Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Vařte jednoduše, i když je to těžší, radí Ital s michelinskou hvězdou

V Praze se vyzná. Sedm let totiž pracoval v restauraci pražského hotelu Four Seasons, kde pro hosty vařil skutečně autentickou „Itálii“. Poté se přesunul do hotelu stejné sítě ve Florencii jako šéfkuchař restaurace Il Palagio. A právě tam jeho kuchařské umění ocenili michelinskou hvězdou.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

V51i62k90t31o14r 80S89v28o55b47o12d31a 8672918332646

"Základ tvoří pasta, tedy těstoviny ..."

No děkujeme moc za překlad! Kdyby paní Čermáková napsala jenom "těstoviny", nikdo by nevěděl, oč se jedná. Já nejsem žádný obrozenecký bojovník proti přejímání slov z cizích jazyků, třeba v IT je spousta anglicismů, které bez uzardění používám, ale pro Boha, když tu tisíc let používáme "těstoviny", proč najednou "pasta"? A hlavně když "pasta" v češtině existuje a znamená něco jiného? Třeba Pohlreich ve svých videích párkrát světácky použil formulaci "hodíme tu pastu do vody" a já na chvilku opravdu přemýšlel, jakou že to ochucovací fašírku mám vymačkat z tuby k vařícím se těstovinám.

Kdo se chce cítit světácky, ať si pro mě za mě dál říká obilovinám cereálie, lepku gluten, dluhopisům bondy, atd., to mi nijak nevadí, ale s tou pastou je to akorát bordel. Jestli se to chytne a začnou to používat všichni, už se moc těším, až mi přijde první SMS "miláčku zapomněla jsem koupit pastu, kup jí cestou z práce" a já přinesu místo kolínek něco na zuby.

+4/0
12.4.2015 1:07

L11i19b40o87r 34J12a11n89e63č56e40k 4665145105931

Kdyz mohou oslnit spegety se syrem, pak nudle s makem maji take sanci.:-)

+3/0
10.4.2015 23:11

J81a34r77o21s62l37a36v15a 67N61o16v11á 5158647898800

u nás zase frčí nudle s tvarohem :-)

+1/0
12.4.2015 1:32

J60a71n 72S66o32u35k29u10p 1264604896415

S ořechama nejsou k zahození..

0/0
16.4.2015 13:44

J49i33ř58í 61H51u47m17l 5482439242221

souhlasím že lze v Praze koupit skoro všechny suroviny na italskou kuchyni ovšem mimo pořádných rajčat, což je skoro základ pro jejich kuchyni.

+4/0
10.4.2015 22:21

R12i72c81h34a29r71d 94K10á83b98a 8669598160420

ale koupite San Marzano ... nicmene ne vzdy, ne vzdy kvalitni a vzdy ne uplne levne.

0/0
11.4.2015 21:21

T36o59m97á58š 21H45o76r46a 2739275378565

Hmm těstoviny se sýrem a pepřem nebudou asi složité, ale z hlediska kalorií to bude pěkná bomba, a zdravé to taky dvakrát nebude.

0/−3
10.4.2015 21:05

T48o63m27á81š 41J26u57r59e64č58k52a 3943792549643

No neberte to za ty prachy, když je někdo třeba ochotnej dát 120,- za těstoviny polité olivovým olejem

0/0
15.4.2015 11:11

M88a56r50t65i98n 55H18o19c79e88k 5449645114657

bídu a hlad na vás všechny, co už nevíte, co roupama sežrat Rv

+1/0
10.4.2015 17:35

P95a45v60l11a 43H48r60a29d80i84l27o88v84a 3767711101554

Neni mi jasna jedna vec : testoviny na skus, ale ponechat ve vode ? To je docela umeni vychytat, aby se po stazeni z plotny dale jeste trochu nevarily a "nerozblemcly".

0/0
10.4.2015 16:59

E63v40a 90D21r56o26z75d70o56v92á 7559177115525

Tady je to sice popsané jedno po druhém, ale načasovat dovaření těstovin spolu s rozvoněním pepře na pánvi není opravdu složité.

+1/0
10.4.2015 17:30

J81a91n 58S97o62u17k43u77p 1204254386375

To je přitom docela jednoduché, uvaříte téměř do hotova (ještě tuhé, bílé uprostřed), vypnete, ta sranda s pepřem bude trvat max minutu a půl, mezitím dojdou a hotovo.

0/0
16.4.2015 13:46

P68a80v80e66l 33V42r18b87a 3889111692746

původně jsem myslel, že ta nadívaná křepelka je nějaká modernější úprava buřtů s cibulí :-)

0/0
10.4.2015 15:27

Š84á87r43k35a 71M90a66t73y73á83š74o16v91á 1281725472479

Vařte jednoduše..hm, tak proč mají remcy na : Špagety,kečup a eidam????;-D

+4/−7
10.4.2015 6:30

R29i62c79h94a27r88d 16K89á74b36a 8319738910630

Protoze svickova na smetane z veproveho predniho, artyckoku a noky by nam take pripadala trochu weird ...

+15/−1
10.4.2015 7:45

V92á89c88l33a76v 28K10r52á48l 5339707628949

R^

0/0
10.4.2015 9:59
Foto

P96e16t59r 40P24r44o50c50h81á16z94k88a 3692546282814

850 za jídlo pro jednoho je dobrá cena.Za ty peníze uvařím špičkový oběd pro celou rodinu.Na druhou stranu to někdy vystačí sotva na láhev dobrého vína.:-(

+8/0
10.4.2015 5:48

J26i40ř52í 98S90t20ř23í12t38e49z69s29k28ý 5202412708562

Past na hloupé snoby aneb kostka ve skluzu.  Jen minusujte, hipsteři ....

+6/−3
10.4.2015 1:58

R36i21c91h68a75r90d 59K56á23b51a 8189818380870

Proc by Vas nekdo minusoval. Jsou lide, kteri dokazi ocenit dobre uvarene jidlo v michelinske kvalite, coz nutne neznamena, ze je to hloupy snob. Kazdy ma jine priority ohledne jidla. Pro nekoho to muze byt i konicek, nebo profesni nutnost.

+7/0
10.4.2015 8:42

J57i55ř34í 65N17o40v19o94t16n95ý 7458382

Hlavně, že jsou in a patří do toho správného levelu, ne?;-)

+2/0
10.4.2015 8:58

A84l94e79x31a62n95d62r 27K23o27s16t88k56a 8632618496434

Kostka ve skluzu je podvod. Tohle je jídlo. Prosté ale výborné. Je to jako rozdíl mezi dobrou kuchyní a školní jídelnou. Kuchařka ve školní jídelně vezme mleté maso, udělá z něj nepoživatelné čevapčiči a přidá k němu rozvařené brambory. Kuchař vezme čerstvé maso, umele, přidá něco čerstvých bylinek a na grilu z toho udělá božský kebab. (A už je jedno, co je příloha. Suroviny jsou prakticky stejné.)

+10/0
10.4.2015 9:03

M95i71c92h56a20l 81Š70r72o85u74b62e26k 8264266853720

Říká někdo, kdo si bere vtipy z reklamy na McDonalds :-P

+2/0
10.4.2015 10:56

J39i61ř74í 61S43t30ř55í85t74e69z43s37k27ý 5762602758572

No a ?

0/0
10.4.2015 14:06
Foto

J54a71n 98V73l45a38d83y97k59a 2882198873634

musel jsem dát mínus, jelikož jsem hipster

+3/0
10.4.2015 12:11

J96i11ř88í 12S83t34ř98í73t81e62z51s46k69ý 5452212368452

Tak to potom jo. :-)

0/0
10.4.2015 14:06

J67a97n 12K49o67t70l24í72n 9649264465767

bohužel jsem se také s tímto prokletím narodil R^;-D

0/0
10.4.2015 14:15

E44v69a 66H75r86u16b45á 4350387742752

Testoviny se syrem, peprem a olivovym olejem jsou pro snoby? :) to vy vybirate zbytky z popelnice? :)

+6/0
10.4.2015 16:21







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.