Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Králík nemusí být jen tupě upečené a vysušené zvíře, tvrdí Pohlreich

Přijeďte se podívat do francouzské tržnice a ten králík je jako svátost. Zabalený jako bonboniéra, všichni jsou z toho paf, včetně mě, zasní se v pořadu Dnes vaší šéf! Zdeněk Pohlreich. Udělá francouzskou klasiku: králíka s dijonskou omáčkou a filety ze hřbetu se salátem jako fitness variantu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

L85u57c63i13e 81M94a73c38h72a73r13t72o81v51á 6786183484710

Králík může být také domácí mazlíček :-))

0/0
3.11.2014 11:23

T80o82m13á52š 60T12a43t40í93č28e68k 5810442120958

Na paprice taky suché není. :-)

+2/0
3.11.2014 2:29

P25a86v28e81l 83S26ý40k68o61r75a 7287272497961

Jak vy sušit? Zakryté pekař druhým pekacem, nebo pečeť ve skleněné nádobě s po klopem.

+1/−1
2.11.2014 22:02

T34o64m55á88š 85V77e25s47e43l95ý 2603693501111

Pokud tam dáš jenom králíka (a že takové lidi znám), tak to bude suché i kdyby ses na hlavu postavil.

+1/0
2.11.2014 22:43

P55a69v89e38l 10S75o66b64o60t35k64a 5550504

Jo, a ještě jedna poznámka ke kupovaným králíkům

NIKDY NEKUPUJTE KRÁLÍKA BEZ HLAVY!!!

protože

pak nepoznáte, jestli jste si koupili králíka nebo kočku.

+5/0
2.11.2014 21:56

T24o50m76á41š 84V92e43s68e62l23ý 2923583341801

Kočka chutná jinak. Měl jsem;) Takže to poznáš při jídle.

+1/0
2.11.2014 22:44

P76a52v31e31l 23S75o39b22o91t84k89a 5260734

pooozdě, kočku nebrat, v predátorech se koncentrují škodliviny z celého potravního řetězce.

+1/0
2.11.2014 23:14

J40a68r14o29s34l40a37v 10F96r66a64n75t76i17š41e91k 55B95r79ü75m93m88e22r 1381146513790

Ve vnitřnostech. Normální maso je OK.

0/0
6.11.2014 13:53

Z20u12z57a90n51a 67V28l12a98c58h93o68v28á 8966802790

U nás teda nikdo králíka s bůčkem v životě nepekl. Ale na zelenině, na smetaně, smažený a dalších asi pět receptů a nikdy nebyl vysušený. Jestli to někdo umí jen vysušit, tak problém není v receptu, ale v rukách a hlavě.

+5/−1
2.11.2014 19:54

T84o66m54á45š 67V96e29s46e87l20ý 2503793511561

No třeba se lidé konečně naučí dělat jídla tak, že zpracují všechno a nevyhazují zbytky....Jinak pečeného králíka na česneku mám rád, ale ty recepty, co dneska byly v tv, mě lákají více minimálně vyzkoušet.

+1/0
2.11.2014 19:17

Z74l24a82t59u26š97e 49J75e23l17í57n14k41o43v61á 1375612787232

A vy jste dosud z nedostatku osvěty něco vyhazoval?

Vždyť už naše babičky využívaly jek kosti, tak i odřezky, tehdy se žádné extra rozbourané maso jako dnes neprodávalo. Ještě dnes by vám babička naplácala za koupená kuřecí prsíčka či stehýnka. Stejně jako pan Pohlreich by koupily celé koře a rozbouraly si ho. Co by hned nevařily by šlo do lednice či na mrazák a bylo by to.

0/0
2.11.2014 19:22

T19o36m71á59š 15V21e22s81e20l12ý 2403273481601

Já ne. Ale znám spoustu lidí, co koupí kuře a polovina věcí se vyhodí. Nebo lidi, co jediné, co s králíkem umí, tak že ho obloží bůčkem a narvou do trouby. No já se přiznám, že třeba kuřecí prsa kupuji zvlášť. Kupuji jednoho motýlka, co mě vyjde cca na 40 Kč. Kdybych kupoval celé kuře, tak se pod 60 Kč nikdy nedostanu. U nás jsou "mutanti" od 1,5 do 3,5 kg a když kupujeme na sváteční kuřata od chovatelů, tak jsou na tom +- stejně. Ono záleží, co chcete dělat. Když jsem minulý týden dělal grilovaná křidélka na medu, tak by se mi asi nevyplatilo koupit dvacet kuřat a z nich udělat křídla:-D Ono záleží jaké jídlo chcete dělat. Není vždy vhodné koupit celé kuře.

+2/0
2.11.2014 19:31

P52a83v78e85l 67J79e81ř40á19b53e46k 7861632654857

jaký je rozdíl mezi ostravákem a králíkem?

žádný, oba se dusí pod pokličkou

je to blbý fór, ale inverze je tu za chvilku. Nicméně králík byl jídlem řady chudých rodin, nezřídka po dlouhé měsíce jedno z mála masa které si rodiny dovolily. Vypravovala mi jednou jedna paní, že kdyžsi chtěli koupit auto (za bolševika), tak několik let doma měli králíky a drůbež. Prostě to co si doma vychovali. Zdánlivě úsměvné, ale jen pro toho, kdo se o králíky nestaral. Navíc v době, kdy nebyly granule, takže každý den po práci na trávu, sušit seno a stále se bát, aby se do králíkárny nedostala nějaká škodná (čtyř i dvounohá) nemoci apod. A když chataři za to, že si u něj mohli posekat a usušit trávu dali králíka, tak se ještě ofrńoval, co, že mu to dali za maso.

A vidíte - uběhne pár desítek let, a králík je jídle finančně lépe zajištěných.

+2/0
2.11.2014 16:45

P84e60t58r70a 65M42a29l13a64k76o48v14a 1258380720814

Zajímavá teorie, ale o tom, že by králík byl kdy jídlo chudých jsem za pár desítek let neslyšela...to spíše kuře

+2/0
2.11.2014 17:03

R89a19d53i87m 59P81o51l92á97š40e77k 9276273229279

Odchovaná kuřata na jídlo jedině kohouti, ale slepice se nechávaly jako nosnice.

Pokrm chudších byly obojí, protože slepice a králíci se výtečně doplňovali ve zpracovávání odpadů z domácnosti a produktů zahrady. Slepice futrovaly odpady z obilí, pečiva, brambor,  s obsahem bílkovin , tuků neboli spíš živočišné odpady atd.  Králíci futrovali rostlinné , odpady ze zeleniny, z ovoce, trávu a všechno nejedovaté zelené a rostlinné.

Dohromady pak byla taková domácnost z hlediska biomasy v podstatě bezodpadová, téměř všechny odpady  byly přepracovány na králičí maso a vajíčka od slepic a potom nějaký hnůj na hnojení záhonů.

+4/0
2.11.2014 17:28

D57i56t95a 35S51m81í55t82a28l33o80v24á 7181289755669

Tak. Za minulýho režimu jsem byla ještě malá, ale králík byl na jídlo proto, že to bylo prostě doma... Kdo neměl a musel kupovat, bylo to zatraceně drahý maso. Levněj vyšla kolikrát i kačena(zvlášť v létě, kdy si lidi brali i na chaty a chalupy pár brojlerů na dokrm), nejen to kuře.

My jsme měli králíky doma hlavně proto, že zrýt celou zahradu na záhonky nebylo možné a kam s trávou, tak králíkům a králíky sníst.

+5/0
2.11.2014 17:29

R12a46d71i56m 77P19o76l35á12š18e64k 9716353639129

No, ono tehdy jednak  bylo jaksi samozdřejmé, že se koukalo využít všecko včetně trávy, co na vesnici na zahradě vyrostlo. My jsme třeba králíky krmili skoro vším, vytrhanými plevely, olistěnými větvičkami ovocných stromů a hroznového vína z letních prořezávek, výtlačky z lisování jablek, odpady ze zeleniny atd. To všechno dneska lidi vyhazují a ještě si stěžují na místní technické služby, že na tento "odpad" nepřistavují kontejnery. Druhák taky se maso v obchodě shánělo špatně. Kdo se neobtěžoval do řeznictví v ony 2  - 4 "královské" hodiny, kdy tam maso bylo , neměl nic kromě nějakých konzerv. Kdo se neobtěžoval na tu jednu - 2 hodiny, kdy tam byl výběr tak maximálně z 5 druhů masa, sehnal jen tlustý bůček a k tomu maximálně nějakou kostnatou lojovatou kližku na polévku. A kdo měl známého řezníka, mohl sehnat tak do 10 druhů masa, vepřového, hovězího, ale víc ne. To není jak dneska, kdy v každém řeznictví se kdykoliv od 8 ráno do 18 večer koupí takových 30 druhů masa a k tomu takových 50 druhů salámů a dalších masných výrobků.  Takže tehdy získat další druh masa chovem králíků bylo mnohem jednodušší než ho shánět po obchodech.

Co se týká Ostravy, tak to s tou pokličkou už dávno neplatí. Dneska se to dělá tak, že když je v Ostravě obyčejná mlha, úplně stejná jako někde na Vysočině v lese, přijedou televizní štáby ráno nebo k večeru, kdy je napůl tma a ta mlha je tak dobře vidět, a točí, jak v té mlze jezdí auta.  A pak v televizi k těm záběrům hlasatelé v Praze žvaní, jak je v Ostravě špatné ovzduší;-D;-D;-D. Propaganda jak vyšitá.

+1/0
2.11.2014 17:19

P84a51v59e90l 56S28o12b30o98t43k36a 5350644

Souhlas, například proti smogu ve Žďáře nad Sázavou je Ostrava ráj. I Praha je na tom líp.

Jenže nikoho nenapadne měřit zrovna ve Žďáře a místní úřady zřejmě moc dobře vědí proč po znečišťovatelích nejdou. A není to jen doprava -  když zafouká od Žďasu tak víte kde se ten jemný prach a smog bere.

0/0
2.11.2014 18:02

P77a67v43e74l 32J72e75ř80á55b64e49k 7471792694327

Zkusili jste hygienickou stanici, inspekci životního prostředí apod.? Ono to stejně moc nepomůže, zdůvodní se, že zrovna byl výpadek technologie apod. Potom začne žhavá diskuse o pracovních místech, o příspěvcích do rozpočtu města na kulturní a další akce a ten kdo podnět k šetření podá se stane černou skvrnou rozvoje města, ... Ale za dvacet, třicet let trpělivé práce se některá ta změna povede.

U nás je to podobné. Naštěstí velká fabrika prozatím skončila, ale objevují se nové aktivity. Radnice dostala finanční příslib, a tak s námi hraje dvojí hru - na oko je proti a nenápadně čeká co udělají úřady nahoře, aby mohla říci to my ne, to ti nahoře.

Ale ke králíkům - pro řadu dětí  z vesnice to bylo nejvíc nenáviděné zvíře na dvorku. Místo aby si šly čutat s míčem s těmi, kdo z rodiny měl čas stát frontu na řízky a podobné flákoty, tak ony musely na trávu, vyčistit kotce apod. A potom skoro každou neděli králík k obědu (asi tak jako ve Slunce, seno, jahody).

Ale zas na druhou stranu, okolí vesnic bylo celkem udržované, ještě některé meze a malé loučky posečeny (i díky akci "zlatá kosa") a čas od času na vesnici přijel chlap s orezlou dodávkou a přes amplión vyřvával "kůže, kůže, ...". a babky se seběhly a zas na dva tři měsíce měly co do diskusí, že ten či onen dostal za kožky víc či míň.

+2/0
3.11.2014 0:48

R42a27d82i57m 63P31o95l71á58š37e28k 9486983259719

Ono s tím taky souvisí to, že jak na vesnicích v 50 a 60 letech minulého století vznikala družstva, byla drůbež, králíci a potom ještě trochu  kozy a ovce jediná zvířata, která zemědělci nemuseli dávat do společného chovu do vznikajících družstev. A která komunisti povolili chovat soukromě doma pro vlastní potřebu. A taky včely.

Všechna ostatní hospodářská zvířata, skot, koně, částečně prasata a ovce museli při vstupu do družstva odevzdat. Lidi z vesnice byli zvyklí chovat vždy nějaké zvířectvo, soukromě chovaným  králíkům a slepicím komunisté věnovali nejméně pozornosti a tak se vesničané soustředili na ně.

0/0
2.11.2014 17:48

D23i51t82a 21S57m44í74t88a49l61o86v31á 7381859195529

Taky není úplně pravda. Jen na dědině kde bydlela babička bylo hned devět krav v soukromých rukách. Jediné, co v té době vzniklo, byl zákon o tom, kolik jakýh zvířat je možno chovat v obytných zástavbách. Myslím, že tehdy to bylo stejné, jako zůstává i dnes, maximálně dvě velká hospodářská zvířata na domácnost uprostřed zástavby, ovšem za předpokladu souhlasu všech sousedů... Na rozdíl od tehdy se dnes tohle ve velkém nedodržuje a zákonné dovolání nikde. Lidi mají klidně tři krávy, dva koně a kdovíkolik prasat uprostřed obci a když náhodou některé uteče a způsobí nehodu, jsou "nepostihnutelní". Asi ne všechno bývalo horší než je dnes. Škoda, to špatné se nezměnilo, spíš zhoršilo.

0/0
2.11.2014 18:00

R76a57d79i87m 81P59o78l70á43š81e94k 9846473149349

To si pletete s hygienickým a podobnými předpisy. Já mám ale na mysli vznik zemědělských družstev v 50 a 60 letech, kdy povinně všechna tyto zvířata musela být do družstva odevzdána.

Maximálně potom v 70 a 80 letech soukromníci vykrmovali pro místní zemědělská družstva býky na žír.

0/0
2.11.2014 18:17

D76i64t83a 51S97m64í67t22a87l66o37v43á 7941769985669

Fakt ne. Když jsme byly všechyn děcka u babičky na prázdninách, normálně jsme si chodili s konvičkou pro mlíko ke kravce, kterou chovali lidi doma... Je teda fakt, že tihle konkrétní odevzdávali část mlíka o družstva. Nedostávali prej za to peníze, ale v naturáliích všechno co taková kravka potřebuje, ať to byla sůl na liz, vitamíny nebo veterinární péči... Vlastně proto tam část toho mlíka dávali, vyplácelo se jim to tak... Kdo to nechtěl dělat, nedělal to, ale taky za to nic neměl.

0/0
2.11.2014 20:28

R84a48d83i50m 89P28o37l89á63š71e21k 9776743489899

Asi záleží jak kde a jak u koho a kdy. V 50 letech to asi bylo jednoznačné. V 70 letech už nejspíš leckomu tu kravku mohli dovolit. Ekonomická konkurence družstev - soukromí zemědělci byli dávno pryč a jedna kravka nejspíš nějaké vyřazená z družstevního kravína na dožití u soukromníka  a za odměnu  je už ekonomicky nemohla ohrozit.

0/0
3.11.2014 9:02

A51n44d36r19e65a 54Č44i21e87r18n44a 5916307530250

8-oTupě upečené...no, když si uvědomím, jak bystrý má Pohlreich pohled i řeči, tak  jeho sebedůvěra je jen typický Dunning- kruger.

Do Pohlreicha zřejmě nikdo neuměl vařit,ještě že se nám zvěstovatel objevil. ale už zas aby zašel.

+2/−6
2.11.2014 15:21

H82e93l43e25n20a 45V62e62v43e57r37k92o87v35a 3529897

Ona si  redakce moc práce s tím titulkem nedala.Bylo to myšleno tak,že se dá udělat asi 5 chodů  a ne celého fláknout do trouby.:-)

+1/0
2.11.2014 19:06

R47o48b76e84r98t 68A66k43a22i 6495365946418

Mě dost chutnala svíčková z králíka, mňam

+3/0
2.11.2014 15:04

M55a36r16t45i47n 88H27r43o59u37d53n88ý 6808917612376

Králíka jsem jedl naposledy ještě jako děcko u babky s dědkem, a nebyl jsem z toho teda zrovna odvařenej. Pokud nemusím, tak ho zkrátka nejím. Dám si radši kuře, které je i podstatně levnější.

+2/0
2.11.2014 14:20

P60e56t85r45a 28M95a52l52a67k26o23v37a 1988120690194

zjevně vám králíka mizerně připravovali...

+3/0
2.11.2014 17:03

S66t30á87ň30a 30K56o49m45o34r55o87u20s32o95v27á 3755153157619

Otec dělával králíka - 1 králík pečený s 1 kostkou másla, po upečení polít 1 šlehačkou - s knedlíky a brusinkami. Bylo to strašně dobré a tak syté, že 2 dny nikdo nedostal hlad;-D;-D;-D

0/0
2.11.2014 13:54

P92a49v59e23l 58S83ý62k77o31r74a 7887432567671

Už zase kralik

+1/−1
2.11.2014 13:21

M43o31n59i13k40a 16R13o16l50l20o71v18á 5413302706975

Spíš už zase Pohlreich.Ten titulek je docela urážlivý,to jako generace chudáků neochutnaly pořádného králíka,až teprve když přijde mistr a ukáže národu jak ho udělat:-/

+1/−4
2.11.2014 14:09

M46a31r93t50i76n 69K17o17v39á46ř 2672780283692

To nic nemění na tom, že tento recept je vynikající. Dělal jsem jej takto několikrát pro rodinu i známé a mělo to vždy úspěch.

+1/0
2.11.2014 19:01

V44e22r41a 52F87o74r66e72j74t97o57v86a 8982492505509

Ano, králík je drahý, jenže si musíte uvědomit, že pokud krmíte klasicky (bez krmných směsí), trvá 6 měsíců než ho vykrmíte na jateční váhu - to se samozřejmě musí odrazit na ceně, ale naštěstí přibývá lidí, kteří nechtějí koupit kuře za 50 a králíka za 100, protože si moc dobře uvědomují, že za kvalitu je třeba zaplatit. Není nad to, když vím, co jím. Jak potom takové maso chutná to už si jistě dovedete představit a králíka lze připravit na mnoho chutných způsobů...

+3/−1
2.11.2014 11:20

R52a42d16i32m 37P66o49l16á90š73e24k 9526733929489

Králíci z marketu jsou všichni z velkochovů a taky vykrmení granulemi za 3 měsíce. Cena vyšší než u kuřecích brojlerů odráží dražší množení králíků než kuřat a přece jen o něco dražší výkrm než u kuřecích brojlerů. A trošku lepší chuť a maso než u kuřecích brojlerů. Jinak to je prakticky totéž jako ti brojleři.

Skutečného kvalitního  tradičního králíka je třeba nakupovat od soukromých chovatelů, co ho chovají tradičním způsobem a na přírodních krmivech, trávě atd.

+4/0
2.11.2014 11:30

B33e86n 79P74a59v76k88a 1417953417731

Si nemyslím, že u těch konzumních zvířat, která se nechovají extrémně intenzivně jako třeba kuřata, jde zase tak moc o tu dobu výkrmu. Skot se vykrmuje na jateční váhu kolem 2 let třeba, že. Naopak mladší zvířata jsou dražší. A vlastně to platí i pro ta kuřata. Kohout a slepice jsou také levnější než kuřata. To je všechno jenom otázkou odložené reprodukce kapitálu. Nebo jak to nazvat. Prostě dostanete na začátku peníze později, to je vše. Za chvilku se to srovná.

Domnívám se, že tam je prostě primární "problém" v tom, že s králíky nemůžete rozjet konzumní masakr jako třeba s kuřaty. A fixní náklady máte furt stejné. Odběr hapruje.

Důkazem budiž, že málokdy spadnou kuřata do slevy kvůli tomu, že prochází spotřeba. Králíci běžně.

Hmmmm... králičí farma.

+1/−1
2.11.2014 11:35

M56a94r91t88i70n 67H66r88o93u34d72n95ý 6428767712346

O dobu výkrmu jde prioritně. Je rozdíl, jestli v jedné hale otočíte za rok 4 tisíce kuřat (domácí výkrm v omezených podmínkách) a nebo 10 tisíc kuřat (průmyslový výkrm)...

0/0
2.11.2014 14:23

R61a24d59i24m 98P80o58l34á98š28e73k 9896733629109

Přesně tak.

Případně ještě trochu hruběji, kolik kila průmyslových granulí se do toho za rok vrazí a kolik kilo masa v podobě kuřat mebo králíků z toho za rok vyjde.

Protože není kuře jako kuře ani králík jako králík. Ti vyšlechtění pro velkochovy mají až polovinu víc svaloviny.

+1/0
2.11.2014 14:44

B19e90n 63P20a53v23k11a 1137563847831

No jo, ale to tam prostě zase mícháte investiční náklady. Ale takhle to v tom businessu nefunguje, přestože se tady v ČR lidi snaží nabulíkovat opak. Buď vám ty investice na průmyslovou výrobu ve své produkci dorovná množství na stejné ceně nebo je to pitomost. A ona to samozřejmě pitomost je. Proto tu také máme žrádlo drahý a zemědělci bečí. Tj. 100 malofarem může být v klidu efektivnějších, než jedna megavýkrmna s proinvestovaným kamionem peněz.

0/0
2.11.2014 15:10

R98a24d59i90m 47P96o87l51á36š27e45k 9266743759459

Malofarmy mohou být zdánlivě efektivnější než velkofarmy jen tehdy, pokud se do výsledné ceny nezapočítá práce. Nebo maximálně i kvalifikovaná práce započítá jen za minimální mzdu. Nebo nějaké základní investice, například se dojíždí starý chlév získaný po předcích v restituci nebo koupený za pakatel, dokud nespadne. Nebo se chovatelské zařízení vyrobí coby kutilské, tudíž zdarma.

Nebo je ještě jedna možnost, pokud se před název produktu dá předpona Bio a prodá se to třikrát dráž nějakým naivním neznalým měšťákům.

Jinak veškeré náklady na odchované zvíře vycházejí v malochovu vždy dráž než ve velkochovu.

+1/0
2.11.2014 17:02

B67e89n 51P92a75v25k40a 1337633157771

No mně z vás bouchne. Tak to je jasné, že ten, kdo v Hordní Dolní maká na malofarmě, tak nebude mít mzdu jak bankéř v Praglu či lékař. Kolik myslíte, že mají ty holky, co ve fabrikách strkají kuřata na tácky či omývají krávám cecky? Se vzpamatujte. To, co vy konstruujete je jak někde z Kambodže.

0/0
2.11.2014 18:05

R66a27d21i59m 21P13o38l24á80š44e73k 9186803759129

je vidět, že jste měl k takovému chovu nejblíž , když jste o tom smolil něco na PC. Nebo jel kolem v linkovém autobuse nebo ve vlaku.

0/0
2.11.2014 18:19

B31e35n 82P72a73v87k43a 1187553207601

Víte, já už těhlech keců mám už trochu dost. Protože jídlo je v ČR fakt dneska dost drahé a každý má plnou pusu nesmyslů. Vytáhl jsem účetní závěrku Vodňanských kuřátek pána Babíše a budu číst. Rok 2013:

Celkové tržby 872 milionů ročně.

Mzdové náklady 52 milionů na asi 100 zaměstnanců ročně

Zvířata v oběžných aktivech za 52 milionů

Nerozdělený zisk minulých let asi 400 milionů

Proinvestováno 361 milionů ve stavbách a 110 milionů v ostatním

Odpisy 20 milionů

Výsledek hospodaření 5,7 milionu

A teď to začneme skládat. Zisk před zdaněním a bez odpisů je asi 3 %. A vrátíme se k celkovým tržbám. Ty by měly být za přibližně 40 milionů kuřat. Kua, kuře za dvacku!

Provedeme kontrolní výpočet z oběžných aktiv, což by měla být by voko kuřata měsíční štace. Tj. 40M/12=kuřat měsíčně*20 za kuře= 66 mega na kuřatech. Což jsem se sekl o 6 mega proti závěrce, zanedbatelné. Ano, je to tak, kuře z Vodňan jde do bourárny za dvacku. Nikoliv kilo! Ale kuře!

+2/0
2.11.2014 23:03

B62e19n 68P67a89v95k84a 1687393697391

Takže já když vyhodím ten řetězec krmení s Babiš krmením, Babiš bouráním a marži řetězců, tak těm kuřatům můžu koupit chůvu na drbání zádíček, paraplíčka a celý den jim pouštět Pohlreicha v TV, prodávat za normálních 80,- jako kuře od farmíka a být naprosto vychechtaný. Co že? Že to je blbost? Ne, ten český maso průmysl je blbost. Z Vodňan lezou průmyslová kuřata za dvacku.

A teď si mě najdou:-/

0/0
2.11.2014 23:08

B76e16n 42P86a59v93k11a 1927813697271

A spešl pro vás pane Poláčku jsem právě dokázal, že cena kuřete má pramálo společného s krmením. Krmení je fakt zanedbatelné na výsledné ceně na krámu. To samé platí pro králíky. Nepřímým důkazem budič, že ceny výrobců krmiv jsou konstantní a nebo klesají.

+1/0
2.11.2014 23:22

H72e92l14e49n89a 40V88e33v19e64r48k59o49v29a 3559237

U nás kuřata ve slevě úplně běžně.Králík vyjímečně.Teď jsem se slevám masa věnovala,protože jsem potřebovala maso pro psa.Nakonec jsem chodila do řeznictví,kde byly čerstvé čtvrtky levnější jak stehna v marketu,kterým dochází záruka.

0/0
2.11.2014 20:03

B53e76n 32P21a45v42k90a 1587763407861

Dneska bych si dal něco dietního. Třeba králíka! Králíka s bůčkem! :-)

Jinak králík je fajn. U mě zatím vede na divoko. Prostě na červeném víně. Akorát teda jeho cena na krámě je dost vysoká a málokdo má zásobitele na vesnici. Ale koukal jsem se do ceníků a mražená stehna vychází kolem 130,-/kilo. To už jde. Akorát jsem je nikde neviděl:-)

0/0
2.11.2014 11:18
Foto

I38v48o 17C61h38u89d45o45b74a 9630506161544

jako malé dítko jsem u babičky jedl králíka pečeného v kachlové peci byl krásně vysušený ale vždy jsem se na něj hrozně těšil;-D:-P;-D

+1/0
2.11.2014 11:11

R78a16d60i74m 37P56o91l66á14š80e56k 9266593589809

Na kilo králíka se dávalo při pečení tak půl kila bůčku. Nyní, kdy je bůček mnohem víc libový než za socíku, by to chtělo tak 3/4 kila až kilo bůčku. Plus ještě se přidalo tak půl kostky vyškvařeného vepřového sádla

Peklo se pomalu a králík se převracel. Ke konci bylo v pekáči z vyškvařeného bůčku, přidaného sádla a tekutiny z masa a přidané zeleniny tak 3 - 4 cm vysoká hladinka tuku a šťávy.

Králík byl potom na nedělní oběd, pečený bůček na obědy v týdnu nebo studený s chlebem, vyškvařené sádlo s chutí králíka ideální na namazání na chleba stejně tak jako vychlazené odloupnuté sádlo kolem ledvinek králíka s ledvinou taky ideální k chlebu. Šťáva potom na ochucení brambor nebo knedlíku a zbytek se zbytkem masa ideální základ na omáčku.

Jeden velký pekáč s jedním králíkem tak vydržel na obědy na celý týden.

+3/0
2.11.2014 11:01

B40e11n 54P72a59v53k60a 1837113127201

Bůček je libovější než za socíku. Zatracení kapitalisti! Že oni nutí ty prasata sportovat:-(

+2/−2
2.11.2014 11:20







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.