Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Vyklízíte z mrazáku zbytky z loňského léta? Pečený čaj vás nadchne

Jaro se blíží, loňské zásoby ovoce v mrazáku se tenčí a je skoro na čase udělat v něm místo. Třeba na čerstvé jarní bylinky jako jsou medvědí česnek nebo první kopřivy.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M91a69r14t74i13n18a 31T54r62o79j38a27n16o61v95á 5103808735

Nenadchne. Škoda ovoce.

A "rum v horkém prostředí působí jako rozbuška"? Ale jděte... Vařil/a autor/ka článku někdy grog?

+1/0
19.2.2015 9:45

O96l53i47v40e66r 17N92e83u90m52a72n51n 3580546339

pridam par kousku bucku a morkovou kost. At to ma grady !R^;-)

+3/0
18.2.2015 20:56

E59v72a 12C25h85y80ť26o17v73á 5948675528320

tak tohle sem zkusila vloni, také z čerstvého ovoce a byl to velký hnus. Barva i konzistence nic moc, skončilo to v záchodu :-(

0/0
18.2.2015 13:16

M96a43r23i33e 64B60u91r36i38a61n13o96v81á 5289267784815

pečený čaj jsem vyrobila vloni z čerstvého ovoce, zapekla s rumem až bude těch minus 20 bude jak najitej, ale letošní zima tomu zatím moc nenahrává...

0/0
18.2.2015 11:05

J21i30t83k92a 56Č88e93r83n93á 2923796452739

Pečený čaj mám ještě ve sklepě zavařený 4 roky starý a nikomu to moc nechutná. Asi skončí v kompostu a to byl vyroben z čerstvého ovoce, přesto žádný zázrak. Tak raději na ten koláč, škoda ovoce.

+3/−1
18.2.2015 7:48
Foto

I45v97o 63C70h86u56d38o48b86a 9970616961304

nic nového,znám to jednoduší a snad i lepší,kubáský rum se tam nehodí a jiný díky EU neznám!!česnek do mražáku nepatříRv

+2/−2
18.2.2015 3:45

Š21á98r28k14a 61M10a38t91y82á47š68o39v50á 1541295492699

z mraženého ovoce jsou teď nejlepší koláče nebo rozvary...a česnek mrazit jde, podrcenej,s trochou soli,ve tvaru tabulkové čokolády, aby šel odlamovat... do pomazánek dávám čerstvej..tenhle stačí do omáček,polévek,na maso....

+1/0
18.2.2015 7:21
Foto

H67a21n89a 63A26n15t42o20n41o68v49á 6427339324314

My děláme česnekovou pastu - česnek nadrtit, prosolit, vydrží dlouho.

+2/0
18.2.2015 10:23
Foto

J94i35ř76í 94B65r88a40b79e17c 5819618602943

Přesně tak. Nesmíte dát celý česnek. Ale dát si tu práci, namačkat si ho. My sůl nepřidáváme. Jednu lžíci vždy do alobalu a ještě to schovávám do krabičky od Ramy třeba. A šup s tím do mrazáku. Máme 3 krabičky a vystačí to na hodně dlouho. A je to domácí česnek. Chuť a vůni vůbec neztrácí :-)

+1/0
18.2.2015 12:39

J41a45n12a 18N98o26v39á49k16o66v94á 7937840929308

Medvědí česnek ovšem není česnek. :-)

+1/0
18.2.2015 23:24

P40a87v58l58a 24C46t43i25b76o34r83o79v37á 2400823817

Jak už tu napsala paní Nováková - medvědí česnek není česnek, ale zelená bylinka .. račte se poučit třeba tady - http://www.lidovky.cz/medvedi-cesnek-kde-roste-a-co-s-nim-dlb-/dobra-chut.aspx?c=A120404_141102_dobra-chut_glu - přímo se DOPORUČUJE dát si ho do mrazáku...

0/0
20.2.2015 6:53







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.