Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

VIDEO: Pohlreich kuře rozebere na prvočinitele. Naplní i křidýlka

Nový seriál o vaření Teď vaří šéf! odbočuje z Pohlreichovy rozzlobené linie a míří do edukativní roviny. Na Primě zřejmě usoudili, že kuchař potřebuje osvěžit, a tak ho přinutili v titulcích tančit, prý to má být veselé, svěží a dynamické. Ve zbytku pořadu už vás nikdo do skoku nutit nebude.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M32a71r26t45i73n98a 65T56r11o76j15a41n63o56v95á 5263798755

Fáš je ta a ne ten. Plní se fáší a ne fášem.

A pak nechápu jednu věc - proč sbírat pěnu na vývaru. Pěna jsou vysrážené bílkoviny, tak není proč je vyhazovat, naopak, je to hodnotná část. Vaří-li se vývar dlouho, pěna sama "zmizí", udělá takové v podstatě neviditelné cucky, a vývar nikdy kalný nemám.

0/0
23.9.2014 14:24

P71a39v60e79l 60O45d16r51a79z42i93l 6734299657170

Vývar se filtruje, takže je jedno, jestli to seberete hned, nebo později.

0/0
25.9.2014 11:04

L11a71d93i41s44l85a69v37a 47S79t56r57n12a28d12o34v12a 3698874901822

Koukala jsem včera na nový pořad . Kuřata byla  kukuřičná (zřejmě francouzská) pan Pohlreich  je tuším i(zprostředkovatel) prodává ...byla krásná a jsou i pěkně drahá  -ale chutná .

Jediné co mne zaujalo byla právě ta plněná křídla. Omáčka česneková , to je vlastně základ na krémovou  česnečku , kreolské kuře, de factro kuře na leču...vývar OK, to maso a ta zelenina mi tam nesedí , dělám klasickou polévku pak ....zkusím ta křídla , nic víc mne nezaujalo , neb podobně vařím už dlouho. Ale oceńuji  NÁDHERNOU prezentaci jídla , to byla špička

+2/0
22.9.2014 8:52

T44o51m21á79š 39L32u29d33v61í36k 5560488333626

Polozit usmazenou topinku na prkynko, kde pred chvili krajel syrova jatra, mi prijde znacne eklhaft.

+3/−2
21.9.2014 21:22

D83a12g84m44a88r 12N11o22v10o13t87n14á 4321760188913

Řekla bych, že to prkénko bylo opláchnuté nebo vyměněné.

+3/−1
22.9.2014 7:06

T14o41m74á34š 66L29u81d61v15í63k 5500148843526

Nebylo. Podívejte se na to video - je na webu Primy.

+2/0
22.9.2014 11:23

T10o19m77á64š 27L31u26d34v97í88k 5810318513176

Nejen pro paní Novotnou, pana Zahradila a další, kterým to přijde naprosto normální tu mám jeden obrázek: http://www.imgup.cz/image/gUh

Krev a zbytky z jater po celém prkénku, nejvíce viděl (spolu s cibulí) v drážce samotného prkénka. Prý "vyměněné"! ;-D Jste stejná čuňata, nebo proč ho hájíte? Jak vaří se mi líbí, ale tohle je prostě za hranou.

+2/0
22.9.2014 11:39

D91a34g98m51a24r 69N32o24v73o98t95n64á 4291330398353

Chacha, tatarák se vaří nebo jí syrový? A také se nikdo  nepohoršuje. A jestliže zbytky krve bylo v drážce, tak proto od toho tam ta drážka je ;-D. No, a my se známe, že jste o mě řekl, že jsem čuně???? HULVÁTE!!

0/−2
22.9.2014 12:49

T60o96m37á56š 12L77u35d66v58í85k 5740788433856

Na to, jestli jste stejné čuně, jsem se vás ptal - neodpověděla jste. Tatarák se především nedělá z drůbežího masa, to jste nevěděla? Drážka tam je proto, aby neodtékala tekutina na zem, kdybyste vařila, tak to víte. Nic to nemění na tom, že prkénko bylo od syrových drůbežích jater a profesionální kuchař na to položil usmažené topinky - zajímavé je v tomto ohledu také připomenout, že se ve svých pořadech pozastavuje nad mizernou hygienou gastronomických provozů. Tuhle prasárnu, kterou si dovolil on před kamerou, bych já neudělal ani doma v koutě.

+1/0
22.9.2014 13:11

D52a44g77m73a68r 79N64o97v88o24t29n85á 4451780688623

Samozřejmě, že vím, že tatarák není z drůbežího masa (i když může být i z lososa ...), ale jen jsem tím chtěla poukázat na to, že člověk jí syrové maso, ale na druhou stranu poukazuje na prkénko, kde se připravovalo zase čerstvé maso, v tomto případě vnitřnosti. Jinak, na Vaší otázku jsem odpověděla, vařím a na co je drážka na prkénku vím. Evidentně nemáte tohoto člověka rád, tak poukazujete na prkénko;-) - holt Babica byl Babica, že?

0/−3
22.9.2014 14:14

T11o92m93á71š 37L83u93d93v15í23k 5980418923386

To jste právě těžce mimo, vůbec to není osobní, projděte si schválně pár článků o něm tady a diskuzi k nim - tohle je snad vůbec první kritika na něj. Právě proto, že si ho jako profesionála vážím, mne to zarazilo. Měl jsem za to, že některé principy má profík prostě zažité a nejede přes ně vlak.

+3/0
22.9.2014 16:19

D94a53g79m86a56r 61N85o55v63o59t70n62á 4171220368263

OK. Z mé strany konec diskuse.

+1/0
22.9.2014 16:51

M42a56r97t94i83n80a 83T71r58o67j49a82n68o55v79á 5323148605

Myslím, že po první salmonelóze paní změní názor.:-)

+1/0
23.9.2014 14:26

O29s75k15a57r 32K17o76v55a39ř44í10k 8737763816667

klasika.... kdo upozorní na chybu i ZP je automaticky fanoušek Babicy.

Velmi ubohé Rv

+2/0
22.9.2014 20:24

J87i79ř52í 42P96a53ť24a68v18a 1386886211

argumentovat tatarákem je docela úlet

+3/0
22.9.2014 13:17

O12l85d17ř78i47c57h 56H92o60r21á84k 2334899281385

Pokud nepoznáte rozdíl mezi syrovým drůbežím a hovězím na tatarák a pro vás je vsjo róvno, tak mne zařaďte rovnou k hulvátům také. 

Vy byste v restauraci byla pohroma, krev v drážce po rizikovém kuřecím a uprostřed hotové jídlo? Nevaříte vy někde ve škole či závodce?

+1/0
22.9.2014 20:21

V50e49n70d84u89l67a 26F80a74i37f88e17r17o14v17á 4958291433959

To je zas nepřehledný návod. Piště ty recepty krok po kroku, přesně, jednoznačně, srozumitelně, sákriš.

0/0
21.9.2014 11:11

P73e68t32r 64R61o25m30á88n16e75k 8944287524784

Čemu nerozumíte?

+2/0
21.9.2014 13:38

V25l73a28s47t53i97m53i85l 15T41e51n58c50e48r 4870520257640

Recepty najdete na stránkách TV Prima.

0/0
22.9.2014 7:58

P89e93t53r 68J28a84n18o68u69š 7779192142790

A nejlepsi na tom celem je, ze ani mistr kuchtik nepoznal, ze to co vykostuje nejsou kureci kridla.

Kazdy nemuze byt svetovy no... i kdyz po tom tak touzi.

http://www.tomfridaysmarket.com/Know%20Your%20Cuts%20of%20Poultry.html

0/0
21.9.2014 9:09

B18á46r37a 90T40e87s57n75e44r51o87v63á 5895220134749

To, co Pohlreich vaří, jsou skutečně křídla, byť ne celá, ale pouze jedna jejich část. Nicméně u nás (tj. v ČR) se to prostě takto označuje, v každé restauraci, kde si objednáte křidýlka, dostanete právě toto. Má tomu tedy Pohlreich jenom kvůli vám říkat jinak, abyste měl pokoj v duši?

+7/0
21.9.2014 16:34

M80o11n63i60k39a 37R57o34l55l54o43v38á 5833372746765

Jako fakt nám musí někdo poradit,že levněji vyjde koupit celé kuře než si ho koupit po částech?8-o

0/−2
21.9.2014 8:41

H10e61l43e21n22a 56V56e63v66e88r54k51o65v15a 3379717

No nám to nemusí nikdo radit.Ale je spousta mladých kuchařek,které to ani nenapadne nebo nezajímá.

+3/0
21.9.2014 9:03

M14o93n88i76k55a 53R49o79l88l13o45v84á 5543282906175

No a ony ty mladé neumějí počítat a číst?A když je to nezajímá,tak ani Pohlreich nepomůže;-D

0/−3
21.9.2014 9:15

H76e20l62e37n78a 91V61e33v53e98r92k49o82v15a 3689507

Většinou ne.Pokud chodíte nakupovat do marketu,tak si toho nejde nevšimnut. S klidem kupují tyhle křidélka za 75-80Kč/kg.Vedle je celé kuře za 65Kč/kg.

+3/0
21.9.2014 10:18

V27á70c33l89a48v 96P31o56u21s62t32k19a 3210701192

To je hezké, ale když chcete grilovat dvacet křidýlek, těžko budete kupovat deset celých kuřat.

0/0
21.9.2014 23:35

D47a97g47m74a54r 51N98o92v22o42t64n33á 4551600108963

Ani v článku ani v pořadu nebyl způsob úpravy grilování ...

+1/0
22.9.2014 7:07

P83a44v93e67l 83O93d10r68a79z88i15l 6264269687520

Ježišikriste to je snad úplně jedno, Poustka vám vysvětluje, k čemu může být nákup samotných křidýlek.

0/0
25.9.2014 11:08

P21a81v89e54l 50O44d39r23a98z27i77l 6214579827730

Umějí číst a přečtou si třeba tento článek. Chápu, že se potřebujete nad někoho povyšovat, ale vysoký věk není zásluha.

0/0
25.9.2014 11:07

R74a95d21e64k 47L73u27k12á34š 6523979788948

Na jednu porci servíruje 3 křidélka. Kuře má však pouze 2 křidélka. Odkud vezme zbytek  křidélek?

+3/−3
20.9.2014 19:48

O64l45i82v76e52r 88N53e50u65m15a58n61n 3530306949

Dneska ty jatecni mutanti vypadaji tak, ze bych se fakt nedivil ani tem trem kridylkum.

+2/−2
20.9.2014 22:04

M50a16r82k52é84t16a 24Ž19e14m60l31i77č92k78o64v11á 1524650443573

Vařil dvě kuřata, takže měl 4 ;-)

+3/0
21.9.2014 19:26

P62e43t11r 67H67o39l32e18č89e61k 7138933535324

A ted - co proti tomu postavi Lada Hruska??

+2/0
20.9.2014 16:06

T61o28m68á54š 92L88í50p36a 8775256310213

Poradi se u Babici.. a sup, hned mame hotovo. Osolenou vodu muzete pit rovnou z hrnce nebo nalit detem a babicce do sklenicek. A kdyz vam ukapne na zem, pes si pochutná s vámi. . (pacienti)

+5/0
20.9.2014 18:14

O59l71i11v13e15r 95N18e72u41m17a14n25n 3830556829

Kdo nema rad sul, muze si dat vodu bez ni ;-)

+6/0
20.9.2014 22:05

T29o52m57á36š 34L70í27p45a 8415976710553

:) presne tak :) a kdo nema rad ani vodu, muze si ohrat vzduch. .

+5/0
20.9.2014 22:07

P36e65t84r 45R55o78m60á17n85e55k 8174847804894

Fáš, neboli drůbeží separát v domácích podmínkách. Tahle úprava masa mi k srdci nikdy nepřiroste. Ve výsledku mě stejně víc baví ohlodat kost, než martyrium vypreparovávat čerstvé kuře, mixovat, dávat hmotu do pytlíku, tlačit hmotu do kůže a pak jíst něco jako sekanou.

+6/0
20.9.2014 14:28

D54a24g53m69a47r 15N44o16v35o67t93n86á 4881530658713

Víte, co se dává do separátu?? Odpad! A Pohlreich tam dal odřezky masa, které vy normálně šoupnete do trouby!!

+2/−1
22.9.2014 7:14

P17e33t62r 64N15o50v29o79t37n75y 3329972429952

Jaký odpad?

+1/0
23.9.2014 11:53

Z49b51y53n79ě72k 31Š87a37f34a49r72č29í39k 5267508685894

To je tedy nadpis, "kuře rozebere na prvočinitele." Já se picnu! ;-D

+3/−1
20.9.2014 14:15
Foto

L16u51b24o48š 82H31a25n83u13s 4937727411702

Vždycky jsem si myslel, že "fáš" je rodu ženského.

+2/0
20.9.2014 11:39

Z82d45e73n39e27k 52K43r18a80u43s 6821798974228

Křidýlka? Snad křidélka, ne? !!!![>-]

+2/−6
20.9.2014 10:58

T90o85m21á13š 38M68i85c25h56á28l56e65k 3294371941688

Přečtěte si článek pozorně, případně se podívejte na video a fotogalerii. Pan Pohlreich tam totiž připravuje jídlo z kuřete, nikoliv z letadla, jak jste si možná nedopatřením mohl myslet. Použití výrazu "křidýlka" je tedy ve článku v pořádku.

+11/−1
20.9.2014 11:35
Foto

I36v24o 94C62h66u37d54o10b97a 9970356801354

to nejsou always;-D;-D;-D

+11/0
20.9.2014 11:37

D17a40g67m83a18r 34N97o91v90o44t72n84á 4661880558813

To je ale enteligentní fotka ....;-D

+1/0
22.9.2014 9:15







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.