Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Nekupujte zbytečně salát či nať petržele, nahradí je bylinky z přírody

Kerblík, bršlice i kozlíček jsou běžné bylinky, které zaručeně znáte, ale pravděpodobně by vás nenapadlo s nimi začít čarovat v kuchyni. Což je škoda, protože ty první dvě jsou příbuzné petrželi i celeru, jsou chuťově výborné a krásně voní. A kozlíček není nic jiného než polníček, jak ho znáte ze supermarketu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Z66l87a54t44u48š95e 76J86e57l78í67n73k95o61v81á 1835102627612

A je možno veganům a příznivcům Raw doporučit k pozornosti třeba úžasně dekorativní oměj šalamounek, která jistě ozvláštní jejich srazy?

Mimo jiné jim pomůže odstranit do budoucnosti problémy se sháněním vhodných surovin a receptur. Definitivně.

Aneb i Akonitin má něco do sebe.

PS: mimochodem nechápu proč bych na zahrádce místo naťového petržele a celeru měla udržovat plevel. Ty se mimochodem dají báječně natrhat a usušit či zamrazit a pokud přidáte trošku libečku, tak úžasnější směs do polévky nenajdete.

PPS: ad úvodní text - tohle děti doma nezkoušejte, je to ironie.

+2/0
16.4.2015 21:06

E87l60i83š40k65a 60S89v15o25b57o68d84o84v90á 6551462271250

Libeček nesmí v kuchyni chybět. Fantasticky doladí veškeré (nejen) zvěřinové vývary...

0/0
16.4.2015 21:13

P79a40v55e69l 87J76e23ř34á10b72e92k 7191232164847

A vraní oko dozdobí leckterý koktejl "Poslední lok".

0/0
16.4.2015 23:14
Foto

M42a46r51i10e 36M63e39t33l48i18c12k72á 9871224361772

Zvláště my, co bydlíme ve městech si hupsneme na trávníky promořené psíky a radostně nasbíráme zelené na dlabání ;-D;-D;-D

+4/0
16.4.2015 18:46

J46o12s52e54f 91Š73e21m47e58l40í92k 7679801900187

Jíst se dá úplně všechno. Některé kousky ovšem jenom jednou, žejo.

+1/0
16.4.2015 12:08

J71a35n 47J43u89r28n81í87č90e41k 7327520964984

U kerblíku bacha na záměnu s tetluchou kozím pyskem! Tetlucha je jedovatá.

+2/0
16.4.2015 8:31

J63a85n 56J62u69r50n64í31č42e73k 7947860204174

http://botanika.wendys.cz/kytky/K720.php

Cituji: Telucha je pravděpodobně silně jedovatou rostlinou, v nati i v semenech je přítomen alkaloid cynapin, silice a další látky. Otrava se projevuje podobně jako otrava bolehlavem, byť průběh bývá o něco mírnější, následky však mohou být stejně fatální. K otravám lidí dochází nejčastěji v důsledku záměny tetluchy za jinou miříkovitou rostlinu, zejména za podobnou petržel.

0/0
16.4.2015 8:33

S68t82a48n24i75s82l64a39v 97R93a53d89a 8542703290116

... nebo s bolehlavem plamatým

0/0
16.4.2015 10:45

E93l73i56š60k12a 76S32v26o25b68o75d97o39v59á 6321812581970

Hmmm, takže zdravé jarní kopřivy zazdíme kvantem bílé mouky a oleje. Kvůli pár kvítkům violky pro efekt se nacpeme piškotovou roládou, opět s kvantem cukru a mouky. Fakt zdravé, kam se podíváš... ;-D

+3/0
16.4.2015 7:47

M49i76l64a49n 87H67l11a69d42k66ý 8182988300

Tak se podělíme. Vy jako víla si dáte květy a já za Vás sním roládu co upečete ... :-)

+2/0
16.4.2015 12:56

E63l36i67š26k44a 84S42v83o52b67o78d48o76v52á 6141162251450

Nemusím ani jedno... ;-D Já jsem na maso...:-P

0/0
16.4.2015 21:05

P54a49v77e15l 79J22e36ř72á86b28e44k 7681332944617

Hovězí roláda nadívaná vepřovými játry, politá husím sádlem bez sedmikráskového přívlastku je to prvé dnešní moderní kuchyně.

0/0
16.4.2015 23:17

M41a17r81t94i73n88a 96Č16e40r69m37á87k96o82v61á85, 34i86D26N40E92S50.50c10z 3946384268501

Můžete samozřejmě použít jinou mouku než bílou (přinejmenším část), třeba pohankovou, ta je i přirozeně bezlepková... Myslím že není problém to vyzkoušet...

0/0
16.4.2015 16:55

E73l60i56š16k46a 40S94v56o39b26o27d38o24v78á 6501272811390

To dělám pro manžela, já jsem masožrout. Myslím to všeobecně. Veškeré léčivé nebo pozitivní účinky se úplně zazdí civilizačními drogami. Fialky by se třeba výborně hodily do koláčků z ovesných vloček s medem. Spíš jsem to směřovala na paní bylinkářku. Jsme natolik postiženi umělými nebo nezdravými potravinami, že to zdravé už ani neumíme plně využít...

+1/0
16.4.2015 21:11



Najdete na iDNES.cz