Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

VIDEO: Fitness hranolky s tatarkou bez cholesterolu. Podle Ládi Hrušky

Domácí hranolky nemusíte připravovat jen z brambor, nabízí se i jiná zelenina. A zdaleka nepotřebujete fritovací hrnec, vystačíte si s pekáčkem a několika lžícemi oleje. Z majonézy pak Láďa Hruška radí vyhodit vajíčka a nahradit je mlékem, abyste se vyhnuli cholesterolu a získali tak pokrm ve „fitness“ verzi.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J66i54r66i 70O73s62v44a57l39d 2895474826297

To nejsou fitness hranolky paní Čermáková to je snaha zaplnit si břicho klidně třeba hadrem na podlahu víme?

0/0
9.10.2015 22:28

P25e80t82r57a 70N38o66v31á60k65o82v18á 7918946744988

Tiše přemýšlím, jak velký rozdíl je mezi celerem a bramborou. Když osmažím bramboru nebo osmažím celer, vyjde to podle mě nastejno. Základem fitness podle mě je, že to prostě mastné nebude. Výjimku má mrkev, neb vitamín A je rozpustný v tucích.

+3/0
4.10.2015 14:55

M73i87l68a81n 97Č86e91r38n33ý 5593739419902

Mrkev ale neobsahuje vitamín A, ale provitamín, beta karoten. A ten obsahují nejen mrkev, ale i některá ostatní zelenina.

+1/0
4.10.2015 17:19

D78a96v75i36d 31R41y63c11h65e33t82s79k67ý 9116711570780

Kdybych od tohoto člověka dostal tisícovku tak se budu bát ji vzít aby nebyla rozbitá..

+1/0
4.10.2015 11:29

R77o87m44a83n 50K31a65c83h42l32í51ř 7583961951950

Nikdy sem nepochopil proč dělat něco tak, aby to vypadalo jako něco jiného8-o

+7/0
4.10.2015 10:21

M74a51r62t88i55n 86H59o41r72ň42á49k 7151871232

Nějak na sobě pozoruju, že čím dál tím míň čtu zprávy na idnesu. A to je dobře.

+6/0
3.10.2015 19:07

P95a25v44e59l 55F70o38l56t50á57n 4410902934

Pane Horňáku,

k dokonalosti vám chybí už jen jedno – přestat sem psát  :-)

+4/−5
4.10.2015 6:23

J98a89n14a 13B68o36u17l37o15v21á 7260706281461

Znám lidi, kteří celerové hranolky milují, jednou jsem je zkoušela a ačkoliv celer opravdu nemusím, nechutná mi, v této podobě se to sníst dalo. Takže chápu, že pro milovníky celeru to je zajímavá úprava jejich oblíbené zeleniny. Nechápu ten konzervatismus, předpokládám, že spousta lidí vyskočí jak čertík z krabičky, jen když slyší jméno Hruška. Zajímalo by mne, jestli ti samí by byli tak kritičtí, kdyby to byl recept - jak uvádí někdo níže v diskuzi - propagovaný Jamie Oliverem. A i on dokáže zkombinovat poměrně zajímavé a neobvyklé suroviny, přičemž jeho způsob vaření je hodně lidový. Jenže protože to je Jamie, nikdo si neodváží ho dehonestovat. ;-) Mimochodem, variantu majonézy z oleje a mléka jsem taky zkoušela a překvapivě to bylo dobré a struktura taky vypadala v pořádku. Dokážu si představit situace, kdy člověk po takové alternativě sáhne, třeba chce udělat "majonézu" pro děti a nechce riskovat eventuelní salmonelu. Pořád je to domácí "majonéza" ze základních surovin, tedy mnohdy lepší, než kupovaná.

+6/−7
3.10.2015 18:42

A24n12n43a 45K42u52č87e26r87o90v13á 2351673499340

Rozdíl mezi Jamiem a naším Laďou spočívá v tom, že Jamie vařit umí.

+10/−3
3.10.2015 19:29

V93o31j96t60a 87E69r37b69e73n 5237967603170

myslím, že když děti nebudou ládovat tatarku každý den, tak je ta kupovaná nezabije a je to bez starostí..

+6/0
4.10.2015 8:08

F83r97a72n41t19i55š36e23k 14N24o87v13á76k 1206987109767

Milá paní, nejsou to hranolky a není to majonéza tudíž s tím dětem tyto dvě věci nenahradíte, lidstvo je tudíž odsouzeno k zániku v důsledku konzumace hranolek a nebo vymření na salmonelu z vajec :-)

0/−1
4.10.2015 8:47

P10e86t81r43a 82N24o64v82á58k18o54v37á 7308486804448

Eh. Napsat o něčem, co má tvar hranolu, že to nejsou hranolky, to je minimálně zajímavé. Nejsou to bramborové hranolky, to ano :) A téměř se stoprocentní jistotou vám řeknu, že pokud své děti naučíte od malička na tyhle celerové, bude to pro ně oblíbenější chuť než bramborové.

+2/−1
4.10.2015 14:59

A13d28a24m 59S93ý78k41o36r30a 8789427929836

Jaký je rozdíl, jestli smícháte olej a mléko doma vy, nebo to udělá nějaký stroj?

0/−1
4.10.2015 11:24

P76e69t36r 91S72e35j24k 3263342694423

Boží prostoto, podívejte se někdy na složení !!! A zamyslete, ve stroji se musí přidat X chemií aby to vydrželo měsíce. . . .

0/0
5.10.2015 12:09

P89a81v10e11l 97S91o65b42o53t10k58a 5950484

Vajíčka škodlivý cholesterol nezvyšují.

+20/0
3.10.2015 16:15

P15e97t68r 60V61y64c50p30á80l15e87k 6806628630934

A ten škodlivý je po padesátce naopak zdravý, jak bylo zjištěno v IKEMu. Ale svět chce být klamán...

0/0
3.10.2015 19:03

P33a63v20e42l 84F34o76l93t77á43n 4430632454

Hmm, a mně je moje doktorka-srdcařka před rokem zakázala  :-(

0/0
4.10.2015 6:28

K88a92t34e80ř31i31n93a 14D74r61a61h83o49k61o83u93p28i47l43o96v42á 9776431672733

On si snad myslí, že lidé jedí hranolky kvůli tvaru, barvě nebo typu tepelné úpravy. Pokud někdo zůstává stále na pochybách: Lidé jedí hranolky kvůli CHUTI. Pokud to zaměníte za něco co má jinou chuť (většinou výrazně horší), tak jste problém nevyřešili. Je to jako místo betonu používat bláto obarvené na šedivo. Má to stejnou konzistenci a barvu, tak to přeci musí fungovat. Hloupost těchhle dietních "nahrazovačů" mě vždy zaručeně pobaví.

+31/0
3.10.2015 16:12

B71a70r21b29o34r26a 97S28v60o36b55o52d66o29v70á 6122367918330

Nahodou hranolky a chipsy z trouby delam uz dlouho a jsou moc dobre. Jenom je treba je nejdriv namocit do vody. A majoneza kde nahrazujete vajicka mlekem je take bezna a ani jedno se zase tak moc nelisi. Hrusku jako kuchare nemusim ale tady zase tak moc vedle neni.

+1/0
4.10.2015 8:17

P49e82t75r39a 98N45o31v66á55k34o60v19á 7598196734788

To máte pravdu. Celerové brambůrky nebo z červené řepy jsou ňamka. Ale mastné jsou úplně stejně jako ty bramborové, takže jen blázen si může myslet, že je to zdravější.

+1/0
4.10.2015 15:47

V57á63c43l32a23v 15P41a36v67e78l83e77k 1700756166754

Olivový olej na 220 stupňů? Hmmm...

+9/−1
3.10.2015 15:37

R49a31d87i45m 88S35u80k 3759614157111

Kouřový bod olivového oleje je (podle druhu) 190-250°C, takže proč ne.

0/−2
3.10.2015 17:16

B58a20r86b71o73r83a 53S76v86o80b26o21d20o96v29á 6272847148170

Panensky ne, ale je samo lepsi pouzit jiny...

+3/0
4.10.2015 8:18

H63e17l12e95n32a 23V41e37v38e21r22k26o71v66a 3529837

Hruška objevil Ameriku,ale má tak 15 let zpoždění.Celerové hranolky byly šlágrem dávno,místo tatarky jogurt s česnekem,pažitkou,chilli omáčkou.;-D

+10/0
3.10.2015 14:52

V56e44r75o19n36i92k29a 86T86o67p17i20n36k88o74v19á 9597946816

tak, podle této diskuze to mnozí asi neobjevili, tak proč ne teď a od Hrušky?

0/0
4.10.2015 11:02

J45a62r87o72s39l45a54v 41O63t70ý19p59k68a 9358509839518

Mě tedy dostaly ty "sterilizované okurky".

+1/0
3.10.2015 14:25

M74a77r23t44i30n 25F38r24a13n15t47i63š11e62k 7305880303895

a když tím naplníme kuřecí kůže z nuceného výseku, to je teprve lábužo.

+8/−1
3.10.2015 12:43

M95a82r15t39i63n 93F38r57a77n36t98i80š69e51k 7475980413465

ale smažený celer je fajn.

+5/0
3.10.2015 12:44

V60o61j30t33a 72E69r34b97e90n 5397117503290

to je fitness asi jako všechny ti fitness jogurty...Rv

+1/0
3.10.2015 12:32

O39s78k39a66r 78K21o21v83a83ř86í52k 8877393426427

Fantastik bombastik :D

+1/0
3.10.2015 12:01

J63a98n 63N69o26v69á37k 9987652327237

Sice to nechutná jako hranolky, ale koho by to zajímalo, že jo...

+19/0
3.10.2015 0:44

R79a41d72i63m 37S17u57k 3969304517121

... a u majonézy vynecháme neškodný žloutek, za to tam necháme dva decánky oleje, když už jsme ušetřili pár kapek oleje během fritování ;-D To je maso ;-D

+25/0
3.10.2015 8:43

J71a36n 87T56i61c72h18ý 8410922390368

On pokud člověk majonézu nejí denně ve formě salátů, tak zas tak špatná není. Trocha žloutku a lžíce oleje, co je na tom.

+7/0
3.10.2015 11:06

L70u97k37á69š 84W79i91n39k22l16e53r 9974790479

Hranolky z celeru ( nebo prostě kousky pečeného celeru, ať tomu každý říká jak chce ) jsou náhodou vynikající, ale proč tam proboha s*re to grilovací koření? Trocha soli a pepře, snad jde o tu původní chuť, ne? Majonézu nekomentuju. :-/

+11/−1
3.10.2015 9:02

T29o56m78á94š 90H19o90l40i91č 5728744221638

Zakladný rpoblém je ten,že to volá hranolky,proste to hranolky niesu. Rovnako ako keď vo veganskej reštike musia mať jedlá ako sojová kachna. veganské buřty a podobné hovadiny. Na čo?Prečo to nemôže byť opečený alebo grilovaný celer?

+3/−2
3.10.2015 14:10

P95e28t66r71a 92N85o19v42á45k93o52v36á 7648666174458

Tak se na tu fotku podívejte - mají snad tvar kruhu?

+1/0
4.10.2015 15:48

P58a72v55e49l 37F15o92l23t50á83n 4480952784

"s*re to grilovací koření" – asi proto, že mu to tak chutná – nikdo vám to násilím nenutí

všechno jsou to pouze náměty na dané téma, které si každý může/nemusí přizpůsobit

co ještě v životě nechápete?

0/0
4.10.2015 6:40

K34a61t56e30ř82i73n72a 49S23e66d88l46á12č35k14o52v39á 3343118556810

"Hranolky" z celeru uz jsem nekolikrat delala a jsou vyborne. Recept jsem videla v poradu Jamie Olivera.Takze ano, nechutnaji jako brambory, ale jsou vynikajici alternativou. Jeste jsou taky suprove z batatu.

+2/0
3.10.2015 11:55







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.