Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

U pravého sacheru musíte hlídat polevu, korpus i meruňky, říká cukrář

Ochutnat pravý Sacher se považuje za důvod udělat si výlet do Vídně. Originální recepturu si chrání licenčně hotel Sacher a recepturu jen tak nepustí do světa. Je však možné zajet se „vyučit“ do Vídně a získat práva na vídeňskou kopii a použít označení Sacher a Vídeňská receptura.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

L74u95k54a61s 11N74e46m13e68c 7819970372984

Dobrovolně přiznávám, že mně sachr nechutná. Je to suchá buchta.

0/0
21.10.2014 23:07

M64a38r96e27k 50Z14a63h95r86a11d96i86l 6114759245971

Zajímavá je ta světlá skvrna uprostřed na dortech ve fotogalerii, která není na dortu v dřevěné krabici. Zajímalo by mě, čím vznikne. Jinak celý mi to přijde jako reklama na Globus, i když proti jejich výrobkům rozhodně nic nemám...

+1/0
21.10.2014 7:19

J47i37ř21í 65Z27ý55k51a 9109673831370

nejspíše špatná teplota čokoládové polevy při polití a roztírání. Pokud tedy budu předpokládat, že ta čokoláda není říznutá nějakým levnějším tukem.

Ty skvrny jsou totiž vystouplý tuk ...

0/0
21.10.2014 7:50

I46r89e32n44a 19P51e88l90h71r53i59m57o60v26s54k87a 3931561740

V pulce 90. let jsem jela s ex (velkym gurmanem) do tohoto hotelu na pravy sachr, vubec me nechutnal (na sladke nejsem), byla jsem schopna spolknout jen 2 sousta, muj ex okamzite prohlasil "tvuj sachr je 1000x lepsi) a ja naprosto souhlasim, nekolik let jsem ho nedelala, ale pouzivala jsem rodinny recept z konce 19. stoleti a musim rici, ze za ty roky, kazdy, kdo ho u nas doma ochutnal, byl totalne unesen....zasadne jsem davala visnovou marmeladu (pekne se to muselo prolezet), kterou jsem si vzdy sama vyrobila, kdyz nektery rok nebyly visne, tak nebyl ani sachr.

Corpus je z orechu, zloutku, cukru, kakaa a vyslehaneho bilku. Poleva z masla, cukru, kakaa a trochu slehacky. (Nic vic, nic min - ani zrnko soli nebo neceho jineho). Zasadne jsem to delala od oka a s pouzitim nejkvalitnejsich surovin. Jednoduchy a neuveritelne lahodny sachr!

+2/0
21.10.2014 4:51

H98e97l32e14n31a 54V85e70v81e19r85k95o59v65a 3769277

Vy nám ale děláte chutě!R^

0/0
21.10.2014 10:10

M15a63r66t86i45n 21B84o51u54s87k78a 4598490714673

verim, ze vas dort je vyborny, ale bohuzel porovnavate 2 ruzne dorty, tak jako se do sacheru nedvaji orechy a visnova marmelada, tak se take nepridava tuk ani slehacka do sachrove galzury. Glazura je docela slozita na pripravu, ne z pohledu ingridenci, to je jen cukr, voda a cokolada, ale z pohledu teploty a delky vareni a spravneho zachazeni...ale opravdu zalezi na chuti kazdeho :)

+3/0
21.10.2014 11:24

I56r52e92n83a 38P23e84l11h88r33i79m17o81v84s56k10a 3911821970

To je me trosku jasny, moji predkove mu rikali Sachr a z pohledu chuti je to Sachr gurmana, ten Vidensky je obycejny....

Jo, a na povch jsem vzdy placla cerstve uslehanou slehacku bez cukru. Vazne neuveritelna lahoda.

0/0
21.10.2014 15:19







Najdete na iDNES.cz