Diskuze

Z eidamu uděláte uzený sýr v mobilní udírně za tři tisíce, radí Hruška

Kutil a otec dvou dcer Petr Mikovič si za cíl stanovil vlastní udírnu, která půjde přemisťovat po dvorečku podle potřeby a cenově se vejde do pěti tisíc. To se mu podařilo a ještě dva tisíce ušetřil. Za asistence Ládi Hrušky radí jak na to a přidává recept na doma vyuzený sýr.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RC

R59e84n11é 48C81v24r39k52a31l

21. 9. 2015 13:46

Příště: výroba ementálu z eidamu. Použité vybavení: eidam, vrtačka, vrták č.10...

1 0
možnosti
LG

Něco podobného jsme měli doma asi tak před 30 lety a nestálo to tehdy ani korunu - bylo to vyrobeno ze starého harampádí a železného šrotu.

Nakonec to zase putovalo do šrotu, protože rodiče usoudili, že sežrat na posezemí 30 dkg Eidamu (nejde přestat) není úplně ten nejlepší model.

0 0
možnosti

I26v61o 58Č75á53n

18. 9. 2015 23:33

Je to nový Přemek Podlaha... shodou okolností ho nahradil, a tak má práci do konce života...

0 0
možnosti
VB

Nemám problém nazvat člověka, který udí eidam "k vínku", idiotem.

7 3
možnosti
Foto

A s čím se tedy snoubí vínko nejlépe?

0 0
možnosti
MK

Místo po Přemkovi Podlahovi je prázdné. Takže je snad jasné, kdo ho obsadí.

0 0
možnosti
TN

Po přečtení nadpisu jsem si říkal, proč by měl někdo chtít dělat uzený sýr z eidamu. Přítomnost Ládi Hrušky to vysvětluje.

13 0
možnosti
TN

A jo. Teď vidím, že ten Hruška je už v nadpisu.

1 1
možnosti
Foto

"Stačí ho pokrájet na kostičky, zavázat do dámské punčochy a zavěsit zhruba na dvě hodinky do udírny vyhřáté maximálně do 80 °C (teplotu je nutno hlídat!)."

Jo, silon zahřátý na 80 °C je pro potraviny to nejlepší ;-D

22 1
možnosti
JS

Vzhledem k tomu, že se u nás snad už silon nevyrábí, bych předpokládal, že punčochy budou z nylonu a ten by měl být stabilní snad do 200 °C. Nebo něco opomíjím? Klidně mi to vysvětlete...

1 0
možnosti
LH

Nebo syr do gumovek a pak rovnou do ohne, ji se rovnou z boty...

6 6
možnosti
JK

Jojo, tohodle sejra do udirny v silonkach uz taky chvili delam, se po tom jen zaprasi :)

10 1
možnosti
RP

dobrý je kostky sýra před uzením promnout s např. provensálským kořením, či paprikou... V

2 0
možnosti