Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Kupte listové těsto a kousek čerstvého lososa a máte luxusní oběd

Není pochyb o tom, že podobně jako u kuřete pořídíte i maso lososa nejlevněji, když si ho sami „rozbouráte“. Co všechno pak z lososa můžete připravit, rozebere Zdeněk Pohlreich v dalším dílu kuchařské školy Teď vaří šéf! v neděli v podvečer na Primě.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

B46e41n 73P51a33v80k29a 1127863737691

"Není pochyb o tom, že podobně jako u kuřete pořídíte i maso lososa nejlevněji, když si ho sami „rozbouráte“.

Bohužel mistře, toto již neplatí. Je tam nějaká tržní deformace. Takže jestliže to zvířete nespotřebujete pomalu i s ploutvemi či pacičkami, tak to vychází naprosto stejně, jako když se to nakoupí již rozbourané.

+3/0
19.10.2014 19:59

P83a65v76e89l 42N67o63v52á39k 4643228835831

Celeho vykuchaneho lososa lze poridit do 300kc v maloobchode. Za filet date klido 450. Nekde v makru by to melo vyjit jeste levneji. Jasne, z celeho lososa je nejaky odpad, ale tezko tretina.

+1/0
19.10.2014 21:34

B25e74n 81P13a54v53k77a 1307803167231

Tak to Makro je losos celý 182,-, filet 278,- (např. Lidl 330,-).

Těch 30 % tak nějak jako zbytek vychází, když se to vyfiletuje. Záleží na zručnosti. To máme 182,- je 70 %. 100 % je tudíž za 260,- (což je mimochodem akční cena, jak tak koukám na akční leták).

To nemá smysl, jestliže člověk fakt nepotřebuje tu hlavu, atd. Nebo to nedělá třeba jako odreagovávačku.

Bohužel to dnes platí prakticky u všeho. Důvod neznám.

+3/0
19.10.2014 22:42

A64l72e31x36a68n25d25r 16K19o43s78t81k91a 8232958416344

Jenže rozumný člověk ten zbytek spotřebuje. Rybí polévka je dobrota.

+1/0
20.10.2014 23:30

B46e21n 25P33a56v89k36a 1587983257561

Rybí polévka je fakt super. Akorát na ni potřebujete to maso. Jen s vývarem žádnou parádu neuděláte. Nepopírám, že i po extravuřty filetování na té kostře něco nezůstane. Na žebrech vždy. Ale že by to bylo nějaké velké množství, to ne. Prostě je to tak na vývar.

Oni to dělají s tím lososem jednoduše. Ten zbytek se namele do kočičích konzerv a finito. To doma dělat nebudete, tak si tu hlavu můžete akorát tak dát nad postel vlastně.

Prostě fabrika dokáže zužitkovat vše a proto může být ten filet v téhle cenové relaci. Tak jsem to zatím pochopil já.

0/0
21.10.2014 16:00

H42e95l48e13n58a 63V35e69v46e36r82k23o49v15a 3749497

Teď trošku odbočím-Kapr.Do vývaru vše,včetně hlavy.Takže z lososa nejde použít hlava do vývaru?

0/0
21.10.2014 17:54

B45e91n 88P88a58v21k53a 1827683907881

Ale jasně. Jenom prostě nikomu nebudete servírovat kapří hlavu či oči místo kaviáru. Dají se ty hlavy obrat, to jo. Ale většinou do té polévky prostě dáte i kus filetu. Nebo prostě takhle to znám já.

0/0
22.10.2014 19:37

H17e81l93e77n69a 98V68e73v23e94r75k32o38v87a 3359947

Tak to známe stejně.

0/0
22.10.2014 20:20

H96e63l97e74n28a 81V50e90v65e19r36k97o30v52a 3649437

Tohle je luxusní oběd.Ono vlastně nezdravé listové těsto je dobré vždycky.

+8/0
19.10.2014 12:33







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.