Diskuse k článku

Králík nemusí být jen tupě upečené a vysušené zvíře, tvrdí Pohlreich

Přijeďte se podívat do francouzské tržnice a ten králík je jako svátost. Zabalený jako bonboniéra, všichni jsou z toho paf, včetně mě, zasní se v pořadu Dnes vaší šéf! Zdeněk Pohlreich. Udělá francouzskou klasiku: králíka s dijonskou omáčkou a filety ze hřbetu se salátem jako fitness variantu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

L41u78c38i35e 41M30a31c95h61a54r48t98o33v52á 6846123684120

Králík může být také domácí mazlíček :-))

0/0
3.11.2014 11:23

T32o54m73á10š 43T13a24t37í97č98e55k 5430732110368

Na paprice taky suché není. :-)

+2/0
3.11.2014 2:29

P75a16v15e81l 39S66ý31k98o26r50a 7757752227631

Jak vy sušit? Zakryté pekař druhým pekacem, nebo pečeť ve skleněné nádobě s po klopem.

+1/−1
2.11.2014 22:02

T60o35m33á86š 46V48e84s66e40l44ý 2343213141311

Pokud tam dáš jenom králíka (a že takové lidi znám), tak to bude suché i kdyby ses na hlavu postavil.

+1/0
2.11.2014 22:43

P32a49v28e79l 46S72o57b45o78t29k39a 5440104

Jo, a ještě jedna poznámka ke kupovaným králíkům

NIKDY NEKUPUJTE KRÁLÍKA BEZ HLAVY!!!

protože

pak nepoznáte, jestli jste si koupili králíka nebo kočku.

+5/0
2.11.2014 21:56

T55o57m59á67š 37V11e72s46e72l32ý 2553363621511

Kočka chutná jinak. Měl jsem;) Takže to poznáš při jídle.

+1/0
2.11.2014 22:44

P18a75v70e57l 27S62o98b75o75t32k94a 5380484

pooozdě, kočku nebrat, v predátorech se koncentrují škodliviny z celého potravního řetězce.

+1/0
2.11.2014 23:14

J15a25r55o13s57l11a47v 39F18r79a76n96t19i40š84e58k 27B71r53ü83m31m48e68r 1181716213810

Ve vnitřnostech. Normální maso je OK.

0/0
6.11.2014 13:53

Z11u78z81a37n71a 97V62l67a31c26h29o96v34á 8246222100

U nás teda nikdo králíka s bůčkem v životě nepekl. Ale na zelenině, na smetaně, smažený a dalších asi pět receptů a nikdy nebyl vysušený. Jestli to někdo umí jen vysušit, tak problém není v receptu, ale v rukách a hlavě.

+5/−1
2.11.2014 19:54

T94o93m59á18š 31V24e27s58e59l51ý 2543273651551

No třeba se lidé konečně naučí dělat jídla tak, že zpracují všechno a nevyhazují zbytky....Jinak pečeného králíka na česneku mám rád, ale ty recepty, co dneska byly v tv, mě lákají více minimálně vyzkoušet.

+1/0
2.11.2014 19:17

Z47l40a46t29u46š59e 36J52e14l97í56n72k62o41v96á 1735282697192

A vy jste dosud z nedostatku osvěty něco vyhazoval?

Vždyť už naše babičky využívaly jek kosti, tak i odřezky, tehdy se žádné extra rozbourané maso jako dnes neprodávalo. Ještě dnes by vám babička naplácala za koupená kuřecí prsíčka či stehýnka. Stejně jako pan Pohlreich by koupily celé koře a rozbouraly si ho. Co by hned nevařily by šlo do lednice či na mrazák a bylo by to.

0/0
2.11.2014 19:22

T48o73m23á21š 13V60e86s61e32l76ý 2303533441121

Já ne. Ale znám spoustu lidí, co koupí kuře a polovina věcí se vyhodí. Nebo lidi, co jediné, co s králíkem umí, tak že ho obloží bůčkem a narvou do trouby. No já se přiznám, že třeba kuřecí prsa kupuji zvlášť. Kupuji jednoho motýlka, co mě vyjde cca na 40 Kč. Kdybych kupoval celé kuře, tak se pod 60 Kč nikdy nedostanu. U nás jsou "mutanti" od 1,5 do 3,5 kg a když kupujeme na sváteční kuřata od chovatelů, tak jsou na tom +- stejně. Ono záleží, co chcete dělat. Když jsem minulý týden dělal grilovaná křidélka na medu, tak by se mi asi nevyplatilo koupit dvacet kuřat a z nich udělat křídla:-D Ono záleží jaké jídlo chcete dělat. Není vždy vhodné koupit celé kuře.

+2/0
2.11.2014 19:31

P75a78v88e60l 15J77e61ř72á51b89e61k 7601582604847

jaký je rozdíl mezi ostravákem a králíkem?

žádný, oba se dusí pod pokličkou

je to blbý fór, ale inverze je tu za chvilku. Nicméně králík byl jídlem řady chudých rodin, nezřídka po dlouhé měsíce jedno z mála masa které si rodiny dovolily. Vypravovala mi jednou jedna paní, že kdyžsi chtěli koupit auto (za bolševika), tak několik let doma měli králíky a drůbež. Prostě to co si doma vychovali. Zdánlivě úsměvné, ale jen pro toho, kdo se o králíky nestaral. Navíc v době, kdy nebyly granule, takže každý den po práci na trávu, sušit seno a stále se bát, aby se do králíkárny nedostala nějaká škodná (čtyř i dvounohá) nemoci apod. A když chataři za to, že si u něj mohli posekat a usušit trávu dali králíka, tak se ještě ofrńoval, co, že mu to dali za maso.

A vidíte - uběhne pár desítek let, a králík je jídle finančně lépe zajištěných.

+2/0
2.11.2014 16:45

P60e84t33r83a 18M26a81l34a28k43o68v59a 1978130750824

Zajímavá teorie, ale o tom, že by králík byl kdy jídlo chudých jsem za pár desítek let neslyšela...to spíše kuře

+2/0
2.11.2014 17:03

R54a22d69i86m 62P18o23l22á91š56e75k 9316333599519

Odchovaná kuřata na jídlo jedině kohouti, ale slepice se nechávaly jako nosnice.

Pokrm chudších byly obojí, protože slepice a králíci se výtečně doplňovali ve zpracovávání odpadů z domácnosti a produktů zahrady. Slepice futrovaly odpady z obilí, pečiva, brambor,  s obsahem bílkovin , tuků neboli spíš živočišné odpady atd.  Králíci futrovali rostlinné , odpady ze zeleniny, z ovoce, trávu a všechno nejedovaté zelené a rostlinné.

Dohromady pak byla taková domácnost z hlediska biomasy v podstatě bezodpadová, téměř všechny odpady  byly přepracovány na králičí maso a vajíčka od slepic a potom nějaký hnůj na hnojení záhonů.

+4/0
2.11.2014 17:28

D11i35t76a 71S90m95í68t35a84l92o53v70á 7261469275639

Tak. Za minulýho režimu jsem byla ještě malá, ale králík byl na jídlo proto, že to bylo prostě doma... Kdo neměl a musel kupovat, bylo to zatraceně drahý maso. Levněj vyšla kolikrát i kačena(zvlášť v létě, kdy si lidi brali i na chaty a chalupy pár brojlerů na dokrm), nejen to kuře.

My jsme měli králíky doma hlavně proto, že zrýt celou zahradu na záhonky nebylo možné a kam s trávou, tak králíkům a králíky sníst.

+5/0
2.11.2014 17:29

R68a75d16i16m 48P87o72l31á52š71e20k 9916613509599

No, ono tehdy jednak  bylo jaksi samozdřejmé, že se koukalo využít všecko včetně trávy, co na vesnici na zahradě vyrostlo. My jsme třeba králíky krmili skoro vším, vytrhanými plevely, olistěnými větvičkami ovocných stromů a hroznového vína z letních prořezávek, výtlačky z lisování jablek, odpady ze zeleniny atd. To všechno dneska lidi vyhazují a ještě si stěžují na místní technické služby, že na tento "odpad" nepřistavují kontejnery. Druhák taky se maso v obchodě shánělo špatně. Kdo se neobtěžoval do řeznictví v ony 2  - 4 "královské" hodiny, kdy tam maso bylo , neměl nic kromě nějakých konzerv. Kdo se neobtěžoval na tu jednu - 2 hodiny, kdy tam byl výběr tak maximálně z 5 druhů masa, sehnal jen tlustý bůček a k tomu maximálně nějakou kostnatou lojovatou kližku na polévku. A kdo měl známého řezníka, mohl sehnat tak do 10 druhů masa, vepřového, hovězího, ale víc ne. To není jak dneska, kdy v každém řeznictví se kdykoliv od 8 ráno do 18 večer koupí takových 30 druhů masa a k tomu takových 50 druhů salámů a dalších masných výrobků.  Takže tehdy získat další druh masa chovem králíků bylo mnohem jednodušší než ho shánět po obchodech.

Co se týká Ostravy, tak to s tou pokličkou už dávno neplatí. Dneska se to dělá tak, že když je v Ostravě obyčejná mlha, úplně stejná jako někde na Vysočině v lese, přijedou televizní štáby ráno nebo k večeru, kdy je napůl tma a ta mlha je tak dobře vidět, a točí, jak v té mlze jezdí auta.  A pak v televizi k těm záběrům hlasatelé v Praze žvaní, jak je v Ostravě špatné ovzduší;-D;-D;-D. Propaganda jak vyšitá.

+1/0
2.11.2014 17:19

P10a67v90e66l 33S31o41b84o86t85k85a 5840924

Souhlas, například proti smogu ve Žďáře nad Sázavou je Ostrava ráj. I Praha je na tom líp.

Jenže nikoho nenapadne měřit zrovna ve Žďáře a místní úřady zřejmě moc dobře vědí proč po znečišťovatelích nejdou. A není to jen doprava -  když zafouká od Žďasu tak víte kde se ten jemný prach a smog bere.

0/0
2.11.2014 18:02

P19a47v95e75l 73J92e16ř54á26b53e12k 7231622544287

Zkusili jste hygienickou stanici, inspekci životního prostředí apod.? Ono to stejně moc nepomůže, zdůvodní se, že zrovna byl výpadek technologie apod. Potom začne žhavá diskuse o pracovních místech, o příspěvcích do rozpočtu města na kulturní a další akce a ten kdo podnět k šetření podá se stane černou skvrnou rozvoje města, ... Ale za dvacet, třicet let trpělivé práce se některá ta změna povede.

U nás je to podobné. Naštěstí velká fabrika prozatím skončila, ale objevují se nové aktivity. Radnice dostala finanční příslib, a tak s námi hraje dvojí hru - na oko je proti a nenápadně čeká co udělají úřady nahoře, aby mohla říci to my ne, to ti nahoře.

Ale ke králíkům - pro řadu dětí  z vesnice to bylo nejvíc nenáviděné zvíře na dvorku. Místo aby si šly čutat s míčem s těmi, kdo z rodiny měl čas stát frontu na řízky a podobné flákoty, tak ony musely na trávu, vyčistit kotce apod. A potom skoro každou neděli králík k obědu (asi tak jako ve Slunce, seno, jahody).

Ale zas na druhou stranu, okolí vesnic bylo celkem udržované, ještě některé meze a malé loučky posečeny (i díky akci "zlatá kosa") a čas od času na vesnici přijel chlap s orezlou dodávkou a přes amplión vyřvával "kůže, kůže, ...". a babky se seběhly a zas na dva tři měsíce měly co do diskusí, že ten či onen dostal za kožky víc či míň.

+2/0
3.11.2014 0:48

R29a85d75i73m 44P43o52l12á35š78e93k 9416373909299

Ono s tím taky souvisí to, že jak na vesnicích v 50 a 60 letech minulého století vznikala družstva, byla drůbež, králíci a potom ještě trochu  kozy a ovce jediná zvířata, která zemědělci nemuseli dávat do společného chovu do vznikajících družstev. A která komunisti povolili chovat soukromě doma pro vlastní potřebu. A taky včely.

Všechna ostatní hospodářská zvířata, skot, koně, částečně prasata a ovce museli při vstupu do družstva odevzdat. Lidi z vesnice byli zvyklí chovat vždy nějaké zvířectvo, soukromě chovaným  králíkům a slepicím komunisté věnovali nejméně pozornosti a tak se vesničané soustředili na ně.

0/0
2.11.2014 17:48

D29i61t13a 78S22m15í74t44a28l67o44v15á 7831249885539

Taky není úplně pravda. Jen na dědině kde bydlela babička bylo hned devět krav v soukromých rukách. Jediné, co v té době vzniklo, byl zákon o tom, kolik jakýh zvířat je možno chovat v obytných zástavbách. Myslím, že tehdy to bylo stejné, jako zůstává i dnes, maximálně dvě velká hospodářská zvířata na domácnost uprostřed zástavby, ovšem za předpokladu souhlasu všech sousedů... Na rozdíl od tehdy se dnes tohle ve velkém nedodržuje a zákonné dovolání nikde. Lidi mají klidně tři krávy, dva koně a kdovíkolik prasat uprostřed obci a když náhodou některé uteče a způsobí nehodu, jsou "nepostihnutelní". Asi ne všechno bývalo horší než je dnes. Škoda, to špatné se nezměnilo, spíš zhoršilo.

0/0
2.11.2014 18:00

R69a75d22i64m 11P19o22l50á59š65e44k 9706953789609

To si pletete s hygienickým a podobnými předpisy. Já mám ale na mysli vznik zemědělských družstev v 50 a 60 letech, kdy povinně všechna tyto zvířata musela být do družstva odevzdána.

Maximálně potom v 70 a 80 letech soukromníci vykrmovali pro místní zemědělská družstva býky na žír.

0/0
2.11.2014 18:17

D78i63t96a 33S50m19í82t42a23l53o50v57á 7151989375689

Fakt ne. Když jsme byly všechyn děcka u babičky na prázdninách, normálně jsme si chodili s konvičkou pro mlíko ke kravce, kterou chovali lidi doma... Je teda fakt, že tihle konkrétní odevzdávali část mlíka o družstva. Nedostávali prej za to peníze, ale v naturáliích všechno co taková kravka potřebuje, ať to byla sůl na liz, vitamíny nebo veterinární péči... Vlastně proto tam část toho mlíka dávali, vyplácelo se jim to tak... Kdo to nechtěl dělat, nedělal to, ale taky za to nic neměl.

0/0
2.11.2014 20:28

R87a46d34i33m 65P24o35l28á20š49e62k 9286553699139

Asi záleží jak kde a jak u koho a kdy. V 50 letech to asi bylo jednoznačné. V 70 letech už nejspíš leckomu tu kravku mohli dovolit. Ekonomická konkurence družstev - soukromí zemědělci byli dávno pryč a jedna kravka nejspíš nějaké vyřazená z družstevního kravína na dožití u soukromníka  a za odměnu  je už ekonomicky nemohla ohrozit.

0/0
3.11.2014 9:02

A47n48d16r65e50a 85Č90i47e43r86n43a 5986217590610

8-oTupě upečené...no, když si uvědomím, jak bystrý má Pohlreich pohled i řeči, tak  jeho sebedůvěra je jen typický Dunning- kruger.

Do Pohlreicha zřejmě nikdo neuměl vařit,ještě že se nám zvěstovatel objevil. ale už zas aby zašel.

+2/−6
2.11.2014 15:21

H16e50l31e95n56a 34V70e54v94e63r38k78o23v10a 3569637

Ona si  redakce moc práce s tím titulkem nedala.Bylo to myšleno tak,že se dá udělat asi 5 chodů  a ne celého fláknout do trouby.:-)

+1/0
2.11.2014 19:06

R85o52b49e12r18t 98A43k86a82i 6965975896468

Mě dost chutnala svíčková z králíka, mňam

+3/0
2.11.2014 15:04

M32a24r24t67i57n 43H21r96o59u23d78n75ý 6928217112226

Králíka jsem jedl naposledy ještě jako děcko u babky s dědkem, a nebyl jsem z toho teda zrovna odvařenej. Pokud nemusím, tak ho zkrátka nejím. Dám si radši kuře, které je i podstatně levnější.

+2/0
2.11.2014 14:20

P17e76t47r86a 32M56a55l70a56k52o17v17a 1448230590364

zjevně vám králíka mizerně připravovali...

+3/0
2.11.2014 17:03

S79t18á72ň48a 24K20o64m66o44r66o36u39s70o35v25á 3865413747759

Otec dělával králíka - 1 králík pečený s 1 kostkou másla, po upečení polít 1 šlehačkou - s knedlíky a brusinkami. Bylo to strašně dobré a tak syté, že 2 dny nikdo nedostal hlad;-D;-D;-D

0/0
2.11.2014 13:54

P29a59v13e24l 74S67ý52k20o14r36a 7147612457621

Už zase kralik

+1/−1
2.11.2014 13:21

M51o94n84i47k61a 96R95o21l80l51o64v30á 5263102316375

Spíš už zase Pohlreich.Ten titulek je docela urážlivý,to jako generace chudáků neochutnaly pořádného králíka,až teprve když přijde mistr a ukáže národu jak ho udělat:-/

+1/−4
2.11.2014 14:09

M29a74r68t47i40n 75K76o92v96á80ř 2702100603402

To nic nemění na tom, že tento recept je vynikající. Dělal jsem jej takto několikrát pro rodinu i známé a mělo to vždy úspěch.

+1/0
2.11.2014 19:01

V40e14r89a 75F28o39r39e48j78t76o78v17a 8782612585549

Ano, králík je drahý, jenže si musíte uvědomit, že pokud krmíte klasicky (bez krmných směsí), trvá 6 měsíců než ho vykrmíte na jateční váhu - to se samozřejmě musí odrazit na ceně, ale naštěstí přibývá lidí, kteří nechtějí koupit kuře za 50 a králíka za 100, protože si moc dobře uvědomují, že za kvalitu je třeba zaplatit. Není nad to, když vím, co jím. Jak potom takové maso chutná to už si jistě dovedete představit a králíka lze připravit na mnoho chutných způsobů...

+3/−1
2.11.2014 11:20

R51a52d88i75m 16P38o91l97á32š75e28k 9906493809369

Králíci z marketu jsou všichni z velkochovů a taky vykrmení granulemi za 3 měsíce. Cena vyšší než u kuřecích brojlerů odráží dražší množení králíků než kuřat a přece jen o něco dražší výkrm než u kuřecích brojlerů. A trošku lepší chuť a maso než u kuřecích brojlerů. Jinak to je prakticky totéž jako ti brojleři.

Skutečného kvalitního  tradičního králíka je třeba nakupovat od soukromých chovatelů, co ho chovají tradičním způsobem a na přírodních krmivech, trávě atd.

+4/0
2.11.2014 11:30

B95e60n 50P20a60v40k50a 1817903977791

Si nemyslím, že u těch konzumních zvířat, která se nechovají extrémně intenzivně jako třeba kuřata, jde zase tak moc o tu dobu výkrmu. Skot se vykrmuje na jateční váhu kolem 2 let třeba, že. Naopak mladší zvířata jsou dražší. A vlastně to platí i pro ta kuřata. Kohout a slepice jsou také levnější než kuřata. To je všechno jenom otázkou odložené reprodukce kapitálu. Nebo jak to nazvat. Prostě dostanete na začátku peníze později, to je vše. Za chvilku se to srovná.

Domnívám se, že tam je prostě primární "problém" v tom, že s králíky nemůžete rozjet konzumní masakr jako třeba s kuřaty. A fixní náklady máte furt stejné. Odběr hapruje.

Důkazem budiž, že málokdy spadnou kuřata do slevy kvůli tomu, že prochází spotřeba. Králíci běžně.

Hmmmm... králičí farma.

+1/−1
2.11.2014 11:35

M94a91r67t32i96n 25H44r52o38u28d20n83ý 6338117212906

O dobu výkrmu jde prioritně. Je rozdíl, jestli v jedné hale otočíte za rok 4 tisíce kuřat (domácí výkrm v omezených podmínkách) a nebo 10 tisíc kuřat (průmyslový výkrm)...

0/0
2.11.2014 14:23

R52a52d21i47m 98P97o50l82á55š37e50k 9966243119699

Přesně tak.

Případně ještě trochu hruběji, kolik kila průmyslových granulí se do toho za rok vrazí a kolik kilo masa v podobě kuřat mebo králíků z toho za rok vyjde.

Protože není kuře jako kuře ani králík jako králík. Ti vyšlechtění pro velkochovy mají až polovinu víc svaloviny.

+1/0
2.11.2014 14:44

B97e77n 35P42a10v39k98a 1777133567961

No jo, ale to tam prostě zase mícháte investiční náklady. Ale takhle to v tom businessu nefunguje, přestože se tady v ČR lidi snaží nabulíkovat opak. Buď vám ty investice na průmyslovou výrobu ve své produkci dorovná množství na stejné ceně nebo je to pitomost. A ona to samozřejmě pitomost je. Proto tu také máme žrádlo drahý a zemědělci bečí. Tj. 100 malofarem může být v klidu efektivnějších, než jedna megavýkrmna s proinvestovaným kamionem peněz.

0/0
2.11.2014 15:10

R51a17d84i76m 26P18o48l48á96š39e78k 9596803969519

Malofarmy mohou být zdánlivě efektivnější než velkofarmy jen tehdy, pokud se do výsledné ceny nezapočítá práce. Nebo maximálně i kvalifikovaná práce započítá jen za minimální mzdu. Nebo nějaké základní investice, například se dojíždí starý chlév získaný po předcích v restituci nebo koupený za pakatel, dokud nespadne. Nebo se chovatelské zařízení vyrobí coby kutilské, tudíž zdarma.

Nebo je ještě jedna možnost, pokud se před název produktu dá předpona Bio a prodá se to třikrát dráž nějakým naivním neznalým měšťákům.

Jinak veškeré náklady na odchované zvíře vycházejí v malochovu vždy dráž než ve velkochovu.

+1/0
2.11.2014 17:02

B83e76n 68P74a46v38k37a 1577223167961

No mně z vás bouchne. Tak to je jasné, že ten, kdo v Hordní Dolní maká na malofarmě, tak nebude mít mzdu jak bankéř v Praglu či lékař. Kolik myslíte, že mají ty holky, co ve fabrikách strkají kuřata na tácky či omývají krávám cecky? Se vzpamatujte. To, co vy konstruujete je jak někde z Kambodže.

0/0
2.11.2014 18:05

R67a21d60i52m 73P18o90l11á55š42e97k 9786203419589

je vidět, že jste měl k takovému chovu nejblíž , když jste o tom smolil něco na PC. Nebo jel kolem v linkovém autobuse nebo ve vlaku.

0/0
2.11.2014 18:19

B74e14n 40P28a27v54k45a 1587543327181

Víte, já už těhlech keců mám už trochu dost. Protože jídlo je v ČR fakt dneska dost drahé a každý má plnou pusu nesmyslů. Vytáhl jsem účetní závěrku Vodňanských kuřátek pána Babíše a budu číst. Rok 2013:

Celkové tržby 872 milionů ročně.

Mzdové náklady 52 milionů na asi 100 zaměstnanců ročně

Zvířata v oběžných aktivech za 52 milionů

Nerozdělený zisk minulých let asi 400 milionů

Proinvestováno 361 milionů ve stavbách a 110 milionů v ostatním

Odpisy 20 milionů

Výsledek hospodaření 5,7 milionu

A teď to začneme skládat. Zisk před zdaněním a bez odpisů je asi 3 %. A vrátíme se k celkovým tržbám. Ty by měly být za přibližně 40 milionů kuřat. Kua, kuře za dvacku!

Provedeme kontrolní výpočet z oběžných aktiv, což by měla být by voko kuřata měsíční štace. Tj. 40M/12=kuřat měsíčně*20 za kuře= 66 mega na kuřatech. Což jsem se sekl o 6 mega proti závěrce, zanedbatelné. Ano, je to tak, kuře z Vodňan jde do bourárny za dvacku. Nikoliv kilo! Ale kuře!

+2/0
2.11.2014 23:03

B37e20n 67P24a58v72k69a 1297493377861

Takže já když vyhodím ten řetězec krmení s Babiš krmením, Babiš bouráním a marži řetězců, tak těm kuřatům můžu koupit chůvu na drbání zádíček, paraplíčka a celý den jim pouštět Pohlreicha v TV, prodávat za normálních 80,- jako kuře od farmíka a být naprosto vychechtaný. Co že? Že to je blbost? Ne, ten český maso průmysl je blbost. Z Vodňan lezou průmyslová kuřata za dvacku.

A teď si mě najdou:-/

0/0
2.11.2014 23:08

B53e64n 70P68a78v50k18a 1857963577431

A spešl pro vás pane Poláčku jsem právě dokázal, že cena kuřete má pramálo společného s krmením. Krmení je fakt zanedbatelné na výsledné ceně na krámu. To samé platí pro králíky. Nepřímým důkazem budič, že ceny výrobců krmiv jsou konstantní a nebo klesají.

+1/0
2.11.2014 23:22

H87e63l33e27n92a 87V52e32v62e16r30k64o79v80a 3439407

U nás kuřata ve slevě úplně běžně.Králík vyjímečně.Teď jsem se slevám masa věnovala,protože jsem potřebovala maso pro psa.Nakonec jsem chodila do řeznictví,kde byly čerstvé čtvrtky levnější jak stehna v marketu,kterým dochází záruka.

0/0
2.11.2014 20:03

B82e34n 18P90a90v30k87a 1597743577581

Dneska bych si dal něco dietního. Třeba králíka! Králíka s bůčkem! :-)

Jinak králík je fajn. U mě zatím vede na divoko. Prostě na červeném víně. Akorát teda jeho cena na krámě je dost vysoká a málokdo má zásobitele na vesnici. Ale koukal jsem se do ceníků a mražená stehna vychází kolem 130,-/kilo. To už jde. Akorát jsem je nikde neviděl:-)

0/0
2.11.2014 11:18
Foto

I74v93o 49C68h34u59d93o31b14a 9900416791814

jako malé dítko jsem u babičky jedl králíka pečeného v kachlové peci byl krásně vysušený ale vždy jsem se na něj hrozně těšil;-D:-P;-D

+1/0
2.11.2014 11:11

R76a27d74i80m 33P10o89l87á45š20e34k 9606883669519

Na kilo králíka se dávalo při pečení tak půl kila bůčku. Nyní, kdy je bůček mnohem víc libový než za socíku, by to chtělo tak 3/4 kila až kilo bůčku. Plus ještě se přidalo tak půl kostky vyškvařeného vepřového sádla

Peklo se pomalu a králík se převracel. Ke konci bylo v pekáči z vyškvařeného bůčku, přidaného sádla a tekutiny z masa a přidané zeleniny tak 3 - 4 cm vysoká hladinka tuku a šťávy.

Králík byl potom na nedělní oběd, pečený bůček na obědy v týdnu nebo studený s chlebem, vyškvařené sádlo s chutí králíka ideální na namazání na chleba stejně tak jako vychlazené odloupnuté sádlo kolem ledvinek králíka s ledvinou taky ideální k chlebu. Šťáva potom na ochucení brambor nebo knedlíku a zbytek se zbytkem masa ideální základ na omáčku.

Jeden velký pekáč s jedním králíkem tak vydržel na obědy na celý týden.

+3/0
2.11.2014 11:01

B66e75n 72P51a45v38k76a 1377223467941

Bůček je libovější než za socíku. Zatracení kapitalisti! Že oni nutí ty prasata sportovat:-(

+2/−2
2.11.2014 11:20

Najdete na iDNES.cz