Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

VIDEO: Nejlepší kachna v Česku se nadívá lokšemi a zelím

Žebříček restaurací S.Pellegrino je zajímavý tím, že se nevěnuje jen „hóch“ podnikům, ale dokáže ocenit i poctivou českou hospodu. To je případ pražské restaurace U Bansethů, která je vyhlášená pečenou kachnou, kterou navíc prodávají za hříšně levných 99 korun za porci.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J29a18n 41M48a87j39z34n89e36r 1416987536242

chodíme tam a ta kachna NEMÁ CHYBU! :) Plzeň taky ne :)

víc takových hospod...

0/0
26.8.2014 13:22

A66l84e73x78a23n46d27r 90K34o81s29t39k54a 5839196279946

Nádherný příklad toho, že jídlo v hospodě nemusí být smrtelně předražené a přitom se hospodskému vyplácí. Pokud je dobré, dveře se tam netrhnou (přesně tento případ) a náklady na kuchyň se rozředí do tolika porcí, že stačí mít na jednom každém jídle pár korun "čistého". Ps, vaří tam fakt slušně :)

0/0
25.8.2014 15:51

J84a20r59o47s18l84a62v 76D73r53o91b18n38ý 6776508977447

občas dám do kachny i zelí, ale dám ji do trouby přes noc tak na 80°C. Přikrytá druhou půlkou pekáče se nemusí ani podlévat a stačí se na ni tak za 6 hodin jen mrknout jak vypadá

0/0
23.8.2014 14:30

F19r92a44n79t98i60š96e87k 47L88u11f92t 5147299174936

Kachnička výborná a jsme na prvním místě v rakovině tlustého střeva. Riziko představuje tučné jídlo a jídlo upravené za vysokých teplot - pečení, grilování, smažení a týká se to hlavně masa. Doporučuji chodit na preventivní vyšetření okultního krvácení, po 50tce hradí pojišťovna a přeji dobrou chuť

0/−3
23.8.2014 14:12

O51l30g49a 16P16o81l32á95č15k68o54v18á 4624553414308

Každou drůbež přes noc namočím do solného roztoku, maso je pak prosolené po celé tloušťce. Sádlo odebírám a použiji jinak, nemám ráda moc mastný výpek. Lokše děláme z brambor, mouky a vejce, bez mléka. Ale tuto variantu ráda vyzkouším. Jednou jsem zkusila kachnu na pomerančích a chutnala nám také. Ale to už není česká tradice.:-)

0/0
23.8.2014 10:24

V93l44a90d74i46m95í34r 23L70ö10b29l 1824687728537

Hrůza!

Tak to Vám pane Burza pěkné děkuji za tip: sotva jsem si včera krátce před polednem přečetl Váš příspěvek, vyrazil jsem přes půl Prahy do Nuslí, abych ochutnal ten zázrak.

Našel jsem přeplněný lokál s více než stem hostů (odhad) a pouhými třemi beznadějně přetíženými číšníky.

Nejdřív jsem tam seděl asi 20 minut bez povšimnutí (hosté u vedlejšího stolu čekali podle vlastních slov na zaplacení už přes půl hodiny) a když jsem na sebe začal upozorňovat, vzal mě jeden z okolo pádících pinglů konečně na milost a přijal mou objednávku (kachnu a pivo). Po dalších asi 10 minutách marného čekání -ani to pivo mi nedonesli- mi zmiňovaný číšník sdělil, že lituje, ale "kachnička už není".

V této restaraci už mě v živozě neuvidí a o ostatní důrazně před její návštěvou varuji!

+2/−6
23.8.2014 7:28

J45a96r66o17s38l43a90v 62S86t96e38r20n53w51a44l42d 2157675

Nezvládli PR by iDnes :-)

+3/0
23.8.2014 13:50

T17o57m22á53š 69T97a27t17í78č16e86k 5970632320608

Hm, ten recept zní zajímavě. Je uložen v ŠK, přijde na řadu. :-)

0/0
23.8.2014 3:41

T57o51m54á26š 96K39r40a57t93o46c36h51v81í78l 1374932602750

Kachnu tam mají výbornou, když se povede, což je tak 7 z 10ti případů. Už jsem jí tam měl i přesolenou a tuhou (prsíčka). Mám odzkoušený, že nejlepší bývá od toho brýlatého kuchaře. Tomu vysokému s kloboukem na hlavě se občas nepovede. Né tak dobrou jsme paradoxně dostali vždycky, když jsem tam někoho vzal na nejlepší kachnu v Praze a nakonec to nebylo ono :) Ale za 99 korun je hřích si jí tam nedat. Jinak za zmínku stojí ještě guláš a smažený hermelín a pro řízky mají řízek zvaný sloní ucho, kterému to na talíři jednoznačně sluší :) A pak samozřejmě vynikající Plzeň s vypsanou teplotou a datem natankování. Jejich vlastní piva z pivnice, co mají vedle, mi přijdou hodně sladký.

+3/0
22.8.2014 16:11

L20u60b98o75m97í48r 10G59a37b14r64i33e73l 3766866958105

Chtěl jsem napsat obdobný příspěvek, jen doplňuji zajít tam na kachničku večer po 19 hod., když jsou pěkně vypečené a masíčko se rozpadá ne na jazyku, ale už na vidličce ....:-P:-PNavíc je dobré si koupit domů naložené játýrka či maso v sádílku, no prostě mňam mňam R^

+3/0
22.8.2014 16:19

B88a26r18b38o75r10a 28B17ä43u56c44h38e50l21o35v32á 1527715616562

"a teď se podívejte na video, jak Máslo kachnu nacpává". Šéfkuchař Máslo. Já se picnu. Nomen omen ;-D

+1/0
22.8.2014 13:00

P58a12v54e66l 68V34r75b34a 3299681482546

a majitel restaurace je Bašta ;-D

+1/0
22.8.2014 13:57

B81a88r21b85o32r98a 19B41ä90u42c50h13e70l18o25v77á 1417795126252

Ježiš, a jo. Toho už jsem si přes to Máslo ani nevšimla ;-D

+1/0
22.8.2014 15:05

J40a47k96u44b 58C48i13g98l74e97r 9485937125628

;-D;-D;-D"Pak ptáka jen posolíte, pokmínujete a podlijete";-D;-D;-D

+2/0
22.8.2014 16:15

P49a39v35e13l 32V43r39b69a 3249171982826

jo, to mě taky oddělalo ;-DR^

0/0
22.8.2014 22:00

M58i53l55o44š 54K27o52v18a17č 7845538616460

kdo chodí do restaurace podporuje mafiu,a ješte vám tam mužou neco nasypat do jídla jako Litvinenkovi

0/−19
22.8.2014 11:49

P28a98v43e43l 52D47o48l49n31í77č88e74k 3188463714551

Nejste náhodou lehce paranoidní?

+4/0
22.8.2014 21:24

M25i39l97o61š 10K94o56v64a30č 7805948846940

tak to je ,estebe je tady porád

0/0
23.8.2014 8:57
Foto

V77l94a76d87i83m33í98r 95K26r75o68u58p60a 8797638801352

...a pro vás je tu pořád psychiatrická pohotovost...;-D

+3/0
23.8.2014 9:26

M18i54l96o91š 76K86o90v61a51č 7705448236620

i tam strkají estebáci nepohodlné lidi

0/0
23.8.2014 18:40

D56o61r53i71a35n 10N10o89v84o46t75n38ý 9493697488112

nejsi ty nahodou dement'

0/0
23.8.2014 22:49

M29a40r75t38i22n 35V96o92j27á90č14e25k 9462228878847

je vám jasný ,že vás podle připojení k internetu mohou vystopovat a pak na vás poslat vraždící komando;-€;-D

0/0
26.8.2014 15:26

F43i68l23i25p 85K34r78a62u90s 9509708786687

Lepsi kachnu nez u Bansethu jsem jeste nemel. Cela ta hospoda je jeden veliky kulinarsky zazrak, jsou o nekolik trid jinde nez vse ostatni v sirem okoli, co nema cenovou kategorii alespon o tri tridy vyse...

+4/0
22.8.2014 11:39

P52e16t47r 89C41v21i94k15l 7119374597683

sakra, takovejhle článek před obědem... to mi neměli dělat!!!

+2/0
22.8.2014 11:07

P35a79v31e84l 63V76r95b61a 3419681352546

pořád lepší, než třeba před spaním :-)

+2/0
22.8.2014 13:57

M61i75l50o77š 83K87o50v55a38č 7505208536230

dnes v pátek jste to sem nemeli dávat ,je pust ,jen provokujete

0/0
22.8.2014 11:05

T82o35m26á82š 83T16a19t54í88č16e13k 5930972230538

Však co, ptáci jsou v postní dny povolení. ;-)

0/0
23.8.2014 3:44

M19i47l98o26š 61K84o24v90a43č 7205268596800

leda tak vrabci

0/0
23.8.2014 9:00
Foto

V30l28a25d36i17m11í38r 60K23r76o35u59p80a 8657558721552

Každej co se postí je můj kamarád - on se postí, na mě toho zbude víc...

+1/0
23.8.2014 9:27

M78i70l44o41š 18K39o33v58a67č 7985918906150

kachna a husa jedine s bramborama, a kachnu ani husu nepodlévam ,mají tuku dost,nikdy je nepeču déle jako hodinu a pul,jinak lokše se delají jenom s brambor a mouky

0/−13
22.8.2014 11:03

T65o34m34á88š 36T72a78t94í91č69e62k 5390412210498

Sice nechápu to hofo mínusů, ale musím si répnót: že jseš líné na to, abys udělal domácí knedlíček? Klidně aji bramborové. ;-)

+1/0
23.8.2014 3:46

M45i94l38o50š 44K63o49v81a27č 7725898936660

to musí být lehká príloha ,varené brambory ,nakrájené a omaštené tým tukem s paprikou a cibulí

0/0
23.8.2014 8:55

J67a18n19a 46M54r57á52z10k69o53v91á 8756770633180

Jasně, lokše: nastrouhané vařené brambory, hladká mouka a sůl, rychle zpracovat. Na sucho opéci ručně udělané placičkyi v pánvi nebo původně na tálech. Určitě je nervat do kachny!

A taky - nepodlévat, hlavně - kachní sádlo odebírat, snadno se přepaluje.

0/0
23.8.2014 8:40

R18i15c10h95a89r87d 62T39r58e56f37i65l 4821165609980

Tohle by snad mělo být trestné. Mám v sobě tři kafe dva rohlíky oběd v nedohlednu a hned jak otevřu stránku vykoukne na mně tohle.:-)

+5/0
22.8.2014 10:03

J41i16r21i 85P81e32c18h 7805874207782

Tak proti chuti žádný dišputát.Ale dle mého je nejlepší kachna grilovaná plněná žampióny,rozmarýnem a česnekem.Jak se krásně otáčí tuk z ní odkapává a ta vůně.

Hospodu znám chodím tam na tankovou plzeň tu mají taky supr.Vedle mají nějaký výčep a tam prodávají ty jejich piva a ještě nějaké Irské či co.To jejich pivo jsem jednou zkusil no plzeň to není ale pít se to dá.

+1/0
22.8.2014 8:28
Foto

I90v12o 61C72h79u54d40o76b26a 9760986161144

kachna plněná syrečkama s jabkama toje žůžo;-D

0/0
22.8.2014 8:50

J38a59k61u19b 87R74y45š48á70n22e85k 5645906805855

JJ tam je to fajn - jen na meníčka člověk musí brzo (vždycky je tam plno a rychle vyprodaj - ale to se není co divit)

0/0
22.8.2014 10:31
Foto

R10i33c21h84a21r95d 59P76o85l75á81š35e16k 9894833980359

to vedle není výčep, ale normální hospoda a jmenuje se Bašta, kupodivu stejně jako její majitel. Kuchyně je pochopitelně společná.

0/0
22.8.2014 13:14

J12a82n36a 29L22e29š16k52o70v18á 7784257964805

Ale vypadá to dobře!!!

0/0
22.8.2014 8:18

Z97d68e39n53e14k 90B87o19h53a60c72e85k 1378617687559

Kdo doma nespecha, proc ne. Cena kachny je nekdy v prodejne skoro stejna jako cena rohliku.

0/0
22.8.2014 8:11

T64o71m85á83š 81L64u61d72v79í26k 5680238123276

Když spěchám, tak si udělám míchaná vejce a ne kachnu. ;-)

+3/0
22.8.2014 8:24

Z43d79e14n76e22k 94B61o84h91a20c26e57k 1318627437849

Njn; u vajec musim stat a michat; pak hned jist. Kachnu okminuji osolim, priklopenou dam do trouby a jdu neco delat. Ale jo, mate recht; prichazim tak /nekdy/ o to mazleni. A nez se to upece, tak treba zatim ta vejce.

0/0
22.8.2014 9:03







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.