Diskuse k článku

Pohlreich učí šoulet, přitom mimoděk utrousí recept „na zrzavý sos“

Když je nejhůř, i husa dobrá, notuje si Zdeněk Pohlreich, když k ní má připravit šoulet, což je v nejběžnější variaci hrách s kroupami. Dnešní díl pořadu Teď vaří šéf! se nese ve znamení luštěnin.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M68a59r69i65e 84B45u28r46i49a78n98o49v46á 5729477774945

bude vařit- péct i nějaké dezerty? nebo to neumí?  připadá mi že většina TV kuchařů  jen aranžují do kopečka na talíř a kolem to pocákají karamelovým dipem z flašky. Tím nechci říct že pan Pohlreich  neumí péct jen se ptám zda to taky předvede.

0/0
10.11.2014 10:51

M21a70r58e49k 67Z70a20h31r52a74d39i69l 6284599615951

Ona cukrařina je trochu jiný obor, Pohlreich několikrát upozorňoval, že to neni jeho silná stránka, ale tuším, že v jednom z předešlých dílů nějaký koláč dělal...

+3/0
10.11.2014 11:53

M16a56r17e91k 98Z97a79h53r76a32d42i47l 6284949965981

Ve 4.dílu konkrétně...

0/0
10.11.2014 11:56

M27a27r15t12i25n 66V96o49j48á23č19e16k 9582278898277

na inspiraci pro dezerty mě vyhovuje Ital v kuchyni R^

+3/0
10.11.2014 13:22

M13a43r89t64a 55S78o95u40k26u80p27o35v32á 9906356540750

Měl pěkný tričkoR^R^

+4/0
9.11.2014 21:05

H21e51l23e56n46a 39V18e16v68e78r88k91o31v36a 3859157

A pěknou kuchyň,pěkné nádobí a pěkný haus.Luštěniny byly určitě taky dobré.:-)

0/0
9.11.2014 22:57

M38i14r37o39s51l30a31v 86P87r31o97c41h74á57z22k67a 4432935168137

Vejpečky? To snad ne...

+2/0
9.11.2014 20:57

P43e80t73r 35H82a94n75á88k 8131194896937

taky jsem nevedel jestli se smat nebo brecet. Asi dobrej oddil tenhle " redachtor "

+1/0
11.11.2014 6:15

M21i95l28o63š 95K13o55v89a64č 7355348476960

Fazole ,šošovica ,nejaká zelenina ,do toho dát vykostené predné koleno nakrájené,neuzené,varit 2,5 hodiny ,to je polévka ,to je žrádlo.

0/0
9.11.2014 20:14

M42i58l56o20š 55K96o24v32a51č 7335648786530

porád jenom vypek,vypek,ale jak se delá ten šoulek ty strukoviny,nic jsem se nedozvedel

+2/−2
9.11.2014 16:23

P43a74v40e27l 76S96o36b85o44t56k93a 5260644

Pohlreich je jednička, vaří z běžných surovin jednoduše běžná jídla.

To je základ, nesmyslné lanýže nebo chobotnice nemají v Česku význam, důležité je aby jídlo bylo z dostupných surovin, rychle, s minimální pracností, zdravé a chutné.

Doporučuji video Rozpal to šéfe - je to klasika českého vaření.

+6/−2
9.11.2014 16:22

O87l14d51ř77i19c42h 75H91o34r48á65k 2434169941675

Paradoxně máte i nemáte pravdu. Kdysi býval losos dosti běžnou rybou i v zemích českých, ale pokud dnes pan Pohlreich věnuje celý díl lososovi, tak je to jen zajímavé, ale ne praktické a typicky české. Co třeba díl o rybách typicky českých i dnes a nezaměřit se jen na jednu jedinou.

Takže nemám na mysli jen kapra jak někoho napadne.

Hodně lidí považuje lososa za naprosto fádní rybu (něco jako klecové kuře) a uvědomují si že i letadlem dovezená nebude čerstvá nikdy dokonale jako rybu co koupíte na sádkách živé, nebo je zabijí a vyvrhnou před vámi.

+4/0
9.11.2014 16:45

P52e87t40r48a 19N61o37v24á71k86o37v97á 7618626854638

Když je zabijí a vyvrhnou přede mnou, tak to ale bude jíst někdo jiný, já už na to nebudu mít žaludek. Zachraňuje mě jenom to, že losos nesmrdí a je to prostě kus něčeho, co by teoreticky mohla být i kytka.

0/−3
9.11.2014 22:25

L40a55d66i91s71l54a42v 90P88r85o28t94i19v95a 7206816394834

Pohlreicha nemohu ani vidět. Je to zrovna takový hulvát jako pan Zeman !!!!!!!!!!!!!!!!

+1/−30
9.11.2014 11:47

H97e13l17e83n63a 36V72e42v63e49r20k79o23v15a 3699187

Lehká pomoc-nedívat se.

+8/0
9.11.2014 12:52

J19a75n 23J32a22r19o95s 1519627890668

Kdybyste tech vykricniku udelal vic, byl by z toho takovy pekny plutek a hned byste se citil jak doma, v ohrade.

+13/−1
9.11.2014 13:02

V28á27c60l15a97v 24F63i58e78d79l75e28r 7923598188146

Nomen omen ;-D

0/0
9.11.2014 20:36

M32a20r74t79i57n 86V98o29j96á59č26e74k 9112608548927

k vašemu příjmení ten příspěvek sedí ;-D;-D příště používejte tyto vykřičníky !!!! dáte tomu větší důraz

+1/0
10.11.2014 13:24

M96i18c55h80a58l 51S94l26a63v36í89č41e90k 1829638242189

Ono to jde i jinak. Prvou zásadou je, že při pečení maso podléváme jen nezbytným množstvím vody (lépe vývaru). Má se péci a ne vařit v  páře či dokonce vodě! Důležité je vžy za pomoci vařečky seškrábat při podlévání "připečeninu" ze stěn nádoby do výpeku. Po dopečení masa můžeme výpek přiředit vodou, popř. dochutit. U silně mastných výpeků pak odebrat část tuku, což se ale mělo dít už během pečení. Do šťávy žádná jíška nepatří!!! Neděláme přeci nechvalně známé UHO (univerzální hnědá omáčka).

I pečení masa chce prostě svůj čas a příslušnou péči, ne "to" vrazit do trouby a za přiměřenou dobu je hotovo.

+3/−2
9.11.2014 8:20

B85o85r75e81k 42T79o28m96i63s 2556803499628

Povedal by som, že zaprášiť niečo vodou je dosť divné. Ale múku by som prijal.

0/0
9.11.2014 8:15

M96a33r85e78k 19B47u77r58z61a 7367931212537

Omlouvam se za chybku, jasne ze mouku :-D, opraveno

+1/0
9.11.2014 9:29
Foto

P67a54v17e46l 42B44l18á87h25a 1846726608278

„Vyjmeme maso, pekáč postavíme na sporák, výpek vyrestujeme na tuk, odvaříme vodu, zaprášíme vodou a orestujeme dozlatova.

Zdroj:http://hobby.idnes.cz/pohlreich-uci-soulet-pritom-mimodek-utrousi-recept-na-zrzavy-sos-1cg-/hobby-domov.aspx?c=A141107_155441_hobby-domov_bma#utm_source=sph.idnes&utm_medium=richtext&utm_content=clanek-box

0/0
9.11.2014 8:11
Foto

P88a57v26e13l 70B55l62á66h13a 1136626818448

taky vám na tom receptu něco nesedí?

+1/0
9.11.2014 8:11

Najdete na iDNES.cz