Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Nejpálivější polévka v Praze. Proti ní jsou papričky jalapeňos „čajíček“

Občas si v restauraci Yam Yam tuto polévku někdo dá, aby zkusil, co vydrží. Ne nadarmo se jmenuje Dangerous a pochází z Hell menu.Vyzkoušel ji student Vyšší odborné školy publicistiky v rámci seminární práce.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

V77l81a44d28i85m26í21r 12J57e84s94e41n42i11c95k53ý 9708678915890

Každému přeju, co mu chutná, já raději gulášovku nebo držťkovou s troškou pálivý papriky...;-D

+1/−1
9.9.2015 9:52

R81o17s47t53i72s71l41a49v 10S40m47o29l98e48j 6986166262563

5.1.2013 - můžete si přečíst - http://www.smolej.cz/index.php/blog/21-restaurace-yamyam-aneb-tisic-chuti-cili

0/0
2.8.2015 12:22
Foto

J20a37n 40H73a87ž72m58u30k25a 6873306935

Úplně v pohodě se dala sníst i ty kešu oříšky z hell menu. Jen druhý den na WC je to krušné.;-D

+7/0
29.7.2015 17:57

M56i86r79o45s29l33a18v 72H86e46r25a79n 6638387841

Neni bezne jsem jedl i wasabi, jim bezne morugu a ok. Nekomu to proste nesedi a nebo neni zvyklej. Tohle me rikal kamos v Thajsku, ze snedl trochu to jidlo a prej ho to bolelo jit na wc a me vubec :-)

+1/0
31.7.2015 12:59

M55a41r35t83i49n 43P43i37s27á12r 6190572274376

pár let treninku a pak je to v poho :-):-)

0/0
31.7.2015 21:09

M84a50r47e91k 23B59e12n10d74a 5404354296785

Co máš za problém Hojgr, mínusovat jo, příspěvek nic?

0/−4
28.7.2015 22:05

P41a39v72e12l 88M41a40t33a45s 1751535850657

Blbe!

+3/0
29.7.2015 9:53

M39a83r70e86k 11B95e32n31d49a 5544124306615

Pavel Matas nebuď sprostý, stačí že jsi hloupý a nechutný.

+1/0
1.8.2015 7:58

M37a20r25e16k 15B14e18n14d69a 5344384706775

pablbe nemytej

0/0
1.8.2015 23:29

P34e80t60r 40S64k80á62c38e87l 2249982787177

To mi připomnělo:

Sudí 1: To nejlepší nakonec; perfektní kombinace chilli, bezpečná pro všechny včetně dětí, nijak přehnaně ostrá, přesto příjemně prokrví.

Sudí 2: Zlatý hřeb soutěže, perfektně vyvážená chuť. Ani ostrá, ani příliš jemná.

Bohužel jsme o většinu přišli, když Frank omdlel a při pádu ze židle na sebe celý hrnec strhnul. Nevím, zda to přežije. Čím je to na tom východě krmí ? Jak by dopadl, kdyby někdo uvařil něco fakt ostrého ?

+10/0
28.7.2015 20:58

L13u79k34a38s 18N21e74m77e26c 7349270412674

Klasika...

0/0
29.7.2015 11:13

D48u26š41a11n 23H92a61n29z44e90ľ 2665680909725

byl jsem tam asi pred mesicem a kolega ji mel, nebyla nijak pikantni a kdyz jsme se ptali tak to uz neni ta extra pikantni co byla kdysi, ted je to takove ze pikantni jo, ale ne moc, bez vahani si ji dejte pokud mate radi pikantni, obavy o zdravi nejsou na miste

0/0
28.7.2015 19:47

D41a46v37i40d 17S12u35c78h78ý 1946570598598

orisky ze stejne restaurace jsou mnohem horsi...to me vyhrkly i slzy, polivka je pozivatelna bez vetsich problemu...jidlo z Hell menu je trochu narocnejsi :)

+1/0
28.7.2015 19:21

K54a53r17e49l 91F91l47o48r61i25a94n 6611787437252

Ja mam palivy rad, ale pote, co jsem si dal Vindaloo v jedny restauraci, a nasledne stravil 3 hodiny rozhodovanim, jestli exploduju anebo radeji dobrovolne zemru nekde v koutku, uz jsem opatrnejsi. Stejne jako jeden komentujici pode mnou jsem prisel na to, ze stejne jidlo v jedne restauraci pali pokazde jinak. Poprve to byla pohoda, podruhe nepochopitelne peklo. A to rano pak...;-D  Takze tuhle polivku rad ozelim :).

+4/0
28.7.2015 19:16

A46d21a42m 65Š76p74i46l47l18a32r 8909617882526

Miluju Vindaloo. Když se ocitnu v restauraci kde ho dělají je to jídlo první volby. Sice se zapotím, ale ta chuť je geniální :-)

0/0
29.7.2015 17:45
Foto

T67e80r50e68z48a 54K78o51u98t28n29í39k57o45v83á 3579953905645

Na polévku jsme se hodně těšili..čekala jsem ale něco "víc"..sníst se totiž dá..respektive voda z ní určitě..papričky na dně už se pak moc nedaly :) Nicméně daleko větší "peklo" byly určitě kešu ořísky z Hell menu, které nám byly doporučené brát pouze hůlkama..ty byly vážně pekelné ;-D

0/0
28.7.2015 18:52

J24a45n 23C28h82o23b22o45t 5313258879137

Je galangal česky opravdy galagal?

https://en.wikipedia.org/wiki/Galangal

0/0
28.7.2015 16:22

J48i79r67k20a 56V56o17j10v91o26d27i90n 6121177407895

Před lety sme šli na tuhle polivku v partě. Já sem snědl tak něco přes půlku. Dva lidi tu polivku snědli celou. Zaplatili sme a odešli. Jeden co tu polivku snědl se poblil do květináče kousek od restaurace a druhý co jí snědl se poblil po pár hodinách po jednom pivku v jiný hospodě. A to ráno po záchodu byl neskutečnej mordor :))

+3/0
28.7.2015 15:51

M87i50r27a 66L76o25v75e 3344830678384

Na takovou akci se musite nejdriv poradne pripravit ...zvykat si po malych davkach a postupne je navysovat ...jinak muzete dopadnout velmi zle.

+6/0
28.7.2015 18:12

H32a27n39a 89D48o60s48t60á29l11o88v76á 1579144740474

Teda naše seminární práce měly jiná témata - ale dobrý R^;-D

+2/0
28.7.2015 14:25

D32a42v15i87d 92J34i70n28d63r48a 6720374246944

Ještě že do toho necpou nějakou mrchu jako je moruga scorpion nebo jiné. To by snědla sotva půlka toho, co to sní teď. Nicméně, šel bych do toho

+1/0
28.7.2015 13:52

M98i80r33o38s77l19a53v 65H78e40r82a16n 6508237391

Ju Moruga Trinidad Scorpion mam doma a je dobra moc :-P Asi tam zajdu na polivku, mam hrozne rad pravou Thai TOM YUM, jsem ji jedl i v Thajsku, poctiva na dedine a musel jsem se chladit u vetraku. Pali hodne ale snist to jde :-)

+1/0
28.7.2015 14:59

M45a52r29t53i81n 69P46i90s42á66r 6140622894276

letos čtvrtá úroda :-):-)

0/0
31.7.2015 21:07

P20a45v52e60l 47O76d59r97a48z60i18l 6684919597980

Letos je to divný. Koupil jsem semena zejména málo pálivých, ale chuťově slibných paprik jako aji amarilo, lemon, chupetinho apod. Jenže z těch nevyklíčilo skoro nic. Jako přídavek jsem vzal SMRT (scorpion moruga red trinidad, popřeházené pořadí).

SMRT vyklíčila všechna.

No to zas bude zima;-)

+3/0
29.7.2015 21:12

M46i79r94o35s74l44a93v 89H66e77r14a66n 6248287751

Skoda no. Ja mam jako susene koreni jeste i tu Bhut Jolokia a ta je taky dobra ale Moruga me nejak chutna vic :-P

+1/0
31.7.2015 13:01

M86i90c42h29a35l 78K44r38e89j24č90a 5848436606613

Mimochodem cele video - viz odkaz v clanku - je koukatelne vyrobeno. Hodne ocenuji hudbu z Peer Gynta - ta je asi naprosto na svem miste ;-D

+2/0
28.7.2015 12:56

A31l70e98x21a47n41d39r 28Š95ť36a53s67t48n93ý 6330588838211

http://www.paliveomacky.cz/R^;-)

0/0
28.7.2015 12:49

M56i28c88h42a23l 25K69r55e64j13č49a 5418836426683

Zkuste si nekde sehnat povidku od Achille Gregora - Cseresznye (z knihy - Muz v zastere). Nevim jakou maji palivost, ale na cteni ci poslech je to skvela sranda R^;-)

+2/0
28.7.2015 12:43

L95i77b92o29r 81U88r57b89a63n87i60e86c 5846203799

Pályi utca.

0/0
28.7.2015 14:55

M16a13r44t65i53n 27P48i16s10á53r 6550432904966

http://ulozto.cz/xd4TtsK1/gregor-muz-v-zastere-pro-kindle-pdf R^:-)

0/0
31.7.2015 21:20

J43a63n 67U56l88r54i74c51h 7680363308918

Jaký je důvod to jíst?

+1/−2
28.7.2015 12:19

M39i37c55h37a14l 89F49r61a68n83z 7863653931612

protože to je mňamka....? :-)

+5/0
28.7.2015 12:24

S94t34a47n84i89s90l23a36v 94M41o70k41r20ý 8687202786812

Ne neni. Po Jolokiich necitite vubec nic;-D

+2/0
28.7.2015 12:46

M51i36c25h71a20l 12F20r14a92n74z 7173203771682

cítíte - ostrou bolest ;)

+7/−1
28.7.2015 15:01

D16a60n64i17e88l 60K76r23o92n96e97r 7664234276457

Asi to zni divne, ale tim duvodem je chut. Kdyz nepocitam ruzne souteze, kde jde vylozene jen o co nejvetsi palivost a co kdo snese, tak ta ruzna extremne paliva jidla proste vyvolavaji dobry pocit...neco jako kdyz se nekomu libi tvrda hudba. Znam lidi, co tomu nikdy na chut neprisli, ale taky hodne tech, co ostre drive nemuseli a dneska uz do jidel perou chilli po kilech. :-)

+4/0
28.7.2015 13:02

M78a69r78t26i56n 70P93i83s59á84r 6300532194826

dobrý je to do ranního čaje, to nemá chybu :-):-)

0/0
15.10.2015 22:24

F80r44a66n88t79i15š34e30k 17V43e65s88e54l38ý 5582573910660

Může někdo, kdo to konzumoval, porovnat pálivost s Phallem z Curry House na Palmovce?

0/0
28.7.2015 10:27

M41i43r24o57s59l48a82v 84H56e75r44a63n 6798767941

Ten pokrm Phall - extreme vostre jsem sice nejedl, ale muzu uz predem rict ze to nebude tolik palive jako Thajske jidlo. Vseobecne mam zkusenost, ze Indicka kuchyne je slabe paliva. Thajska je podstatne jinde. I kdyz v CR, tam se napise hodne moc viz Vindaloo a nic moc ;-D

0/0
28.7.2015 15:05

F77r35a17n27t60i88š96e37k 44V14e89s71e28l22ý 5462903920530

Tak je vidět, že jste Phall nejedl. Kolega z něho dostal žaludeční vředy. Já jsem propotil triko po první lžičce a nemít okurkovou rajtu, tak to ani nesním. Podruhé to byl ten samý zážitek. Celý den jsem pak pil mléko, abych to ztlumil.

Ptal jsem se na srovnání někoho, kdo jedl obojí, abych věděl, na co se připravit

0/0
29.7.2015 10:27

M85i39r60o32s42l61a81v 41H14e70r70a49n 6398477861

PS: klidne to zkusim tu polivku ale odhadem palivejsi nez ta prava Thajska mozna nebude :-)

0/0
28.7.2015 15:06

J62i46r20k97a 67V93o38j95v39o33d85i41n 6351467937635

Jedl sem ho dva dny. Vindaloo od nich normálně sním, ale phall byl hroznej.

+1/0
28.7.2015 15:52

P31e57t33r 28H54e62r26m53a 5758234881283

Na Palmovce bydlím a v Curry housu jsem už tak trochu se sestrou štamgast. Ze začátku byl problém standardní vindaloo sníst, teď si dáváme jenom ostřejší, něco mezi standard a phallem. Nedávno jsme ten phall po dlouhé době vyzkoušel a šlo to v pohodě. Sestru jsem poslal do Yam Yamu pro polévku, že ji doma zkusíme a než jsem přišel z práce, tak ji snědla sama a prý nic extra :-).

0/0
2.8.2015 9:23

L57u96k96á27š 36M35a17l24v77i96n63s57k56y 2158744903168

Máte někdo zkušenosti s Tygřím dechem ze Sonory na Vinohradech?

0/0
28.7.2015 10:00

P24a87v77e81l 22Š46i31m84e84k 7697192704965

mlask jdu tam, mám rád thajskou kuchyni, citrononá tráva, limetka plus chilli, koriandr, zázvor....R^R^V

+1/0
28.7.2015 9:54

M18a48r46e41k 98K21a95l60i33n21a 3679954105738

Ještě dva nutné elementy. Thajské jídlo má vždy balanc 4 chutí - sladké /palmový cukr, ananas/, slané /fish sauce/, kyselé /limetka/ a pálivé /chilli/... A jak píšete, spousta koření a bylinek, zázvor, galangal, koriandr, thajská bazalka, atd. R^

+5/0
28.7.2015 9:58

H11a27n53a 62D56o12s65t96á40l76o81v35á 1219214560274

Fish sauce má i tu pátou - umami.

0/0
28.7.2015 14:27

T63o19m16á38š 60L32e57v 5445199241673

Byl jsem na té polévce dvakrát. Poprvé se to dalo sníst, hodně jsem se zapotil a opravdu jsem nic pálivějšího neměl. Podruhé, asi měsíc na to, mě už odvezla sanitka. Polévka měla zcela jinou barvu a pálivost daleko větší. Svíjel jsem se v křečích na křesle vevnitř, přinesli mi na pomoc mléko a suchou rýži (pochopitelně nezapomněli následně naúčtovat), ale nepomohlo nic. Pokud už se na něco podepisuje papír, že to jím na vlastní nebezpečí, měli by jí vařit pokaždé stejně. V nemocnici jsem strávil pár hodin v křečích, polovičních mdlobách, obešel jsem tam rentgen, ultrazvuk, pár dalších vyšetřeních a nakonec mě ve stále stejném stavu poslali pryč, že mě není jak léčit. Musel jsem si vzít taxíka k autu kvůli velkým křečím, které nedovolovaly moc pohybu (nejsem z Prahy). Sedl jsem poté do svého auta, byla už noc a čekal, co se bude dít. Pak jsem buď usnul nebo omdlel a probudil jsem se ve 3 ráno, křeče už byly o něco lepší, ale stále nepříjemné. Sebral jsem odvahu a odřídil těch 35 minut domů. Druhý den už to postupně odeznívalo a najíst jsem se mohl něčeho až večer. Takže opravdu to není žádný med a člověk musí být trénovaný, nicméně vše za předpokladu, že kuchař uvaří polévku vždy stejně a ne podle toho, jak se zrovna vyspí ;-)

+23/−1
28.7.2015 9:52

P93a55v90l77í17n20a 28B76u32t38a67n52o72v65á 3404664208298

Ono je možné, že ji kuchař připravil jinak ale také je možné, že jste Vy byl v "jiné" kondici než posledně ;-)

Stačí, když jste unavený, nachlazený, vystresovaný a tělo zareaguje na tutéž věc naprosto odlišně.

Každopádně, máte odvahu R^

+17/0
28.7.2015 10:14

T86o63m78á95š 23L15e39v 5455779261653

Kondice rozhodně mohla být jiná, to si uvědomuji a klidně bych to bral jako jediný důvod, proč mi to tak nesedlo, nicméně už jen fakt, že celkově ta polévka byla jiná na pohled, mě utvrdil v tom, že byla připravena trochu jinak. Není to každopádně stížnost, každý by si měl být vědom, co podstupuje, spíš jsem se chtěl podělit, aby si nehrál každý na hrdinu (jako já blbec) a vzal to případně s poctivou přípravou :)

+12/0
28.7.2015 10:21

M18i39c94h61a55l 73F29r32a65n62z 7583873821882

s chilli vařím hodně dlouho a pěstuji si vlastní. Problém může být v tom, že každá paprička, byť stejné odrůdy, může pálit diametrálně jinak. To pak ujede ruka ani nevíte a nechcete :-)

+13/0
28.7.2015 10:33







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.