Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

U pravého sacheru musíte hlídat polevu, korpus i meruňky, říká cukrář

Ochutnat pravý Sacher se považuje za důvod udělat si výlet do Vídně. Originální recepturu si chrání licenčně hotel Sacher a recepturu jen tak nepustí do světa. Je však možné zajet se „vyučit“ do Vídně a získat práva na vídeňskou kopii a použít označení Sacher a Vídeňská receptura.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

L83u46k85a94s 55N33e21m41e86c 7729870252834

Dobrovolně přiznávám, že mně sachr nechutná. Je to suchá buchta.

0/0
21.10.2014 23:07

M80a21r30e50k 94Z52a47h27r25a24d23i21l 6224249725271

Zajímavá je ta světlá skvrna uprostřed na dortech ve fotogalerii, která není na dortu v dřevěné krabici. Zajímalo by mě, čím vznikne. Jinak celý mi to přijde jako reklama na Globus, i když proti jejich výrobkům rozhodně nic nemám...

+1/0
21.10.2014 7:19

J98i93ř39í 44Z40ý14k78a 9159183891570

nejspíše špatná teplota čokoládové polevy při polití a roztírání. Pokud tedy budu předpokládat, že ta čokoláda není říznutá nějakým levnějším tukem.

Ty skvrny jsou totiž vystouplý tuk ...

0/0
21.10.2014 7:50

I94r43e31n81a 39P22e91l15h95r12i85m50o82v40s67k69a 3321731810

V pulce 90. let jsem jela s ex (velkym gurmanem) do tohoto hotelu na pravy sachr, vubec me nechutnal (na sladke nejsem), byla jsem schopna spolknout jen 2 sousta, muj ex okamzite prohlasil "tvuj sachr je 1000x lepsi) a ja naprosto souhlasim, nekolik let jsem ho nedelala, ale pouzivala jsem rodinny recept z konce 19. stoleti a musim rici, ze za ty roky, kazdy, kdo ho u nas doma ochutnal, byl totalne unesen....zasadne jsem davala visnovou marmeladu (pekne se to muselo prolezet), kterou jsem si vzdy sama vyrobila, kdyz nektery rok nebyly visne, tak nebyl ani sachr.

Corpus je z orechu, zloutku, cukru, kakaa a vyslehaneho bilku. Poleva z masla, cukru, kakaa a trochu slehacky. (Nic vic, nic min - ani zrnko soli nebo neceho jineho). Zasadne jsem to delala od oka a s pouzitim nejkvalitnejsich surovin. Jednoduchy a neuveritelne lahodny sachr!

+2/0
21.10.2014 4:51

H41e60l93e41n92a 43V52e83v78e11r15k21o59v46a 3579147

Vy nám ale děláte chutě!R^

0/0
21.10.2014 10:10

M95a42r83t10i29n 17B27o69u41s58k20a 4978750704803

verim, ze vas dort je vyborny, ale bohuzel porovnavate 2 ruzne dorty, tak jako se do sacheru nedvaji orechy a visnova marmelada, tak se take nepridava tuk ani slehacka do sachrove galzury. Glazura je docela slozita na pripravu, ne z pohledu ingridenci, to je jen cukr, voda a cokolada, ale z pohledu teploty a delky vareni a spravneho zachazeni...ale opravdu zalezi na chuti kazdeho :)

+3/0
21.10.2014 11:24

I15r32e75n39a 63P62e50l87h38r55i43m89o98v83s51k48a 3921781440

To je me trosku jasny, moji predkove mu rikali Sachr a z pohledu chuti je to Sachr gurmana, ten Vidensky je obycejny....

Jo, a na povch jsem vzdy placla cerstve uslehanou slehacku bez cukru. Vazne neuveritelna lahoda.

0/0
21.10.2014 15:19







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.