Diskuse k článku

VIDEO: Podívejte se, jak pracuje s těstem na chleba Juliana Maškrtnica

Zakladatelka Pečem pecen stála u českého hnutí za dobrý kváskový chleba. Není u nás povolanější osoby, která by mezi amatérskými pekaři měla tak vysoké renomé a měla pečení tak v malíku.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M59i10l85o39š 68K28o73v84a92č 7335958476510

mne ten chleba neudrží tvar -rozlije se na plech a nemá bublinky ,tak tam ješte pridávam kvasnice

0/0
19.11.2014 21:49

L88u31d40v12í20k 67G54a67j75d77o47š89í31k 2605823254512

Kvasnice netřeba. Klíčová je ale přesná konzistence těsta. Příliš řídké neudrží tvar jak říkáte. Příliš tuhé zase nevyběhne. Krom toho je podstatná správná doba kynutí. Ani moc dlouho ani příliš krátce.

Je třeba experimentovat. Zde se velmi vyplácí nedělat nic "od oka" ale pečlivě vážit a zaznamenávat.

0/0
26.11.2014 10:43



Najdete na iDNES.cz