven...;-D

+2/−1
22.8.2014 16:21

M45i13c60h25a66l 40M54i39l33l27e72r 9626492679482

v Australii se majoneza, zvana mayonnaise, na toastovy chleba nemaze.

A zdravejsi nez nase prima kvalitni australske maslo od krav pasoucich se na cistych pastvinach, rozhodne neni.

0/0
24.8.2014 15:14

M92a61r89t36i70n 79R96ů50ž97i54č68k61a 9884741128989

no tak ten na videu je teda tupec ... asi bydlel dlouho u maminky :-)

na to jak dlouho už maže by mu to máslo už změklo a ty kusance co krájel

ale hlavně, že je nový nůž

někde byl i vyhřívaný nůž na máslo... taky převratný vynález

0/0
22.8.2014 12:08

P92a77v56e26l 19O83d59r24a76z69i18l 6654859417920

Nápad je to výborný, jenom nerozumím tomu, proč potřebují na rozjezd výroby 70 tisíc dolarů. Přede není problém výrobce nože požádat o dodávku nožů upravených dle dokumentace.

To bude spíš na marketing.

0/0
22.8.2014 10:13

L77u30k30á95š 10O87m33á92č29k47a 5611614691976

To bys nepochopil.

+3/0
22.8.2014 11:38

P77e64t64r 31B27o78x83a92n 1511383190114

Me se ten napad libi. A 200 bude pocatecni cena. Az padne tak na pade, tak si to poridim. Jen me pobavila diskuze, kde vsichni jen remcaji a to zejmena proto, ze je stve, ze na tak jednoduchou vec neprisli sami :-P

+1/0
18.8.2014 21:29

L75a59d11a 71N41o64v65a60k 4902403687

o tomhle "nápadu" jsem četl možná zrovna tady asi tak před pěti lety...

+1/0
18.8.2014 22:25
Foto

Z77b12y20n69ě83k 36M77e57l31i88c26h97a14r 9535447685629

tohle řešit nemusím, jelikož máslo nedávám do lednice, nýbrž do stolní máselnice...

0/−2
18.8.2014 18:31
Foto

Z18b83y77n90ě86k 98M22e73l91i56c15h95a95r 9185177475959

fakt mě zajímá, co je na tom k minusování...? :-)

0/0
22.8.2014 14:43

D85a29v16i19d 10M66u72n80z86a21r 3588602954286

podivejte…je zde volba…"+" a nebo "-", tak cemu nerozumite? ;-D

+2/0
22.8.2014 16:24

S96t95a13n52i16s61l77a90v 13H96o95r90á78k 5710602

Pravé máslo nikdy úplně ztuhnout nemůže...

+1/−7
18.8.2014 17:49

L35u80k19á60š 18O66m25á61č53k18a 5271154201986

;-D;-D

0/0
22.8.2014 11:36

J86a63n 22N95o38v18á10k 8917656106

To si pletete s vodkou. ;-)

+2/0
23.8.2014 10:03

J84i28ř94í 25K18v22ě18š 1863106302601

Od malička si máslo roztírám vroubkovaným příborákem a nikdy žádný problém. Škoda, že naše tehdy nenapadlo ten nůž přebarvit na červeno a nechat si to patentovat jako nůž na máslo, mohli z nás být milionáři. :-)

+9/−1
18.8.2014 12:41

A40r49n10o87š61t 80P43á59t43e87k 4567666905257

Stačí máslo nekrájet, ale škrabat tenké plátky nožem nakomo. Dělám to tak celej život a máslo z lednice tak nebyl nikdy "problém"...

+5/0
18.8.2014 10:58

R43o83m94a50n 62D59o42r24s18k75ý 1886714980528

No a nebo staci ten nuz nahrat. A i to uz jsem videl prodavat. Jako mali jsme si nuz vzdy strcili na chvili do variciho caje a to pak slo krasne roztirat maslo.

+2/0
18.8.2014 10:42

F40r98a40n14t88i48š55e23k 21Š17i76n36d65e42l31á21ř 1377601135

Vždyť je to také pěkná blbost roztírat ztuhlé máslo. Stačí chvilku počkat a pak to jde výborně i s obyčejným nožem.

+3/−1
18.8.2014 9:13

J10a73n 38K23a45r47e69l 28N26o40v34a97k 5886814908286

zeru ciste maslo.. na co je ta pripecena obylovina?

+7/−1
18.8.2014 9:02

T43o57m52á77š 52F69i30r71b86a73c36h93e10r 9910960474380

Kdyby byla z obilí tak nebude připečená ;-)

0/0
18.8.2014 10:33

L67u98m78í12r 85V93i66t29h29a 2397827866192

ale ona je z obylí, a to asi může být připečená. A dost možná i přypečená...

+4/−1
18.8.2014 14:27

T86o54m74á23š 86S62e83d82m60i39h53r65a35d71s21k75ý 7274339437859

Teda to muselo dát příšernou práci, a přitom taková blbost, co?

+13/0
18.8.2014 7:38

V68l31a82d21i26m57í63r 85G58o32n40d46á83š 5765851807287

Poviem to takto, pred 40 rokmi sme mali ešte kravu a maslo sa robilo doma, nedávalo sa do chladničky ale do nádoby zo studenou vodou, ktorá sa denne menila. Nebolo treba špeciálnych nožov na natieranie a tieto terajšie tzv. maslá majú veľmi ďaleko k maslu na ktoré sa ja pamätám z detských čias... Nie je to nostalgia ale niet nad domáci produkt !!

+12/−1
18.8.2014 7:15

J85o14s43e62f 55V16o68m34á45č60k31a 5553524123154

Já tedy nevím, ale vyměňovat každý den vodu mslu by mě neskutečně prudilo. To si raději ty dvě minuty po vyndání másla z lednice počkám.

+1/−1
18.8.2014 22:23

J49o11s49e65f 70V62o96l39f98í97k 4348385989163

Taky si čistíte zuby jednou za týden, že?

+2/0
21.8.2014 14:54

D81a57v85i39d 57M41u29n98z32a23r 3248232864806

vite, zalevate kvetiny amenite vodu v aqariu a maslu

0/0
22.8.2014 16:26

Š96á42r39k15a 30M34a96t82y37á29š19o64v88á 1741445642319

zlatá porcelánová nebo keramická máslenka a máslo mající pokojovou teplotu.....

+2/0
18.8.2014 7:12

M77a68r27t63i12n 44M25a94i69k85s49n77a36r 3514573758262

V létě když je ve stínu 30°C :)

+2/0
18.8.2014 11:56

Z42d66e67n28ě18k 73J18o97n30á65k 5295913528531

I tak máslo dva týdny vydrží

+3/−1
18.8.2014 16:02

S64t67a90n45i54s68l26a93v 96H23o19r59á48k 5570152

Jenže ne to, co se prodává jako máslo v obchodě :-)

+2/0
18.8.2014 17:50

L10u77k61á88š 71O41m76á95č12k69a 5931194641806

Dobrou chuť po pár dnech. ;-D

+2/0
22.8.2014 11:37

M78a95r13t27i41n 83J20i45r16o12u16s98e47k 7686545185578

Zajímavý nožík. Nicméně! To, na co to natírá, to není chleba! Je to toust. Na normální chleba se i tuhé máslo dá rozetřít. Na toust ne!

+4/0
18.8.2014 1:02

S35t60a92n30i87s66l12a79v 22H86a71v87r74a59n 9590615228277

Nicméně!!! To zvolání!!! Ty musíš být inteligent.

0/−10
18.8.2014 22:08

L27u16k41á17š 73O93m64á71č58k81a 5721934181516

A ty ještě větší.

+1/0
22.8.2014 11:37
Foto

V93l22a68d58i71m60í89r 38V10o47l29k95o 6480562407529

Konečně článek o něčem zásadním.....už měsíce nás taky rozptylují nějakými válkami kdovíkde.....a o noži na máslo víme až teď;-)

+15/0
17.8.2014 23:48

J56o47s34e50f 36R12u25z28i85c97k64a 2263173296

no mam pocit ze kdyby maslo nesidili melo ten spravny obsah tuku tak by se ruztiralo bez problemu, sam beru maslo os farmare mam ho v lednici a roztira se tak jak ma

0/−14
17.8.2014 23:38

M16i28l78a30n 93K62l90o10u88č61e36k 3870155938867

Už to tu někdo říkal, v lednici tuhne tuk, né voda, proto se margaríny lépe roztírají, protože obsahují hodně vody a takže pokud vám máslo od farmáře netuhne, tak vám farmář prodáva místo tuku vodu.

+21/0
18.8.2014 0:01

W76a55l18t40e16r 35D35i68v66i24š 6907952492712

Ta farmářská másla jsou často nedočištěná, nemají dokonale oddělené máslo od syrovátky, takže se opravdu snadněji mažou. A máte pochopitelně pravdu v tom, že tam je více vody a je to de facto šizení.

+1/0
21.8.2014 23:11

I72v94o 73Č30á79n 5408113

"Na serveru Kickstarter píšou tvůrci o tom..."

Akorát, že spousta čtenářů neví, co je to za server a k čemu slouží...!!

+1/−2
17.8.2014 22:43

V26l28a61s76t61i55m57i72l 24S47v95o31b40o18d52a 7563848115934

Tak hlavně že jsi jim to vysvětlil ;-).

+6/−1
18.8.2014 3:48

B79l58a22n15k12a 66F50a38j26k65u62s67o34v62á 8855601379554

onlouvam se, melo byt plus.... ;-(

+2/0
18.8.2014 10:41

I63v53o 78Č77á95n 5518753

Nesmutněte, já mu to plus dal za vás a vám další.:-)

Jen si myslím, že to, co je samozřejmé pro redakotra, nemusí být známé všem čtenářům... a tak mají hledat vysvětlení (u mě) v diskusi? To už mohou rovnou použít vyhledávač na netu, jako to často dělám já... jenže něktěří jsou holt líní a ani to neudělají.

0/0
18.8.2014 17:32

I94v73o 19Č62á30n 5478883

A to tu mám suplovat jeho práci? On to bere jako samozřejmost, já to hápu, jsou ale lidé, kteří o tom stále ještě neslyšeli...

No tak jo... Stručně: Lidé přispívají na to, aby projekt vznikl, resp. došlo k výrobě tohoto nože, a tak se stávají sponzory.

0/0
18.8.2014 17:28

J29a84n 59M51i13c22h58á19l20e27k 3400165603795

Já si krájim z másla tenký plátky. Je pak sice rychle pryč, no zase si dam o něco míň salámu třebas na to.

+7/0
17.8.2014 21:53







Najdete na iDNES.cz