Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Z eidamu uděláte uzený sýr v mobilní udírně za tři tisíce, radí Hruška

Kutil a otec dvou dcer Petr Mikovič si za cíl stanovil vlastní udírnu, která půjde přemisťovat po dvorečku podle potřeby a cenově se vejde do pěti tisíc. To se mu podařilo a ještě dva tisíce ušetřil. Za asistence Ládi Hrušky radí jak na to a přidává recept na doma vyuzený sýr.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

R40e36n19é 61C36v69r67k92a15l 9576179536566

Příště: výroba ementálu z eidamu. Použité vybavení: eidam, vrtačka, vrták č.10...

+1/0
21.9.2015 13:46

L48u78d64v15í16k 60G72a39j92d28o86š81í40k 2945703824372

Něco podobného jsme měli doma asi tak před 30 lety a nestálo to tehdy ani korunu - bylo to vyrobeno ze starého harampádí a železného šrotu.

Nakonec to zase putovalo do šrotu, protože rodiče usoudili, že sežrat na posezemí 30 dkg Eidamu (nejde přestat) není úplně ten nejlepší model.

0/0
19.9.2015 17:23

I40v19o 69Č73á37n 5498703

Je to nový Přemek Podlaha... shodou okolností ho nahradil, a tak má práci do konce života...

0/0
18.9.2015 23:33

V47o68j57t47ě12c45h 74B93l12a45ž82e77j 7266240213

Nemám problém nazvat člověka, který udí eidam "k vínku", idiotem.

+7/−3
18.9.2015 23:11

M67i76l25a47n 17Č31e78r94n73ý 5953209769272

A s čím se tedy snoubí vínko nejlépe?

0/0
20.9.2015 11:32

M96i82c82h21a39e93l 66K46o13u34t36e57c53k92ý 3795940216

Místo po Přemkovi Podlahovi je prázdné. Takže je snad jasné, kdo ho obsadí.

0/0
18.9.2015 22:35

T91o65m23á28š 51N92o58v88o41t48n68ý 6735837509919

Po přečtení nadpisu jsem si říkal, proč by měl někdo chtít dělat uzený sýr z eidamu. Přítomnost Ládi Hrušky to vysvětluje.

+13/0
18.9.2015 22:21

T67o56m96á28š 62N71o48v32o56t74n64ý 6515877899639

A jo. Teď vidím, že ten Hruška je už v nadpisu.

+1/−1
18.9.2015 22:22
Foto

K38a98r10e61l 14H53r63u98š55k89a 2341311968547

"Stačí ho pokrájet na kostičky, zavázat do dámské punčochy a zavěsit zhruba na dvě hodinky do udírny vyhřáté maximálně do 80 °C (teplotu je nutno hlídat!)."

Jo, silon zahřátý na 80 °C je pro potraviny to nejlepší ;-D

+22/−1
18.9.2015 20:28

J97i72ř29í 82S44o88u96č94e60k 5416497529429

Vzhledem k tomu, že se u nás snad už silon nevyrábí, bych předpokládal, že punčochy budou z nylonu a ten by měl být stabilní snad do 200 °C. Nebo něco opomíjím? Klidně mi to vysvětlete...

+1/0
18.9.2015 21:28

J65a53n 85K50u70d98l77á19č69e72k 7315465

máte pravdu, v tom se domácí sýr udí už desetiletí.... je to nejjednodušší.

+9/0
18.9.2015 21:33

M47i14l57a50n 37Č37e50r50n76ý 5583119459672

Teplota tání (°C)Polyamid 6.6

(nylon) 250Polyamid 6

(silon) 215

+2/0
20.9.2015 11:37

L52i10b66o42r 47T67y22m60e20š 8965548687489

My jsme kdysi udili sýr ve štramplích, tedy v té spodní, ustřižené části a žádný problém. To bylo úplně něco jiného, než ty dnešní"uzené" sýry, které nejsou vůbec uzené, ale jen obarvené.:-)

0/0
19.9.2015 4:57

L63u32k29á44š 38H98r96a46b95ě 9846480549322

Nebo syr do gumovek a pak rovnou do ohne, ji se rovnou z boty...

+6/−6
18.9.2015 19:38

P14a97v11e64l 17S51o50b81o27t97k21a 5760314

R^

0/0
18.9.2015 14:09

J15o19s84e37f 16K12a81r88l73i28a31k 4426303112475

Jojo, tohodle sejra do udirny v silonkach uz taky chvili delam, se po tom jen zaprasi :)

+10/−1
18.9.2015 12:36

R31u56d24o27l87f 24P63e23k58á55r89e12k 9272651459333

dobrý je kostky sýra před uzením promnout s např. provensálským kořením, či paprikou... V

+2/0
18.9.2015 13:48

J17o67s16e93f 86K60a68r77l46i71a43k 4396793792325

Jo, presne tak :). Nebo davam sypkou sladkou papriku a lehce suseny drceny fefe

0/0
18.9.2015 13:50

V85á49c12l60a69v 82J93o87n17á50š 8942353812263

Teplej silon....to musí bejt chuťovka..

+4/0
18.9.2015 19:11

R98u63d32o38l94f 23P73e24k17á60r69e87k 9462801259793

Víte, ono se to s těma silonkama nejí. Člověk by si řek', že to je tak nějak samo sebou, ale jak je vidět, není...

+10/0
18.9.2015 22:33

T34o43m78á32š 13H61o24l15i74č 5498234791978

Ftáláty sú naozaj chutné,rakovinové bunky sa potešia....8-o

+1/−5
18.9.2015 21:05

R53u91d35o86l61f 46P18e21k10á84r65e58k 9712421519903

A kde by se tam jako vzaly?

+4/0
18.9.2015 22:42

R81o46m22a71n 36Č26e60c56h58u23r46a 6482279627549

Nevadí, prostě chemie...  ;-D

+1/0
18.9.2015 23:23
Foto

J98a92n 26Z63á68h44r11a83d43n17í68k 1331583220725

pan hruška má ešte ďaaleko na pána Podlahu...:-P

+1/0
18.9.2015 11:55

R41o29b72e24r91t 12H11a17n70z37l40í77k 5374481982685

Ještě vyudit Hrušku a možná bude taky stravitelnější.

+28/0
18.9.2015 10:12

P93e47t39r 66D64o55k78t82o55r 6806621778649

Houby do kvasu s hruškama ;-D

0/0
18.9.2015 12:04

T67o91m12á43š 85V80e27s75e12l69ý 5515978840549

houby prosím do kvasu ne ;-D

+5/0
18.9.2015 14:36

F35i38l65i72p 45V44r47a74c85o28v55s17k85ý 8490887671210

;-D

0/0
18.9.2015 19:52
Foto

K49a32r52e13l 44H37r44u50š66k81a 2911901768867

+1 ;-D

+1/0
18.9.2015 20:28







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.