- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Ten mulčovací nůž není špatný, ale je na křoví, ne na trávu, která se na ostří v podobě krátkých stébel zachycuje.
Navíc kdo s ním neumí, tak ho brzy zničí o zem.
Ale
Trojcípí nůž používám pouze na náletové křoviny.Na trávu a silnější plevel je lepší dvoulistá vrtule.Nejčastěji používám českou od pilany.Vydrží docela dost a povrch po jejím použití je dobrý, takřka jako od sekačky.Zvládne i slabší nálety.Jinak platí zásada, že čím tlustší tráva či křovíé, tím více zubů.Trojcípí nůž je těžký a má i vysoké nároky na výkon křovinořezu a na jemnější trávu se opravdu moc nehodí.
Zas jeden, co otravuje sousedy nadměrným hlukem a smradem.
Záleží jakou trávu seče. Respektive jaký bylinný porost. Chmel, chrastice, svlačec, podmáčené trávy - to je na "Chocholouška".
A brušte pilníkem a nebo smirkovým kotoučkem. Na dělící kotouček raději zapomeňte. Zejména když je nuž otlučeny o kameny budete hodně odbrušovat.
Maliny atd., respektive cokoliv, to vlastně zachytí celou kosící hlavu křovinořezu, vytratí se pohyb... Dá se tomu předcházet - potahovat hrany pilníkem a hlavně umět sekat, tj. nevrážet stroj tam, kde evidentně nevyžne. Výhoda takového stroje je, že si umí poradit s takovým porostem postupně, není třeba hned tnout do nejhustějšího.
Rady na dělící kotouček tu jsou proto, abychom po měsíci kupovali nový trojhran