Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Česko má nového Biba, restauraci, kde se výborně najíte za dobrou cenu

Nálepkou z produkce michelinského průvodce se nově může pochlubit restaurace Na Kopci v Praze. Restaurace, o níž se mezi pražskou kuchařskou elitou šušká, že už by si to opravdu zasloužila.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

D72a97v96i65d 30B62o32u64c46h78a57l 8899360109

... "Majonéza, kečup, worchester, dijonská hořčice, sůl a pepř" ...

OMG.  "Koktejlová omáčka"? :-)

+1/0
20.3.2015 23:26

D93a81v57i30d 44B32o58u22c67h61a87l 8339970729

Takhle už jsem se opravdu dlouho nenasmál. Tatarák z válečku, váleček se mele, dává se do toho parmezán a petržel. Pak se to naservíruje tak, že se na to opět nasype parmazán, "zelené" a jí se to s hranolky. A s "koktejlovou" omáčkou. Tak jo. Když to tedy říkáte...

0/0
20.3.2015 23:21

K86a93t92e13ř83i23n23a 45V34a77š29á27k58o79v91á 5561452709215

Ja tam byla dvakrat s klienty a bylo to fajn, ale naposled uz je to pres rok.

Naopak me mile prekvapili, napr. mi donesli vegetariansky starter sami od sebe, poradili pri vyberu atp. Jidlo bylo vyborne

0/0
14.3.2015 15:36

R53a22d46o91s15l51a17v 44K14l46a19u42d31a 5894448704532

Já tam četl: " Česko má nového Blba"

0/0
14.3.2015 15:28

M75a72r75e23k 64T69ů13m38a 4132858516662

Strašně fajn restaurace za rozumnou cenu se tam opravdu slušné najite...

0/0
14.3.2015 13:12

J65a32n 90F75o79r85g35á94č 7874501940483

uvařit pro psa :-D tak to by mně v životě nenapadlo :-D no lidi jsou dneska divní :-)

0/0
14.3.2015 11:18

M19i76l35o90š 56B38r81a87d36í26k 3826689577568

Tuto restauraci jsem navštívil a zmíněný článek mi přijde jako reklama, protože k běžným hostům se chovají jako ve čtvrté cenové. Číšník i servírka byli asi špatně naladěni a jídlo nebylo sice špatné, ale zase nějaká špička to taky nebyla.

+2/−1
14.3.2015 8:39

J83a19n 18S88l29á10m49a 5784802543431

Absolutni souhlas, podobna zkusenost, kdyz jsme premysleli proc tomu tak bylo, tak jsme dosli k zaveru, ze tam nebyl ani majitel, ani provozak.

+1/0
14.3.2015 10:49

M62i45l64o49š 81B12r79a33d66í46k 3386779567988

Taky mají na webu, že hledají zaměstnance, takže asi se tento problém objevil víckrát.

0/0
14.3.2015 11:04

P30a97v25e50l 81S62ý42k28o94r75a 7277152687501

850,- Kč. to jsou stravenky na celý týden ?

+1/−1
13.3.2015 22:26

J54i69ř37í 31K90u38c20h73t42a 6158345459587

na více jak dva týdny !

+2/0
14.3.2015 8:01

J12a21n 28S15l62á18m67a 5304832983951

Z meho emailu kamaradovi, po navsteve zarizeni (22.12.2014): 

Kdyz mi slehlo, tak jsem popremyslel o restauraci Na kopci a porovnavajic tuto navstevu s nasi prvni navstevou, tak musim konstatovat,

byt ovlivnen Tvym nazorem a tim, ze jsem byl plne zaujat vasi pritomnosti, takze jsem vlastne servis moc nesledoval a ani jidlo moc do hloubky nechutnal, 

ze jsi mel uplnou pravdu v souvislosti se zminenym zmenenym pristupem ke klientovi, a dodavam, ze se z Restaurace Na kopci, kde byl kdysi clovek doslova hyckan, stala Hospoda Na kopci, kde maji sice dobryho kuchare, ale to je tak vse, tedy krome toho, ze si toho lepsiho kuchare nechaji dobre zaplatit.

Bylo vlastne 1:30 pm, 2 hodiny po zacatku smeny a obsluha, byt souhlasim mela napilno, jiz asi davno ztratila ten kdysi v nasich luzich a hajich nevidany zajem o hosta - jak jsi pravil, zadne predstaveni, co to tam dnes mame, zadne vino, ktere by nam k jidlu doporucili, vlastne to bylo cele uplne spatne, nebo fakt jak 'normalni' hospoda. 

Zadne predstaveni, doporuceni dle chuti klienta, k domu doporucit vino, eventualne alespon prinest napojovy listek (ten jsme treba vubec na stul nedostali), karafa s vodou, co byla posledne, se take nekonala. 

Pani servirka mela ocividne problem profesni, pani tlusta servirka uz je takovej borec, ze to ma vlastne na haku, a o mladikovi nema smysl psat, tomu jsi jiz vse rekl primo do oci.

+1/−1
13.3.2015 22:00

J28a21n 25S66l68á46m43a 5224602343631

Jeste dodam k tomu tolik, ze byt je hospoda Na kopci nekuracka, tak jsem prepalenym tukem docela pekne smrdel, a to me stve, zcela ucelove vyhledavam hospy-restaurace kde se nekouri a musim rici, ze takhle nacichlej jsem byl naposledy v Mlsny kavce na Florenci, tam maj spatne odvetravanou kuchyn, ale jiz tam jdu s tim, ze proste trochu citit budu. Ale v knajpe, ktera je nekurak a hlavni chod je za tri kila, tak to neocekavam - porovnavam treba s Cafe Imperial, ze proste smrdet nebudu. 

On samotny interier Na kopci je sice nacichly pachy spatne odvetravane kuchyne a dle me male kuchyne (to co jsem videl, ze sve pozice), ale jinak pusobi jiz trochu vycichle - preci jen ta mastnota na stenach je jiz po letech trochu videt. 

Nakonec ono i to jidlo nebylo uplne OK, nerikam, ze bylo uvareno spatne, ale muj bazant byl suchy - byt je mi jasny, ze z prsou bazanta je tezky vytvorit peceni plnou sosu, ale potom je to trochu o koncepci jidla; tvuj steak byl chutove dobrej, ale to maso proste byla jen cerstvi a tim padem tuhy, no a ten tatarak, porovnam-li ho s tatarakem v Masu (Nase maso), tak je to tam byl jinej level. Takze nevim, zdali priste nejit do restaurace Na konci, a tam si napravit dojem, nebo jestli tohle jiz nebylo nakonec a naposledy, a ja jiz ani Na kopec, ani Na konec nechci.

0/0
13.3.2015 22:01

J38a24n 46S48l45á35m87a 5914892153331

Jeste dodam k tomu tolik, ze byt je hospoda Na kopci nekuracka, tak jsem prepalenym tukem docela pekne smrdel, a to me stve, zcela ucelove vyhledavam hospy-restaurace kde se nekouri a musim rici, ze takhle nacichlej jsem byl naposledy v Mlsny kavce na florenci, tam maj spatne odvetravanou kuchyn, ale jiz tam jdu s tim, ze proste trochu citit budu. Ale v knajpe, ktera je nekurak a hlavni chod je za tri kila, tak to neocekavam - porovnavam treba s Cafe Imperial, ze proste smrdet nebudu. 

On samotny interier Na kopci je sice nacichly pachy spatne odvetravane kuchyne a dle me male kuchyne (to co jsem videl, ze sve pozice), ale jinak pusobi jiz trochu vycichle - preci jen ta mastnota na stenach je jiz po letech trochu videt. 

Nakonec ono i to jidlo nebylo uplne OK, nerikam, ze bylo uvareno spatne, ale ... muj bazant byl suchy - byt je mi jasny, ze z prsou bazanta je tezky vytvorit peceni plnou sosu, ale potom je to trochu o koncepci jidla; tvuj steak byl chutove dobrej, ale to mase proste byla cerstvi a tim padem tuhy, no a ten tatarak, porovnam-li ho s tatarakem v Masu (Nase maso), tak je to tam byl jinej level. Takze nevim, zdali priste nejit do restaurace Na konci, a tam si napravit dojem, nebo jestli tohle jiz nebylo nakonec a naposledy, a ja jiz ani Na kopec, ani Na konec nechci.

+1/0
13.3.2015 22:02

M59a31r10t89i23n 19N46e47č65a55s 8723193193759

Musím se přiznat, že ta skořápka mně taky irituje. Na talíři by měly být věci, co se dají sníst. Jinak podniku přeji všechno dobré :-)

+4/0
13.3.2015 19:12

P70a50v36e97l 92S72ý20k93o73r95a 7807652267811

až poznáte hlad, sníte i skořápku

+3/0
13.3.2015 22:27

P79a38t92r93i72k 67H89r24a76d54i36l 9969742934780

Hlavne jak tu skorapku dat aby se nevylila ta kecupova majda.

0/0
22.3.2015 0:31

J90a28r15o70s76l93a97v 88M98a27j93s38t85r 6356291331964

tak já nevím....všem diskutujícím, kteří hodnotí pivo, se nelíbí Staropramen...ano, je to zátěž dávno minulých let v představách zdejších diskutérů...zaplivaná, zakouřená nádražní resturace se zvětralou desítkou a smradlavými záchody...doporučuji vyjít z ulity a ochutnat někde dobře ošetřenou dvanáctku a neplkat nesmysly...porovnejte prosím s nějakým jiným standartním velkopivem..ano dnes už nepitelné Svijany..kdysi hýčkaný klenot znalců..asi tak

+1/−1
13.3.2015 18:53

L36u66k19á72š 60Š10l50e29h61o93f95e98r 1113279775409

Hlavně proč na Praze 5 nečepovat pivo z Prahy 5?

+2/−1
13.3.2015 20:30

P13a54t89r20i87k 31H82r89a39d75i98l 9449812634940

A co nejaky dobry pivo z Prahy 5?

0/0
22.3.2015 0:34

J52i57ř10í 40K65u31c27h90t77a 6858185829977

už několikrát jsem se při návštěvách Prahy snažil ochutnat Staropramen, ale nikdy se mi nepodařilo aby mi alespoň trochu chutnal.

No a proč by tam měli mít "velkopivo" ?

0/0
14.3.2015 8:05

P97a87t80r48i62k 34H40r45a19d44i74l 9529752784950

Staropramen 12 neexistuje,tim bych zacal.

0/0
22.3.2015 0:33

D60a64n 68H64e65l51e47k98a70l 6616567232229

nefiltr :-)

0/0
22.3.2015 10:47

P76a13t11r15i33k 83H11r57a36d46i20l 9509282854170

To je 11tka.

0/0
22.3.2015 14:42
Foto

P81a56v63l85a 35N65o35v18á 7318520408595

;-DNa Kopci jsem byla 2x, obsluha byla milá, prostředí bývalé sámošky relativně útulné. Jídlo je skvělé, vyrobené z kvalitních surovin. Na čepu mají Staropramen - což považuji za zásadní chybu, restaurace takové kategorie by měla mít mnohem kvalitnější a chutnější pivo, než jaké Vám nalijí v jakékoliv nádražce. Na druhou stranu mají dobrý výběr vína, takže člověk nutně strádat nemusí. Kopec je skvělá volba pro ty, co si chtějí užít dobré jídlo. Přesto je mi osobně bližší restaurace Kastrol na Praze 13, která mi připadá útulnější, byť je nachází poblíž značně neútulné Velké Ohrady. Mají zakázkové pivo z Chotěboře - Kastrol 11 - výtečné, úzkou nabídku jídla, (vč. sezónních specialit) které je na druhou stranu výtečné.R^

0/−1
13.3.2015 16:28

K98a27t28e91ř49i21n63a 41V17a38š51á67k73o31v68á 5241542279465

diky za tip, Kastrol zkusim :-)

0/0
14.3.2015 15:36

O79n43d65ř52e16j 75Š31r56u86b67a81ř 1585731725846

je i nejake oceneni pro restaurace, kde se vyborne najime za cenu pod 300 Kc?

+4/−5
13.3.2015 16:11

O83n39d44ř96e97j 86Š85t77ě77p39á87n88e63k 5659510808909

Myslite pod 12 €? No ve fast foodu v AT mate za to dva kebaby ;)

+6/−3
13.3.2015 16:17

M83i71l96a93n 55K20l51o70u91č34e94k 3580585648787

Není

+1/−1
13.3.2015 16:17

J82a89r90o34s27l55a39v 59M12a64j35s64t26r 6216641151164

za mě Budvarka v Dejvicích..teda pokud máte v oblibě Budvar...jídlo do 100,-(oběd menu), jinak z lístku do 250,- a super....

0/0
13.3.2015 18:56

F76r96a85n75t77i38š72e87k 73S14t73r91n36a28d 4234605149986

Restauraci, kde se dobře najím za pouhých 850 Kč, tak takovou skutečně nechci !

Ta není pro obyčejný lidi ( široké nemajetné vrstvy obyvatel ), ale jen a pouze pro milionáře !!

0/−20
13.3.2015 16:02

O72n41d33ř34e60j 34Š68t42ě67p90á93n39e15k 5869270288619

Dekuji, ze jste ze me udelal milionare :D

+18/0
13.3.2015 16:04

J87á10n 53B26a13d60i22o80v46s32k83ý 2509744596266

Se uklidnete! Prave se dívám na menu a Na kopci je normalni restaurace (cena).

+6/0
13.3.2015 16:05

H48a33n80a 80P25a72l27á43t20o47v78á 1574674279555

Tak v této restauraci se najíte za mnohem méně peněz. Tuším, že čtyřchodové degustační menu stojí kolem 600Kč, ale to opravdu není jen tak ledajaké menu, na jaké jste pravděpodobně zvyklý. Ale jinak samotná jídla jsou tam za úplně normální cenu, v poměru kvalita-cena mi to přijde jako jedna z nejlepších restauraci v Praze, ale samozřejmě jsem je ještě neprošla všechny;-)...

+3/0
13.3.2015 17:04

J73a74r55o35s59l60a81v 68M79a21j53s24t11r 6846911921414

obyčejní lidé obyčejně nechodí do restaurací, ale na demonstrace, kde mají pivo, párek, dopravu a zelenou kartu zdarma...my milionáři máme na oběd stovku denně, a ještě se vám celou půlhodinu smějeme za sklem milionářské restaurace, jak venku úpíte pod naším jhem...vy obyčejní...

+11/0
13.3.2015 19:00

J76a89n 81K15o46t12l87í54n 9549894165477

konečně se cítím bohatý R^;-D;-D

+1/0
14.3.2015 10:13

M55o91n94i34k72a 56H37a25b25a97n43o79v52a 7698363117706

Je fajn, že čeští lidé dostávají mezinárodní uznání třeba formou těchto ocenění zvlášť v oblasti gastronomie, kde jsme na tom byli hodně špatně. Čas od času se doma také pláceneme přes kapsu a zajdeme na degustační menu někde tady v Brně a přijde mne, že ceny v této pražské restauraci jsou velmi příjatelné s ohledem na srovantelné podniky. Proč tedy furt kritizovat. Souhlasím max. tak s kritikou toho pivka, dnes už je pivní povědomí a nabídka kvalitních piv opravdu široká, takže ten staropramen bych také vyměnila.

+7/0
13.3.2015 15:30

H41e51l26e15n12a 66V85e21v19e70r85k10o80v68a 3549447

Já pro změnu gratuluji,lokál na mě působí moc příjemně.I když já ten tatarák raději klasiku,přes pivo nejsem odborník,ráda bych zašla.R^

+2/0
13.3.2015 15:26

S23o87f26i28a 50H53r56a76d77c42o42v20á 5380457190116

Na Kopci je super. Ale to vsichni, kdo meli tu cest vedi. Hezkej koncept, prima obsluha, chytry jida a pekny ceny.

+3/−1
13.3.2015 15:12

M27a23r12t72i10n 45P87r16o82k25o11p 7692362438558

Restaurace Na Kopci patří už několik let mezi mé nejoblíbenější. Jídlo vždy skvělé, stejně jako servis. A ceny jsou opravdu nízké, pokud hodnotíme co za ty peníze dostanete. Jejich tatarák jsem měl už několikrát a je úžasný. Ale stejně tak stojí za vyzkoušení i jiná jídla :-)

Gratuluji restauraci k ocenění, za mě rozhodně zasloužené!

+3/0
13.3.2015 15:09

R53e98n65e 64C53h18a59r26v83a74t 6485726688568

dobry den, nechci byt hnidopich, ale zarazilo mne, ze nikdo z vas neokomentoval tu skorapku na tatarskem bifteku. Vubec me nikdo nemusi chlacholit vysvetlovanim, ze je skorapka radne desinfikovana. Neverim, fuj, jde videt, ze o hygiente v CR mame stale velke nedostatky. Navic skorapka je mozny zdroj fyzikalni kontaminace. Zdravim.

+13/−7
13.3.2015 14:55

M56a75r98t69i68n 86P77r95o53k98o35p 7802422138488

Jedl jste někdy v Asii na ulici? Pokud ano, onemocněl jste?

+2/−2
13.3.2015 15:05

J82a29n 42K32o88t42l54í73n 9919114515107

neonemocněl, ale pos.... jsem se několikrát, než si střeva zvykla. Ale chuťově pecka ;-)

0/0
14.3.2015 10:15

H38a37n34a 37P75a41l59á17t25o41v11á 1494654599985

Skořápka se, aby se zničily bakterie, dává na nějakou dobu do trouby. Kromě toho se nedomnívám, že michelinská ocenění, mezi které patři i Bib, udělují Češi a jestli se na něm podílí, tak je musí podpořit i dalších x zahraničních inspektorů. O tom nerozhoduje jen jeden člověk. Takže v hygieně mají asi podle vašeho komentáře nedostatky nejen v ČR.

+3/0
13.3.2015 15:13

P10e40t82r 20S14e20d43l63o41ň 3268832351

Samozřejmě, že nedostatky jsou všude na světě. Hygiena by tu hospodu měla zavřít.

0/−8
13.3.2015 15:15

O83n96d27ř68e58j 49Š70t26ě32p93á31n35e86k 5179810798769

Mela zavrit aby jste uspokojil svou zavist? :D

+7/−2
13.3.2015 15:23

P71e88t42r 23S89e80d96l40o66ň 3738952171

Taky mě to zaujalo. V takové hospodě s podobným náhledem na hygienu bych si nic nedal.

0/−3
13.3.2015 15:14

P53e93t92r 87H91o12m10o86l12k83a 2535633724815

Myslím si, že je to mrzet nebude... (a doma v kuchyni se těmto hygienickým podmínkám zcela jistě ani nepřibližujete)

+3/0
13.3.2015 15:50

O63n54d12ř68e92j 50Š88t60ě83p15á64n76e37k 5959790378159

Doma ma vse uplne sterilni a vari v petryho miskach :D

+8/0
13.3.2015 15:52

O89n40d62ř58e56j 51H82a29n27s36l39í16k 9706340206944

asi nic nevite o tom, ze do spousty levnejsich vyrobku se vajicko mixuje i se skorapkou - vetsinou to neni poznat, ale kupte si treba gnocchi v samoobsluze a vetsinou tam nejaky kus skorapky najdete

0/−3
13.3.2015 15:19







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.