Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Jak poznat, že je ryba upečená. Zatahejte ji za kost, radí Pohlreich

Ryba je nejlepší pečená vcelku a vyváží to i tu drobnou potíž, že ji na talíři musíte vykostit. V dalším dílu Rozpal to, šéfe! Zdeněk Pohlreich ukáže, jak si poradit s rybou na grilu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

O69s39k55a74r 43K11o90v21a68ř15í53k 8187193236727

Že zrovna ZP bude dělat reklamu Albertu....

+1/0
31.5.2015 18:26

P30a37v62l51a 78N98o29v82á 3785738489960

taky si vždycky říkám, že to ty lidi mají zapotřebí... kolik peněz vlastně potřebuje?

0/0
2.6.2015 9:04

R64u81d83o52l61f 86V83á76l63e44k 2631929744533

A pokud nemate doma cedrove prkenko, lze pouzit prkenko plastove...

+5/0
31.5.2015 4:15

P28a91v57e48l 88F46o57l70t76á15n 4190462914

jen ho musíte o hodinu déle namáčet aby patřičně nasáklo  :-)

+1/0
31.5.2015 8:48

P27a49v56e75l 10S93ý14k36o38r83a 7617912307351

Pánové : 

Pokud chceme jasný důkaz, podívejme se na Eskymáky. Jejich strava se skládá především z tučných ryb, které jim dodávají cenné látky. Neznají tak cévní ani srdeční choroby a jejich tělo je odolné proti infekcím.

 

Příprava ryb je rychlá a ve většině úprav i snadná. Měli bychom se ovšem vyvarovat smažení na oleji a spíše se zaměřit na přírodní úpravu. Rybí maso je navíc lehce stravitelné.

Co je tilápie

Ptáte se, co je tilápie? V České republice patří zatím mezi méně známé sladkovodní ryby, ovšem svým masem zaujme mnoho labužníků. Pro představu se tilápie blíží nejvíce známému pangasiusu. Tilápie má tučnější a hutnější maso bez kostí, má chutnější maso a při přípravě dobře váže koření. Tato ryba je také ceněna pro svoji výživovou hodnotu, kdy obsahuje zmíněné množství tuku a především bílkovin.

http://www.diana-fish.com/clanek/zdrave-ryby-pro-zdrave-telo-ii-tilapie_19

[>-]Ideální, pro chov na zahradě ve skleníku. [>-]  Za půl roku udělá i půl metru. VBašta.

+1/0
30.5.2015 20:28

P46a19v84e72l 68S76ý35k79o37r35a 7407832127481

bez kostí

0/0
30.5.2015 20:29

M93i14l78a43n 24K94o65t36o17u68č62e98k 2696268882177

Sýkora, už maj hotovej ten akvaponickej sklením, o kterým tu tady básní 2 roky a je z něj 5 tun ryb a rajčat? Nebo si vymyslel nový hovadiny a chová pro změnu tilápii a brambory ve sklepě?

+2/−1
30.5.2015 20:39

P94a55v67e21l 21S61ý91k41o50r69a 7657462227301

Mr. Kotouček, jistě, funguje to u Říčan u Prahy.

0/0
30.5.2015 20:42

M44i26l91a65n 42K33o15t28o76u35č68e19k 2116268202697

A kolik z toho loni bylo? Zdá se že to nikoho jinýho kromě vás nezajímá.

0/0
30.5.2015 20:51

P16a18v89e29l 39S83ý26k89o36r41a 7227472927541

ne, nikoho to nezajímá

+1/0
30.5.2015 22:59

P38a29v24e85l 33S46o17b14o83t65k12a 5760784

Inuité mají nejvyšší koncentrace PCB a těžkých kovů na světě.

Proto byste měl zmínit i průměrné IQ a průměrný věk kterého Inuité se dožívají.

+1/0
30.5.2015 20:43

A42n51t12o59n75i30n 79K62a57d55l91c90e59k 9102119381106

Tilapii vam potvrdim. V US je to velice oblibena rybicka, casto ji sam kupuju v prepoctu za asi 150Kc/kg.  R^

+1/0
30.5.2015 21:16

P21a66v35e31l 95S49o93b24o91t73k61a 5120344

titulek na hlavní straně:

"Posolit a do břicha bylinky. Pohlreich griluje rybu"

Pane Pohlreichu, chtělo by to trošku citu.

Představte si, kdyby tohle někdo udělal vám a ještě o tom natočil video!!!

+1/−2
30.5.2015 19:53

B34ř27e61t15i82s47l34a81v 46L26u22k91á80š 8721314945722

Objevil AmerikuR^

+5/−3
30.5.2015 19:34

V46i15t 74O82t54a44h51a57l 5455120179444

Hřbetní kost? Snad hřbetní ploutev, Být to ocasní ploutev, tak asi řekně zatahejte rybu za pr*el ;-D.

+1/0
30.5.2015 18:23

R82u56d27o60l32f 30V74á38l54e26k 2621149284733

Z anatomickeho hlediska jsou tvrde paprsky ve hrbetni ploutvi soucasti kostry ryby, tedy kosti.

0/0
1.6.2015 3:46

V49i23t 38O24t76a72h29a28l 5375560369504

Ono z anatomického hlediska je ocasni ploutev u ryby opravdu p*del :).  Z anatomického hlediska je ruka horní končetina a překvapivě při fotbale neřeknete, 

"brankář zasáhl objekt kulového tvaru pravou horní končetinou a změnil jeho trajektorii, aby zabránil jeho vniknutí do obdélníkového prostoru vymezeného vertikálně dvěma kovovými sloupy, a horizontálně shora kovovou trubkou a zezdola zemí." Řeknete, že "brankáři se povedlo pravou ruku balón vyrazit mimo bránu. "

Obvyklejší je tuto část ryby nazývat hřbetní ploutev, navíc i z vašeho anatomického pohledu se dopustil nepřesnosti - případnou "hřbetní kostí" je totiž jednotlivý paprsek, a on tahal za celou ploutev, tedy za "soubor všech hřbetních kostí" ;-D.

0/0
1.6.2015 9:42

P79e81t20r 57S47v45o26b46o63d69a 8934418574510

Hnidohňup.:-)

0/0
20.6.2015 13:54

J56i65ř28í 30S51ý70k64o79r93a 2372284301354

Zatahejte ji za kost. Když se ryba pohne, ještě není upečená.

+10/0
30.5.2015 17:35

P44a24v63e29l 70S33ý81k50o91r27a 7967772277861

Není nad to, jet "Na lov pstruhů do Krkonoš", paní kuchařka  Vítková učí grilovat ryby i bez prkénka.

Ale prkénko mne zaujalo.

0/−1
30.5.2015 17:07

P80a20v79e28l 96S66ý34k25o62r10a 7177142657841

Jestli někdo neumí usmažit,  ugrilovat , kapra, pstruha, ideálně pstruh na másle, upéct rybu,

néní Čech. [>-]

+5/−2
30.5.2015 17:02

P10a87v81e38l 27S20ý80k31o98r50a 7327172757111

Pangasius, úhoř, ani Tilápie, často chovaná ryba doma v kurníku, nemá kosti. Za co tahat ?

+2/−8
30.5.2015 15:45

L63u47k31á51š 34S82l83á69n24s19k30ý 4631103287616

Nemají kosti? Hmm, v tom případě nepůjde o rybu, ale o nějakého bezobratlého živočicha. Možná máte na mysli filety, ty opravdu kosti mít nemusí.

+9/0
30.5.2015 16:45

P62e22t66r 67S96c50h14ö44n 7673606172163

Rybí prsty ;-)

0/0
30.5.2015 16:55

P58a21v39e95l 88S90ý33k61o24r78a 7647782817111

úúúhoře jste někdy viděl ? Říkají mu had.

0/−2
30.5.2015 17:00
Foto

P39e72t72r 18S62o19b61o69t45k37a 3656496773597

Máte namysli úhoře říčního spadajícího do řádu Anguilliformes, tedy řádu kostnatých ryb? :-)

+4/0
30.5.2015 17:23

V59á13c62l90a27v 76J34o58n83á22š 8412723762663

I had má kosti....dokonce i Sýkory...

+2/0
30.5.2015 17:46

P46a83v56e86l 84S94ý20k40o71r58a 7967962537881

já jsem jedl úhoře, měl jen páteř, kosti nikde

+1/−1
30.5.2015 20:08

V74í11t 39P49e22t72ř11í21k 2254732616150

To je mi dneska den, had, úhoř, pangasius ani Tilápie nemájí kosti a očividně Pan Sýkorka nemá ani základní vzdělání 8-o;-D

+5/0
30.5.2015 17:21

V76i80t 87O59t76a89h42a94l 5335610809774

Pokud koupíte druh od kapitána Igla, co se chová v hypermarketech v poličkách tak opravdu kosti nemá.

Stejně tak nemá kosti speciální druh ryby zvaný rybí pomazánka. .Ta roste taky na regálech a obsahuje až 0,2% rybího masa z tresky.

+6/0
30.5.2015 18:25

P63a81v49e29l 40J13e92ř29á33b44e82k 7821822904597

Prkénko z cedru na pět použití - tak mi fakt stačilo kam až rádoby gurmánská rozmařilost dostupuje.

+7/−2
30.5.2015 11:46

L13u65c34i67e 82K35o79v28a38ř51í21k81o16v64á 1571656231305

hlavně pak prodávej pod svým xichtem  v Albertu ty sračky z mrazáku

+14/−7
30.5.2015 1:19

L61a84d39i32s81l79a21v 80K41o80v41a97ř15í76k 2840407380399

Tím se u mně docela slušně shodil.

+9/0
30.5.2015 6:13

Š97á92r97k52a 82S63t21a76ň29k31o85v63á 9743785699629

Asi potřebuje peníze?

+5/0
30.5.2015 15:39

H30e15l30e79n83a 53V56e12v92e98r85k39o45v43a 3969757

Dovolím si přidat jednu šmakuládu z Albertu.Koupíte plecko nakrájené na guláš,bez marinády,naštěstí.Dáte na pánev,okořeníte,prohodíte a divíte se že jsou tam kosti.A dokonce  i kůže,ale z kuřete.;-DTakže vypláchnete koření a povaříte to psovi.Tomu to nevadí.:-)A víte,že to bylo k...a naposled,není nad oblíbené řeznictví.Chybami se člověk učí.:-(

0/0
31.5.2015 9:47







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.