- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Moje mamky je ze staré školy a má potřebu mít hodně druhů a to přes to že některé jsou takové tradiční ležáky, které (je-li k dispozici něco lepšího) nikdo nejí.
Ale vysvětlit si, že by stačilo, kdyby dělala jen to, co má každý rád, si nenechá - pánč by ho pak bylo málo.
Ale je fakt, že u nás tedy nějaké dojídání v březnu fakt nehrozí, tak že mám mamka pravdu asi by toho bylo fakt málo.
Problém je v tom, proč se toho tolik peče. Stačí si současné dávky snížit na 1/4 a bude to akorát. Pro radost z pečení, pro radost, že je něco na stole a pro radost, že jsme do sebe nenarvali velké dávky cukru, tuku a dalších kalorických bomb.
Jdu se podívat po zbytcích - takové plněné oříšky by ještě někde mohly být.
Letos jsme na to taky přišli, funguje to, pekli jsme pouze šest druhů den před, takže stačila jedna dávka, užili jsme si to pečení a stačilo nám to. Budem to opakovat, skončili jsme se šílenstvím a pečením po nocích.
Jj, obdoví "nežerte to" zvolna přejde v období " vy to vůbec nežerete" asi v každé domácnosti :)
Pobavil jsem se. Jen bych opravil "posléze zjistili"
Na začátku prosince domluvíme, co se upeče u nás, co máma, co babička. Každá domácnost cca 4 druhy po cca 0,5 kg. Cukroví se zkompletuje u mámy ve sklepě tak týden před Štědrým dnem a rozdělí do cca 5-ti domácností (+ trošku každý do práce atp). Každý pak má doma jeden pěkný tácek s cukrovím na Štědrý den a tak na týden malý talířek ke kávě. Posledních pár kousků zmizí o Silvestru. Trochu cukroví si dá každý rád, ale nikdo se nepřecpává...