Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Nejpálivější polévka v Praze. Proti ní jsou papričky jalapeňos „čajíček“

Občas si v restauraci Yam Yam tuto polévku někdo dá, aby zkusil, co vydrží. Ne nadarmo se jmenuje Dangerous a pochází z Hell menu.Vyzkoušel ji student Vyšší odborné školy publicistiky v rámci seminární práce.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

V41l44a24d65i97m94í86r 34J90e10s37e83n57i43c83k31ý 9508248495430

Každému přeju, co mu chutná, já raději gulášovku nebo držťkovou s troškou pálivý papriky...;-D

+1/−1
9.9.2015 9:52

R63o97s31t36i30s48l79a19v 80S62m25o53l88e69j 6226766202373

5.1.2013 - můžete si přečíst - http://www.smolej.cz/index.php/blog/21-restaurace-yamyam-aneb-tisic-chuti-cili

0/0
2.8.2015 12:22
Foto

J89a58n 15H65a31ž10m79u51k61a 6913886365

Úplně v pohodě se dala sníst i ty kešu oříšky z hell menu. Jen druhý den na WC je to krušné.;-D

+7/0
29.7.2015 17:57

M79i34r43o67s23l97a79v 26H44e70r73a47n 6538817291

Neni bezne jsem jedl i wasabi, jim bezne morugu a ok. Nekomu to proste nesedi a nebo neni zvyklej. Tohle me rikal kamos v Thajsku, ze snedl trochu to jidlo a prej ho to bolelo jit na wc a me vubec :-)

+1/0
31.7.2015 12:59

M73a68r14t54i23n 19P72i13s22á53r 6150912644156

pár let treninku a pak je to v poho :-):-)

0/0
31.7.2015 21:09

M30a68r38e56k 87B72e87n73d63a 5364544636225

Co máš za problém Hojgr, mínusovat jo, příspěvek nic?

0/−4
28.7.2015 22:05

P56a72v24e43l 90M82a55t96a32s 1861325830817

Blbe!

+3/0
29.7.2015 9:53

M65a25r69e63k 10B53e74n33d78a 5654534786255

Pavel Matas nebuď sprostý, stačí že jsi hloupý a nechutný.

+1/0
1.8.2015 7:58

M34a40r11e79k 40B89e86n64d19a 5894644796905

pablbe nemytej

0/0
1.8.2015 23:29

P58e72t31r 73S70k16á69c64e87l 2169172487657

To mi připomnělo:

Sudí 1: To nejlepší nakonec; perfektní kombinace chilli, bezpečná pro všechny včetně dětí, nijak přehnaně ostrá, přesto příjemně prokrví.

Sudí 2: Zlatý hřeb soutěže, perfektně vyvážená chuť. Ani ostrá, ani příliš jemná.

Bohužel jsme o většinu přišli, když Frank omdlel a při pádu ze židle na sebe celý hrnec strhnul. Nevím, zda to přežije. Čím je to na tom východě krmí ? Jak by dopadl, kdyby někdo uvařil něco fakt ostrého ?

+10/0
28.7.2015 20:58

L89u62k67a81s 48N44e76m47e14c 7409720902854

Klasika...

0/0
29.7.2015 11:13

D52u53š91a78n 60H60a72n45z73e82ľ 2745150449785

byl jsem tam asi pred mesicem a kolega ji mel, nebyla nijak pikantni a kdyz jsme se ptali tak to uz neni ta extra pikantni co byla kdysi, ted je to takove ze pikantni jo, ale ne moc, bez vahani si ji dejte pokud mate radi pikantni, obavy o zdravi nejsou na miste

0/0
28.7.2015 19:47

D17a19v63i75d 22S73u33c50h30ý 1736550328828

orisky ze stejne restaurace jsou mnohem horsi...to me vyhrkly i slzy, polivka je pozivatelna bez vetsich problemu...jidlo z Hell menu je trochu narocnejsi :)

+1/0
28.7.2015 19:21

K41a56r80e35l 27F43l97o24r83i22a44n 6241377877152

Ja mam palivy rad, ale pote, co jsem si dal Vindaloo v jedny restauraci, a nasledne stravil 3 hodiny rozhodovanim, jestli exploduju anebo radeji dobrovolne zemru nekde v koutku, uz jsem opatrnejsi. Stejne jako jeden komentujici pode mnou jsem prisel na to, ze stejne jidlo v jedne restauraci pali pokazde jinak. Poprve to byla pohoda, podruhe nepochopitelne peklo. A to rano pak...;-D  Takze tuhle polivku rad ozelim :).

+4/0
28.7.2015 19:16

A26d27a93m 97Š72p38i42l67l95a30r 8189257732776

Miluju Vindaloo. Když se ocitnu v restauraci kde ho dělají je to jídlo první volby. Sice se zapotím, ale ta chuť je geniální :-)

0/0
29.7.2015 17:45
Foto

T30e50r58e85z15a 50K61o41u36t92n78í26k45o18v93á 3799623765595

Na polévku jsme se hodně těšili..čekala jsem ale něco "víc"..sníst se totiž dá..respektive voda z ní určitě..papričky na dně už se pak moc nedaly :) Nicméně daleko větší "peklo" byly určitě kešu ořísky z Hell menu, které nám byly doporučené brát pouze hůlkama..ty byly vážně pekelné ;-D

0/0
28.7.2015 18:52

J94a61n 25C56h37o37b84o67t 5273488679307

Je galangal česky opravdy galagal?

https://en.wikipedia.org/wiki/Galangal

0/0
28.7.2015 16:22

J22i88r98k20a 43V24o72j78v11o98d75i65n 6611707787585

Před lety sme šli na tuhle polivku v partě. Já sem snědl tak něco přes půlku. Dva lidi tu polivku snědli celou. Zaplatili sme a odešli. Jeden co tu polivku snědl se poblil do květináče kousek od restaurace a druhý co jí snědl se poblil po pár hodinách po jednom pivku v jiný hospodě. A to ráno po záchodu byl neskutečnej mordor :))

+3/0
28.7.2015 15:51

M26i31r87a 35L37o61v95e 3284350888434

Na takovou akci se musite nejdriv poradne pripravit ...zvykat si po malych davkach a postupne je navysovat ...jinak muzete dopadnout velmi zle.

+6/0
28.7.2015 18:12

H39a76n22a 75D72o19s54t20á94l32o28v94á 1699284620854

Teda naše seminární práce měly jiná témata - ale dobrý R^;-D

+2/0
28.7.2015 14:25

D25a59v25i80d 71J75i24n87d67r32a 6460424866604

Ještě že do toho necpou nějakou mrchu jako je moruga scorpion nebo jiné. To by snědla sotva půlka toho, co to sní teď. Nicméně, šel bych do toho

+1/0
28.7.2015 13:52

M46i23r24o88s83l45a71v 32H63e88r87a60n 6348487301

Ju Moruga Trinidad Scorpion mam doma a je dobra moc :-P Asi tam zajdu na polivku, mam hrozne rad pravou Thai TOM YUM, jsem ji jedl i v Thajsku, poctiva na dedine a musel jsem se chladit u vetraku. Pali hodne ale snist to jde :-)

+1/0
28.7.2015 14:59

M98a68r40t67i43n 43P42i19s38á27r 6580152464616

letos čtvrtá úroda :-):-)

0/0
31.7.2015 21:07

P84a51v32e73l 62O45d67r57a56z13i72l 6124799867920

Letos je to divný. Koupil jsem semena zejména málo pálivých, ale chuťově slibných paprik jako aji amarilo, lemon, chupetinho apod. Jenže z těch nevyklíčilo skoro nic. Jako přídavek jsem vzal SMRT (scorpion moruga red trinidad, popřeházené pořadí).

SMRT vyklíčila všechna.

No to zas bude zima;-)

+3/0
29.7.2015 21:12

M27i81r86o62s63l29a11v 47H73e55r92a13n 6798817781

Skoda no. Ja mam jako susene koreni jeste i tu Bhut Jolokia a ta je taky dobra ale Moruga me nejak chutna vic :-P

+1/0
31.7.2015 13:01

M54i27c23h26a26l 37K13r19e12j73č67a 5628116816213

Mimochodem cele video - viz odkaz v clanku - je koukatelne vyrobeno. Hodne ocenuji hudbu z Peer Gynta - ta je asi naprosto na svem miste ;-D

+2/0
28.7.2015 12:56

A39l69e39x39a50n34d40r 32Š58ť97a30s31t30n36ý 6880888738541

http://www.paliveomacky.cz/R^;-)

0/0
28.7.2015 12:49

M75i30c92h57a61l 73K75r10e53j82č53a 5618546436833

Zkuste si nekde sehnat povidku od Achille Gregora - Cseresznye (z knihy - Muz v zastere). Nevim jakou maji palivost, ale na cteni ci poslech je to skvela sranda R^;-)

+2/0
28.7.2015 12:43

L71i72b81o72r 20U52r49b13a92n81i92e67c 5396813869

Pályi utca.

0/0
28.7.2015 14:55

M80a47r78t73i36n 37P44i18s75á80r 6760762574406

http://ulozto.cz/xd4TtsK1/gregor-muz-v-zastere-pro-kindle-pdf R^:-)

0/0
31.7.2015 21:20

J77a74n 53U68l75r86i52c26h 7250903808658

Jaký je důvod to jíst?

+1/−2
28.7.2015 12:19

M77i53c53h68a90l 81F42r24a11n66z 7793173631192

protože to je mňamka....? :-)

+5/0
28.7.2015 12:24

S45t45a46n64i43s70l71a36v 44M51o25k91r84ý 8227202926932

Ne neni. Po Jolokiich necitite vubec nic;-D

+2/0
28.7.2015 12:46

M62i57c44h56a78l 40F31r37a17n85z 7753973631732

cítíte - ostrou bolest ;)

+7/−1
28.7.2015 15:01

D86a88n68i32e42l 80K79r54o26n31e16r 7804274346487

Asi to zni divne, ale tim duvodem je chut. Kdyz nepocitam ruzne souteze, kde jde vylozene jen o co nejvetsi palivost a co kdo snese, tak ta ruzna extremne paliva jidla proste vyvolavaji dobry pocit...neco jako kdyz se nekomu libi tvrda hudba. Znam lidi, co tomu nikdy na chut neprisli, ale taky hodne tech, co ostre drive nemuseli a dneska uz do jidel perou chilli po kilech. :-)

+4/0
28.7.2015 13:02

M66a49r39t87i55n 86P23i11s61á10r 6880672334216

dobrý je to do ranního čaje, to nemá chybu :-):-)

0/0
15.10.2015 22:24

F43r63a49n67t52i61š27e97k 33V51e69s61e80l77ý 5892393560340

Může někdo, kdo to konzumoval, porovnat pálivost s Phallem z Curry House na Palmovce?

0/0
28.7.2015 10:27

M50i20r82o46s18l57a33v 85H40e12r54a31n 6808807901

Ten pokrm Phall - extreme vostre jsem sice nejedl, ale muzu uz predem rict ze to nebude tolik palive jako Thajske jidlo. Vseobecne mam zkusenost, ze Indicka kuchyne je slabe paliva. Thajska je podstatne jinde. I kdyz v CR, tam se napise hodne moc viz Vindaloo a nic moc ;-D

0/0
28.7.2015 15:05

F85r91a19n72t26i76š65e94k 15V32e40s63e14l26ý 5602293820190

Tak je vidět, že jste Phall nejedl. Kolega z něho dostal žaludeční vředy. Já jsem propotil triko po první lžičce a nemít okurkovou rajtu, tak to ani nesním. Podruhé to byl ten samý zážitek. Celý den jsem pak pil mléko, abych to ztlumil.

Ptal jsem se na srovnání někoho, kdo jedl obojí, abych věděl, na co se připravit

0/0
29.7.2015 10:27

M58i20r98o70s33l80a12v 58H94e37r41a66n 6318957481

PS: klidne to zkusim tu polivku ale odhadem palivejsi nez ta prava Thajska mozna nebude :-)

0/0
28.7.2015 15:06

J80i10r86k14a 46V47o61j33v42o26d50i13n 6351927317355

Jedl sem ho dva dny. Vindaloo od nich normálně sním, ale phall byl hroznej.

+1/0
28.7.2015 15:52

P84e93t11r 96H70e41r74m92a 5478484441733

Na Palmovce bydlím a v Curry housu jsem už tak trochu se sestrou štamgast. Ze začátku byl problém standardní vindaloo sníst, teď si dáváme jenom ostřejší, něco mezi standard a phallem. Nedávno jsme ten phall po dlouhé době vyzkoušel a šlo to v pohodě. Sestru jsem poslal do Yam Yamu pro polévku, že ji doma zkusíme a než jsem přišel z práce, tak ji snědla sama a prý nic extra :-).

0/0
2.8.2015 9:23

L17u10k77á89š 73M42a18l76v78i29n95s15k21y 2728474463898

Máte někdo zkušenosti s Tygřím dechem ze Sonory na Vinohradech?

0/0
28.7.2015 10:00

P64a61v55e69l 44Š19i40m45e11k 7477832394545

mlask jdu tam, mám rád thajskou kuchyni, citrononá tráva, limetka plus chilli, koriandr, zázvor....R^R^V

+1/0
28.7.2015 9:54

M38a53r98e22k 87K67a19l50i35n44a 3289884275188

Ještě dva nutné elementy. Thajské jídlo má vždy balanc 4 chutí - sladké /palmový cukr, ananas/, slané /fish sauce/, kyselé /limetka/ a pálivé /chilli/... A jak píšete, spousta koření a bylinek, zázvor, galangal, koriandr, thajská bazalka, atd. R^

+5/0
28.7.2015 9:58

H24a81n10a 65D30o11s55t11á57l79o22v61á 1409434790424

Fish sauce má i tu pátou - umami.

0/0
28.7.2015 14:27

T16o39m94á89š 51L75e67v 5735349571323

Byl jsem na té polévce dvakrát. Poprvé se to dalo sníst, hodně jsem se zapotil a opravdu jsem nic pálivějšího neměl. Podruhé, asi měsíc na to, mě už odvezla sanitka. Polévka měla zcela jinou barvu a pálivost daleko větší. Svíjel jsem se v křečích na křesle vevnitř, přinesli mi na pomoc mléko a suchou rýži (pochopitelně nezapomněli následně naúčtovat), ale nepomohlo nic. Pokud už se na něco podepisuje papír, že to jím na vlastní nebezpečí, měli by jí vařit pokaždé stejně. V nemocnici jsem strávil pár hodin v křečích, polovičních mdlobách, obešel jsem tam rentgen, ultrazvuk, pár dalších vyšetřeních a nakonec mě ve stále stejném stavu poslali pryč, že mě není jak léčit. Musel jsem si vzít taxíka k autu kvůli velkým křečím, které nedovolovaly moc pohybu (nejsem z Prahy). Sedl jsem poté do svého auta, byla už noc a čekal, co se bude dít. Pak jsem buď usnul nebo omdlel a probudil jsem se ve 3 ráno, křeče už byly o něco lepší, ale stále nepříjemné. Sebral jsem odvahu a odřídil těch 35 minut domů. Druhý den už to postupně odeznívalo a najíst jsem se mohl něčeho až večer. Takže opravdu to není žádný med a člověk musí být trénovaný, nicméně vše za předpokladu, že kuchař uvaří polévku vždy stejně a ne podle toho, jak se zrovna vyspí ;-)

+23/−1
28.7.2015 9:52

P54a20v29l34í25n30a 22B37u85t65a83n72o33v37á 3964974638188

Ono je možné, že ji kuchař připravil jinak ale také je možné, že jste Vy byl v "jiné" kondici než posledně ;-)

Stačí, když jste unavený, nachlazený, vystresovaný a tělo zareaguje na tutéž věc naprosto odlišně.

Každopádně, máte odvahu R^

+17/0
28.7.2015 10:14

T54o57m19á91š 63L85e91v 5215789291903

Kondice rozhodně mohla být jiná, to si uvědomuji a klidně bych to bral jako jediný důvod, proč mi to tak nesedlo, nicméně už jen fakt, že celkově ta polévka byla jiná na pohled, mě utvrdil v tom, že byla připravena trochu jinak. Není to každopádně stížnost, každý by si měl být vědom, co podstupuje, spíš jsem se chtěl podělit, aby si nehrál každý na hrdinu (jako já blbec) a vzal to případně s poctivou přípravou :)

+12/0
28.7.2015 10:21

M57i89c62h37a30l 52F35r34a11n41z 7153273591292

s chilli vařím hodně dlouho a pěstuji si vlastní. Problém může být v tom, že každá paprička, byť stejné odrůdy, může pálit diametrálně jinak. To pak ujede ruka ani nevíte a nechcete :-)

+13/0
28.7.2015 10:33







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.