Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

VIDEO: Vyzkoušejte zelný list podle zaručeného srbského receptu

Na zelný list se řada lidí dívá značně přezíravě, ale despekt není na místě. Pokud se udělá správně, patří toto jednoduché jídlo k vyhlášeným pochoutkám celého jihu Evropy.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

A95l56e83n86a 27B91i62n74d11r40o43v39á 8186374535771

Jj, u nás v rodině se taky traduje recept z uzeného, s rajčatovým pyré a rýží, která se balí neuvařená. Naplněné zelí se navrství do velkého hrnce a pomalu vaří, dokud není rýže měkká. Je to lahůdka, u které platilo víc než kde jinde, že "babička uměla plněné zelí nejlíp". Vždy, když jsme přijeli na prázdniny, měla připravený plný 10 l hrnec a my jen chodili a brali a brali....:-)

+1/0
26.1.2015 12:24

I85v94a 37K93r13i55s19t27o54f96o98v82á 7285293752522

To vypadá výborně. Mňam!

0/0
26.1.2015 18:45

K84a32r50o69l22i80n65a 85B41a38d87i39n61o65v80á 8289691221315

takhle nakladame zeli uz cela leta a je to vyborne, jen nezalevame slanou vodou, pouze normalni

0/0
25.1.2015 17:37

J12i75r32i 25S85m38i39t88e27k 7181435551

U nas se do toho pridavalo uzene maso, zelne hlavky byli cerstve a uvarene, potom se do hrnce pridava rajcatova stava a cele se to vari.Mimochodem ta rize se micha s masem syrova, potom se to vari dohromady.

Take se to zapeka a nekteri to delaji na kyselo, kazdy to dela po svem, hodne jsem jich ochutnal, ale moje mama byla v tomhle neprekonatelna dodnes!!!

+5/0
24.1.2015 18:04

V34á87c58l17a66v 67K40r95a29u18s 9959642243267

Moje máma to dělá stejně už řadu let. Vaří to v rajčatové šťávě, je to skvělé. Takto jak je ve videu určitě bude intenzivnější na chuť a takové hutnější!

0/0
25.1.2015 10:18

P57a60v72e78l 38P70r95i27b98y30l 3684450223408

A když se to při vaření prohází kousky uzeného masa, je to mana nebeská :-)R^

+3/0
24.1.2015 15:02

V33r62a56t51i84s13l10a79v 53K98a22l87i72c92h 3236155205181

Moh by si tam pan Srb v kuchyni zlikvidovat ten prisernej hrnec na zemi :-)

0/−1
24.1.2015 14:59
Foto

P98a38v76e65l 20P88o47d47e38š35v67a 5899707549

Doufám, že to chutná líp, jak to vypadá.

+3/−1
24.1.2015 11:58

A37l17e43x72a66n20d61r 23K46o13s61t59k89a 8652768826214

Chutná to výborně. Masorýžová směs zabalená v listu defakto kysného zelí. Ale pozor, takhle domácky dělané nemá naprosto nic společného s tím, co prodává supermarket krouhané v pytlíku za 12 kč. (například není tak kyselé. Ono ani tamto, mám velmi vážné podezření, že dokyselují, nebo úmyslně řídí kvasný kroces, aby to bylo kyselé jak pes)

+2/0
24.1.2015 13:56

N87i21k69o17l44a 74O22n73d19r14á56š77k42o89v82á 6549848799394

Jedla jsem to celý minulý víkend, je to výborný!V

+6/0
24.1.2015 0:46







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.