Diskuse k článku

Kupte listové těsto a kousek čerstvého lososa a máte luxusní oběd

Není pochyb o tom, že podobně jako u kuřete pořídíte i maso lososa nejlevněji, když si ho sami „rozbouráte“. Co všechno pak z lososa můžete připravit, rozebere Zdeněk Pohlreich v dalším dílu kuchařské školy Teď vaří šéf! v neděli v podvečer na Primě.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

B27e41n 11P49a25v68k11a 1207433687491

"Není pochyb o tom, že podobně jako u kuřete pořídíte i maso lososa nejlevněji, když si ho sami „rozbouráte“.

Bohužel mistře, toto již neplatí. Je tam nějaká tržní deformace. Takže jestliže to zvířete nespotřebujete pomalu i s ploutvemi či pacičkami, tak to vychází naprosto stejně, jako když se to nakoupí již rozbourané.

+3/0
19.10.2014 19:59

P82a89v38e53l 29N89o54v50á63k 4923468345401

Celeho vykuchaneho lososa lze poridit do 300kc v maloobchode. Za filet date klido 450. Nekde v makru by to melo vyjit jeste levneji. Jasne, z celeho lososa je nejaky odpad, ale tezko tretina.

+1/0
19.10.2014 21:34

B49e83n 24P66a72v82k19a 1377933917751

Tak to Makro je losos celý 182,-, filet 278,- (např. Lidl 330,-).

Těch 30 % tak nějak jako zbytek vychází, když se to vyfiletuje. Záleží na zručnosti. To máme 182,- je 70 %. 100 % je tudíž za 260,- (což je mimochodem akční cena, jak tak koukám na akční leták).

To nemá smysl, jestliže člověk fakt nepotřebuje tu hlavu, atd. Nebo to nedělá třeba jako odreagovávačku.

Bohužel to dnes platí prakticky u všeho. Důvod neznám.

+3/0
19.10.2014 22:42

A75l15e87x14a59n66d66r 14K85o69s20t77k56a 8102958276454

Jenže rozumný člověk ten zbytek spotřebuje. Rybí polévka je dobrota.

+1/0
20.10.2014 23:30

B13e16n 13P34a93v76k19a 1757843867531

Rybí polévka je fakt super. Akorát na ni potřebujete to maso. Jen s vývarem žádnou parádu neuděláte. Nepopírám, že i po extravuřty filetování na té kostře něco nezůstane. Na žebrech vždy. Ale že by to bylo nějaké velké množství, to ne. Prostě je to tak na vývar.

Oni to dělají s tím lososem jednoduše. Ten zbytek se namele do kočičích konzerv a finito. To doma dělat nebudete, tak si tu hlavu můžete akorát tak dát nad postel vlastně.

Prostě fabrika dokáže zužitkovat vše a proto může být ten filet v téhle cenové relaci. Tak jsem to zatím pochopil já.

0/0
21.10.2014 16:00

H70e84l40e54n95a 46V76e53v84e65r45k14o35v79a 3299547

Teď trošku odbočím-Kapr.Do vývaru vše,včetně hlavy.Takže z lososa nejde použít hlava do vývaru?

0/0
21.10.2014 17:54

B78e72n 45P20a72v85k91a 1917893857721

Ale jasně. Jenom prostě nikomu nebudete servírovat kapří hlavu či oči místo kaviáru. Dají se ty hlavy obrat, to jo. Ale většinou do té polévky prostě dáte i kus filetu. Nebo prostě takhle to znám já.

0/0
22.10.2014 19:37

H50e21l20e94n82a 81V79e60v24e83r79k33o59v62a 3289737

Tak to známe stejně.

0/0
22.10.2014 20:20

H60e46l69e97n97a 23V56e64v96e21r50k43o97v98a 3479617

Tohle je luxusní oběd.Ono vlastně nezdravé listové těsto je dobré vždycky.

+8/0
19.10.2014 12:33



Najdete na iDNES.cz