Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Roztomilé kachně vykrmíte na pekáč za pár měsíců. Když nebude ochočené

Vidina pečínky v nejlepší kvalitě bývá nejčastějším důvodem, proč si lidé pořizují několikadenní kachničky. „Nejsou tak náročné na přísun bílkovin jako kuřata a jakmile trochu odrostou, dobře se pasou. Zužitkování zelené hmoty je tedy bonus navíc,“ konstatuje Lenka Skoupá z Toulcova dvora.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

L46u21d77v22í60k 68G67a69j92d70o54š19í24k 2175663834242

Opět jen zvířata, žrádlo, zvířata, žrádlo, zvířata, žrádlo...

Tak to Hobby.cz aspoň přejmenujte, ať to odpovídá obsahu. :-/

Kdyby tohle byl tištěný časopis o hobby, tak s tímhle obsahem vyjdou dvě čísla a končíte.

0/−3
14.4.2015 13:18

P28a29v25e33l 18S93ý85k14o84r12a 7507822417611

chudák kachna, chudák člověk :  [>-]

Složení krmné směsi pro kachny a husy:

Pšenice, sojový extrahovaný šrot toustovaný, kukuřice, pšeničné otruby, dyhydrogenfosforečnan vápenatý,uhličitan vápenatý, rostlinný olej, chlorid sodný, DL methionin , L-lysin, cholinchlorid, betain, niacinamind síran měďnatý pentahydrát-CuSO4.5H2O, pantotenan vápenatý, vitamin A, D3, E, biotin, směs kyselin.

+2/0
14.4.2015 0:52

P54a52v52e36l 47S11ý50k21o32r60a 7417262937481

Toulcův dvůr je biofarma ?

0/0
14.4.2015 0:52

P56e52t46r 22T81y83č48k71a 6745672389272

No treba chlorid sodny je obycejna kuchynska sul.

+1/0
14.4.2015 5:52

M90a18r75e65k 26Z85a60h19r10a65d70i79l 6294829725171

Ale zní to víc "chemicky" - tzn. nezdravě!! :-P ...

+4/0
14.4.2015 8:20

R95a63d91i91m 10P46o56l41á65š37e11k 9576223819779

V podstatě to není nic jiného než co by kachna dostala do sebe, pokud by se krmila v přírodě, trávou, brouky, slimáky, žížalami, vodními tvory a vším co v blátě  u vody najde. 

Proto je taky krmná směs obecně pro všechna zvířata tak složitá a míchána z tolika komponent. Zvláště krmné směsi určené pro hospodářská zvířata, kde je ekonomickou nutností získat ze zvířete krmenou touto směsí co největší produkci. Masa, vajec, mléka.....

+5/−1
14.4.2015 9:12

P84a97v29e19l 42S45ý66k44o55r64a 7837482897811

Ryby dokáží perfektně měnit přijaté potraviny ve svalovinu. 1 : 2. Z každého kilogramu potraviny vyrobí 500 g svaloviny. Což je bezkonkurenční s jinými hospodářskými zvířaty. 

Profesionální systémy recirkulace, při chovu pstruha duhového, dosahují poměru téměř 1 : 1.

+2/0
14.4.2015 0:41

P66a92v98e21l 41F74o20l75t45á27n 4540602444

A nešly by v tom případě některé ryby geneticky upravit tak, aby jim narostly vepřové kýty?  :-)

+10/0
14.4.2015 2:36

Z10d87e83n13ě95k 27W87e84r80n98h72a39r71t 6397285452378

No, ale pořád je to bída proti hmyzu, který má standardně účinnost kolem 85%, bez jakýchkoliv dalších nákladů a systémů.

0/0
14.4.2015 7:28

R25a97d66i58m 97P44o12l46á80š17e67k 9196623129649

To je dáno hlavně tím, že ryby nemají stabilní tělesnou teplotu. Ovšem na druhé straně pokud chováte ryby ve studené vodě, tak přírůstky jsou malé. Kapr introdukovaný do tropických vod doroste do hmotnosti několika kilogramů během roku, našim rybníkářům to trvá tři roky.

0/0
14.4.2015 9:15

R81a10d65i55m 70P60o87l31á12š95e84k 9936353809689

A u ryb je taky problém s chutí masa a zápachem. To je často poznat u levných pangasiů , které bývají chovány v tropech, třeba ve Vietnamu a podle zápachu masa to často vypadá, že je chovají v močůvce.

0/0
14.4.2015 9:16

P44a90v39e18l 12S55ý92k84o11r53a 7817662257201

Jo, měli jsme doma 125 káčat, na pozemku 2200 m2. Čínské kačeny. Směskou jsme ale nekrmili nikdy. Kopřivy, štrbák, šrot, brambory, řepa,....pasou se samy.

Co stojí kilo směsky ? Kolik kilo směsky potřebujete na kilo masa ?

+5/0
14.4.2015 0:37

P29a75v28e96l 17S56ý70k72o72r74a 7757362767631

ochočená byly všechny. Zvláště Kačer Donald.

Tím se chuť nekazí.

+1/0
14.4.2015 0:38







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.