Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Z eidamu uděláte uzený sýr v mobilní udírně za tři tisíce, radí Hruška

Kutil a otec dvou dcer Petr Mikovič si za cíl stanovil vlastní udírnu, která půjde přemisťovat po dvorečku podle potřeby a cenově se vejde do pěti tisíc. To se mu podařilo a ještě dva tisíce ušetřil. Za asistence Ládi Hrušky radí jak na to a přidává recept na doma vyuzený sýr.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

R38e12n70é 12C64v57r43k84a74l 9686319646436

Příště: výroba ementálu z eidamu. Použité vybavení: eidam, vrtačka, vrták č.10...

+1/0
21.9.2015 13:46

L69u98d54v10í53k 22G46a29j74d88o24š79í78k 2735743584152

Něco podobného jsme měli doma asi tak před 30 lety a nestálo to tehdy ani korunu - bylo to vyrobeno ze starého harampádí a železného šrotu.

Nakonec to zase putovalo do šrotu, protože rodiče usoudili, že sežrat na posezemí 30 dkg Eidamu (nejde přestat) není úplně ten nejlepší model.

0/0
19.9.2015 17:23

I20v15o 27Č78á25n 5298863

Je to nový Přemek Podlaha... shodou okolností ho nahradil, a tak má práci do konce života...

0/0
18.9.2015 23:33

V82o31j65t32ě87c74h 76B58l42a66ž83e91j 7346100273

Nemám problém nazvat člověka, který udí eidam "k vínku", idiotem.

+7/−3
18.9.2015 23:11

M61i93l78a62n 23Č56e31r85n82ý 5673359689572

A s čím se tedy snoubí vínko nejlépe?

0/0
20.9.2015 11:32

M25i46c64h53a78e66l 26K32o55u23t40e98c22k65ý 3465210886

Místo po Přemkovi Podlahovi je prázdné. Takže je snad jasné, kdo ho obsadí.

0/0
18.9.2015 22:35

T82o34m14á92š 53N32o98v62o16t40n60ý 6445817639629

Po přečtení nadpisu jsem si říkal, proč by měl někdo chtít dělat uzený sýr z eidamu. Přítomnost Ládi Hrušky to vysvětluje.

+13/0
18.9.2015 22:21

T16o28m42á95š 11N40o22v67o82t93n15ý 6805477629109

A jo. Teď vidím, že ten Hruška je už v nadpisu.

+1/−1
18.9.2015 22:22
Foto

K90a84r73e93l 84H11r63u64š71k23a 2651901728357

"Stačí ho pokrájet na kostičky, zavázat do dámské punčochy a zavěsit zhruba na dvě hodinky do udírny vyhřáté maximálně do 80 °C (teplotu je nutno hlídat!)."

Jo, silon zahřátý na 80 °C je pro potraviny to nejlepší ;-D

+22/−1
18.9.2015 20:28

J65i86ř73í 58S77o92u93č32e49k 5196587699659

Vzhledem k tomu, že se u nás snad už silon nevyrábí, bych předpokládal, že punčochy budou z nylonu a ten by měl být stabilní snad do 200 °C. Nebo něco opomíjím? Klidně mi to vysvětlete...

+1/0
18.9.2015 21:28

J97a47n 51K60u98d15l49á75č70e87k 7785605

máte pravdu, v tom se domácí sýr udí už desetiletí.... je to nejjednodušší.

+9/0
18.9.2015 21:33

M51i62l69a81n 45Č48e49r42n27ý 5173419329692

Teplota tání (°C)Polyamid 6.6

(nylon) 250Polyamid 6

(silon) 215

+2/0
20.9.2015 11:37

L68i16b67o44r 63T45y24m44e43š 8665338717149

My jsme kdysi udili sýr ve štramplích, tedy v té spodní, ustřižené části a žádný problém. To bylo úplně něco jiného, než ty dnešní"uzené" sýry, které nejsou vůbec uzené, ale jen obarvené.:-)

0/0
19.9.2015 4:57

L90u66k84á88š 26H84r78a26b51ě 9406610669732

Nebo syr do gumovek a pak rovnou do ohne, ji se rovnou z boty...

+6/−6
18.9.2015 19:38

P19a30v33e12l 90S16o28b90o39t97k81a 5400164

R^

0/0
18.9.2015 14:09

J52o63s26e17f 95K46a20r41l56i81a56k 4376893552525

Jojo, tohodle sejra do udirny v silonkach uz taky chvili delam, se po tom jen zaprasi :)

+10/−1
18.9.2015 12:36

R53u27d74o15l76f 89P35e93k21á40r74e27k 9522231619673

dobrý je kostky sýra před uzením promnout s např. provensálským kořením, či paprikou... V

+2/0
18.9.2015 13:48

J13o58s20e42f 25K10a43r44l25i56a41k 4616473752745

Jo, presne tak :). Nebo davam sypkou sladkou papriku a lehce suseny drceny fefe

0/0
18.9.2015 13:50

V10á60c75l46a22v 33J75o62n25á26š 8692143762303

Teplej silon....to musí bejt chuťovka..

+4/0
18.9.2015 19:11

R29u67d27o94l24f 53P78e79k22á37r53e82k 9402891309583

Víte, ono se to s těma silonkama nejí. Člověk by si řek', že to je tak nějak samo sebou, ale jak je vidět, není...

+10/0
18.9.2015 22:33

T73o56m45á65š 74H65o76l75i48č 5448364951938

Ftáláty sú naozaj chutné,rakovinové bunky sa potešia....8-o

+1/−5
18.9.2015 21:05

R26u55d94o65l23f 95P88e23k65á33r31e94k 9292471489923

A kde by se tam jako vzaly?

+4/0
18.9.2015 22:42

R38o92m85a42n 66Č51e22c68h21u55r62a 6902519557789

Nevadí, prostě chemie...  ;-D

+1/0
18.9.2015 23:23
Foto

J27a82n 85Z95á81h57r26a26d93n41í44k 1171333230695

pan hruška má ešte ďaaleko na pána Podlahu...:-P

+1/0
18.9.2015 11:55

R28o37b82e20r51t 49H63a37n73z42l36í53k 5674421972715

Ještě vyudit Hrušku a možná bude taky stravitelnější.

+28/0
18.9.2015 10:12

P20e53t14r 22D43o50k65t45o21r 6756911108329

Houby do kvasu s hruškama ;-D

0/0
18.9.2015 12:04

T44o88m54á51š 10V43e62s68e45l37ý 5765298570319

houby prosím do kvasu ne ;-D

+5/0
18.9.2015 14:36

F48i30l71i57p 60V42r71a96c78o18v56s20k76ý 8700467971740

;-D

0/0
18.9.2015 19:52
Foto

K57a62r14e39l 52H80r12u66š97k45a 2131731268377

+1 ;-D

+1/0
18.9.2015 20:28







Najdete na iDNES.cz