Diskuze

Pohlreich učí šoulet, přitom mimoděk utrousí recept „na zrzavý sos“

Když je nejhůř, i husa dobrá, notuje si Zdeněk Pohlreich, když k ní má připravit šoulet, což je v nejběžnější variaci hrách s kroupami. Dnešní díl pořadu Teď vaří šéf! se nese ve znamení luštěnin.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

bude vařit- péct i nějaké dezerty? nebo to neumí?  připadá mi že většina TV kuchařů  jen aranžují do kopečka na talíř a kolem to pocákají karamelovým dipem z flašky. Tím nechci říct že pan Pohlreich  neumí péct jen se ptám zda to taky předvede.

0 0
možnosti

Ona cukrařina je trochu jiný obor, Pohlreich několikrát upozorňoval, že to neni jeho silná stránka, ale tuším, že v jednom z předešlých dílů nějaký koláč dělal...

3 0
možnosti

A pěknou kuchyň,pěkné nádobí a pěkný haus.Luštěniny byly určitě taky dobré.:-)

0 0
možnosti

P65e83t41r 23H62a70n40á63k

11. 11. 2014 6:15

taky jsem nevedel jestli se smat nebo brecet. Asi dobrej oddil tenhle " redachtor "

1 0
možnosti

Fazole ,šošovica ,nejaká zelenina ,do toho dát vykostené predné koleno nakrájené,neuzené,varit 2,5 hodiny ,to je polévka ,to je žrádlo.

0 0
možnosti

porád jenom vypek,vypek,ale jak se delá ten šoulek ty strukoviny,nic jsem se nedozvedel

2 2
možnosti

Pohlreich je jednička, vaří z běžných surovin jednoduše běžná jídla.

To je základ, nesmyslné lanýže nebo chobotnice nemají v Česku význam, důležité je aby jídlo bylo z dostupných surovin, rychle, s minimální pracností, zdravé a chutné.

Doporučuji video Rozpal to šéfe - je to klasika českého vaření.

6 2
možnosti

Paradoxně máte i nemáte pravdu. Kdysi býval losos dosti běžnou rybou i v zemích českých, ale pokud dnes pan Pohlreich věnuje celý díl lososovi, tak je to jen zajímavé, ale ne praktické a typicky české. Co třeba díl o rybách typicky českých i dnes a nezaměřit se jen na jednu jedinou.

Takže nemám na mysli jen kapra jak někoho napadne.

Hodně lidí považuje lososa za naprosto fádní rybu (něco jako klecové kuře) a uvědomují si že i letadlem dovezená nebude čerstvá nikdy dokonale jako rybu co koupíte na sádkách živé, nebo je zabijí a vyvrhnou před vámi.

4 0
možnosti

Pohlreicha nemohu ani vidět. Je to zrovna takový hulvát jako pan Zeman !!!!!!!!!!!!!!!!

1 30
možnosti

Lehká pomoc-nedívat se.

8 0
možnosti

Ono to jde i jinak. Prvou zásadou je, že při pečení maso podléváme jen nezbytným množstvím vody (lépe vývaru). Má se péci a ne vařit v  páře či dokonce vodě! Důležité je vžy za pomoci vařečky seškrábat při podlévání "připečeninu" ze stěn nádoby do výpeku. Po dopečení masa můžeme výpek přiředit vodou, popř. dochutit. U silně mastných výpeků pak odebrat část tuku, což se ale mělo dít už během pečení. Do šťávy žádná jíška nepatří!!! Neděláme přeci nechvalně známé UHO (univerzální hnědá omáčka).

I pečení masa chce prostě svůj čas a příslušnou péči, ne "to" vrazit do trouby a za přiměřenou dobu je hotovo.

3 2
možnosti

Povedal by som, že zaprášiť niečo vodou je dosť divné. Ale múku by som prijal.

0 0
možnosti

Omlouvam se za chybku, jasne ze mouku :-D, opraveno

1 0
možnosti
Foto

taky vám na tom receptu něco nesedí?

1 0
možnosti