Diskuze

VIDEO: Nůž nepatří do myčky! Jinak už ho nenabrousíte, radí šéfkuchař

Než se vrhnete na grilování, bez ostrého nože se neobejdete, ať chystáte pořádnou flákotu, nebo chcete jen správně naříznout klobásky či nakrájet zeleninu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

To by sterilizované skalpely byly na jedno použití? 85 stupňů na degradaci oceli se mi zdá poněkud málo. Je tu nějaký metalurg?

1 0
možnosti

J31i69r52i 33O36s71v66a43l31d

26. 7. 2015 23:48

Nerezová ocel kuchyňská (chrom-niklová) je určená pro použití při teplotách do 450°C (ČSN 10088-1 1.4301).

Karel Hons, výrobce nožů z Asociace nožířů ČR říká že horká voda nemá na ostří nože vliv, že je to jen pověra.

http://www.carnansky.cz/articles/813923699359766778738889727473-file_kuchynske-noze.pdf

1 0
možnosti

Pan Zuckerbecker měl asi na mysli pouťový nůž z tureckého medu.

Tak ten bych do myčky taky nedával.:-P

1 0
možnosti

I z prdu lze udělat vědu... :-)

4 3
možnosti

Před dvěma lety jsem si koupil narychlo nože u vietnamců, celou sadu i s ocílkou za asi 200,-. Mám je hozené v šuplíku a myjuje v myčce. Když je sem-tam nabrousím ocílkou řežou jedna radost. A teď by mě zajímalo kolik stojí takové ty nože které se nesmějí dávat do myčky a do šuplíku a musím je brousit pod úhlem nejdřív kamenem a pak ocílkou a předpokládám že bych jim měl také vyhradit vlastní pokoj v baráku.

10 4
možnosti

J74i93ř47í 44S82c80h49a61d

22. 7. 2015 9:09

Pokud Vás zajíma cena profesionálního (kuchařského) nože, tak se cena pohybuje i okolo 4000,- za kus.

3 0
možnosti
Foto

Kdysi před léty jsem viděl jak s nabroušeným nožem brusič uřízl spodek rajčete a potom ho položil na prkénko a jednou rukou ho naplocho bez držení krájel. Trvalo mně to deset let.

0 0
možnosti

Jednou za pul roku vezmu vsechny noze do garaze a protahnu je na kotoucove brusce na tom jemnejsim kameni. To tak se s tim pizlat na nejakem sutru. Ocilka je uplna pakarna. Kuchynsky nuz je hrube naradi a ne skalpel.

5 8
možnosti

A na sucho, žejo.

1 0
možnosti

V mycce nozum spis skodi to, kdyz se noze daji tak, ze jejich ostri o neco bouchaji. Pokud je nuz zafixovany tak, aby se nemohl hybat a aby do nej nemohlo nic bouchat, nijak zvlast se netupi. Ostatne mam jeden drazsi nuz(cca 700,-), ktery myju v ruce po kazdem pouziti, ale ten zbytek za 100 korun s umelou rukojeti davam normalne do mycky.

2 0
možnosti

Nože v myčče myji, neboť je to pohodlné. Ano, myčka (mycí prášek/gel) žere ostří docela rychle, ale není až takový problém občas vzit brousek a nože dobrousit. Že by to nešlo, není pravda, zachránit se dá i úplně zubatý nůž. Jediné, co se brousí mizerně jsou pilkovité nože a co nejde vůbec jsou mikropilky - ale ty už nemám, právě z tohoto důvodu.

1 0
možnosti

Myslím, že zaměstnávat někoho, jako je Martina Čermáková, se jeví jako vysoce kontraproduktivní.

2 1
možnosti

Spis si myslim, ze pro nuz je mycka spis problem kvuli rukojeti. Pokud je drevena, nytovana. Plastove to prezijou. Keramicke s tou jakoby gumovou rukojeti prezijou taky, ale silikon kterym jsou slepene ne.

0 0
možnosti