Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Slavné kuchařce od Childové trvalo padesát let, než vyšla. Stojí za to

Nejslavnější francouzská kuchařka od Julie Childové vyšla poprvé v roce 1961, ale u nás až v loňském roce. Je (jako ostatně většina kuchařek) drahá. Prolistovali jsme za vás těch 900 nabitých stránek, abychom se nakonec ujistili, že koupě knihy Umění francouzské kuchyně není vyhazováním peněz.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

L94u61c40i71e 77S10m63o50l38í42k20o70v77á 9501514593113

Dostala jsem ji k vanocum je naprosto paradni! Vysvetluje vsechno jasne, prehled o veskerych potrebach k vareni... myslim ze si v ni sve najde zacatecnik i pokrocily, nedivim se ze ma takovy uspech uz tolik let :)

+1/0
20.1.2015 18:38

P62a29v19l52a 88N88o70v27á 3385898639240

Koupila jsem kuchařku za necelých pět stovek. Takovou bichli plnou úžasných receptů bych drahou tedy rozhodně nenazývala.

+2/0
20.1.2015 12:14

R94a58d23m56i56l23a 10S25i76m42č31á37k66o23v37á 5735473235295

Koupila jsem si ji k vánocům a jsem z ní nadšená! Všechno, co jsme z této kuchařky doposud uvařili, bylo skvělé, dokonce začal vařit i manžel ;-D je fakt, že tohle poctivé vaření je dost náročné na čas, ale výsledek opravdu stojí za to... no, taky jsem zjistila, že mám málo hrnců ;-D

+2/0
20.1.2015 11:40

E45v15a 23S84e94m31e63r16á71k68o54v49á 2209102353

Mám ji už asi deset let v AJ, a je opravdu skvělá, často se k ní vracím. Jsou tam úplné základy - od správného vaření vajec až po velmi složité recepty. Když už nikde jinde, tak tady poctivou klasiku vždycky najdu podrobně popsanou. Není úplně bez obrázků, i když osobně bych v některých případech přivítala podrobněji nafocený postup, alespoň ty základní fotky tam jsou - člověk s vizuální pamětí to vždy ocení. Před spaním si jí ovšem nečtu, jen když opravdu hledám něco konkrétního.

+2/0
20.1.2015 11:02

P43a83v96l23a 31N36o51v43á 3335308969800

Také ji mám v angličtině, ale koupila jsem si i českou verzi.

0/0
20.1.2015 12:18

K84a75r61e95l 79M24a69t27o18u80š73e27k 2353925173

děkuji za stručné shrnutí, jdu pro ni ;-)

+1/−1
20.1.2015 16:00

T37e55r32e91z20a 37H40a79j53k76o33v91a 5917932714880

V ukazkovych strankach je hned kardinalni chyba, v diskuzi na to nekdo hned upozornil (cokoladova pena neni fondant, to je neco jineho) a navic u nas se neda koupit vyvar?????? n To se dalo koupit vzdycky. kdo tohle pise???

0/0
20.1.2015 10:53

P64a97v49l77a 40N20o72v74á 3345508819270

Vývarem myslíte kostku bujonu?

0/0
20.1.2015 12:19

B61l20a78n87k37a 29F23a86j11k37u85s53o54v94á 8185281569324

http://www.konecnevyvar.cz/#nasevyvary

0/0
20.1.2015 12:33

J76a33n 46J91a19r29o84s 1249767270828

Hm, nevedel jsem o nich. Trosku drazsi, ale urcite zkusim. Nevydrzi moc dlouho, ale mozna by slo zamrazit, mrazim i svuj vlastni a bez problemu, klidne i par mesicu.

0/0
20.1.2015 12:58

P57a66v69l55a 23N27o43v97á 3445638729790

Jj, viděla jsem v jednom časopise. Ale začali s tím teprve docela nedávno.Určitě bezva nápad, ale já si vývar vařím doma ve velkém a nechám zamrazit. A po pravdě by mi bylo trochu blbý koupit si hotový vývar. Stejně jako si koupit třeba ghí... :-)

+2/0
21.1.2015 8:52







Najdete na iDNES.cz