- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
bude vařit- péct i nějaké dezerty? nebo to neumí? připadá mi že většina TV kuchařů jen aranžují do kopečka na talíř a kolem to pocákají karamelovým dipem z flašky. Tím nechci říct že pan Pohlreich neumí péct jen se ptám zda to taky předvede.
Ona cukrařina je trochu jiný obor, Pohlreich několikrát upozorňoval, že to neni jeho silná stránka, ale tuším, že v jednom z předešlých dílů nějaký koláč dělal...
A pěknou kuchyň,pěkné nádobí a pěkný haus.Luštěniny byly určitě taky dobré.
Vejpečky? To snad ne...
taky jsem nevedel jestli se smat nebo brecet. Asi dobrej oddil tenhle " redachtor "
Fazole ,šošovica ,nejaká zelenina ,do toho dát vykostené predné koleno nakrájené,neuzené,varit 2,5 hodiny ,to je polévka ,to je žrádlo.
porád jenom vypek,vypek,ale jak se delá ten šoulek ty strukoviny,nic jsem se nedozvedel
Pohlreich je jednička, vaří z běžných surovin jednoduše běžná jídla.
To je základ, nesmyslné lanýže nebo chobotnice nemají v Česku význam, důležité je aby jídlo bylo z dostupných surovin, rychle, s minimální pracností, zdravé a chutné.
Doporučuji video Rozpal to šéfe - je to klasika českého vaření.
Paradoxně máte i nemáte pravdu. Kdysi býval losos dosti běžnou rybou i v zemích českých, ale pokud dnes pan Pohlreich věnuje celý díl lososovi, tak je to jen zajímavé, ale ne praktické a typicky české. Co třeba díl o rybách typicky českých i dnes a nezaměřit se jen na jednu jedinou.
Takže nemám na mysli jen kapra jak někoho napadne.
Hodně lidí považuje lososa za naprosto fádní rybu (něco jako klecové kuře) a uvědomují si že i letadlem dovezená nebude čerstvá nikdy dokonale jako rybu co koupíte na sádkách živé, nebo je zabijí a vyvrhnou před vámi.
Pohlreicha nemohu ani vidět. Je to zrovna takový hulvát jako pan Zeman !!!!!!!!!!!!!!!!
Ono to jde i jinak. Prvou zásadou je, že při pečení maso podléváme jen nezbytným množstvím vody (lépe vývaru). Má se péci a ne vařit v páře či dokonce vodě! Důležité je vžy za pomoci vařečky seškrábat při podlévání "připečeninu" ze stěn nádoby do výpeku. Po dopečení masa můžeme výpek přiředit vodou, popř. dochutit. U silně mastných výpeků pak odebrat část tuku, což se ale mělo dít už během pečení. Do šťávy žádná jíška nepatří!!! Neděláme přeci nechvalně známé UHO (univerzální hnědá omáčka).
I pečení masa chce prostě svůj čas a příslušnou péči, ne "to" vrazit do trouby a za přiměřenou dobu je hotovo.
Povedal by som, že zaprášiť niečo vodou je dosť divné. Ale múku by som prijal.
Omlouvam se za chybku, jasne ze mouku :-D, opraveno
„Vyjmeme maso, pekáč postavíme na sporák, výpek vyrestujeme na tuk, odvaříme vodu, zaprášíme vodou a orestujeme dozlatova.