Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Pastýřský koláč měl být jídlo ze zbytků, teď je z něj superpochoutka

Shepherds pie je směs mletého masa zapečená v troubě s bramborovou kaší. Původní anglický a irský recept ctil zákon spotřebovávání zbytků z kuchyně, v dnešním moderním pojetí se však připravuje z čerstvých surovin.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

P60a54v57e88l 75H82e63k 8747546403321

Je to dobrej žvanec, ale za hodinu to nepřipravíte ani náhodou.

0/0
13.2.2015 7:23

M68a57r66i49e 33V27a40š36í39č42k45o64v88á 3921423422938

A co teprve skotský haggis, ten je opravdu ze zbytků... :)

0/0
12.2.2015 20:24

P43e15t74r 42M29u29r47č14e90k 3518736560

Halušky s brynzou bylo jídlo chudých za pár šupů,dnes tomu napařili cenu a je to hned gurmánská pochoutka ale jenom cenová...

0/−4
12.2.2015 14:54

M73i93c90h54a59l 53F57r40a15n60z 7193593371962

a představte si, že my si to vaříme i doma a chutná nám to :-)

+3/0
12.2.2015 14:59

J28a42r23o30s59l43a47v97a 84B61o97ž88í73k23o61v74á 5901968208

Tak halušky s bryndzou jsou u nás na jídelničku poměrně běžně, zrovna tak pirohy s bryndzovou náplní, jen vždy, když na to kupuji bryndzu, jdou na mě mrákoty, je už fakt hodně drahá :-/. A pak takový oběd, halušky s bryndzou, cibulka s uzenou slaninou, s kopem kysané smetany nahoře, no to už levněji vyjde i řízek 8-o. Jenže, je to boží dobrota ;-D.

+4/0
12.2.2015 16:36

H88e35l50e93n89a 42V29e48v51e49r83k61o26v12a 3249687

Nojo,ony ty jídla bez masa,když se vaří poctivě,tak levná nejsou.:-(

0/0
12.2.2015 21:20

A37l54e63x53a54n24d59r 72K41o21s21t54k71a 8782178706454

Bryndza holt je drahá, protože jí nevyrábí chemička.  Podobně jako poctivě uzený špek, klobásky a takové. Všechno poctivě udělané je drahé.

0/0
13.2.2015 6:45

A45n75n32a 37L44o12s41o33v91á 8525177523425

Vynikající recept, který jsem si přivezla s Anglie ale do brambor přidávám podle anglického receptu pastiňák.

+2/0
12.2.2015 12:42

D58a47n34i39e10l57a 88U82r51b60a79n86o50v45á 2274680745196

Znám, je to dobrota, ale časově je to přeci jen jeden z "delších" receptů, protože už máte uvařenou přílohu i maso a ještě je dáte zapékat.

+1/0
12.2.2015 11:12

P38e71t16r 53J32u17r96i91k 7180860302265

Je to opravdu dobre jidlo, jen je potreba rict, ze toto jidlo se dela vyhradne z jehneciho masa. Pokud je to z hoveziho, tak je to Cottage Pie.

+2/0
12.2.2015 10:36

R79o57m41a17n 28D68o46r29s46k57ý 1336214160758

Tak ten typek me bavil. Vecne, rychle, strucne........ jen bych nesouhlasil moc s tim "ze zbytku". Copak kdyz mam maso, cibuli, mrkev, koreni, brambory, vino tak to jsou zbytky ?

+1/−2
12.2.2015 9:56

H73o48n60z60a 79Z53e14m12a71n 6358738832375

A článek jste četl?

+3/0
12.2.2015 11:10

H94e66l92e14n65a 74V54e68v71e98r29k28o47v20a 3439127

Dík,dobrá inspirace,vyzkouším.:-)

+1/0
12.2.2015 8:20

S19t13e68p34a85n59k72a 80B12e21c55v77a28r96o60v63a 7233657746929

Zrovna o vikendu jsme ho měli. Naše oblíbené jídlo.

+1/0
12.2.2015 7:36

M72i73r95o25s49l81a69v82a 85P15e21š81o14v82á 8533861629494

Kdo neochutnal pravý anglický, neví o čem je řeč. Naprostá delikatesa. Nobelovka za gastro zážitek.

0/0
12.2.2015 4:01

R35e85n62é 34B78o78b25r80o86v68s87k72ý 1503290230

Pečení při 16 stupních bude asi dlouho doba záležitost

+5/0
12.2.2015 1:19

P81a47v94e46l 92J40i23r85á76n65e62k 6385859939426

Ještě lepší je, když má každý vlastní pekáček. Neponičí se krusta :-)

+3/0
12.2.2015 0:15

J90a49n 81J19a82r31o16s 1199337690388

Jak vidim krustu, ztracim o pekacek zajem.

+4/0
12.2.2015 15:39

M85i57c89h14a70e34l 33M22e26n20s12i67k 3483676860

Kdoví jakej pekáček máš na mysli:-)

+1/0
12.2.2015 17:10







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.