Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Z eidamu uděláte uzený sýr v mobilní udírně za tři tisíce, radí Hruška

Kutil a otec dvou dcer Petr Mikovič si za cíl stanovil vlastní udírnu, která půjde přemisťovat po dvorečku podle potřeby a cenově se vejde do pěti tisíc. To se mu podařilo a ještě dva tisíce ušetřil. Za asistence Ládi Hrušky radí jak na to a přidává recept na doma vyuzený sýr.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

R93e34n48é 25C56v61r51k21a42l 9896369396536

Příště: výroba ementálu z eidamu. Použité vybavení: eidam, vrtačka, vrták č.10...

+1/0
21.9.2015 13:46

L73u87d51v55í62k 85G94a47j56d18o21š76í98k 2135573624792

Něco podobného jsme měli doma asi tak před 30 lety a nestálo to tehdy ani korunu - bylo to vyrobeno ze starého harampádí a železného šrotu.

Nakonec to zase putovalo do šrotu, protože rodiče usoudili, že sežrat na posezemí 30 dkg Eidamu (nejde přestat) není úplně ten nejlepší model.

0/0
19.9.2015 17:23

I28v80o 47Č98á16n 5268463

Je to nový Přemek Podlaha... shodou okolností ho nahradil, a tak má práci do konce života...

0/0
18.9.2015 23:33

V63o29j90t87ě74c22h 77B40l65a71ž65e62j 7716910333

Nemám problém nazvat člověka, který udí eidam "k vínku", idiotem.

+7/−3
18.9.2015 23:11

M79i87l16a47n 26Č36e48r57n57ý 5923579629702

A s čím se tedy snoubí vínko nejlépe?

0/0
20.9.2015 11:32

M54i91c54h66a70e14l 91K42o94u17t72e43c39k80ý 3205360466

Místo po Přemkovi Podlahovi je prázdné. Takže je snad jasné, kdo ho obsadí.

0/0
18.9.2015 22:35

T94o89m86á94š 11N58o91v67o10t19n25ý 6715427939269

Po přečtení nadpisu jsem si říkal, proč by měl někdo chtít dělat uzený sýr z eidamu. Přítomnost Ládi Hrušky to vysvětluje.

+13/0
18.9.2015 22:21

T59o17m85á73š 27N98o90v66o10t89n84ý 6805437139859

A jo. Teď vidím, že ten Hruška je už v nadpisu.

+1/−1
18.9.2015 22:22
Foto

K55a38r30e21l 97H67r74u75š53k42a 2621971708947

"Stačí ho pokrájet na kostičky, zavázat do dámské punčochy a zavěsit zhruba na dvě hodinky do udírny vyhřáté maximálně do 80 °C (teplotu je nutno hlídat!)."

Jo, silon zahřátý na 80 °C je pro potraviny to nejlepší ;-D

+22/−1
18.9.2015 20:28

J58i83ř40í 42S40o63u10č29e71k 5346297339679

Vzhledem k tomu, že se u nás snad už silon nevyrábí, bych předpokládal, že punčochy budou z nylonu a ten by měl být stabilní snad do 200 °C. Nebo něco opomíjím? Klidně mi to vysvětlete...

+1/0
18.9.2015 21:28

J28a63n 61K91u20d72l93á44č87e71k 7375645

máte pravdu, v tom se domácí sýr udí už desetiletí.... je to nejjednodušší.

+9/0
18.9.2015 21:33

M15i43l57a41n 87Č28e39r27n96ý 5103909609152

Teplota tání (°C)Polyamid 6.6

(nylon) 250Polyamid 6

(silon) 215

+2/0
20.9.2015 11:37

L54i46b83o60r 61T83y91m19e69š 8455598117949

My jsme kdysi udili sýr ve štramplích, tedy v té spodní, ustřižené části a žádný problém. To bylo úplně něco jiného, než ty dnešní"uzené" sýry, které nejsou vůbec uzené, ale jen obarvené.:-)

0/0
19.9.2015 4:57

L40u57k10á24š 94H68r15a74b58ě 9666710409452

Nebo syr do gumovek a pak rovnou do ohne, ji se rovnou z boty...

+6/−6
18.9.2015 19:38

P10a92v50e89l 28S71o10b86o64t35k20a 5820364

R^

0/0
18.9.2015 14:09

J86o44s55e45f 96K97a40r92l87i80a26k 4826143322555

Jojo, tohodle sejra do udirny v silonkach uz taky chvili delam, se po tom jen zaprasi :)

+10/−1
18.9.2015 12:36

R39u95d79o21l30f 26P82e98k68á78r26e86k 9102181759323

dobrý je kostky sýra před uzením promnout s např. provensálským kořením, či paprikou... V

+2/0
18.9.2015 13:48

J88o40s68e81f 69K29a23r68l72i98a51k 4226213332165

Jo, presne tak :). Nebo davam sypkou sladkou papriku a lehce suseny drceny fefe

0/0
18.9.2015 13:50

V24á48c53l56a68v 55J97o62n20á13š 8452853652803

Teplej silon....to musí bejt chuťovka..

+4/0
18.9.2015 19:11

R20u39d84o21l58f 37P52e45k50á85r20e81k 9202471309733

Víte, ono se to s těma silonkama nejí. Člověk by si řek', že to je tak nějak samo sebou, ale jak je vidět, není...

+10/0
18.9.2015 22:33

T70o86m45á72š 12H48o56l60i16č 5758894771578

Ftáláty sú naozaj chutné,rakovinové bunky sa potešia....8-o

+1/−5
18.9.2015 21:05

R77u33d42o57l87f 62P69e65k10á61r95e63k 9772971679463

A kde by se tam jako vzaly?

+4/0
18.9.2015 22:42

R85o44m60a41n 45Č42e57c50h91u77r71a 6822339157819

Nevadí, prostě chemie...  ;-D

+1/0
18.9.2015 23:23
Foto

J46a73n 86Z71á62h76r34a32d84n60í17k 1691353490185

pan hruška má ešte ďaaleko na pána Podlahu...:-P

+1/0
18.9.2015 11:55

R33o49b88e24r30t 41H39a45n22z44l74í90k 5644191902865

Ještě vyudit Hrušku a možná bude taky stravitelnější.

+28/0
18.9.2015 10:12

P41e94t78r 58D88o90k35t14o68r 6616221748809

Houby do kvasu s hruškama ;-D

0/0
18.9.2015 12:04

T38o72m32á11š 82V53e31s93e19l83ý 5505168380749

houby prosím do kvasu ne ;-D

+5/0
18.9.2015 14:36

F36i86l85i68p 22V92r73a74c73o55v89s29k42ý 8230837541680

;-D

0/0
18.9.2015 19:52
Foto

K28a63r64e83l 71H51r89u80š65k68a 2921321218377

+1 ;-D

+1/0
18.9.2015 20:28







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.