Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Pastýřský koláč měl být jídlo ze zbytků, teď je z něj superpochoutka

Shepherds pie je směs mletého masa zapečená v troubě s bramborovou kaší. Původní anglický a irský recept ctil zákon spotřebovávání zbytků z kuchyně, v dnešním moderním pojetí se však připravuje z čerstvých surovin.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

P74a76v20e91l 93H67e85k 8347946203661

Je to dobrej žvanec, ale za hodinu to nepřipravíte ani náhodou.

0/0
13.2.2015 7:23

M48a26r72i39e 73V95a51š70í88č93k53o63v34á 3101503532698

A co teprve skotský haggis, ten je opravdu ze zbytků... :)

0/0
12.2.2015 20:24

P10e40t65r 16M33u63r61č12e63k 3378966400

Halušky s brynzou bylo jídlo chudých za pár šupů,dnes tomu napařili cenu a je to hned gurmánská pochoutka ale jenom cenová...

0/−4
12.2.2015 14:54

M36i17c12h91a17l 40F13r82a76n72z 7483443851282

a představte si, že my si to vaříme i doma a chutná nám to :-)

+3/0
12.2.2015 14:59

J44a31r22o84s90l53a24v26a 33B64o53ž60í24k61o20v36á 5191688538

Tak halušky s bryndzou jsou u nás na jídelničku poměrně běžně, zrovna tak pirohy s bryndzovou náplní, jen vždy, když na to kupuji bryndzu, jdou na mě mrákoty, je už fakt hodně drahá :-/. A pak takový oběd, halušky s bryndzou, cibulka s uzenou slaninou, s kopem kysané smetany nahoře, no to už levněji vyjde i řízek 8-o. Jenže, je to boží dobrota ;-D.

+4/0
12.2.2015 16:36

H39e62l85e51n71a 27V69e46v69e92r36k90o31v29a 3159297

Nojo,ony ty jídla bez masa,když se vaří poctivě,tak levná nejsou.:-(

0/0
12.2.2015 21:20

A40l89e78x45a53n25d20r 82K46o47s55t25k51a 8712508636794

Bryndza holt je drahá, protože jí nevyrábí chemička.  Podobně jako poctivě uzený špek, klobásky a takové. Všechno poctivě udělané je drahé.

0/0
13.2.2015 6:45

A89n56n65a 57L79o50s66o31v17á 8535337963725

Vynikající recept, který jsem si přivezla s Anglie ale do brambor přidávám podle anglického receptu pastiňák.

+2/0
12.2.2015 12:42

D46a39n32i98e23l51a 12U14r33b71a53n94o97v51á 2724210405716

Znám, je to dobrota, ale časově je to přeci jen jeden z "delších" receptů, protože už máte uvařenou přílohu i maso a ještě je dáte zapékat.

+1/0
12.2.2015 11:12

P70e60t49r 21J24u46r71i85k 7850730242235

Je to opravdu dobre jidlo, jen je potreba rict, ze toto jidlo se dela vyhradne z jehneciho masa. Pokud je to z hoveziho, tak je to Cottage Pie.

+2/0
12.2.2015 10:36

R16o18m92a13n 33D57o89r42s23k55ý 1746264940768

Tak ten typek me bavil. Vecne, rychle, strucne........ jen bych nesouhlasil moc s tim "ze zbytku". Copak kdyz mam maso, cibuli, mrkev, koreni, brambory, vino tak to jsou zbytky ?

+1/−2
12.2.2015 9:56

H22o55n80z33a 61Z91e69m69a70n 6288958272175

A článek jste četl?

+3/0
12.2.2015 11:10

H62e51l65e26n39a 18V57e47v85e15r47k49o62v49a 3399347

Dík,dobrá inspirace,vyzkouším.:-)

+1/0
12.2.2015 8:20

S25t84e32p26a47n33k25a 15B61e21c32v53a45r47o73v17a 7153497366899

Zrovna o vikendu jsme ho měli. Naše oblíbené jídlo.

+1/0
12.2.2015 7:36

M57i38r44o18s46l39a35v50a 42P83e97š51o40v44á 8543431739114

Kdo neochutnal pravý anglický, neví o čem je řeč. Naprostá delikatesa. Nobelovka za gastro zážitek.

0/0
12.2.2015 4:01

R69e39n36é 59B63o28b84r14o11v48s40k40ý 1433230220

Pečení při 16 stupních bude asi dlouho doba záležitost

+5/0
12.2.2015 1:19

P48a76v85e49l 24J79i17r97á73n71e76k 6235809239116

Ještě lepší je, když má každý vlastní pekáček. Neponičí se krusta :-)

+3/0
12.2.2015 0:15

J91a40n 42J14a78r96o63s 1969747260328

Jak vidim krustu, ztracim o pekacek zajem.

+4/0
12.2.2015 15:39

M41i37c86h20a11e50l 84M38e90n67s67i92k 3593316610

Kdoví jakej pekáček máš na mysli:-)

+1/0
12.2.2015 17:10







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.