Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Pohlreich učí šoulet, přitom mimoděk utrousí recept „na zrzavý sos“

Když je nejhůř, i husa dobrá, notuje si Zdeněk Pohlreich, když k ní má připravit šoulet, což je v nejběžnější variaci hrách s kroupami. Dnešní díl pořadu Teď vaří šéf! se nese ve znamení luštěnin.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M37a41r16i83e 93B65u12r87i30a60n10o90v80á 5279767434655

bude vařit- péct i nějaké dezerty? nebo to neumí?  připadá mi že většina TV kuchařů  jen aranžují do kopečka na talíř a kolem to pocákají karamelovým dipem z flašky. Tím nechci říct že pan Pohlreich  neumí péct jen se ptám zda to taky předvede.

0/0
10.11.2014 10:51

M46a22r60e88k 31Z72a14h29r84a87d62i59l 6414879425231

Ona cukrařina je trochu jiný obor, Pohlreich několikrát upozorňoval, že to neni jeho silná stránka, ale tuším, že v jednom z předešlých dílů nějaký koláč dělal...

+3/0
10.11.2014 11:53

M93a42r46e27k 63Z76a15h70r55a44d85i19l 6964909125971

Ve 4.dílu konkrétně...

0/0
10.11.2014 11:56

M30a52r44t70i97n 59V15o67j12á63č19e77k 9482388878727

na inspiraci pro dezerty mě vyhovuje Ital v kuchyni R^

+3/0
10.11.2014 13:22

M66a76r85t83a 40S25o11u69k17u89p43o85v85á 9936326920840

Měl pěkný tričkoR^R^

+4/0
9.11.2014 21:05

H64e38l88e52n71a 25V43e36v77e25r10k67o37v31a 3279567

A pěknou kuchyň,pěkné nádobí a pěkný haus.Luštěniny byly určitě taky dobré.:-)

0/0
9.11.2014 22:57

M23i51r30o15s27l67a15v 50P74r62o18c26h29á80z17k40a 4262915838987

Vejpečky? To snad ne...

+2/0
9.11.2014 20:57

P98e30t94r 61H52a57n61á98k 8111114796677

taky jsem nevedel jestli se smat nebo brecet. Asi dobrej oddil tenhle " redachtor "

+1/0
11.11.2014 6:15

M26i39l72o51š 12K87o67v95a32č 7475768186160

Fazole ,šošovica ,nejaká zelenina ,do toho dát vykostené predné koleno nakrájené,neuzené,varit 2,5 hodiny ,to je polévka ,to je žrádlo.

0/0
9.11.2014 20:14

M27i17l95o17š 68K51o44v46a27č 7575928566680

porád jenom vypek,vypek,ale jak se delá ten šoulek ty strukoviny,nic jsem se nedozvedel

+2/−2
9.11.2014 16:23

P62a69v16e15l 49S73o82b50o10t89k18a 5650384

Pohlreich je jednička, vaří z běžných surovin jednoduše běžná jídla.

To je základ, nesmyslné lanýže nebo chobotnice nemají v Česku význam, důležité je aby jídlo bylo z dostupných surovin, rychle, s minimální pracností, zdravé a chutné.

Doporučuji video Rozpal to šéfe - je to klasika českého vaření.

+6/−2
9.11.2014 16:22

O37l34d87ř75i60c52h 85H54o34r49á64k 2904419591445

Paradoxně máte i nemáte pravdu. Kdysi býval losos dosti běžnou rybou i v zemích českých, ale pokud dnes pan Pohlreich věnuje celý díl lososovi, tak je to jen zajímavé, ale ne praktické a typicky české. Co třeba díl o rybách typicky českých i dnes a nezaměřit se jen na jednu jedinou.

Takže nemám na mysli jen kapra jak někoho napadne.

Hodně lidí považuje lososa za naprosto fádní rybu (něco jako klecové kuře) a uvědomují si že i letadlem dovezená nebude čerstvá nikdy dokonale jako rybu co koupíte na sádkách živé, nebo je zabijí a vyvrhnou před vámi.

+4/0
9.11.2014 16:45

P30e98t81r78a 93N43o35v96á89k27o97v12á 7358656274278

Když je zabijí a vyvrhnou přede mnou, tak to ale bude jíst někdo jiný, já už na to nebudu mít žaludek. Zachraňuje mě jenom to, že losos nesmrdí a je to prostě kus něčeho, co by teoreticky mohla být i kytka.

0/−3
9.11.2014 22:25

L87a51d40i23s20l58a50v 95P49r70o23t37i29v50a 7236176244474

Pohlreicha nemohu ani vidět. Je to zrovna takový hulvát jako pan Zeman !!!!!!!!!!!!!!!!

+1/−30
9.11.2014 11:47

H29e11l18e39n70a 94V12e36v97e58r61k50o60v88a 3169327

Lehká pomoc-nedívat se.

+8/0
9.11.2014 12:52

J76a49n 11J45a34r71o57s 1849387330308

Kdybyste tech vykricniku udelal vic, byl by z toho takovy pekny plutek a hned byste se citil jak doma, v ohrade.

+13/−1
9.11.2014 13:02

V96á77c48l13a90v 87F86i45e26d19l58e79r 7453208838606

Nomen omen ;-D

0/0
9.11.2014 20:36

M90a44r98t19i33n 30V95o73j73á15č77e23k 9562528328107

k vašemu příjmení ten příspěvek sedí ;-D;-D příště používejte tyto vykřičníky !!!! dáte tomu větší důraz

+1/0
10.11.2014 13:24

M47i74c15h57a58l 55S70l61a72v52í89č23e27k 1699658342509

Ono to jde i jinak. Prvou zásadou je, že při pečení maso podléváme jen nezbytným množstvím vody (lépe vývaru). Má se péci a ne vařit v  páře či dokonce vodě! Důležité je vžy za pomoci vařečky seškrábat při podlévání "připečeninu" ze stěn nádoby do výpeku. Po dopečení masa můžeme výpek přiředit vodou, popř. dochutit. U silně mastných výpeků pak odebrat část tuku, což se ale mělo dít už během pečení. Do šťávy žádná jíška nepatří!!! Neděláme přeci nechvalně známé UHO (univerzální hnědá omáčka).

I pečení masa chce prostě svůj čas a příslušnou péči, ne "to" vrazit do trouby a za přiměřenou dobu je hotovo.

+3/−2
9.11.2014 8:20

B21o66r50e38k 23T95o75m80i74s 2396843199728

Povedal by som, že zaprášiť niečo vodou je dosť divné. Ale múku by som prijal.

0/0
9.11.2014 8:15

M88a73r85e57k 41B70u15r35z12a 7457731462467

Omlouvam se za chybku, jasne ze mouku :-D, opraveno

+1/0
9.11.2014 9:29
Foto

P80a40v81e55l 13B48l53á72h45a 1846816708348

„Vyjmeme maso, pekáč postavíme na sporák, výpek vyrestujeme na tuk, odvaříme vodu, zaprášíme vodou a orestujeme dozlatova.

Zdroj:http://hobby.idnes.cz/pohlreich-uci-soulet-pritom-mimodek-utrousi-recept-na-zrzavy-sos-1cg-/hobby-domov.aspx?c=A141107_155441_hobby-domov_bma#utm_source=sph.idnes&utm_medium=richtext&utm_content=clanek-box

0/0
9.11.2014 8:11
Foto

P77a38v76e83l 25B84l52á10h63a 1266376688378

taky vám na tom receptu něco nesedí?

+1/0
9.11.2014 8:11







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.