Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Jak poznat, že je ryba upečená. Zatahejte ji za kost, radí Pohlreich

Ryba je nejlepší pečená vcelku a vyváží to i tu drobnou potíž, že ji na talíři musíte vykostit. V dalším dílu Rozpal to, šéfe! Zdeněk Pohlreich ukáže, jak si poradit s rybou na grilu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

O90s17k16a55r 26K19o28v60a37ř90í13k 8457743156937

Že zrovna ZP bude dělat reklamu Albertu....

+1/0
31.5.2015 18:26

P81a73v85l62a 33N53o21v19á 3225118689270

taky si vždycky říkám, že to ty lidi mají zapotřebí... kolik peněz vlastně potřebuje?

0/0
2.6.2015 9:04

R95u74d76o15l36f 97V56á58l29e35k 2901409534363

A pokud nemate doma cedrove prkenko, lze pouzit prkenko plastove...

+5/0
31.5.2015 4:15

P69a46v44e40l 53F39o98l21t13á28n 4330942974

jen ho musíte o hodinu déle namáčet aby patřičně nasáklo  :-)

+1/0
31.5.2015 8:48

P31a78v97e93l 53S57ý90k32o85r59a 7857752467271

Pánové : 

Pokud chceme jasný důkaz, podívejme se na Eskymáky. Jejich strava se skládá především z tučných ryb, které jim dodávají cenné látky. Neznají tak cévní ani srdeční choroby a jejich tělo je odolné proti infekcím.

 

Příprava ryb je rychlá a ve většině úprav i snadná. Měli bychom se ovšem vyvarovat smažení na oleji a spíše se zaměřit na přírodní úpravu. Rybí maso je navíc lehce stravitelné.

Co je tilápie

Ptáte se, co je tilápie? V České republice patří zatím mezi méně známé sladkovodní ryby, ovšem svým masem zaujme mnoho labužníků. Pro představu se tilápie blíží nejvíce známému pangasiusu. Tilápie má tučnější a hutnější maso bez kostí, má chutnější maso a při přípravě dobře váže koření. Tato ryba je také ceněna pro svoji výživovou hodnotu, kdy obsahuje zmíněné množství tuku a především bílkovin.

http://www.diana-fish.com/clanek/zdrave-ryby-pro-zdrave-telo-ii-tilapie_19

[>-]Ideální, pro chov na zahradě ve skleníku. [>-]  Za půl roku udělá i půl metru. VBašta.

+1/0
30.5.2015 20:28

P56a73v56e82l 55S18ý96k83o74r73a 7807572397271

bez kostí

0/0
30.5.2015 20:29

M84i70l58a80n 40K98o35t79o31u40č46e82k 2626148832857

Sýkora, už maj hotovej ten akvaponickej sklením, o kterým tu tady básní 2 roky a je z něj 5 tun ryb a rajčat? Nebo si vymyslel nový hovadiny a chová pro změnu tilápii a brambory ve sklepě?

+2/−1
30.5.2015 20:39

P58a63v16e21l 52S46ý56k44o77r86a 7117472147331

Mr. Kotouček, jistě, funguje to u Říčan u Prahy.

0/0
30.5.2015 20:42

M22i95l28a72n 46K24o11t14o45u47č91e76k 2526258452717

A kolik z toho loni bylo? Zdá se že to nikoho jinýho kromě vás nezajímá.

0/0
30.5.2015 20:51

P55a92v10e87l 25S27ý50k27o73r47a 7247242127531

ne, nikoho to nezajímá

+1/0
30.5.2015 22:59

P96a87v74e96l 28S50o64b88o66t68k84a 5540284

Inuité mají nejvyšší koncentrace PCB a těžkých kovů na světě.

Proto byste měl zmínit i průměrné IQ a průměrný věk kterého Inuité se dožívají.

+1/0
30.5.2015 20:43

A68n29t75o92n40i97n 16K41a18d47l25c18e93k 9542119971986

Tilapii vam potvrdim. V US je to velice oblibena rybicka, casto ji sam kupuju v prepoctu za asi 150Kc/kg.  R^

+1/0
30.5.2015 21:16

P10a86v11e90l 49S14o11b55o96t94k17a 5650354

titulek na hlavní straně:

"Posolit a do břicha bylinky. Pohlreich griluje rybu"

Pane Pohlreichu, chtělo by to trošku citu.

Představte si, kdyby tohle někdo udělal vám a ještě o tom natočil video!!!

+1/−2
30.5.2015 19:53

B40ř13e70t98i81s96l97a54v 82L25u95k22á88š 8491594885332

Objevil AmerikuR^

+5/−3
30.5.2015 19:34

V95i63t 89O67t67a96h52a36l 5295250749474

Hřbetní kost? Snad hřbetní ploutev, Být to ocasní ploutev, tak asi řekně zatahejte rybu za pr*el ;-D.

+1/0
30.5.2015 18:23

R13u98d74o81l16f 22V46á94l72e13k 2101549264703

Z anatomickeho hlediska jsou tvrde paprsky ve hrbetni ploutvi soucasti kostry ryby, tedy kosti.

0/0
1.6.2015 3:46

V14i78t 59O63t50a65h73a98l 5525750679714

Ono z anatomického hlediska je ocasni ploutev u ryby opravdu p*del :).  Z anatomického hlediska je ruka horní končetina a překvapivě při fotbale neřeknete, 

"brankář zasáhl objekt kulového tvaru pravou horní končetinou a změnil jeho trajektorii, aby zabránil jeho vniknutí do obdélníkového prostoru vymezeného vertikálně dvěma kovovými sloupy, a horizontálně shora kovovou trubkou a zezdola zemí." Řeknete, že "brankáři se povedlo pravou ruku balón vyrazit mimo bránu. "

Obvyklejší je tuto část ryby nazývat hřbetní ploutev, navíc i z vašeho anatomického pohledu se dopustil nepřesnosti - případnou "hřbetní kostí" je totiž jednotlivý paprsek, a on tahal za celou ploutev, tedy za "soubor všech hřbetních kostí" ;-D.

0/0
1.6.2015 9:42

P15e27t71r 62S81v32o16b50o22d96a 8464168424470

Hnidohňup.:-)

0/0
20.6.2015 13:54

J51i37ř33í 59S88ý23k51o35r47a 2572684601344

Zatahejte ji za kost. Když se ryba pohne, ještě není upečená.

+10/0
30.5.2015 17:35

P80a68v14e55l 97S24ý44k16o29r33a 7207312777471

Není nad to, jet "Na lov pstruhů do Krkonoš", paní kuchařka  Vítková učí grilovat ryby i bez prkénka.

Ale prkénko mne zaujalo.

0/−1
30.5.2015 17:07

P75a58v17e41l 53S30ý13k24o45r74a 7917852547301

Jestli někdo neumí usmažit,  ugrilovat , kapra, pstruha, ideálně pstruh na másle, upéct rybu,

néní Čech. [>-]

+5/−2
30.5.2015 17:02

P78a79v24e92l 30S96ý34k81o17r50a 7477912977401

Pangasius, úhoř, ani Tilápie, často chovaná ryba doma v kurníku, nemá kosti. Za co tahat ?

+2/−8
30.5.2015 15:45

L32u14k23á38š 20S74l75á76n39s25k25ý 4401313667326

Nemají kosti? Hmm, v tom případě nepůjde o rybu, ale o nějakého bezobratlého živočicha. Možná máte na mysli filety, ty opravdu kosti mít nemusí.

+9/0
30.5.2015 16:45

P38e62t22r 69S23c37h48ö19n 7263116792223

Rybí prsty ;-)

0/0
30.5.2015 16:55

P93a51v66e92l 60S31ý71k91o41r61a 7637742787541

úúúhoře jste někdy viděl ? Říkají mu had.

0/−2
30.5.2015 17:00
Foto

P12e49t97r 77S88o75b67o58t78k86a 3356326843137

Máte namysli úhoře říčního spadajícího do řádu Anguilliformes, tedy řádu kostnatých ryb? :-)

+4/0
30.5.2015 17:23

V82á94c95l37a40v 61J81o34n72á32š 8632183582743

I had má kosti....dokonce i Sýkory...

+2/0
30.5.2015 17:46

P89a75v98e46l 89S68ý34k98o20r48a 7217132537441

já jsem jedl úhoře, měl jen páteř, kosti nikde

+1/−1
30.5.2015 20:08

V71í78t 66P38e46t67ř18í46k 2654352446270

To je mi dneska den, had, úhoř, pangasius ani Tilápie nemájí kosti a očividně Pan Sýkorka nemá ani základní vzdělání 8-o;-D

+5/0
30.5.2015 17:21

V72i76t 75O74t23a79h27a92l 5675130879884

Pokud koupíte druh od kapitána Igla, co se chová v hypermarketech v poličkách tak opravdu kosti nemá.

Stejně tak nemá kosti speciální druh ryby zvaný rybí pomazánka. .Ta roste taky na regálech a obsahuje až 0,2% rybího masa z tresky.

+6/0
30.5.2015 18:25

P41a25v78e82l 83J57e26ř36á17b46e62k 7931642344717

Prkénko z cedru na pět použití - tak mi fakt stačilo kam až rádoby gurmánská rozmařilost dostupuje.

+7/−2
30.5.2015 11:46

L89u65c53i20e 73K11o71v95a56ř33í45k34o40v85á 1601756681895

hlavně pak prodávej pod svým xichtem  v Albertu ty sračky z mrazáku

+14/−7
30.5.2015 1:19

L77a95d31i88s34l61a17v 18K18o19v35a24ř80í19k 2880187360379

Tím se u mně docela slušně shodil.

+9/0
30.5.2015 6:13

Š24á91r23k86a 69S29t31a59ň48k32o85v50á 9563705929139

Asi potřebuje peníze?

+5/0
30.5.2015 15:39

H86e37l50e10n40a 91V12e64v92e62r70k42o51v35a 3459317

Dovolím si přidat jednu šmakuládu z Albertu.Koupíte plecko nakrájené na guláš,bez marinády,naštěstí.Dáte na pánev,okořeníte,prohodíte a divíte se že jsou tam kosti.A dokonce  i kůže,ale z kuřete.;-DTakže vypláchnete koření a povaříte to psovi.Tomu to nevadí.:-)A víte,že to bylo k...a naposled,není nad oblíbené řeznictví.Chybami se člověk učí.:-(

0/0
31.5.2015 9:47



Najdete na iDNES.cz