Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

VIDEO: Vyzkoušejte zelný list podle zaručeného srbského receptu

Na zelný list se řada lidí dívá značně přezíravě, ale despekt není na místě. Pokud se udělá správně, patří toto jednoduché jídlo k vyhlášeným pochoutkám celého jihu Evropy.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

A93l73e17n62a 81B76i39n35d83r66o45v16á 8686244695361

Jj, u nás v rodině se taky traduje recept z uzeného, s rajčatovým pyré a rýží, která se balí neuvařená. Naplněné zelí se navrství do velkého hrnce a pomalu vaří, dokud není rýže měkká. Je to lahůdka, u které platilo víc než kde jinde, že "babička uměla plněné zelí nejlíp". Vždy, když jsme přijeli na prázdniny, měla připravený plný 10 l hrnec a my jen chodili a brali a brali....:-)

+1/0
26.1.2015 12:24

I52v44a 29K67r44i75s30t71o55f86o43v55á 7515483642622

To vypadá výborně. Mňam!

0/0
26.1.2015 18:45

K22a87r83o98l60i85n16a 46B55a80d46i80n29o89v83á 8429951241455

takhle nakladame zeli uz cela leta a je to vyborne, jen nezalevame slanou vodou, pouze normalni

0/0
25.1.2015 17:37

J88i74r32i 52S28m53i45t17e93k 7421825821

U nas se do toho pridavalo uzene maso, zelne hlavky byli cerstve a uvarene, potom se do hrnce pridava rajcatova stava a cele se to vari.Mimochodem ta rize se micha s masem syrova, potom se to vari dohromady.

Take se to zapeka a nekteri to delaji na kyselo, kazdy to dela po svem, hodne jsem jich ochutnal, ale moje mama byla v tomhle neprekonatelna dodnes!!!

+5/0
24.1.2015 18:04

V44á12c81l93a79v 40K69r75a66u37s 9829222623397

Moje máma to dělá stejně už řadu let. Vaří to v rajčatové šťávě, je to skvělé. Takto jak je ve videu určitě bude intenzivnější na chuť a takové hutnější!

0/0
25.1.2015 10:18

P49a51v64e13l 11P58r37i13b74y86l 3884450653558

A když se to při vaření prohází kousky uzeného masa, je to mana nebeská :-)R^

+3/0
24.1.2015 15:02

V24r77a22t13i71s97l11a78v 46K95a13l11i35c48h 3776615915201

Moh by si tam pan Srb v kuchyni zlikvidovat ten prisernej hrnec na zemi :-)

0/−1
24.1.2015 14:59
Foto

P88a87v14e92l 52P89o41d33e54š40v36a 5949147449

Doufám, že to chutná líp, jak to vypadá.

+3/−1
24.1.2015 11:58

A73l24e60x87a25n79d49r 64K38o69s15t67k10a 8982328886344

Chutná to výborně. Masorýžová směs zabalená v listu defakto kysného zelí. Ale pozor, takhle domácky dělané nemá naprosto nic společného s tím, co prodává supermarket krouhané v pytlíku za 12 kč. (například není tak kyselé. Ono ani tamto, mám velmi vážné podezření, že dokyselují, nebo úmyslně řídí kvasný kroces, aby to bylo kyselé jak pes)

+2/0
24.1.2015 13:56

N23i94k78o55l77a 51O31n35d31r70á47š52k70o52v51á 6909688379214

Jedla jsem to celý minulý víkend, je to výborný!V

+6/0
24.1.2015 0:46







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.