Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Vařte jednoduše, i když je to těžší, radí Ital s michelinskou hvězdou

V Praze se vyzná. Sedm let totiž pracoval v restauraci pražského hotelu Four Seasons, kde pro hosty vařil skutečně autentickou „Itálii“. Poté se přesunul do hotelu stejné sítě ve Florencii jako šéfkuchař restaurace Il Palagio. A právě tam jeho kuchařské umění ocenili michelinskou hvězdou.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

V13i96k95t10o82r 71S16v81o58b51o38d33a 8872558742966

"Základ tvoří pasta, tedy těstoviny ..."

No děkujeme moc za překlad! Kdyby paní Čermáková napsala jenom "těstoviny", nikdo by nevěděl, oč se jedná. Já nejsem žádný obrozenecký bojovník proti přejímání slov z cizích jazyků, třeba v IT je spousta anglicismů, které bez uzardění používám, ale pro Boha, když tu tisíc let používáme "těstoviny", proč najednou "pasta"? A hlavně když "pasta" v češtině existuje a znamená něco jiného? Třeba Pohlreich ve svých videích párkrát světácky použil formulaci "hodíme tu pastu do vody" a já na chvilku opravdu přemýšlel, jakou že to ochucovací fašírku mám vymačkat z tuby k vařícím se těstovinám.

Kdo se chce cítit světácky, ať si pro mě za mě dál říká obilovinám cereálie, lepku gluten, dluhopisům bondy, atd., to mi nijak nevadí, ale s tou pastou je to akorát bordel. Jestli se to chytne a začnou to používat všichni, už se moc těším, až mi přijde první SMS "miláčku zapomněla jsem koupit pastu, kup jí cestou z práce" a já přinesu místo kolínek něco na zuby.

+4/0
12.4.2015 1:07

L36i87b34o18r 28J83a20n12e42č59e86k 4285925685691

Kdyz mohou oslnit spegety se syrem, pak nudle s makem maji take sanci.:-)

+3/0
10.4.2015 23:11

J59a21r48o57s13l41a95v24a 96N67o44v82á 5178667728370

u nás zase frčí nudle s tvarohem :-)

+1/0
12.4.2015 1:32

J14a21n 88S39o50u19k15u16p 1254774136415

S ořechama nejsou k zahození..

0/0
16.4.2015 13:44

J22i22ř93í 43H11u47m95l 5362729582171

souhlasím že lze v Praze koupit skoro všechny suroviny na italskou kuchyni ovšem mimo pořádných rajčat, což je skoro základ pro jejich kuchyni.

+4/0
10.4.2015 22:21

R61i52c80h66a45r90d 79K97á22b13a 8199778220860

ale koupite San Marzano ... nicmene ne vzdy, ne vzdy kvalitni a vzdy ne uplne levne.

0/0
11.4.2015 21:21

T52o90m56á78š 36H45o18r97a 2949765108405

Hmm těstoviny se sýrem a pepřem nebudou asi složité, ale z hlediska kalorií to bude pěkná bomba, a zdravé to taky dvakrát nebude.

0/−3
10.4.2015 21:05

T70o33m10á14š 29J56u47r75e97č59k51a 3953122959473

No neberte to za ty prachy, když je někdo třeba ochotnej dát 120,- za těstoviny polité olivovým olejem

0/0
15.4.2015 11:11

M65a25r87t31i64n 24H17o64c38e97k 5419955574757

bídu a hlad na vás všechny, co už nevíte, co roupama sežrat Rv

+1/0
10.4.2015 17:35

P90a28v80l61a 25H43r41a32d23i53l67o80v19a 3897141351404

Neni mi jasna jedna vec : testoviny na skus, ale ponechat ve vode ? To je docela umeni vychytat, aby se po stazeni z plotny dale jeste trochu nevarily a "nerozblemcly".

0/0
10.4.2015 16:59

E90v14a 79D93r90o39z47d12o98v74á 7759337235105

Tady je to sice popsané jedno po druhém, ale načasovat dovaření těstovin spolu s rozvoněním pepře na pánvi není opravdu složité.

+1/0
10.4.2015 17:30

J75a85n 59S63o27u28k81u58p 1384664556355

To je přitom docela jednoduché, uvaříte téměř do hotova (ještě tuhé, bílé uprostřed), vypnete, ta sranda s pepřem bude trvat max minutu a půl, mezitím dojdou a hotovo.

0/0
16.4.2015 13:46

P82a94v34e33l 12V84r44b17a 3119571552766

původně jsem myslel, že ta nadívaná křepelka je nějaká modernější úprava buřtů s cibulí :-)

0/0
10.4.2015 15:27

Š25á52r56k47a 24M67a54t72y58á35š48o97v60á 1601475782159

Vařte jednoduše..hm, tak proč mají remcy na : Špagety,kečup a eidam????;-D

+4/−7
10.4.2015 6:30

R17i19c54h69a87r54d 12K93á97b26a 8299568970560

Protoze svickova na smetane z veproveho predniho, artyckoku a noky by nam take pripadala trochu weird ...

+15/−1
10.4.2015 7:45

V28á48c44l95a72v 55K32r33á89l 5679947738459

R^

0/0
10.4.2015 9:59
Foto

P26e29t26r 92P39r74o28c55h55á60z78k97a 3332106482664

850 za jídlo pro jednoho je dobrá cena.Za ty peníze uvařím špičkový oběd pro celou rodinu.Na druhou stranu to někdy vystačí sotva na láhev dobrého vína.:-(

+8/0
10.4.2015 5:48

J48i16ř37í 62S62t92ř75í37t70e79z83s40k71ý 5912352528942

Past na hloupé snoby aneb kostka ve skluzu.  Jen minusujte, hipsteři ....

+6/−3
10.4.2015 1:58

R25i36c75h51a70r67d 76K98á33b27a 8989768560650

Proc by Vas nekdo minusoval. Jsou lide, kteri dokazi ocenit dobre uvarene jidlo v michelinske kvalite, coz nutne neznamena, ze je to hloupy snob. Kazdy ma jine priority ohledne jidla. Pro nekoho to muze byt i konicek, nebo profesni nutnost.

+7/0
10.4.2015 8:42

J27i69ř70í 96N91o66v13o64t42n87ý 7548102

Hlavně, že jsou in a patří do toho správného levelu, ne?;-)

+2/0
10.4.2015 8:58

A13l31e33x40a28n84d36r 37K64o32s49t43k30a 8172598166954

Kostka ve skluzu je podvod. Tohle je jídlo. Prosté ale výborné. Je to jako rozdíl mezi dobrou kuchyní a školní jídelnou. Kuchařka ve školní jídelně vezme mleté maso, udělá z něj nepoživatelné čevapčiči a přidá k němu rozvařené brambory. Kuchař vezme čerstvé maso, umele, přidá něco čerstvých bylinek a na grilu z toho udělá božský kebab. (A už je jedno, co je příloha. Suroviny jsou prakticky stejné.)

+10/0
10.4.2015 9:03

M74i15c66h73a87l 26Š37r16o59u47b97e93k 8214156523210

Říká někdo, kdo si bere vtipy z reklamy na McDonalds :-P

+2/0
10.4.2015 10:56

J51i82ř50í 71S68t94ř59í43t35e58z67s63k73ý 5312852108392

No a ?

0/0
10.4.2015 14:06
Foto

J75a25n 60V47l50a65d33y38k28a 2232428253844

musel jsem dát mínus, jelikož jsem hipster

+3/0
10.4.2015 12:11

J81i81ř76í 74S35t56ř26í79t47e17z51s91k51ý 5122262978402

Tak to potom jo. :-)

0/0
10.4.2015 14:06

J44a85n 59K53o55t80l23í92n 9389494345867

bohužel jsem se také s tímto prokletím narodil R^;-D

0/0
10.4.2015 14:15

E85v22a 82H68r98u11b50á 4820357242432

Testoviny se syrem, peprem a olivovym olejem jsou pro snoby? :) to vy vybirate zbytky z popelnice? :)

+6/0
10.4.2015 16:21







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.