Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

VIDEO: Pohlreich kuře rozebere na prvočinitele. Naplní i křidýlka

Nový seriál o vaření Teď vaří šéf! odbočuje z Pohlreichovy rozzlobené linie a míří do edukativní roviny. Na Primě zřejmě usoudili, že kuchař potřebuje osvěžit, a tak ho přinutili v titulcích tančit, prý to má být veselé, svěží a dynamické. Ve zbytku pořadu už vás nikdo do skoku nutit nebude.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M34a72r86t70i91n14a 22T17r89o87j63a97n53o59v48á 5863728245

Fáš je ta a ne ten. Plní se fáší a ne fášem.

A pak nechápu jednu věc - proč sbírat pěnu na vývaru. Pěna jsou vysrážené bílkoviny, tak není proč je vyhazovat, naopak, je to hodnotná část. Vaří-li se vývar dlouho, pěna sama "zmizí", udělá takové v podstatě neviditelné cucky, a vývar nikdy kalný nemám.

0/0
23.9.2014 14:24

P22a40v41e35l 87O60d40r92a69z31i65l 6174869147690

Vývar se filtruje, takže je jedno, jestli to seberete hned, nebo později.

0/0
25.9.2014 11:04

L50a57d66i48s16l68a76v51a 17S44t58r78n81a28d49o85v37a 3728644701382

Koukala jsem včera na nový pořad . Kuřata byla  kukuřičná (zřejmě francouzská) pan Pohlreich  je tuším i(zprostředkovatel) prodává ...byla krásná a jsou i pěkně drahá  -ale chutná .

Jediné co mne zaujalo byla právě ta plněná křídla. Omáčka česneková , to je vlastně základ na krémovou  česnečku , kreolské kuře, de factro kuře na leču...vývar OK, to maso a ta zelenina mi tam nesedí , dělám klasickou polévku pak ....zkusím ta křídla , nic víc mne nezaujalo , neb podobně vařím už dlouho. Ale oceńuji  NÁDHERNOU prezentaci jídla , to byla špička

+2/0
22.9.2014 8:52

T18o98m83á35š 40L98u44d89v51í81k 5110598373126

Polozit usmazenou topinku na prkynko, kde pred chvili krajel syrova jatra, mi prijde znacne eklhaft.

+3/−2
21.9.2014 21:22

D11a80g47m66a55r 44N87o34v89o39t81n57á 4741290448373

Řekla bych, že to prkénko bylo opláchnuté nebo vyměněné.

+3/−1
22.9.2014 7:06

T44o31m42á40š 42L58u82d23v75í69k 5410618653616

Nebylo. Podívejte se na to video - je na webu Primy.

+2/0
22.9.2014 11:23

T57o29m53á25š 48L15u88d15v18í35k 5490828183546

Nejen pro paní Novotnou, pana Zahradila a další, kterým to přijde naprosto normální tu mám jeden obrázek: http://www.imgup.cz/image/gUh

Krev a zbytky z jater po celém prkénku, nejvíce viděl (spolu s cibulí) v drážce samotného prkénka. Prý "vyměněné"! ;-D Jste stejná čuňata, nebo proč ho hájíte? Jak vaří se mi líbí, ale tohle je prostě za hranou.

+2/0
22.9.2014 11:39

D53a81g33m24a54r 23N47o78v26o95t69n51á 4971340908853

Chacha, tatarák se vaří nebo jí syrový? A také se nikdo  nepohoršuje. A jestliže zbytky krve bylo v drážce, tak proto od toho tam ta drážka je ;-D. No, a my se známe, že jste o mě řekl, že jsem čuně???? HULVÁTE!!

0/−2
22.9.2014 12:49

T12o36m68á38š 80L61u14d59v80í39k 5470388223166

Na to, jestli jste stejné čuně, jsem se vás ptal - neodpověděla jste. Tatarák se především nedělá z drůbežího masa, to jste nevěděla? Drážka tam je proto, aby neodtékala tekutina na zem, kdybyste vařila, tak to víte. Nic to nemění na tom, že prkénko bylo od syrových drůbežích jater a profesionální kuchař na to položil usmažené topinky - zajímavé je v tomto ohledu také připomenout, že se ve svých pořadech pozastavuje nad mizernou hygienou gastronomických provozů. Tuhle prasárnu, kterou si dovolil on před kamerou, bych já neudělal ani doma v koutě.

+1/0
22.9.2014 13:11

D90a58g50m37a69r 93N45o27v16o52t23n77á 4121560558953

Samozřejmě, že vím, že tatarák není z drůbežího masa (i když může být i z lososa ...), ale jen jsem tím chtěla poukázat na to, že člověk jí syrové maso, ale na druhou stranu poukazuje na prkénko, kde se připravovalo zase čerstvé maso, v tomto případě vnitřnosti. Jinak, na Vaší otázku jsem odpověděla, vařím a na co je drážka na prkénku vím. Evidentně nemáte tohoto člověka rád, tak poukazujete na prkénko;-) - holt Babica byl Babica, že?

0/−3
22.9.2014 14:14

T17o64m24á32š 32L23u24d78v73í90k 5760738433256

To jste právě těžce mimo, vůbec to není osobní, projděte si schválně pár článků o něm tady a diskuzi k nim - tohle je snad vůbec první kritika na něj. Právě proto, že si ho jako profesionála vážím, mne to zarazilo. Měl jsem za to, že některé principy má profík prostě zažité a nejede přes ně vlak.

+3/0
22.9.2014 16:19

D74a19g65m19a15r 20N11o69v64o96t50n84á 4301260248123

OK. Z mé strany konec diskuse.

+1/0
22.9.2014 16:51

M59a56r13t83i32n82a 24T89r83o77j43a70n63o77v26á 5703838905

Myslím, že po první salmonelóze paní změní názor.:-)

+1/0
23.9.2014 14:26

O76s14k22a91r 50K44o93v46a10ř27í81k 8477913976637

klasika.... kdo upozorní na chybu i ZP je automaticky fanoušek Babicy.

Velmi ubohé Rv

+2/0
22.9.2014 20:24

J70i41ř29í 69P58a92ť90a94v75a 1356376761

argumentovat tatarákem je docela úlet

+3/0
22.9.2014 13:17

O39l16d85ř79i78c11h 39H48o20r89á66k 2164689891845

Pokud nepoznáte rozdíl mezi syrovým drůbežím a hovězím na tatarák a pro vás je vsjo róvno, tak mne zařaďte rovnou k hulvátům také. 

Vy byste v restauraci byla pohroma, krev v drážce po rizikovém kuřecím a uprostřed hotové jídlo? Nevaříte vy někde ve škole či závodce?

+1/0
22.9.2014 20:21

V82e95n17d45u84l45a 16F91a46i95f10e34r97o85v18á 4468661223669

To je zas nepřehledný návod. Piště ty recepty krok po kroku, přesně, jednoznačně, srozumitelně, sákriš.

0/0
21.9.2014 11:11

P64e40t23r 46R12o45m62á59n53e80k 8734237114684

Čemu nerozumíte?

+2/0
21.9.2014 13:38

V18l97a68s89t52i40m33i23l 48T83e78n75c41e61r 4120530107920

Recepty najdete na stránkách TV Prima.

0/0
22.9.2014 7:58

P34e53t68r 59J14a98n31o84u62š 7219722812980

A nejlepsi na tom celem je, ze ani mistr kuchtik nepoznal, ze to co vykostuje nejsou kureci kridla.

Kazdy nemuze byt svetovy no... i kdyz po tom tak touzi.

http://www.tomfridaysmarket.com/Know%20Your%20Cuts%20of%20Poultry.html

0/0
21.9.2014 9:09

B65á89r76a 20T76e76s69n35e41r27o73v61á 5335680314969

To, co Pohlreich vaří, jsou skutečně křídla, byť ne celá, ale pouze jedna jejich část. Nicméně u nás (tj. v ČR) se to prostě takto označuje, v každé restauraci, kde si objednáte křidýlka, dostanete právě toto. Má tomu tedy Pohlreich jenom kvůli vám říkat jinak, abyste měl pokoj v duši?

+7/0
21.9.2014 16:34

M51o37n73i30k98a 43R63o48l48l63o89v30á 5553692116755

Jako fakt nám musí někdo poradit,že levněji vyjde koupit celé kuře než si ho koupit po částech?8-o

0/−2
21.9.2014 8:41

H11e79l20e50n84a 90V75e33v32e75r92k36o94v96a 3809397

No nám to nemusí nikdo radit.Ale je spousta mladých kuchařek,které to ani nenapadne nebo nezajímá.

+3/0
21.9.2014 9:03

M98o87n21i83k97a 61R10o32l35l38o71v23á 5853482796705

No a ony ty mladé neumějí počítat a číst?A když je to nezajímá,tak ani Pohlreich nepomůže;-D

0/−3
21.9.2014 9:15

H25e96l60e52n58a 79V22e59v60e50r96k33o49v37a 3539507

Většinou ne.Pokud chodíte nakupovat do marketu,tak si toho nejde nevšimnut. S klidem kupují tyhle křidélka za 75-80Kč/kg.Vedle je celé kuře za 65Kč/kg.

+3/0
21.9.2014 10:18

V82á59c30l66a57v 26P76o49u79s87t25k55a 3290621462

To je hezké, ale když chcete grilovat dvacet křidýlek, těžko budete kupovat deset celých kuřat.

0/0
21.9.2014 23:35

D82a94g32m20a96r 46N37o80v29o74t61n32á 4571630758813

Ani v článku ani v pořadu nebyl způsob úpravy grilování ...

+1/0
22.9.2014 7:07

P97a84v30e39l 36O27d22r22a98z29i21l 6724709647650

Ježišikriste to je snad úplně jedno, Poustka vám vysvětluje, k čemu může být nákup samotných křidýlek.

0/0
25.9.2014 11:08

P97a13v23e37l 27O26d55r14a54z77i11l 6904959927290

Umějí číst a přečtou si třeba tento článek. Chápu, že se potřebujete nad někoho povyšovat, ale vysoký věk není zásluha.

0/0
25.9.2014 11:07

R84a13d15e26k 70L98u32k19á65š 6813199218768

Na jednu porci servíruje 3 křidélka. Kuře má však pouze 2 křidélka. Odkud vezme zbytek  křidélek?

+3/−3
20.9.2014 19:48

O34l64i20v63e19r 31N34e53u50m48a64n81n 3380266839

Dneska ty jatecni mutanti vypadaji tak, ze bych se fakt nedivil ani tem trem kridylkum.

+2/−2
20.9.2014 22:04

M57a26r30k26é15t10a 36Ž68e64m48l94i40č75k93o57v55á 1174150783783

Vařil dvě kuřata, takže měl 4 ;-)

+3/0
21.9.2014 19:26

P89e67t47r 81H73o68l74e44č64e50k 7448413825474

A ted - co proti tomu postavi Lada Hruska??

+2/0
20.9.2014 16:06

T60o48m60á92š 15L75í97p95a 8545256230903

Poradi se u Babici.. a sup, hned mame hotovo. Osolenou vodu muzete pit rovnou z hrnce nebo nalit detem a babicce do sklenicek. A kdyz vam ukapne na zem, pes si pochutná s vámi. . (pacienti)

+5/0
20.9.2014 18:14

O58l59i91v91e56r 75N59e46u93m89a77n48n 3510456359

Kdo nema rad sul, muze si dat vodu bez ni ;-)

+6/0
20.9.2014 22:05

T91o13m24á14š 62L57í37p42a 8185946240983

:) presne tak :) a kdo nema rad ani vodu, muze si ohrat vzduch. .

+5/0
20.9.2014 22:07

P12e79t93r 23R32o68m82á20n24e51k 8724927674814

Fáš, neboli drůbeží separát v domácích podmínkách. Tahle úprava masa mi k srdci nikdy nepřiroste. Ve výsledku mě stejně víc baví ohlodat kost, než martyrium vypreparovávat čerstvé kuře, mixovat, dávat hmotu do pytlíku, tlačit hmotu do kůže a pak jíst něco jako sekanou.

+6/0
20.9.2014 14:28

D45a53g70m70a22r 51N68o49v16o91t40n20á 4591430308263

Víte, co se dává do separátu?? Odpad! A Pohlreich tam dal odřezky masa, které vy normálně šoupnete do trouby!!

+2/−1
22.9.2014 7:14

P82e96t42r 76N57o65v10o75t55n78y 3679352219492

Jaký odpad?

+1/0
23.9.2014 11:53

Z40b30y45n80ě21k 83Š71a47f82a71r39č61í72k 5117818215184

To je tedy nadpis, "kuře rozebere na prvočinitele." Já se picnu! ;-D

+3/−1
20.9.2014 14:15
Foto

L49u89b96o67š 75H60a89n34u78s 4527937241422

Vždycky jsem si myslel, že "fáš" je rodu ženského.

+2/0
20.9.2014 11:39

Z82d43e38n66e60k 20K73r77a31u45s 6541458234698

Křidýlka? Snad křidélka, ne? !!!![>-]

+2/−6
20.9.2014 10:58

T46o94m92á97š 93M43i70c28h45á23l80e64k 3684551561418

Přečtěte si článek pozorně, případně se podívejte na video a fotogalerii. Pan Pohlreich tam totiž připravuje jídlo z kuřete, nikoliv z letadla, jak jste si možná nedopatřením mohl myslet. Použití výrazu "křidýlka" je tedy ve článku v pořádku.

+11/−1
20.9.2014 11:35
Foto

I40v76o 32C50h87u94d32o16b50a 9710466391274

to nejsou always;-D;-D;-D

+11/0
20.9.2014 11:37

D53a52g32m61a90r 52N38o85v53o10t79n70á 4641970258843

To je ale enteligentní fotka ....;-D

+1/0
22.9.2014 9:15







Najdete na iDNES.cz