Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Jak „uvařit“ syrovou rybu v limetkové šťávě. Recept na peruánské ceviche

Přijdete na návštěvu a přivítá vás hostitel v zástěře s tím, že pro vás chystá malé občerstvení. A v kuchyni má připravenou jen syrovou rybu, cibuli, čerstvé pálivé papričky, džbánek čerstvě vymačkané citrusové šťávy a snítky bylinek.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

O93l59d44ř60i37c57h 67H24o53r89á91k 2594939811475

Kdeže jsou ty časy, kdy ryba bývala jídlem chudých. Dnes i nejlevnější mražená ryba je dražší než chlazené vepřové (oblast bůček, krkovička, někdy i libovější).

Dnes je drahý i kdysi levný sýr.

Takže zkoušejte to klidně i dál s recepty stylu kupte drahé rybí maso a zkuste drahý experiment. Ono opravdu ne každému sedne Mexická či thajská pálivost, to jsou opravdu extrémy a i když mám pálivé rád, tak podobných jídel si dám leda pár soust.

Ono třeba mnohem méně pálí suši s wasabi než podobný mexiko mix. V sushi je totiž báječně jemná rýže co to srazí.

(suši a sushi jsem zkusil záměrně, ale oboje mi Chrome podtrhuje jako nespisovné)

+2/0
23.10.2014 13:25

P11a33v20e49l 43O25d36r37a53z34i38l 6684519157130

No asi záleží na tom, kolik si tam toho wasabi nacpete, že.

0/0
23.10.2014 14:08

H36e52l60e30n31a 12V90e43v46e54r64k18o61v63a 3789367

Ty časy,kdy jsme chodili do Rybeny na svačiny a obědy,aniž by nás to finančně zruinovalo,tak ty jsou pryč.Ale vzpomínáme.:-)

+2/0
23.10.2014 14:19

H94a85n49u38š 88H58o87r44á35k 9501354166903

Zname a moc dobry. A prekvapive dobra ryba na ceviche je obycejnej ceskej kapr. Da se sehnat opravdu cerstvej a zatim to jako uprava kapra u me vede, jinak ho povazuju za dost mizernou rybu.

BTW: rocoto jsou stredne palivy papriky se zajimavou chuti a mekci konzistenci, s cernejma seminkama. Mohutna a chlupata rostlina. I ty lze jenom doporucit k pestovani.

+3/0
23.10.2014 9:57

H84e52l63e86n11a 38V70e37v91e89r13k63o77v54a 3419817

Souhlas,až na to,že kapr není mizerná ryba.Čerstvě ulovený kapr je luxus.Aspoň pro mě.:-)

+2/0
23.10.2014 11:09

H60a56n10u58š 48H87o40r62á56k 9241914266203

Jak odkud vyloveny. Ricni, nebo z hluboky a chudy vody je docela dobrej. Cerstve vylovenej z rybnika je hnusnej. Tak jako tak, chutove je to jedna z nejslabsich ryb co se u nas chovaj, jenze je nenarocna, rychle rostouci a vsezrava.

0/0
23.10.2014 12:28

H94e25l20e15n90a 81V66e63v78e89r35k86o46v90a 3319707

Ŕíční,čerstvě ulovený.Na másle připravený.Mám ryby moc ráda,vyzkoušené co je dostupné,ale kapr je vítěz.:-)

0/0
23.10.2014 13:12

M82a57r76t36i86n34a 90T85r27o60j32a94n48o94v83á 5283748225

Zkusila bych to s nějakou mořskou rybou. Souhlasím, že kapr je mizerná ryba.

Jen těch 15 vymačkaných limetek mi připadá jako sakra drahá sranda. Ale dobrý to asi je.

0/0
23.10.2014 11:43

H80a83n22u81š 21H90o62r90á35k 9681634666263

15 je podle me trochu prestreleny, 10-12 by mohlo stacit, v kazdym pripade to musi plavat. Limetky jsou dneska levnejsi nez citrony. I tak, limetka stoji 4kc, takze 15ks je za 60Kc. To neni tak hrozny, ne? Kdyz uvazim cenu ryby...

0/0
23.10.2014 12:26

H27e57l15e79n87a 14V91e28v18e96r59k81o94v42a 3709787

Kdysi jsem viděla pořad,kde kuchař místo limetek nebo citronů na vaření ryby doporučoval šťávu z červeného grepu.Byl to profesionál,tak by to mohlo vyjít.

0/0
23.10.2014 13:26

B59e25n 23P16a61v78k49a 1597903937841

V krámech se dají koupit litrovky citronové či limetkové šťávy kolem 60,-. Chce to jen hledat. Kupovat na to limetky či citróny normálně v zelenině, se mně zdá jako mrhání peněz. Kor dneska, kdy jsou ceny přepálené až hanba.

0/0
23.10.2014 14:47







Najdete na iDNES.cz