Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Česko má nového Biba, restauraci, kde se výborně najíte za dobrou cenu

Nálepkou z produkce michelinského průvodce se nově může pochlubit restaurace Na Kopci v Praze. Restaurace, o níž se mezi pražskou kuchařskou elitou šušká, že už by si to opravdu zasloužila.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

D69a82v53i75d 89B27o35u83c29h92a74l 8379120339

... "Majonéza, kečup, worchester, dijonská hořčice, sůl a pepř" ...

OMG.  "Koktejlová omáčka"? :-)

+1/0
20.3.2015 23:26

D40a35v76i69d 45B73o16u37c56h70a24l 8729910239

Takhle už jsem se opravdu dlouho nenasmál. Tatarák z válečku, váleček se mele, dává se do toho parmezán a petržel. Pak se to naservíruje tak, že se na to opět nasype parmazán, "zelené" a jí se to s hranolky. A s "koktejlovou" omáčkou. Tak jo. Když to tedy říkáte...

0/0
20.3.2015 23:21

K18a10t90e12ř38i81n26a 32V67a34š84á85k20o21v74á 5311472599805

Ja tam byla dvakrat s klienty a bylo to fajn, ale naposled uz je to pres rok.

Naopak me mile prekvapili, napr. mi donesli vegetariansky starter sami od sebe, poradili pri vyberu atp. Jidlo bylo vyborne

0/0
14.3.2015 15:36

R77a85d88o12s86l17a63v 41K36l82a61u27d34a 5224618204922

Já tam četl: " Česko má nového Blba"

0/0
14.3.2015 15:28

M82a34r72e50k 23T12ů18m44a 4602878946262

Strašně fajn restaurace za rozumnou cenu se tam opravdu slušné najite...

0/0
14.3.2015 13:12

J81a49n 75F22o21r44g44á28č 7974141940733

uvařit pro psa :-D tak to by mně v životě nenapadlo :-D no lidi jsou dneska divní :-)

0/0
14.3.2015 11:18

M49i89l49o16š 17B59r72a57d10í81k 3476239867408

Tuto restauraci jsem navštívil a zmíněný článek mi přijde jako reklama, protože k běžným hostům se chovají jako ve čtvrté cenové. Číšník i servírka byli asi špatně naladěni a jídlo nebylo sice špatné, ale zase nějaká špička to taky nebyla.

+2/−1
14.3.2015 8:39

J63a83n 80S66l36á29m68a 5254532433851

Absolutni souhlas, podobna zkusenost, kdyz jsme premysleli proc tomu tak bylo, tak jsme dosli k zaveru, ze tam nebyl ani majitel, ani provozak.

+1/0
14.3.2015 10:49

M14i23l77o26š 90B94r78a38d98í10k 3336629127378

Taky mají na webu, že hledají zaměstnance, takže asi se tento problém objevil víckrát.

0/0
14.3.2015 11:04

P10a24v47e25l 98S12ý61k35o79r79a 7607472407771

850,- Kč. to jsou stravenky na celý týden ?

+1/−1
13.3.2015 22:26

J74i15ř34í 45K15u30c12h46t94a 6408185869677

na více jak dva týdny !

+2/0
14.3.2015 8:01

J86a39n 40S30l77á38m35a 5154302103541

Z meho emailu kamaradovi, po navsteve zarizeni (22.12.2014): 

Kdyz mi slehlo, tak jsem popremyslel o restauraci Na kopci a porovnavajic tuto navstevu s nasi prvni navstevou, tak musim konstatovat,

byt ovlivnen Tvym nazorem a tim, ze jsem byl plne zaujat vasi pritomnosti, takze jsem vlastne servis moc nesledoval a ani jidlo moc do hloubky nechutnal, 

ze jsi mel uplnou pravdu v souvislosti se zminenym zmenenym pristupem ke klientovi, a dodavam, ze se z Restaurace Na kopci, kde byl kdysi clovek doslova hyckan, stala Hospoda Na kopci, kde maji sice dobryho kuchare, ale to je tak vse, tedy krome toho, ze si toho lepsiho kuchare nechaji dobre zaplatit.

Bylo vlastne 1:30 pm, 2 hodiny po zacatku smeny a obsluha, byt souhlasim mela napilno, jiz asi davno ztratila ten kdysi v nasich luzich a hajich nevidany zajem o hosta - jak jsi pravil, zadne predstaveni, co to tam dnes mame, zadne vino, ktere by nam k jidlu doporucili, vlastne to bylo cele uplne spatne, nebo fakt jak 'normalni' hospoda. 

Zadne predstaveni, doporuceni dle chuti klienta, k domu doporucit vino, eventualne alespon prinest napojovy listek (ten jsme treba vubec na stul nedostali), karafa s vodou, co byla posledne, se take nekonala. 

Pani servirka mela ocividne problem profesni, pani tlusta servirka uz je takovej borec, ze to ma vlastne na haku, a o mladikovi nema smysl psat, tomu jsi jiz vse rekl primo do oci.

+1/−1
13.3.2015 22:00

J41a33n 78S42l96á65m53a 5634112623921

Jeste dodam k tomu tolik, ze byt je hospoda Na kopci nekuracka, tak jsem prepalenym tukem docela pekne smrdel, a to me stve, zcela ucelove vyhledavam hospy-restaurace kde se nekouri a musim rici, ze takhle nacichlej jsem byl naposledy v Mlsny kavce na Florenci, tam maj spatne odvetravanou kuchyn, ale jiz tam jdu s tim, ze proste trochu citit budu. Ale v knajpe, ktera je nekurak a hlavni chod je za tri kila, tak to neocekavam - porovnavam treba s Cafe Imperial, ze proste smrdet nebudu. 

On samotny interier Na kopci je sice nacichly pachy spatne odvetravane kuchyne a dle me male kuchyne (to co jsem videl, ze sve pozice), ale jinak pusobi jiz trochu vycichle - preci jen ta mastnota na stenach je jiz po letech trochu videt. 

Nakonec ono i to jidlo nebylo uplne OK, nerikam, ze bylo uvareno spatne, ale muj bazant byl suchy - byt je mi jasny, ze z prsou bazanta je tezky vytvorit peceni plnou sosu, ale potom je to trochu o koncepci jidla; tvuj steak byl chutove dobrej, ale to maso proste byla jen cerstvi a tim padem tuhy, no a ten tatarak, porovnam-li ho s tatarakem v Masu (Nase maso), tak je to tam byl jinej level. Takze nevim, zdali priste nejit do restaurace Na konci, a tam si napravit dojem, nebo jestli tohle jiz nebylo nakonec a naposledy, a ja jiz ani Na kopec, ani Na konec nechci.

0/0
13.3.2015 22:01

J75a86n 56S80l35á63m29a 5164162223431

Jeste dodam k tomu tolik, ze byt je hospoda Na kopci nekuracka, tak jsem prepalenym tukem docela pekne smrdel, a to me stve, zcela ucelove vyhledavam hospy-restaurace kde se nekouri a musim rici, ze takhle nacichlej jsem byl naposledy v Mlsny kavce na florenci, tam maj spatne odvetravanou kuchyn, ale jiz tam jdu s tim, ze proste trochu citit budu. Ale v knajpe, ktera je nekurak a hlavni chod je za tri kila, tak to neocekavam - porovnavam treba s Cafe Imperial, ze proste smrdet nebudu. 

On samotny interier Na kopci je sice nacichly pachy spatne odvetravane kuchyne a dle me male kuchyne (to co jsem videl, ze sve pozice), ale jinak pusobi jiz trochu vycichle - preci jen ta mastnota na stenach je jiz po letech trochu videt. 

Nakonec ono i to jidlo nebylo uplne OK, nerikam, ze bylo uvareno spatne, ale ... muj bazant byl suchy - byt je mi jasny, ze z prsou bazanta je tezky vytvorit peceni plnou sosu, ale potom je to trochu o koncepci jidla; tvuj steak byl chutove dobrej, ale to mase proste byla cerstvi a tim padem tuhy, no a ten tatarak, porovnam-li ho s tatarakem v Masu (Nase maso), tak je to tam byl jinej level. Takze nevim, zdali priste nejit do restaurace Na konci, a tam si napravit dojem, nebo jestli tohle jiz nebylo nakonec a naposledy, a ja jiz ani Na kopec, ani Na konec nechci.

+1/0
13.3.2015 22:02

M76a47r50t48i39n 68N12e51č69a83s 8333893733959

Musím se přiznat, že ta skořápka mně taky irituje. Na talíři by měly být věci, co se dají sníst. Jinak podniku přeji všechno dobré :-)

+4/0
13.3.2015 19:12

P32a13v96e74l 64S33ý65k30o93r62a 7527732967131

až poznáte hlad, sníte i skořápku

+3/0
13.3.2015 22:27

P71a85t24r93i42k 96H55r41a91d57i35l 9839612594920

Hlavne jak tu skorapku dat aby se nevylila ta kecupova majda.

0/0
22.3.2015 0:31

J18a52r95o82s84l12a59v 31M40a50j87s76t55r 6536871941654

tak já nevím....všem diskutujícím, kteří hodnotí pivo, se nelíbí Staropramen...ano, je to zátěž dávno minulých let v představách zdejších diskutérů...zaplivaná, zakouřená nádražní resturace se zvětralou desítkou a smradlavými záchody...doporučuji vyjít z ulity a ochutnat někde dobře ošetřenou dvanáctku a neplkat nesmysly...porovnejte prosím s nějakým jiným standartním velkopivem..ano dnes už nepitelné Svijany..kdysi hýčkaný klenot znalců..asi tak

+1/−1
13.3.2015 18:53

L71u98k78á83š 69Š39l57e75h49o90f21e48r 1493799715169

Hlavně proč na Praze 5 nečepovat pivo z Prahy 5?

+2/−1
13.3.2015 20:30

P37a84t20r56i90k 21H10r21a63d82i52l 9539302984860

A co nejaky dobry pivo z Prahy 5?

0/0
22.3.2015 0:34

J13i62ř68í 21K61u79c18h48t22a 6488165449217

už několikrát jsem se při návštěvách Prahy snažil ochutnat Staropramen, ale nikdy se mi nepodařilo aby mi alespoň trochu chutnal.

No a proč by tam měli mít "velkopivo" ?

0/0
14.3.2015 8:05

P48a81t90r69i26k 70H28r67a77d48i74l 9609972664290

Staropramen 12 neexistuje,tim bych zacal.

0/0
22.3.2015 0:33

D85a86n 14H55e50l13e17k85a79l 6686197352299

nefiltr :-)

0/0
22.3.2015 10:47

P46a96t17r83i76k 88H72r80a91d81i36l 9599802294350

To je 11tka.

0/0
22.3.2015 14:42
Foto

P23a93v60l62a 23N87o61v35á 7438600938175

;-DNa Kopci jsem byla 2x, obsluha byla milá, prostředí bývalé sámošky relativně útulné. Jídlo je skvělé, vyrobené z kvalitních surovin. Na čepu mají Staropramen - což považuji za zásadní chybu, restaurace takové kategorie by měla mít mnohem kvalitnější a chutnější pivo, než jaké Vám nalijí v jakékoliv nádražce. Na druhou stranu mají dobrý výběr vína, takže člověk nutně strádat nemusí. Kopec je skvělá volba pro ty, co si chtějí užít dobré jídlo. Přesto je mi osobně bližší restaurace Kastrol na Praze 13, která mi připadá útulnější, byť je nachází poblíž značně neútulné Velké Ohrady. Mají zakázkové pivo z Chotěboře - Kastrol 11 - výtečné, úzkou nabídku jídla, (vč. sezónních specialit) které je na druhou stranu výtečné.R^

0/−1
13.3.2015 16:28

K40a95t20e11ř17i44n98a 31V79a40š90á83k19o93v47á 5921152779955

diky za tip, Kastrol zkusim :-)

0/0
14.3.2015 15:36

O68n83d81ř72e85j 17Š55r22u40b83a70ř 1735321815806

je i nejake oceneni pro restaurace, kde se vyborne najime za cenu pod 300 Kc?

+4/−5
13.3.2015 16:11

O41n84d81ř79e28j 24Š81t97ě54p81á12n76e53k 5289490678309

Myslite pod 12 €? No ve fast foodu v AT mate za to dva kebaby ;)

+6/−3
13.3.2015 16:17

M65i64l35a32n 58K32l33o93u61č31e67k 3460195668677

Není

+1/−1
13.3.2015 16:17

J11a38r61o62s21l34a58v 80M85a85j36s90t83r 6396121931894

za mě Budvarka v Dejvicích..teda pokud máte v oblibě Budvar...jídlo do 100,-(oběd menu), jinak z lístku do 250,- a super....

0/0
13.3.2015 18:56

F25r50a17n66t56i57š81e61k 58S84t66r92n23a60d 4454245439756

Restauraci, kde se dobře najím za pouhých 850 Kč, tak takovou skutečně nechci !

Ta není pro obyčejný lidi ( široké nemajetné vrstvy obyvatel ), ale jen a pouze pro milionáře !!

0/−20
13.3.2015 16:02

O24n65d86ř56e94j 16Š83t48ě46p31á41n48e63k 5599370778319

Dekuji, ze jste ze me udelal milionare :D

+18/0
13.3.2015 16:04

J67á58n 11B54a79d78i10o62v48s91k87ý 2719344906756

Se uklidnete! Prave se dívám na menu a Na kopci je normalni restaurace (cena).

+6/0
13.3.2015 16:05

H49a63n86a 37P12a68l54á10t82o17v20á 1604294199315

Tak v této restauraci se najíte za mnohem méně peněz. Tuším, že čtyřchodové degustační menu stojí kolem 600Kč, ale to opravdu není jen tak ledajaké menu, na jaké jste pravděpodobně zvyklý. Ale jinak samotná jídla jsou tam za úplně normální cenu, v poměru kvalita-cena mi to přijde jako jedna z nejlepších restauraci v Praze, ale samozřejmě jsem je ještě neprošla všechny;-)...

+3/0
13.3.2015 17:04

J16a64r45o38s76l65a42v 31M44a85j86s92t55r 6246951751214

obyčejní lidé obyčejně nechodí do restaurací, ale na demonstrace, kde mají pivo, párek, dopravu a zelenou kartu zdarma...my milionáři máme na oběd stovku denně, a ještě se vám celou půlhodinu smějeme za sklem milionářské restaurace, jak venku úpíte pod naším jhem...vy obyčejní...

+11/0
13.3.2015 19:00

J40a65n 98K10o72t98l75í62n 9239574275467

konečně se cítím bohatý R^;-D;-D

+1/0
14.3.2015 10:13

M28o79n53i27k84a 32H36a94b23a20n16o42v51a 7508253747976

Je fajn, že čeští lidé dostávají mezinárodní uznání třeba formou těchto ocenění zvlášť v oblasti gastronomie, kde jsme na tom byli hodně špatně. Čas od času se doma také pláceneme přes kapsu a zajdeme na degustační menu někde tady v Brně a přijde mne, že ceny v této pražské restauraci jsou velmi příjatelné s ohledem na srovantelné podniky. Proč tedy furt kritizovat. Souhlasím max. tak s kritikou toho pivka, dnes už je pivní povědomí a nabídka kvalitních piv opravdu široká, takže ten staropramen bych také vyměnila.

+7/0
13.3.2015 15:30

H85e86l40e98n29a 63V19e30v43e65r69k75o63v17a 3259837

Já pro změnu gratuluji,lokál na mě působí moc příjemně.I když já ten tatarák raději klasiku,přes pivo nejsem odborník,ráda bych zašla.R^

+2/0
13.3.2015 15:26

S75o67f16i49a 38H38r73a49d25c27o55v91á 5670307580596

Na Kopci je super. Ale to vsichni, kdo meli tu cest vedi. Hezkej koncept, prima obsluha, chytry jida a pekny ceny.

+3/−1
13.3.2015 15:12

M86a24r71t40i15n 69P98r26o43k96o51p 7652662298588

Restaurace Na Kopci patří už několik let mezi mé nejoblíbenější. Jídlo vždy skvělé, stejně jako servis. A ceny jsou opravdu nízké, pokud hodnotíme co za ty peníze dostanete. Jejich tatarák jsem měl už několikrát a je úžasný. Ale stejně tak stojí za vyzkoušení i jiná jídla :-)

Gratuluji restauraci k ocenění, za mě rozhodně zasloužené!

+3/0
13.3.2015 15:09

R12e90n57e 75C82h19a34r69v56a23t 6905826118178

dobry den, nechci byt hnidopich, ale zarazilo mne, ze nikdo z vas neokomentoval tu skorapku na tatarskem bifteku. Vubec me nikdo nemusi chlacholit vysvetlovanim, ze je skorapka radne desinfikovana. Neverim, fuj, jde videt, ze o hygiente v CR mame stale velke nedostatky. Navic skorapka je mozny zdroj fyzikalni kontaminace. Zdravim.

+13/−7
13.3.2015 14:55

M26a62r22t16i19n 88P49r45o83k77o15p 7672892168408

Jedl jste někdy v Asii na ulici? Pokud ano, onemocněl jste?

+2/−2
13.3.2015 15:05

J86a17n 81K95o68t53l11í19n 9549754505627

neonemocněl, ale pos.... jsem se několikrát, než si střeva zvykla. Ale chuťově pecka ;-)

0/0
14.3.2015 10:15

H53a24n27a 24P86a96l18á26t43o38v59á 1574394189655

Skořápka se, aby se zničily bakterie, dává na nějakou dobu do trouby. Kromě toho se nedomnívám, že michelinská ocenění, mezi které patři i Bib, udělují Češi a jestli se na něm podílí, tak je musí podpořit i dalších x zahraničních inspektorů. O tom nerozhoduje jen jeden člověk. Takže v hygieně mají asi podle vašeho komentáře nedostatky nejen v ČR.

+3/0
13.3.2015 15:13

P16e79t69r 24S28e28d38l68o16ň 3188852421

Samozřejmě, že nedostatky jsou všude na světě. Hygiena by tu hospodu měla zavřít.

0/−8
13.3.2015 15:15

O63n25d53ř66e40j 67Š35t94ě30p66á63n28e70k 5809880968579

Mela zavrit aby jste uspokojil svou zavist? :D

+7/−2
13.3.2015 15:23

P56e34t66r 59S86e93d38l84o60ň 3318442251

Taky mě to zaujalo. V takové hospodě s podobným náhledem na hygienu bych si nic nedal.

0/−3
13.3.2015 15:14

P82e76t31r 24H81o78m46o90l79k74a 2555573274155

Myslím si, že je to mrzet nebude... (a doma v kuchyni se těmto hygienickým podmínkám zcela jistě ani nepřibližujete)

+3/0
13.3.2015 15:50

O37n87d16ř85e38j 45Š61t46ě50p54á22n43e17k 5839150828449

Doma ma vse uplne sterilni a vari v petryho miskach :D

+8/0
13.3.2015 15:52

O61n31d81ř81e76j 78H75a88n48s52l22í42k 9706910676334

asi nic nevite o tom, ze do spousty levnejsich vyrobku se vajicko mixuje i se skorapkou - vetsinou to neni poznat, ale kupte si treba gnocchi v samoobsluze a vetsinou tam nejaky kus skorapky najdete

0/−3
13.3.2015 15:19







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.