Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Vyklízíte z mrazáku zbytky z loňského léta? Pečený čaj vás nadchne

Jaro se blíží, loňské zásoby ovoce v mrazáku se tenčí a je skoro na čase udělat v něm místo. Třeba na čerstvé jarní bylinky jako jsou medvědí česnek nebo první kopřivy.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M86a68r67t29i17n86a 90T62r87o11j57a75n78o42v98á 5693528655

Nenadchne. Škoda ovoce.

A "rum v horkém prostředí působí jako rozbuška"? Ale jděte... Vařil/a autor/ka článku někdy grog?

+1/0
19.2.2015 9:45

O87l82i42v44e87r 71N61e67u45m90a92n67n 3150206239

pridam par kousku bucku a morkovou kost. At to ma grady !R^;-)

+3/0
18.2.2015 20:56

E24v98a 20C37h38y61ť39o90v34á 5628495838660

tak tohle sem zkusila vloni, také z čerstvého ovoce a byl to velký hnus. Barva i konzistence nic moc, skončilo to v záchodu :-(

0/0
18.2.2015 13:16

M83a15r41i26e 72B95u70r10i72a51n80o95v67á 5499507984685

pečený čaj jsem vyrobila vloni z čerstvého ovoce, zapekla s rumem až bude těch minus 20 bude jak najitej, ale letošní zima tomu zatím moc nenahrává...

0/0
18.2.2015 11:05

J30i95t47k61a 64Č42e87r42n24á 2133576912189

Pečený čaj mám ještě ve sklepě zavařený 4 roky starý a nikomu to moc nechutná. Asi skončí v kompostu a to byl vyroben z čerstvého ovoce, přesto žádný zázrak. Tak raději na ten koláč, škoda ovoce.

+3/−1
18.2.2015 7:48
Foto

I80v47o 87C94h82u39d59o75b94a 9180496221504

nic nového,znám to jednoduší a snad i lepší,kubáský rum se tam nehodí a jiný díky EU neznám!!česnek do mražáku nepatříRv

+2/−2
18.2.2015 3:45

Š57á39r41k70a 22M88a90t64y42á52š45o14v29á 1721535832579

z mraženého ovoce jsou teď nejlepší koláče nebo rozvary...a česnek mrazit jde, podrcenej,s trochou soli,ve tvaru tabulkové čokolády, aby šel odlamovat... do pomazánek dávám čerstvej..tenhle stačí do omáček,polévek,na maso....

+1/0
18.2.2015 7:21
Foto

H91a22n18a 63A69n42t18o71n65o20v48á 6917359864974

My děláme česnekovou pastu - česnek nadrtit, prosolit, vydrží dlouho.

+2/0
18.2.2015 10:23
Foto

J49i23ř84í 57B10r52a90b67e10c 5529488942513

Přesně tak. Nesmíte dát celý česnek. Ale dát si tu práci, namačkat si ho. My sůl nepřidáváme. Jednu lžíci vždy do alobalu a ještě to schovávám do krabičky od Ramy třeba. A šup s tím do mrazáku. Máme 3 krabičky a vystačí to na hodně dlouho. A je to domácí česnek. Chuť a vůni vůbec neztrácí :-)

+1/0
18.2.2015 12:39

J63a66n16a 90N46o26v36á13k86o86v96á 7337980569778

Medvědí česnek ovšem není česnek. :-)

+1/0
18.2.2015 23:24

P51a71v16l65a 47C64t15i86b94o83r15o11v54á 2180203317

Jak už tu napsala paní Nováková - medvědí česnek není česnek, ale zelená bylinka .. račte se poučit třeba tady - http://www.lidovky.cz/medvedi-cesnek-kde-roste-a-co-s-nim-dlb-/dobra-chut.aspx?c=A120404_141102_dobra-chut_glu - přímo se DOPORUČUJE dát si ho do mrazáku...

0/0
20.2.2015 6:53







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.