Diskuze

VIDEO: Podívejte se, jak pracuje s těstem na chleba Juliana Maškrtnica

Zakladatelka Pečem pecen stála u českého hnutí za dobrý kváskový chleba. Není u nás povolanější osoby, která by mezi amatérskými pekaři měla tak vysoké renomé a měla pečení tak v malíku.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

M66i82l62o13š 76K66o10v86a48č

19. 11. 2014 21:49

mne ten chleba neudrží tvar -rozlije se na plech a nemá bublinky ,tak tam ješte pridávam kvasnice

0 0
možnosti

Kvasnice netřeba. Klíčová je ale přesná konzistence těsta. Příliš řídké neudrží tvar jak říkáte. Příliš tuhé zase nevyběhne. Krom toho je podstatná správná doba kynutí. Ani moc dlouho ani příliš krátce.

Je třeba experimentovat. Zde se velmi vyplácí nedělat nic "od oka" ale pečlivě vážit a zaznamenávat.

0 0
možnosti