Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Slavné kuchařce od Childové trvalo padesát let, než vyšla. Stojí za to

Nejslavnější francouzská kuchařka od Julie Childové vyšla poprvé v roce 1961, ale u nás až v loňském roce. Je (jako ostatně většina kuchařek) drahá. Prolistovali jsme za vás těch 900 nabitých stránek, abychom se nakonec ujistili, že koupě knihy Umění francouzské kuchyně není vyhazováním peněz.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

L67u79c18i39e 12S85m28o14l17í76k68o53v17á 9481474293373

Dostala jsem ji k vanocum je naprosto paradni! Vysvetluje vsechno jasne, prehled o veskerych potrebach k vareni... myslim ze si v ni sve najde zacatecnik i pokrocily, nedivim se ze ma takovy uspech uz tolik let :)

+1/0
20.1.2015 18:38

P74a23v44l52a 56N47o47v10á 3825968979240

Koupila jsem kuchařku za necelých pět stovek. Takovou bichli plnou úžasných receptů bych drahou tedy rozhodně nenazývala.

+2/0
20.1.2015 12:14

R17a93d21m24i37l71a 28S97i87m23č97á18k55o38v60á 5455803855815

Koupila jsem si ji k vánocům a jsem z ní nadšená! Všechno, co jsme z této kuchařky doposud uvařili, bylo skvělé, dokonce začal vařit i manžel ;-D je fakt, že tohle poctivé vaření je dost náročné na čas, ale výsledek opravdu stojí za to... no, taky jsem zjistila, že mám málo hrnců ;-D

+2/0
20.1.2015 11:40

E52v52a 77S77e31m69e97r20á42k69o38v29á 2879302893

Mám ji už asi deset let v AJ, a je opravdu skvělá, často se k ní vracím. Jsou tam úplné základy - od správného vaření vajec až po velmi složité recepty. Když už nikde jinde, tak tady poctivou klasiku vždycky najdu podrobně popsanou. Není úplně bez obrázků, i když osobně bych v některých případech přivítala podrobněji nafocený postup, alespoň ty základní fotky tam jsou - člověk s vizuální pamětí to vždy ocení. Před spaním si jí ovšem nečtu, jen když opravdu hledám něco konkrétního.

+2/0
20.1.2015 11:02

P98a81v56l38a 79N76o29v30á 3495618249360

Také ji mám v angličtině, ale koupila jsem si i českou verzi.

0/0
20.1.2015 12:18

K96a28r85e12l 29M95a25t54o70u38š25e89k 2543385603

děkuji za stručné shrnutí, jdu pro ni ;-)

+1/−1
20.1.2015 16:00

T84e38r58e93z20a 87H64a38j77k88o51v16a 5147332324380

V ukazkovych strankach je hned kardinalni chyba, v diskuzi na to nekdo hned upozornil (cokoladova pena neni fondant, to je neco jineho) a navic u nas se neda koupit vyvar?????? n To se dalo koupit vzdycky. kdo tohle pise???

0/0
20.1.2015 10:53

P26a17v43l11a 91N55o67v19á 3325718749290

Vývarem myslíte kostku bujonu?

0/0
20.1.2015 12:19

B70l65a66n83k51a 25F43a90j90k67u14s48o41v89á 8185221769894

http://www.konecnevyvar.cz/#nasevyvary

0/0
20.1.2015 12:33

J21a31n 47J10a98r81o20s 1369687390708

Hm, nevedel jsem o nich. Trosku drazsi, ale urcite zkusim. Nevydrzi moc dlouho, ale mozna by slo zamrazit, mrazim i svuj vlastni a bez problemu, klidne i par mesicu.

0/0
20.1.2015 12:58

P48a70v48l22a 45N67o22v31á 3675648879880

Jj, viděla jsem v jednom časopise. Ale začali s tím teprve docela nedávno.Určitě bezva nápad, ale já si vývar vařím doma ve velkém a nechám zamrazit. A po pravdě by mi bylo trochu blbý koupit si hotový vývar. Stejně jako si koupit třeba ghí... :-)

+2/0
21.1.2015 8:52







Najdete na iDNES.cz