Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Roztomilé kachně vykrmíte na pekáč za pár měsíců. Když nebude ochočené

Vidina pečínky v nejlepší kvalitě bývá nejčastějším důvodem, proč si lidé pořizují několikadenní kachničky. „Nejsou tak náročné na přísun bílkovin jako kuřata a jakmile trochu odrostou, dobře se pasou. Zužitkování zelené hmoty je tedy bonus navíc,“ konstatuje Lenka Skoupá z Toulcova dvora.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

L63u27d31v24í65k 19G60a52j11d93o88š40í36k 2305933524872

Opět jen zvířata, žrádlo, zvířata, žrádlo, zvířata, žrádlo...

Tak to Hobby.cz aspoň přejmenujte, ať to odpovídá obsahu. :-/

Kdyby tohle byl tištěný časopis o hobby, tak s tímhle obsahem vyjdou dvě čísla a končíte.

0/−3
14.4.2015 13:18

P72a71v24e70l 10S76ý79k42o47r21a 7397822847521

chudák kachna, chudák člověk :  [>-]

Složení krmné směsi pro kachny a husy:

Pšenice, sojový extrahovaný šrot toustovaný, kukuřice, pšeničné otruby, dyhydrogenfosforečnan vápenatý,uhličitan vápenatý, rostlinný olej, chlorid sodný, DL methionin , L-lysin, cholinchlorid, betain, niacinamind síran měďnatý pentahydrát-CuSO4.5H2O, pantotenan vápenatý, vitamin A, D3, E, biotin, směs kyselin.

+2/0
14.4.2015 0:52

P85a88v69e94l 53S76ý61k41o12r29a 7737212467441

Toulcův dvůr je biofarma ?

0/0
14.4.2015 0:52

P65e53t57r 26T53y88č68k36a 6855682829842

No treba chlorid sodny je obycejna kuchynska sul.

+1/0
14.4.2015 5:52

M82a13r35e36k 75Z10a24h15r28a45d81i53l 6414209845521

Ale zní to víc "chemicky" - tzn. nezdravě!! :-P ...

+4/0
14.4.2015 8:20

R97a13d33i64m 20P36o84l31á66š49e23k 9576653279159

V podstatě to není nic jiného než co by kachna dostala do sebe, pokud by se krmila v přírodě, trávou, brouky, slimáky, žížalami, vodními tvory a vším co v blátě  u vody najde. 

Proto je taky krmná směs obecně pro všechna zvířata tak složitá a míchána z tolika komponent. Zvláště krmné směsi určené pro hospodářská zvířata, kde je ekonomickou nutností získat ze zvířete krmenou touto směsí co největší produkci. Masa, vajec, mléka.....

+5/−1
14.4.2015 9:12

P83a21v50e50l 35S65ý11k15o68r91a 7117612227211

Ryby dokáží perfektně měnit přijaté potraviny ve svalovinu. 1 : 2. Z každého kilogramu potraviny vyrobí 500 g svaloviny. Což je bezkonkurenční s jinými hospodářskými zvířaty. 

Profesionální systémy recirkulace, při chovu pstruha duhového, dosahují poměru téměř 1 : 1.

+2/0
14.4.2015 0:41

P46a40v11e89l 65F13o30l58t56á10n 4610452854

A nešly by v tom případě některé ryby geneticky upravit tak, aby jim narostly vepřové kýty?  :-)

+10/0
14.4.2015 2:36

Z22d28e43n95ě98k 44W33e41r13n16h54a83r46t 6397215322128

No, ale pořád je to bída proti hmyzu, který má standardně účinnost kolem 85%, bez jakýchkoliv dalších nákladů a systémů.

0/0
14.4.2015 7:28

R97a25d47i90m 65P59o57l53á45š68e57k 9836593159639

To je dáno hlavně tím, že ryby nemají stabilní tělesnou teplotu. Ovšem na druhé straně pokud chováte ryby ve studené vodě, tak přírůstky jsou malé. Kapr introdukovaný do tropických vod doroste do hmotnosti několika kilogramů během roku, našim rybníkářům to trvá tři roky.

0/0
14.4.2015 9:15

R23a47d66i18m 68P57o76l30á18š15e91k 9556633609549

A u ryb je taky problém s chutí masa a zápachem. To je často poznat u levných pangasiů , které bývají chovány v tropech, třeba ve Vietnamu a podle zápachu masa to často vypadá, že je chovají v močůvce.

0/0
14.4.2015 9:16

P80a27v59e41l 61S69ý78k35o63r73a 7977372507591

Jo, měli jsme doma 125 káčat, na pozemku 2200 m2. Čínské kačeny. Směskou jsme ale nekrmili nikdy. Kopřivy, štrbák, šrot, brambory, řepa,....pasou se samy.

Co stojí kilo směsky ? Kolik kilo směsky potřebujete na kilo masa ?

+5/0
14.4.2015 0:37

P73a36v48e91l 16S26ý37k69o63r54a 7817882197551

ochočená byly všechny. Zvláště Kačer Donald.

Tím se chuť nekazí.

+1/0
14.4.2015 0:38







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.