Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

VIDEO: Brambory jsou poklad, tvrdí Pohlreich. Tento díl si zamilujete

Brambory jsou zdánlivě banální příloha. Jenže ne nadarmo se říká, že to je královská zelenina. Podívejte se, jak snadné může být krkonošské kyselo, kaše se sýrem a zeleninou nebo anglické fish and chips.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Z23d81e84n10ě97k 36D42u64f75e63k 2484584958

Brambory v jakékoliv podobě jsou chutné. Takové pečené v kachlových kamnech k tomu máslo a podmáslí, to je bašta. Ani maso není potřeba.

+3/0
29.9.2014 14:37

P45a96v59e85l 24S71ý50k24o44r95a 7657722637561

na toho pstruha mam zalusk. 10 cm koupis za 10 kc, za pul roku ma 30 cm. [>-]

0/−1
28.9.2014 23:52

K15a86r92e78l 67H82o70l64e64č86e17k 8572308707252

V sobotu Hruška zkoušel bramborové lupínky v mikrovlnce, sám jsem to zkoušel a docela dobré (u mě cca 8 minut)

0/0
28.9.2014 21:20

J87a94r50e63k 93K38a46l89i29v25o38d85a 7366783841286

Ten zase dává té češtině po papuli, zpátky na základku pepíku.

0/−2
28.9.2014 19:47

P37e44t79r 36H77o82l84e79č74e35k 7798423725774

Vy na tom s pravopisem take nejste nejlepe

+1/0
29.9.2014 18:08

J65i50ř79í 97J55a11n25o19t68a 2279675963

jak jsme vůbec mohli doteď žít bez Pohlreicha? Období temna skončilo, brambory na stůl ;-D;-D;-D

+4/−8
28.9.2014 16:37

V72í62t 39F95r44a85t78r68i78č 7232507438479

To už tady dávají i reklamu na televizní pořady? :D

+1/−3
28.9.2014 15:08

M15a20r69t87i68n 58V14o27j50á59č86e16k 9382328838127

asi rok co je idnes mediální partner

+1/0
30.9.2014 8:47
Foto

J28i74t61k67a 80Č19e31r49n77á 4909935622133

u nás není nikde k sehnání kvásek, vyrobit se mi ho nedaří, žitné mouky co se prodávají obsahuji geneticky upravený oves a z toho to nejde.Rv

0/−12
28.9.2014 13:58

T98o52m10á45š 59L50u90d54v30í10k 5680638783326

Kde je to "u nás"? http://cuketka.cz/kvasek/kvasek.html

+3/0
28.9.2014 14:34

M13a52r89t16i63n93a 65T60r48o87j75a65n94o87v30á 5203768645

Žitná mouka z ovsa? A jaká genetická úprava brání vzejití kvásku a na jakém principu to funguje?

Nebo jenom žvaníte z hladu?

+3/0
29.9.2014 10:55

H50e23l51e16n86a 70V77e80v91e57r96k73o92v14a 3119857

To video je trochu mimo mísu.Čánek o bramborách a video o rybách.Navíc vychytávka-ryba na pánev kůží dolů a suchá.Celou dobu co Zdeněk vaří,tak toto neustále opakuje.Že by to ještě někdo nevěděl?

+5/0
28.9.2014 11:12

S28t96a87n84i40s68l47a47v 14M21o69k92r54ý 8137342206322

Holt vsichni nejsou takovy sefkuchari jako jste vy.

+3/−1
28.9.2014 14:24

H14e23l65e80n95a 65V29e37v81e12r18k62o73v94a 3709647

Na to nemusíte být šéfkuchař pane Mokrý.Stačí když to jednou zpra..te a příště víte.Chybami se člověk učí.Ty vlastní jsou k nezaplacení.

+7/−1
28.9.2014 17:12
Foto

P18ř69e33m31y91s34l 81Č75e13j12p 8748117838356

To mne zase překvapilo, že v dnešní době pánví, které nelepí. Někdo řeší vlhkou rybu :o)

+2/0
28.9.2014 19:36

M88a33r86t50i88n 90V45o15j31á40č68e56k 9572658388847

ale mokrá ryba se za kůži chytne a kůži strhnete při otáčení

0/0
30.9.2014 8:49
Foto

P39ř25e97m38y45s42l 10Č87e39j79p 8408887768936

A za co? Za tu pánev co nelepí? I blbá levná teflonovka tohle zvládne :o)

0/0
30.9.2014 9:33
Foto

I89v27o 53C55h22u84d74o32b16a 9790286131474

odkud Pohlreich pochází?že se odvažuje názývat Krkonošské kyselo co tak vůbec nevypadá!!

+2/−9
28.9.2014 9:50

Z91o62r45k75a 25B46a28r71t58o12ň54o89v55á 9325989205

Taky jsem zírala. Kvásek, sůl, sušené houby, brambory ve slupce vařené, které se ke kyselu přikusovaly, .... to je to původní obyčejné kyselo našich předků ... teď se do něj přidává osmažená cibulka, smažená vajíčka a kousek másla.

To snad popletli popisky.

+1/0
28.9.2014 10:37

P19e59t55r 37S37ý49k50o13r12a 4530536190

Hezky si při otáčení zakydal z venku pánev a pravděpodobně i vařič olejem ;-D

+4/−4
28.9.2014 9:45

P17e19t27r 20S42v94o18b34o93d13a 9257518580312

To víš, šéfkuchaře zajímá pouze výsledek na talíři.

+6/0
28.9.2014 10:36

P41e24t97r 65S65ý61k75o21r96a 4300716740

Svatava Duranová a Petr Hanych ohodnotili tohle mínusem, asi zapracovala místní robotická cenzura ;-)

+1/−3
28.9.2014 21:31

R20a51d21i41m 72Š70o91t19o64l48a 6842441568603

Proč pokaždé titulek hlásá něco jiného, než je pak na videu? Jdu se podívat na video o bramborách a vidím video o rybách... Nic proti rybičkám, ale je to dost matoucí ;-€

+20/0
28.9.2014 8:40

P23e73t26r 15S44ý14k77o15r18a 4350146460

Pokaždé ne, ale na idnesu se věnují víc mazání příspěvků než obsahu článků...

+7/−3
28.9.2014 9:46

R87a90d42i94m 22Š95o47t66o83l65a 6232611408533

Jo, toho jsem si taky všim...

+2/0
28.9.2014 15:01

P58e49t66r 91S39ý63k18o14r48a 4120946910

Roman Čechura a Pavel Míča dal mínus, proč když je to pravda ?

+1/−2
28.9.2014 21:32

P85e67t95r 14T42l85o37u36k82a11l 7754695362875

Třeba mají statistiku, zatímco vy jen plácáte. ;-)

0/0
29.9.2014 7:22

R95o89m75a56n 60H63o73r89n54í38k 2485262954501

Nejlepší v ohni pečené brambory, lehce solené, k tomu přikusovat máslo (to z mléka, ne hydrogenizovaný motorový olej) a zapíjet plnotučným, nebo lépe čerstvě nadojeným mlékem :-P.

+7/−7
28.9.2014 8:11

R37o82m52a40n 98H30o20r79n69í79k 2335362344141

Kdo má co proti staročeské pochoutce? Netvrdím, že kousat, respektive přikusovat k tomu máslo je nějak dietní, ale koho to zajímá? Rozdělejte táborák, do žhavých uhlíků zahrabejte brambory, nechte je tam chvíli péct a budete pak slintat blahem.

+3/−3
28.9.2014 8:33

R69o57m73a95n 64Č50e66c28h37u90r50a 6412279947239

Fakt si nosíš k táboráku máslo? To je vyloženě staročeské... ;-D

+13/−2
28.9.2014 8:38

R67o65m26a88n 85H97o98r57n44í70k 2155762264291

Netvrdím, že je to původní, ale musím se nějak zásobit cholesterolem. Toto je de facto modifikace vařených brambor ve slupce (+ sůl + máslo + mléko), ale pečené mají lepší chuť.

0/−1
28.9.2014 9:07
Foto

I95v33o 33C39h69u30d95o64b52a 9600546821194

jo kozí mlíko je bašta;-)

+1/−2
28.9.2014 9:46

P55e61t88r 66S13ý25k65o12r24a 4160466470

Pokud vám dělá dobře laktóza říznutá kampylobakterií a karcinogeny...

+3/−3
28.9.2014 9:51

S15t69a10n38i35s58l72a50v 98M40o66k27r12ý 8567742276122

Ta predstava jak prikusuji maslo mi zrovna lakava neprijde a to mam maslo rad.

+4/0
28.9.2014 14:26

J23i64ř44í 13Š88v53e95h55l13a 1124614592276

Minus:) Brambory normálně pomaštěný a česnekem s majoránkou a solí potřený - a podmáslí (kefír) k tomu.

+3/0
28.9.2014 14:46

A81n26n85a 90K63r59á95s36o26v11á 6810424200248

Brambory nejsou zelenina.

+1/−16
28.9.2014 6:56

L93u71k64á55š 50H48r98a11b51ě 9126440269252

Typ: plod

Říše: rostliny (Plantae)

Podříše: vyšší rostliny (Cormobionta)

Oddělení: krytosemenné (Magnoliophyta)

Třída: vyšší dvouděložné (Rosopsida)

Řád: krtičníkotvaré (Scrophulariales)

Čeleď: lilkovité (Solanaceae)

Rod: lilek (Solanum)

Druh: zelenina

...

+10/−3
28.9.2014 7:41

J13i82ř32í 56S20o89u81č58e50k 5406207919249

Až na to, že brambora není plod, ale hlíza a druh není zelenina (druh neboli druhové jméno je „brambor“). :-)

+5/−2
28.9.2014 9:14

L30u75k95á62š 61H69r77a39b12ě 9826470559212

Oprav encyklopedii...

+1/0
28.9.2014 11:12

H21o27n80z74a 82T56a47r 3439912534932

http://cs.wikipedia.org/wiki/Lilek_brambor

0/0
28.9.2014 15:02

T54o70m51á37š 64L53u40d53v63í35k 5270328143876

Vy věříte Wikipedii? A co Ježíšek?

0/0
28.9.2014 22:50

B50á73r47a 85T10e98s83n10e98r78o63v77á 5745560634549

pardon za mínus, překlep :-(

0/0
28.9.2014 14:59

O80t38a32k11a18r 90F27u50k74a 8581523921914

je to ovoce? nebo pečivo? ;-D

+4/0
28.9.2014 8:06

R85o92m94a75n 86H42o81r98n57í91k 2535202534711

Správně, jedná se o druh vodních lidoopů.

+10/0
28.9.2014 8:06

D72a73v86i77d 82N89o18v53o88t98n13ý 2787582565969

No vy musíte v kuchyni kouzlit :-) Maso poznáte, nebo děláte řízky z pomerančů ?

+7/−1
28.9.2014 9:20

J21o51s56e89f 17V22o84s68i11c87k24y 4813557326453

Kdesi jsem kdysi cetl, ze brambora je ta potravina, ktera je schopna udrzet cloveka pri zivote nejdele. Ne tedy mleko, jak by si nekdo myslel.

+1/−1
28.9.2014 2:40

O77t90a63k29a54r 75F86u80k68a 8131833411134

brambor, ne brambora

+1/−10
28.9.2014 8:11

R94o72m17a83n 34H11o46r49n96í29k 2465582864141

To je brambora, brambore jeden.

Obojí je samozřejmě správně, ale u nás se tomu říká (ta) brambora (vz. žena). Stejně tak tady nemáme zlodějnu, nýbrž zlodějinu apod.

+3/0
28.9.2014 8:21

O85t88a68k17a62r 31F52u31k21a 8241393121314

ehm, tak se na to podívejme, ty bramboro - Lilek brambor, též brambor obecný či brambor hlíznatý. kde tady vidíš bramboru? ženu si nech pro jiné příležitosti ;-D

0/−7
28.9.2014 8:25

R33o70m86a86n 33H80o81r73n37í80k 2405562534851

Význam slova "nářečí" neznáš? Uprostřed (a nejen uprostřed) této země zkorumpované se tomu říká brambora. Bram-bo-ra! ;-D

+3/0
28.9.2014 8:29







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.