Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Jak poznat, že je ryba upečená. Zatahejte ji za kost, radí Pohlreich

Ryba je nejlepší pečená vcelku a vyváží to i tu drobnou potíž, že ji na talíři musíte vykostit. V dalším dílu Rozpal to, šéfe! Zdeněk Pohlreich ukáže, jak si poradit s rybou na grilu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

O29s90k94a86r 52K17o73v54a59ř36í11k 8297383986847

Že zrovna ZP bude dělat reklamu Albertu....

+1/0
31.5.2015 18:26

P49a10v16l61a 34N54o61v70á 3285538399880

taky si vždycky říkám, že to ty lidi mají zapotřebí... kolik peněz vlastně potřebuje?

0/0
2.6.2015 9:04

R81u36d39o75l32f 22V66á85l14e73k 2781249834863

A pokud nemate doma cedrove prkenko, lze pouzit prkenko plastove...

+5/0
31.5.2015 4:15

P23a28v51e54l 42F95o13l66t11á95n 4700962424

jen ho musíte o hodinu déle namáčet aby patřičně nasáklo  :-)

+1/0
31.5.2015 8:48

P72a66v29e76l 43S22ý28k90o27r29a 7607772177701

Pánové : 

Pokud chceme jasný důkaz, podívejme se na Eskymáky. Jejich strava se skládá především z tučných ryb, které jim dodávají cenné látky. Neznají tak cévní ani srdeční choroby a jejich tělo je odolné proti infekcím.

 

Příprava ryb je rychlá a ve většině úprav i snadná. Měli bychom se ovšem vyvarovat smažení na oleji a spíše se zaměřit na přírodní úpravu. Rybí maso je navíc lehce stravitelné.

Co je tilápie

Ptáte se, co je tilápie? V České republice patří zatím mezi méně známé sladkovodní ryby, ovšem svým masem zaujme mnoho labužníků. Pro představu se tilápie blíží nejvíce známému pangasiusu. Tilápie má tučnější a hutnější maso bez kostí, má chutnější maso a při přípravě dobře váže koření. Tato ryba je také ceněna pro svoji výživovou hodnotu, kdy obsahuje zmíněné množství tuku a především bílkovin.

http://www.diana-fish.com/clanek/zdrave-ryby-pro-zdrave-telo-ii-tilapie_19

[>-]Ideální, pro chov na zahradě ve skleníku. [>-]  Za půl roku udělá i půl metru. VBašta.

+1/0
30.5.2015 20:28

P22a80v75e31l 90S76ý47k41o42r29a 7727212427851

bez kostí

0/0
30.5.2015 20:29

M25i35l43a15n 35K78o93t28o83u96č45e12k 2656948942987

Sýkora, už maj hotovej ten akvaponickej sklením, o kterým tu tady básní 2 roky a je z něj 5 tun ryb a rajčat? Nebo si vymyslel nový hovadiny a chová pro změnu tilápii a brambory ve sklepě?

+2/−1
30.5.2015 20:39

P90a75v34e35l 89S84ý35k74o79r29a 7937412347101

Mr. Kotouček, jistě, funguje to u Říčan u Prahy.

0/0
30.5.2015 20:42

M13i32l78a42n 74K91o85t54o52u37č75e93k 2956778842887

A kolik z toho loni bylo? Zdá se že to nikoho jinýho kromě vás nezajímá.

0/0
30.5.2015 20:51

P21a51v45e43l 37S96ý85k17o94r40a 7987682357161

ne, nikoho to nezajímá

+1/0
30.5.2015 22:59

P84a62v93e83l 93S23o32b32o30t12k22a 5450334

Inuité mají nejvyšší koncentrace PCB a těžkých kovů na světě.

Proto byste měl zmínit i průměrné IQ a průměrný věk kterého Inuité se dožívají.

+1/0
30.5.2015 20:43

A96n58t94o87n56i88n 89K17a51d94l89c71e16k 9462719461446

Tilapii vam potvrdim. V US je to velice oblibena rybicka, casto ji sam kupuju v prepoctu za asi 150Kc/kg.  R^

+1/0
30.5.2015 21:16

P92a27v29e45l 52S22o98b22o83t71k66a 5870314

titulek na hlavní straně:

"Posolit a do břicha bylinky. Pohlreich griluje rybu"

Pane Pohlreichu, chtělo by to trošku citu.

Představte si, kdyby tohle někdo udělal vám a ještě o tom natočil video!!!

+1/−2
30.5.2015 19:53

B42ř30e91t72i87s57l98a51v 51L78u44k97á42š 8671144215862

Objevil AmerikuR^

+5/−3
30.5.2015 19:34

V76i59t 85O85t19a94h25a86l 5545460959754

Hřbetní kost? Snad hřbetní ploutev, Být to ocasní ploutev, tak asi řekně zatahejte rybu za pr*el ;-D.

+1/0
30.5.2015 18:23

R72u26d33o28l30f 62V68á79l42e57k 2241469924503

Z anatomickeho hlediska jsou tvrde paprsky ve hrbetni ploutvi soucasti kostry ryby, tedy kosti.

0/0
1.6.2015 3:46

V47i84t 47O19t54a94h11a95l 5945160129454

Ono z anatomického hlediska je ocasni ploutev u ryby opravdu p*del :).  Z anatomického hlediska je ruka horní končetina a překvapivě při fotbale neřeknete, 

"brankář zasáhl objekt kulového tvaru pravou horní končetinou a změnil jeho trajektorii, aby zabránil jeho vniknutí do obdélníkového prostoru vymezeného vertikálně dvěma kovovými sloupy, a horizontálně shora kovovou trubkou a zezdola zemí." Řeknete, že "brankáři se povedlo pravou ruku balón vyrazit mimo bránu. "

Obvyklejší je tuto část ryby nazývat hřbetní ploutev, navíc i z vašeho anatomického pohledu se dopustil nepřesnosti - případnou "hřbetní kostí" je totiž jednotlivý paprsek, a on tahal za celou ploutev, tedy za "soubor všech hřbetních kostí" ;-D.

0/0
1.6.2015 9:42

P32e35t75r 85S43v21o13b74o78d61a 8204788224150

Hnidohňup.:-)

0/0
20.6.2015 13:54

J45i40ř54í 28S45ý48k92o68r56a 2392494441904

Zatahejte ji za kost. Když se ryba pohne, ještě není upečená.

+10/0
30.5.2015 17:35

P11a73v75e31l 27S26ý83k39o42r14a 7567232127421

Není nad to, jet "Na lov pstruhů do Krkonoš", paní kuchařka  Vítková učí grilovat ryby i bez prkénka.

Ale prkénko mne zaujalo.

0/−1
30.5.2015 17:07

P27a70v85e73l 67S95ý49k59o69r51a 7757692627521

Jestli někdo neumí usmažit,  ugrilovat , kapra, pstruha, ideálně pstruh na másle, upéct rybu,

néní Čech. [>-]

+5/−2
30.5.2015 17:02

P63a77v45e45l 97S29ý12k10o12r40a 7927622377741

Pangasius, úhoř, ani Tilápie, často chovaná ryba doma v kurníku, nemá kosti. Za co tahat ?

+2/−8
30.5.2015 15:45

L12u35k97á15š 42S16l74á96n70s65k80ý 4481503507146

Nemají kosti? Hmm, v tom případě nepůjde o rybu, ale o nějakého bezobratlého živočicha. Možná máte na mysli filety, ty opravdu kosti mít nemusí.

+9/0
30.5.2015 16:45

P34e54t56r 62S41c74h64ö67n 7203246822403

Rybí prsty ;-)

0/0
30.5.2015 16:55

P26a68v54e80l 14S67ý73k56o43r53a 7707362567761

úúúhoře jste někdy viděl ? Říkají mu had.

0/−2
30.5.2015 17:00
Foto

P65e16t79r 64S59o78b60o95t77k85a 3456106953107

Máte namysli úhoře říčního spadajícího do řádu Anguilliformes, tedy řádu kostnatých ryb? :-)

+4/0
30.5.2015 17:23

V46á67c86l89a59v 74J58o38n26á83š 8762793762923

I had má kosti....dokonce i Sýkory...

+2/0
30.5.2015 17:46

P69a80v82e29l 15S63ý18k57o87r55a 7647132787291

já jsem jedl úhoře, měl jen páteř, kosti nikde

+1/−1
30.5.2015 20:08

V90í68t 44P14e71t73ř20í75k 2654802766800

To je mi dneska den, had, úhoř, pangasius ani Tilápie nemájí kosti a očividně Pan Sýkorka nemá ani základní vzdělání 8-o;-D

+5/0
30.5.2015 17:21

V27i37t 89O94t86a79h12a66l 5365950139254

Pokud koupíte druh od kapitána Igla, co se chová v hypermarketech v poličkách tak opravdu kosti nemá.

Stejně tak nemá kosti speciální druh ryby zvaný rybí pomazánka. .Ta roste taky na regálech a obsahuje až 0,2% rybího masa z tresky.

+6/0
30.5.2015 18:25

P93a41v90e87l 78J41e35ř55á95b39e46k 7571482714177

Prkénko z cedru na pět použití - tak mi fakt stačilo kam až rádoby gurmánská rozmařilost dostupuje.

+7/−2
30.5.2015 11:46

L12u82c92i25e 11K52o34v46a80ř67í91k67o83v11á 1211916931645

hlavně pak prodávej pod svým xichtem  v Albertu ty sračky z mrazáku

+14/−7
30.5.2015 1:19

L29a20d39i82s31l96a33v 55K30o83v87a89ř41í55k 2250727980839

Tím se u mně docela slušně shodil.

+9/0
30.5.2015 6:13

Š43á80r11k72a 68S94t19a30ň85k73o50v54á 9843475519919

Asi potřebuje peníze?

+5/0
30.5.2015 15:39

H29e61l76e29n61a 94V90e55v32e49r57k89o35v46a 3529217

Dovolím si přidat jednu šmakuládu z Albertu.Koupíte plecko nakrájené na guláš,bez marinády,naštěstí.Dáte na pánev,okořeníte,prohodíte a divíte se že jsou tam kosti.A dokonce  i kůže,ale z kuřete.;-DTakže vypláchnete koření a povaříte to psovi.Tomu to nevadí.:-)A víte,že to bylo k...a naposled,není nad oblíbené řeznictví.Chybami se člověk učí.:-(

0/0
31.5.2015 9:47







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.