Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

VIDEO: Fitness hranolky s tatarkou bez cholesterolu. Podle Ládi Hrušky

Domácí hranolky nemusíte připravovat jen z brambor, nabízí se i jiná zelenina. A zdaleka nepotřebujete fritovací hrnec, vystačíte si s pekáčkem a několika lžícemi oleje. Z majonézy pak Láďa Hruška radí vyhodit vajíčka a nahradit je mlékem, abyste se vyhnuli cholesterolu a získali tak pokrm ve „fitness“ verzi.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J90i50r68i 77O27s96v95a68l73d 2865154516107

To nejsou fitness hranolky paní Čermáková to je snaha zaplnit si břicho klidně třeba hadrem na podlahu víme?

0/0
9.10.2015 22:28

P26e12t38r18a 12N58o79v23á14k46o42v26á 7418946844988

Tiše přemýšlím, jak velký rozdíl je mezi celerem a bramborou. Když osmažím bramboru nebo osmažím celer, vyjde to podle mě nastejno. Základem fitness podle mě je, že to prostě mastné nebude. Výjimku má mrkev, neb vitamín A je rozpustný v tucích.

+3/0
4.10.2015 14:55

M21i73l48a91n 38Č40e82r73n22ý 5713249419892

Mrkev ale neobsahuje vitamín A, ale provitamín, beta karoten. A ten obsahují nejen mrkev, ale i některá ostatní zelenina.

+1/0
4.10.2015 17:19

D10a44v76i69d 87R65y40c85h78e70t39s97k59ý 9766451310440

Kdybych od tohoto člověka dostal tisícovku tak se budu bát ji vzít aby nebyla rozbitá..

+1/0
4.10.2015 11:29

R11o65m11a83n 73K75a40c13h17l86í71ř 7553441881850

Nikdy sem nepochopil proč dělat něco tak, aby to vypadalo jako něco jiného8-o

+7/0
4.10.2015 10:21

M64a81r23t45i96n 49H71o16r28ň68á35k 7941771622

Nějak na sobě pozoruju, že čím dál tím míň čtu zprávy na idnesu. A to je dobře.

+6/0
3.10.2015 19:07

P39a80v15e37l 90F37o23l74t88á26n 4700102384

Pane Horňáku,

k dokonalosti vám chybí už jen jedno – přestat sem psát  :-)

+4/−5
4.10.2015 6:23

J84a57n52a 23B33o35u50l22o93v94á 7320856461611

Znám lidi, kteří celerové hranolky milují, jednou jsem je zkoušela a ačkoliv celer opravdu nemusím, nechutná mi, v této podobě se to sníst dalo. Takže chápu, že pro milovníky celeru to je zajímavá úprava jejich oblíbené zeleniny. Nechápu ten konzervatismus, předpokládám, že spousta lidí vyskočí jak čertík z krabičky, jen když slyší jméno Hruška. Zajímalo by mne, jestli ti samí by byli tak kritičtí, kdyby to byl recept - jak uvádí někdo níže v diskuzi - propagovaný Jamie Oliverem. A i on dokáže zkombinovat poměrně zajímavé a neobvyklé suroviny, přičemž jeho způsob vaření je hodně lidový. Jenže protože to je Jamie, nikdo si neodváží ho dehonestovat. ;-) Mimochodem, variantu majonézy z oleje a mléka jsem taky zkoušela a překvapivě to bylo dobré a struktura taky vypadala v pořádku. Dokážu si představit situace, kdy člověk po takové alternativě sáhne, třeba chce udělat "majonézu" pro děti a nechce riskovat eventuelní salmonelu. Pořád je to domácí "majonéza" ze základních surovin, tedy mnohdy lepší, než kupovaná.

+6/−7
3.10.2015 18:42

A93n93n64a 15K49u44č35e54r57o89v49á 2171973589510

Rozdíl mezi Jamiem a naším Laďou spočívá v tom, že Jamie vařit umí.

+10/−3
3.10.2015 19:29

V16o33j29t36a 48E42r31b70e25n 5217717513220

myslím, že když děti nebudou ládovat tatarku každý den, tak je ta kupovaná nezabije a je to bez starostí..

+6/0
4.10.2015 8:08

F27r85a20n14t14i89š61e80k 94N61o64v59á92k 1596137949337

Milá paní, nejsou to hranolky a není to majonéza tudíž s tím dětem tyto dvě věci nenahradíte, lidstvo je tudíž odsouzeno k zániku v důsledku konzumace hranolek a nebo vymření na salmonelu z vajec :-)

0/−1
4.10.2015 8:47

P82e28t52r62a 52N87o98v66á20k22o60v72á 7938886384728

Eh. Napsat o něčem, co má tvar hranolu, že to nejsou hranolky, to je minimálně zajímavé. Nejsou to bramborové hranolky, to ano :) A téměř se stoprocentní jistotou vám řeknu, že pokud své děti naučíte od malička na tyhle celerové, bude to pro ně oblíbenější chuť než bramborové.

+2/−1
4.10.2015 14:59

A39d12a92m 67S89ý34k37o66r70a 8879487709666

Jaký je rozdíl, jestli smícháte olej a mléko doma vy, nebo to udělá nějaký stroj?

0/−1
4.10.2015 11:24

P53e25t58r 93S61e63j71k 3983482334213

Boží prostoto, podívejte se někdy na složení !!! A zamyslete, ve stroji se musí přidat X chemií aby to vydrželo měsíce. . . .

0/0
5.10.2015 12:09

P11a36v67e50l 83S59o72b74o71t17k96a 5540874

Vajíčka škodlivý cholesterol nezvyšují.

+20/0
3.10.2015 16:15

P50e13t15r 98V94y66c28p93á95l64e69k 6446178200694

A ten škodlivý je po padesátce naopak zdravý, jak bylo zjištěno v IKEMu. Ale svět chce být klamán...

0/0
3.10.2015 19:03

P79a67v42e48l 40F24o19l30t40á17n 4800452264

Hmm, a mně je moje doktorka-srdcařka před rokem zakázala  :-(

0/0
4.10.2015 6:28

K97a89t55e45ř27i14n15a 21D59r65a98h53o65k91o17u39p13i79l49o52v62á 9146901492643

On si snad myslí, že lidé jedí hranolky kvůli tvaru, barvě nebo typu tepelné úpravy. Pokud někdo zůstává stále na pochybách: Lidé jedí hranolky kvůli CHUTI. Pokud to zaměníte za něco co má jinou chuť (většinou výrazně horší), tak jste problém nevyřešili. Je to jako místo betonu používat bláto obarvené na šedivo. Má to stejnou konzistenci a barvu, tak to přeci musí fungovat. Hloupost těchhle dietních "nahrazovačů" mě vždy zaručeně pobaví.

+31/0
3.10.2015 16:12

B15a56r35b93o83r68a 86S85v82o76b97o73d23o97v88á 6152637688180

Nahodou hranolky a chipsy z trouby delam uz dlouho a jsou moc dobre. Jenom je treba je nejdriv namocit do vody. A majoneza kde nahrazujete vajicka mlekem je take bezna a ani jedno se zase tak moc nelisi. Hrusku jako kuchare nemusim ale tady zase tak moc vedle neni.

+1/0
4.10.2015 8:17

P75e49t86r58a 26N23o10v14á10k94o73v45á 7858646954628

To máte pravdu. Celerové brambůrky nebo z červené řepy jsou ňamka. Ale mastné jsou úplně stejně jako ty bramborové, takže jen blázen si může myslet, že je to zdravější.

+1/0
4.10.2015 15:47

V97á58c84l64a81v 40P65a79v19e39l41e38k 1660516626564

Olivový olej na 220 stupňů? Hmmm...

+9/−1
3.10.2015 15:37

R49a32d40i87m 65S68u76k 3769694677821

Kouřový bod olivového oleje je (podle druhu) 190-250°C, takže proč ne.

0/−2
3.10.2015 17:16

B85a86r13b62o87r58a 11S35v17o15b83o52d93o19v31á 6772177838680

Panensky ne, ale je samo lepsi pouzit jiny...

+3/0
4.10.2015 8:18

H74e43l53e20n87a 45V42e65v74e42r88k17o86v21a 3719817

Hruška objevil Ameriku,ale má tak 15 let zpoždění.Celerové hranolky byly šlágrem dávno,místo tatarky jogurt s česnekem,pažitkou,chilli omáčkou.;-D

+10/0
3.10.2015 14:52

V92e31r35o78n49i18k49a 37T49o44p47i86n92k56o47v97á 9697856986

tak, podle této diskuze to mnozí asi neobjevili, tak proč ne teď a od Hrušky?

0/0
4.10.2015 11:02

J17a52r43o92s73l52a25v 45O59t73ý25p75k65a 9818469489838

Mě tedy dostaly ty "sterilizované okurky".

+1/0
3.10.2015 14:25

M85a57r88t35i34n 13F82r48a11n93t77i81š85e50k 7185270353725

a když tím naplníme kuřecí kůže z nuceného výseku, to je teprve lábužo.

+8/−1
3.10.2015 12:43

M74a50r86t42i14n 96F91r14a76n74t28i71š31e20k 7195980233825

ale smažený celer je fajn.

+5/0
3.10.2015 12:44

V38o19j81t27a 39E19r35b51e31n 5667777873740

to je fitness asi jako všechny ti fitness jogurty...Rv

+1/0
3.10.2015 12:32

O66s47k56a73r 73K43o97v24a83ř37í42k 8987163726817

Fantastik bombastik :D

+1/0
3.10.2015 12:01

J32a56n 70N75o51v93á43k 9957632917337

Sice to nechutná jako hranolky, ale koho by to zajímalo, že jo...

+19/0
3.10.2015 0:44

R56a32d78i55m 70S46u97k 3869534147821

... a u majonézy vynecháme neškodný žloutek, za to tam necháme dva decánky oleje, když už jsme ušetřili pár kapek oleje během fritování ;-D To je maso ;-D

+25/0
3.10.2015 8:43

J63a45n 34T79i83c23h34ý 8530832400138

On pokud člověk majonézu nejí denně ve formě salátů, tak zas tak špatná není. Trocha žloutku a lžíce oleje, co je na tom.

+7/0
3.10.2015 11:06

L61u68k97á20š 17W21i32n71k14l60e19r 9804190509

Hranolky z celeru ( nebo prostě kousky pečeného celeru, ať tomu každý říká jak chce ) jsou náhodou vynikající, ale proč tam proboha s*re to grilovací koření? Trocha soli a pepře, snad jde o tu původní chuť, ne? Majonézu nekomentuju. :-/

+11/−1
3.10.2015 9:02

T90o15m81á71š 61H17o85l38i27č 5728164401268

Zakladný rpoblém je ten,že to volá hranolky,proste to hranolky niesu. Rovnako ako keď vo veganskej reštike musia mať jedlá ako sojová kachna. veganské buřty a podobné hovadiny. Na čo?Prečo to nemôže byť opečený alebo grilovaný celer?

+3/−2
3.10.2015 14:10

P24e59t81r38a 47N49o26v29á27k86o71v35á 7898746314418

Tak se na tu fotku podívejte - mají snad tvar kruhu?

+1/0
4.10.2015 15:48

P78a13v35e52l 70F42o32l29t71á22n 4770942754

"s*re to grilovací koření" – asi proto, že mu to tak chutná – nikdo vám to násilím nenutí

všechno jsou to pouze náměty na dané téma, které si každý může/nemusí přizpůsobit

co ještě v životě nechápete?

0/0
4.10.2015 6:40

K40a80t47e10ř79i15n57a 54S77e80d42l69á34č71k86o94v10á 3363268206170

"Hranolky" z celeru uz jsem nekolikrat delala a jsou vyborne. Recept jsem videla v poradu Jamie Olivera.Takze ano, nechutnaji jako brambory, ale jsou vynikajici alternativou. Jeste jsou taky suprove z batatu.

+2/0
3.10.2015 11:55







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.