Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Stačí pórek, máslo, cibule, ementál. Pohlreichova sýrová polévka bez cucků

„Když se rozhodnete vařit cokoliv se sýrem, kupte si ten nejlepší, co si můžete dovolit. Zatraceně se to vyplatí,“ radí Zdeněk Pohlreich v pořadu Vařte jako šéf v neděli na Primě.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

P73e83t12r 65A77l20b75r74e88c19h22t 4863746722847

Každý má právo na svůj názor a pokud možno bez osobních invektiv. Já ZP uznávám. Teď jsem se trápil v restauraci kuchyně jugoslávských národů. Pomocná síla,Ukrajinka,bývalá učitelka,generální ředitelka kuchyně v jednom,majitelka si splnila svůj sen,obsluhující z Ukrajiny. Nikdo z nich nebyl ve středomoří. Vyhněte se "restaurantu" BOKA v Nuslích ! Tam není pomoci.

0/0
27.4.2015 10:20

P41ř60e97m84y48s60l 86Č91e75r37n36í10k 9287404869928

Mě stačí ten kuřecí vývar, zbytek je už jen pro zmlsaný;-D

+1/0
20.4.2015 9:10

J35a51n 66K70a95č41e77r 4880429889963

Jo, o jídle nám bude kázat obézní kardiak Pohlreich. ;-D To je jako, kdyby prostitutka propagovala sex až po svatbě. ;-D

+1/−14
19.4.2015 23:04

A59l94e39š 90B39r59i26c78h66t86a 6358507833817

Proboha hlavně ne Pohlreichovo stravování!

+1/−15
19.4.2015 22:56

T18o74m38á77š 91S45e87r94b82u69s 2291141763534

Go Lada Hruska Go;-D;-D;-D

+6/0
20.4.2015 2:40

O62s71k65a95r 51K11o90v61a83ř96í76k 8827483726987

Fraanta Nyklas!

0/0
20.4.2015 7:32

A67l84e67š 84B61r30i12c98h95t95a 6118117753357

Omyl. Mám hotelovku a maturitu z vaření. Ale člověk, který prohlásí, že nejhorší české lídlo je svíčková, je u mě kretén!

+1/−3
20.4.2015 10:09

V20í86ť61a 15N62o17v11á90k 1828493915291

Jste jen zaujatej...každému holt nesedne.

+1/0
21.4.2015 9:14

S33t76a61n93i52s71l87a36v 97P12ř44i51b55y51l 1639748681936

Taky hodně záleží, jaký sýr vůbec seženete :-)

https://www.youtube.com/watch?v=A8YO1-XudGU

+1/0
19.4.2015 22:41

E34m65i51l 96P45r70c30h41a71l 5180830448744

Nejak nechapu, rozpustit maslo na to cibuli a porek a 15 minut, dyk to bude prepaleny a cibule cerna. Nebo je v tom jinej figl ?

0/0
19.4.2015 22:28

M64a38r53t50a 14S53o33u22k73u77p32o75v44á 9166636980410

"osolte"... pustí to vodu a bude se to dusit;-)

0/0
19.4.2015 22:59

D41a95v43i24d 35B76o35u41c89h73a20l 8989790519

Ani ne. V receptu se píše: "pod pokličkou nechte cca 10 až 15 minut změknout", nikoli "spálit na troud". Takže to bude chtít nižší teplotu. Cibule sama pustí dostatek šťávy, když se například karamelizuje, je na pánvi běžně několik desítek minut.

0/0
19.4.2015 23:48

J62a37n 78K22a12č10e58r 4310449819743

Babička dlabala Eidam, maminka dlabala Eidam, tak nevím co je na něm špatnýho. Najednou přijde emigrant Pohlreich a bude tady hlásat svoje milionářský manýry. Nejsem na něj vůbec zvědavej. Rv

0/−15
19.4.2015 22:23

E56m43i75l 61P39r17c31h10a40l 5210500298484

Eidam je hnusne kyselej, emental je sladkej

0/0
19.4.2015 22:29

S87t13a21n60i40s43l33a41v 32P24ř94i95b31y13l 1629508201956

A proč na to teda čučíte? :-)

+9/0
19.4.2015 22:39
Foto

L24u68b67o91š 10H72a12n81u52s 4197687681112

Komunista Kačer. Známej ze všech diskuzí tady.

0/−1
19.4.2015 22:45

O43n87d90ř19e89j 49Š27t86ě20p49á52n41e47k 5799400358539

Takže když si koupím ementál nebo mozarellu tak mám milionářské manýry?

Nechte mu a nám amentál a posypte si špagety s kečupem eidamem :)

+3/0
19.4.2015 22:46

E80v89a 43D96r80o60z55d86o39v19á 7779877335645

My nejsme zvědaví na vás. :-)

+1/0
19.4.2015 23:38

M72a30r80t16i15n 21J23i23r32o32u84s73e26k 7366535305428

V tom talíři je porce pro pět či pro tři osoby? Stojí za to takovou porcí špinit talíř?

0/−4
19.4.2015 22:05

D76a38v70i29d 35B71o30u81c41h14a79l 8799710389

Já bych po polévce očekával další chody, ale vám samozřejmě nikdo nebrání, si to nabrat po okraj. Nebo ano?

+5/0
19.4.2015 23:53

O62l55d76ř31i59c41h 73H28o21r40á57k 2674579321645

Ten člověk vařit umí, ale jediný není, mnoho báječných kuchařů vaří a nemedializují se. Problém pana Pohlreicha je ten jeho patent na rozum a jediná možná pravda.

Co má třeba proti Eidamu 30% tuku v sušině (viz jeho nekonečné přednášky a hlášky v nedávné minulosti)? Proboha, to není žádné šetření od nakupujících, vždyť většinou stojí stejně jak 45%. Prostě někdo chce snížit příjem tuku a zrovna u sýru to není nahrazeno (jak v light jogurtech) nahrazeno ztužovadly a cukry.

Nebo co jeho hlášky jak by zakázal svíčkovou a jak brzy zahyne?

Prostě umí, ale místo aby předváděl co umí, tak má stále nutkání kázat jak hlas z hůry a prorok jediné správné kuchyně.

+1/−5
19.4.2015 21:59

P34a11v65e96l 42S48ý26k14o38r11a 7107972737101

"Kupte si co nejlepší si můžete dovolit"  tímto heslem, u mne jinak oblíbený Pohlreich upadl.

Pamatuji, jak v Zetoru nakradli lidé olej Castrol, nalili to do Škodovek a náramně se divili. Zadřeli motory. Každý olej je na něco, sýr taky.

Rozhodovat se podle ceny, nikoliv podle parametrů, je hloupost konzumentů. V

0/−6
19.4.2015 21:39

P41a42v50e92l 68S38ý96k93o75r22a 7557242647961

možná to ale jen vytrhli novináři z kontextu, kdo ví, ? dobrou noc.

0/0
19.4.2015 21:41

O23l61d76ř48i64c57h 40H47o82r47á32k 2224589271745

Ne, zas tak vytržené to nebylo. Viděl jsem, nahrával jsem, takže si to mohu pustit klidně znovu.

0/0
19.4.2015 21:48
Foto

L31u61k66á73š 85F78r89y63d97r28y35c69h 2576876196828

kde je řečeno, že nejlepší je vždy nejdražší, neřekl kupte si nejdražší, ale nejlepší, to se nutně nemusí řídit cenou

0/0
20.4.2015 21:42

S76t50a13n52i60s62l44a50v 43P62ř58i93b27y80l 1199218311726

Do téhle polívky budeme dávat ementál.

Takže z toho soudím, že mluví o dobrém ementálu a ne o tvarůžcích.

+6/0
19.4.2015 22:37

D24a55v81i37d 85B17o58u62c58h22a94l 8989510389

Zajímavé. Čtu tam: "co nejlepší si můžete dovolit", nikoli "co nejdražší si můžete dovolit". Jestli vy zaměňujete kvalitu a cenu, protože ty rozhodně nejsou v reálném světě v přímé relaci, pak asi chápu, proč jste použil to vaše naprosto nesouvisející přirovnání.

+3/−1
19.4.2015 23:56

M98a70r81t19i16n 65V22o85j20á32č21e37k 9833717821876

chce to trochu uvažovat ...baví se o konkrétním druhu sýru a u toho doporučuje si pořídit ten nejkvalitnější ....nic jiného

0/0
20.4.2015 9:32

P55e18t85r 14B33o70c10e12k 7456752730513

On ještě někoho zajímá ten arongantní nevzdělanej hulvát ???RvRvRv

+1/−22
19.4.2015 21:20

T65o19m11á54š 79S48e64r26b62u72s 2471681393864

Tak on je rozdíl v tom, jestli je to arogantní nevzdělaný hlupák, nebo  jestli ty chápeš co a proč říká.

+7/0
19.4.2015 21:33

P77e59t36r 21B83o60c95e20k 7386182650543

když chce někdo někoho poučovat, je dobre aby mel uoven vyssi nez poucovany....:-/:-/:-/

+1/0
20.4.2015 12:21

M87a96r77t24a 60S41o50u83k82u32p14o53v96á 9166866920440

Skutečně vy tu nikoho nezajímáteR^

+2/0
19.4.2015 23:01

M48a44r92c83e31l 51B18í63l89ý 2903212862369

"Guru podniků" ? Jakých ? Proto mu do toho jeho za Prahou nejezdí lidi ? ;-D

+2/−3
19.4.2015 20:46

T10o45m98á90š 50S86e11r11b40u95s 2841561643734

Který za Prahou máš na mysli?

0/0
19.4.2015 21:14

P15e39t15r 96B66o60c71e93k 7256802330463

On ani ten v Praze není žádný zázrak :-/:-/:-/

+3/−2
19.4.2015 21:21
Foto

M88i23r34o69s30l62a56v 81S85t15e62i55n28e84r 4910142510596

Do polévky bych nastrouhal raději Parmiggiano Reggiano, Grana Padano  nebo podobný velmi tvrdý sýr na strouhání. V dobrých obchodech se nabízí už nastrouhaný- jsou to úlomky, které vznikají při dělení bochníku. Nezbytný je třeba i na špagety a pastu obecně.

Opravdu tvrdý Ementál na strouhání je už vzácný- ještě před 30 lety ale býval také v nabídce.

+6/0
19.4.2015 20:37

V45á29c57l46a78v 58M91a33š59e25k 5420846632748

Ve vysmívaném Lidlu mají vynikající Grana Padano, a za příjemnou cenu.

Jinak, tyhle recepty se mi moc líbí. V jednoduchosti je krása.

+8/0
19.4.2015 21:11
Foto

M54i61r73o76s40l19a42v 37S74t77e68i52n82e86r 4220742550296

Grana Padano vznikl ve středověku, když italští mniši potřebovali nějak dlouhodobě uskladnit mléko. Ty bochníky sýra se suší , obrací a denně natírají slaným roztokem nejméně půl roku, mnohdy ale i 2 roky.

0/0
19.4.2015 21:26

O44n78d61ř75e98j 20Š63t42ě45p70á46n24e96k 5329390188939

No tak co jsem zatím v Lídlu vzal do ruky za kousky Grany, tak měli bíle flíčky. Takže raději si nechám za trochu více ukrojit čerstvě.

0/−1
19.4.2015 22:42

D53u18š60a94n 18M32a70s51á87r 3921941702795

Ementál je nejlepší? To jsem nevěděl.

0/−4
19.4.2015 20:07

S22t76a54n38i43s88l43a14v 23P60ř20i22b17y20l 1869158241916

Chce to trochu chápat souvislosti :-)

Jinak nejlepší sýr - tedy jako NEJLEPŠÍ druh sýra není definován a ani neexistuje.

+3/0
19.4.2015 20:21

A62d85a66m 50V26a89r30m40u63ž52a 8435737656559

Nejlepší je přece Sýrový polotovar z Tesca za 8,90 Kč v akci - manža si čvachtá blahem :D

0/0
19.4.2015 20:45

S18t64a86n50i23s64l41a91v 38P28ř24i26b26y91l 1569738671236

No jo, vlastně - na ten jsem úplně zapomněl :-)

0/0
19.4.2015 21:03

M66a67j89k63a 94Š94u78m64b28e82r47o10v39á 3385883161515

Já bych ještě přihodila pravý Sedlčanský hermelín z Polska;-)

0/0
19.4.2015 22:03

J74a75r47d35a 51S63l75a75n59h16o60f 2445324979633

Podle toho na co na polivku treba gruyere syr

+1/0
19.4.2015 22:31

J96a89k16u77b 59H21a75n82u24s 6505554964867

Řekl, že "nejlepší ementál najdete asi ve Švýcarsku, to je jasný". Vám se to video seklo po "nejlepší ementál" a ještě se vám tam vložilo 'je'?

0/0
20.4.2015 13:47

M18a59r91k77é35t18a 25Š79v36a52r13c90o23v13á 8874444437422

Asi jak pro koho, mně tou nasládlou chutí připomíná - pardon - trochu lidské maso a vůbec ho nejím, ani madeland....zlatý eidam!!! Jinak samozřejmě souhlas s pravým italským  Parmiggianem!!

0/0
24.4.2015 11:46







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.