Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Stačí pórek, máslo, cibule, ementál. Pohlreichova sýrová polévka bez cucků

„Když se rozhodnete vařit cokoliv se sýrem, kupte si ten nejlepší, co si můžete dovolit. Zatraceně se to vyplatí,“ radí Zdeněk Pohlreich v pořadu Vařte jako šéf v neděli na Primě.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

P46e61t62r 38A33l61b94r66e91c20h22t 4753766142607

Každý má právo na svůj názor a pokud možno bez osobních invektiv. Já ZP uznávám. Teď jsem se trápil v restauraci kuchyně jugoslávských národů. Pomocná síla,Ukrajinka,bývalá učitelka,generální ředitelka kuchyně v jednom,majitelka si splnila svůj sen,obsluhující z Ukrajiny. Nikdo z nich nebyl ve středomoří. Vyhněte se "restaurantu" BOKA v Nuslích ! Tam není pomoci.

0/0
27.4.2015 10:20

P31ř57e85m74y17s19l 41Č21e40r80n44í12k 9917854439668

Mě stačí ten kuřecí vývar, zbytek je už jen pro zmlsaný;-D

+1/0
20.4.2015 9:10

J94a83n 26K48a79č66e87r 4640569899143

Jo, o jídle nám bude kázat obézní kardiak Pohlreich. ;-D To je jako, kdyby prostitutka propagovala sex až po svatbě. ;-D

+1/−14
19.4.2015 23:04

A66l50e75š 90B69r56i29c33h20t32a 6838507373307

Proboha hlavně ne Pohlreichovo stravování!

+1/−15
19.4.2015 22:56

T50o96m51á26š 92S73e15r76b55u80s 2911871223204

Go Lada Hruska Go;-D;-D;-D

+6/0
20.4.2015 2:40

O63s69k31a28r 26K14o74v69a63ř89í74k 8547723626337

Fraanta Nyklas!

0/0
20.4.2015 7:32

A44l21e43š 87B28r38i68c45h48t62a 6258977883947

Omyl. Mám hotelovku a maturitu z vaření. Ale člověk, který prohlásí, že nejhorší české lídlo je svíčková, je u mě kretén!

+1/−3
20.4.2015 10:09

V93í98ť80a 44N18o69v49á11k 1648333325551

Jste jen zaujatej...každému holt nesedne.

+1/0
21.4.2015 9:14

S80t42a61n50i48s11l52a53v 21P69ř57i98b93y80l 1939348811646

Taky hodně záleží, jaký sýr vůbec seženete :-)

https://www.youtube.com/watch?v=A8YO1-XudGU

+1/0
19.4.2015 22:41

E11m15i84l 74P68r90c93h19a63l 5910820438554

Nejak nechapu, rozpustit maslo na to cibuli a porek a 15 minut, dyk to bude prepaleny a cibule cerna. Nebo je v tom jinej figl ?

0/0
19.4.2015 22:28

M19a65r71t57a 36S82o96u24k24u55p45o82v34á 9506806500360

"osolte"... pustí to vodu a bude se to dusit;-)

0/0
19.4.2015 22:59

D74a25v28i98d 32B26o70u15c72h70a56l 8389460599

Ani ne. V receptu se píše: "pod pokličkou nechte cca 10 až 15 minut změknout", nikoli "spálit na troud". Takže to bude chtít nižší teplotu. Cibule sama pustí dostatek šťávy, když se například karamelizuje, je na pánvi běžně několik desítek minut.

0/0
19.4.2015 23:48

J69a77n 24K48a43č31e33r 4670509849493

Babička dlabala Eidam, maminka dlabala Eidam, tak nevím co je na něm špatnýho. Najednou přijde emigrant Pohlreich a bude tady hlásat svoje milionářský manýry. Nejsem na něj vůbec zvědavej. Rv

0/−15
19.4.2015 22:23

E85m59i48l 90P44r49c22h68a37l 5270660258554

Eidam je hnusne kyselej, emental je sladkej

0/0
19.4.2015 22:29

S86t48a11n51i62s22l49a85v 76P94ř74i15b20y12l 1479298131166

A proč na to teda čučíte? :-)

+9/0
19.4.2015 22:39
Foto

L74u42b58o45š 66H31a23n38u30s 4447697191422

Komunista Kačer. Známej ze všech diskuzí tady.

0/−1
19.4.2015 22:45

O12n62d67ř60e93j 29Š80t14ě38p45á63n19e63k 5729850348479

Takže když si koupím ementál nebo mozarellu tak mám milionářské manýry?

Nechte mu a nám amentál a posypte si špagety s kečupem eidamem :)

+3/0
19.4.2015 22:46

E74v48a 33D20r91o81z95d50o81v78á 7379347905155

My nejsme zvědaví na vás. :-)

+1/0
19.4.2015 23:38

M26a67r62t71i52n 51J50i52r98o32u11s45e96k 7946365125578

V tom talíři je porce pro pět či pro tři osoby? Stojí za to takovou porcí špinit talíř?

0/−4
19.4.2015 22:05

D37a13v82i68d 30B84o31u19c79h70a20l 8229490529

Já bych po polévce očekával další chody, ale vám samozřejmě nikdo nebrání, si to nabrat po okraj. Nebo ano?

+5/0
19.4.2015 23:53

O79l47d39ř47i50c11h 10H42o82r96á32k 2494119191565

Ten člověk vařit umí, ale jediný není, mnoho báječných kuchařů vaří a nemedializují se. Problém pana Pohlreicha je ten jeho patent na rozum a jediná možná pravda.

Co má třeba proti Eidamu 30% tuku v sušině (viz jeho nekonečné přednášky a hlášky v nedávné minulosti)? Proboha, to není žádné šetření od nakupujících, vždyť většinou stojí stejně jak 45%. Prostě někdo chce snížit příjem tuku a zrovna u sýru to není nahrazeno (jak v light jogurtech) nahrazeno ztužovadly a cukry.

Nebo co jeho hlášky jak by zakázal svíčkovou a jak brzy zahyne?

Prostě umí, ale místo aby předváděl co umí, tak má stále nutkání kázat jak hlas z hůry a prorok jediné správné kuchyně.

+1/−5
19.4.2015 21:59

P84a11v23e79l 31S10ý31k18o45r94a 7827412627711

"Kupte si co nejlepší si můžete dovolit"  tímto heslem, u mne jinak oblíbený Pohlreich upadl.

Pamatuji, jak v Zetoru nakradli lidé olej Castrol, nalili to do Škodovek a náramně se divili. Zadřeli motory. Každý olej je na něco, sýr taky.

Rozhodovat se podle ceny, nikoliv podle parametrů, je hloupost konzumentů. V

0/−6
19.4.2015 21:39

P79a40v39e58l 78S31ý97k66o56r85a 7107562937301

možná to ale jen vytrhli novináři z kontextu, kdo ví, ? dobrou noc.

0/0
19.4.2015 21:41

O84l46d79ř82i21c62h 94H69o95r42á28k 2514589381925

Ne, zas tak vytržené to nebylo. Viděl jsem, nahrával jsem, takže si to mohu pustit klidně znovu.

0/0
19.4.2015 21:48
Foto

L51u67k68á47š 70F12r66y91d90r31y86c57h 2276536376788

kde je řečeno, že nejlepší je vždy nejdražší, neřekl kupte si nejdražší, ale nejlepší, to se nutně nemusí řídit cenou

0/0
20.4.2015 21:42

S73t15a10n32i98s25l98a29v 98P76ř20i43b96y39l 1379728681736

Do téhle polívky budeme dávat ementál.

Takže z toho soudím, že mluví o dobrém ementálu a ne o tvarůžcích.

+6/0
19.4.2015 22:37

D15a27v40i18d 33B28o28u54c88h60a34l 8159760259

Zajímavé. Čtu tam: "co nejlepší si můžete dovolit", nikoli "co nejdražší si můžete dovolit". Jestli vy zaměňujete kvalitu a cenu, protože ty rozhodně nejsou v reálném světě v přímé relaci, pak asi chápu, proč jste použil to vaše naprosto nesouvisející přirovnání.

+3/−1
19.4.2015 23:56

M67a62r53t45i57n 16V93o36j67á49č48e92k 9913327931606

chce to trochu uvažovat ...baví se o konkrétním druhu sýru a u toho doporučuje si pořídit ten nejkvalitnější ....nic jiného

0/0
20.4.2015 9:32

P93e23t87r 53B48o19c47e65k 7816812130543

On ještě někoho zajímá ten arongantní nevzdělanej hulvát ???RvRvRv

+1/−22
19.4.2015 21:20

T36o48m94á92š 10S93e75r44b85u90s 2251621793784

Tak on je rozdíl v tom, jestli je to arogantní nevzdělaný hlupák, nebo  jestli ty chápeš co a proč říká.

+7/0
19.4.2015 21:33

P59e90t68r 40B35o95c59e37k 7656202260323

když chce někdo někoho poučovat, je dobre aby mel uoven vyssi nez poucovany....:-/:-/:-/

+1/0
20.4.2015 12:21

M76a57r25t87a 63S74o13u48k98u29p54o55v91á 9976556590740

Skutečně vy tu nikoho nezajímáteR^

+2/0
19.4.2015 23:01

M13a97r35c73e68l 59B55í95l51ý 2563162932979

"Guru podniků" ? Jakých ? Proto mu do toho jeho za Prahou nejezdí lidi ? ;-D

+2/−3
19.4.2015 20:46

T81o83m75á76š 26S27e28r96b36u49s 2591401783394

Který za Prahou máš na mysli?

0/0
19.4.2015 21:14

P46e23t47r 37B49o10c62e61k 7216902580173

On ani ten v Praze není žádný zázrak :-/:-/:-/

+3/−2
19.4.2015 21:21
Foto

M96i68r91o22s28l95a53v 10S46t69e78i25n81e37r 6408764763585

Do polévky bych nastrouhal raději Parmiggiano Reggiano, Grana Padano  nebo podobný velmi tvrdý sýr na strouhání. V dobrých obchodech se nabízí už nastrouhaný- jsou to úlomky, které vznikají při dělení bochníku. Nezbytný je třeba i na špagety a pastu obecně.

Opravdu tvrdý Ementál na strouhání je už vzácný- ještě před 30 lety ale býval také v nabídce.

+6/0
19.4.2015 20:37

V75á42c89l29a19v 81M13a28š66e93k 5450296722848

Ve vysmívaném Lidlu mají vynikající Grana Padano, a za příjemnou cenu.

Jinak, tyhle recepty se mi moc líbí. V jednoduchosti je krása.

+8/0
19.4.2015 21:11
Foto

M27i18r30o59s15l23a30v 62S85t77e91i76n44e31r 6548214683845

Grana Padano vznikl ve středověku, když italští mniši potřebovali nějak dlouhodobě uskladnit mléko. Ty bochníky sýra se suší , obrací a denně natírají slaným roztokem nejméně půl roku, mnohdy ale i 2 roky.

0/0
19.4.2015 21:26

O84n62d25ř25e27j 76Š59t19ě18p98á38n58e64k 5279950938969

No tak co jsem zatím v Lídlu vzal do ruky za kousky Grany, tak měli bíle flíčky. Takže raději si nechám za trochu více ukrojit čerstvě.

0/−1
19.4.2015 22:42

D72u17š80a71n 62M37a22s55á21r 3361411472805

Ementál je nejlepší? To jsem nevěděl.

0/−4
19.4.2015 20:07

S73t54a35n59i43s20l69a12v 89P52ř10i94b14y31l 1349378231746

Chce to trochu chápat souvislosti :-)

Jinak nejlepší sýr - tedy jako NEJLEPŠÍ druh sýra není definován a ani neexistuje.

+3/0
19.4.2015 20:21

A79d50a34m 81V14a87r23m31u34ž12a 8685167496279

Nejlepší je přece Sýrový polotovar z Tesca za 8,90 Kč v akci - manža si čvachtá blahem :D

0/0
19.4.2015 20:45

S71t37a35n83i33s14l82a85v 33P94ř82i64b79y75l 1579168871286

No jo, vlastně - na ten jsem úplně zapomněl :-)

0/0
19.4.2015 21:03

M96a61j60k96a 56Š90u50m46b46e21r84o66v42á 3835123811335

Já bych ještě přihodila pravý Sedlčanský hermelín z Polska;-)

0/0
19.4.2015 22:03

J76a94r49d13a 19S90l93a26n39h97o48f 2175474739283

Podle toho na co na polivku treba gruyere syr

+1/0
19.4.2015 22:31

J24a49k18u87b 65H73a79n43u43s 6855664704117

Řekl, že "nejlepší ementál najdete asi ve Švýcarsku, to je jasný". Vám se to video seklo po "nejlepší ementál" a ještě se vám tam vložilo 'je'?

0/0
20.4.2015 13:47

M66a61r97k62é97t51a 80Š20v48a25r87c69o66v80á 8274914117392

Asi jak pro koho, mně tou nasládlou chutí připomíná - pardon - trochu lidské maso a vůbec ho nejím, ani madeland....zlatý eidam!!! Jinak samozřejmě souhlas s pravým italským  Parmiggianem!!

0/0
24.4.2015 11:46







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.