- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Za tu dobu bych udělal 30 hnusných instantních...
Dolce Gusto ... cista prace Tohle je moc komplikovane a zdlouhave.
Kdo si dělá aspoň občas kávu a místo odměrky či lžíce potřebuje zmíněnou digitální váhu, musí být krapet ujetý člověk.
Když už jsme u toho, tak by mě zajímalo, jak se technicky zařídí ta 95 °C teplá voda, když už se na tom tak bazíruje.
To je něco podobného.
Tohle celé si ušetřím z Nespressem. Překapávaná mi moc nejede.
Kvalita filtrované kávy se s Nespressem absolutně nedá srovnávat. je to v podstatě jiná komodita. Vyzkoušejte a uvidíte. :-) Ale prvně bych doporučoval jít do nějaké kvalitní kavárny, kde Vám umí filtrovanou kávu připravit. Je totiž hodně lehké tento skvělý nápoj pokazit. ;-)
já nevím, jsem asi konzervativní, ale stejně mám nejraději ten náprstek protlačený přes páku...
v rozmanitosti je krása...já si zas neumím představit, že bych pořád pil jen espresso. Radši si někdy dám espresso, někdy filtrovanou, někdy něco s mlékem, někdy ledovou... proč se omezovat na jeden jediný způsob dokola? Není to nuda?
Zrovna teď melu farmářský výběr z El Salvadoru od La Boheme ve svém hario mlýnku, abych si zalil svůj V60 tou boží hario konvičkou.
Mám nejlevnější frenchpress z IKEA, ruční nástěnný mlýnek Porkert z roku 1932, který mele naprosto perfektně a navíc pohodlně. Když chci změnu, pak V60 Hario a filtry.
Kupuji kávu z Doubleshot, Kafe Karlín, nebo La Bohéme, speciálně vhodnou na kávu filtrovanou. Mám ráda např. Ygracheffe Vote Natural, voní i chutná jako medvídci Haribo .... Kávu mám ráda neslazenou, bez mléka a vařím zásadně z filtrované vody ....a s klukama s Anonymous Café už si tykám
Ale když ráno vstanu levou nohou a potřebuju nakopnout, abych se vůbec zmátořila k tomu něco dělat, zmáčknu čudlík na Nespressu
Káva je jen další ze způsobů, jak prezentovat svoje snobství ....
Pokud někomu chutná turek, tak mu prostě chutná turek. Myslím, že by byla škoda, kdyby neochutnal i něco "lepšího", ale pokud mu i poté chutná turek, pak na tom není nic špatného. Nejsem lepším člověkem jen proto, že mi chutná káva, kterou někdo označil za "něco lepšího", na tyhle hipsteřiny jsem vysazená
V pořádku.
Pak ale nechápu výčet vašich těch vašich praktik, když tedy nejde podle vás o snobárnu.
Popis u obrázku č. 21 celkem vystihuje téma
"filtrovaná kráva připravená ve french pressu ..."
Hmm... voda o teplotě 95 °C...
Prostě lidově řečeno vroucí vodou.
.
Jinak 20 g kávy na třídecový šálek to je takový ten humus kterému Američani říkají taky "káva".
Každý ať si samozřejmě pije co chce. Já dávám přednost před tímto italskému espressu. Argument že to je levnější neberu.
To je ale hloupy prispevek, mozna to nekdy zkuste ochutnat, nez to nazvete humusem. Italskym espresswm myslite co? Espresso koupene v italii, nebo espresso z vice uprazene kavy?