Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Hnípající hospodou u Brna ani Pohlreich nepohnul, majitel plete svetry

„Je strašně těžké probudit k životu lidi, kteří nemají chuť s ničím bojovat a nechtějí změnit věci, které jim škodí,“ konstatuje Zdeněk Pohlreich nad osazenstvem restaurace Pod lékárnou v Židlochovicích. Tedy v městečku u cyklostezky spojující Brno s Vídní. Dobrá byla tak akorát polévka a s výhradami pizza.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M70o40j69m68í86r 90S59k91á92l67a 2680932526

[>-] klasika, bohužel...:-/

0/0
16.10.2015 10:28

O70s85k52a61r 79K79o45v33a63ř69í49k 8227513756347

Majitel vypadá jak R.Kysela

0/0
15.10.2015 22:35

J96i86ř94í 89F59r80o85l42e58c 7345574272197

Na tvaruzkove pizze nevidim nic spatneho :-)

+3/0
15.10.2015 21:42

V19í27ť72a 35N55o60v33á15k 1408923505331

Český freestyle :-)

+2/0
15.10.2015 21:55

J11a48r30o27s27l91a61v 92S71e96d12l17á87č18e20k 3214601946438

tvarůžková pizza a jetrnicové sushi ;-)

+1/0
16.10.2015 12:12

J70a69n 28C60e38l24l88e87r 4469456413554

Se divím že tu ještě není příspěvek od Karla Drdy, známého odborníka na Pohlreicha.:-)

0/0
14.10.2015 20:45

J63o92s51e38f 62R67i49c95h41t84e30r 9176125397633

K vaření: tyvoe koho napadne dělat v Židlochovicích tatarák z lososa?? A ještě k tomu mraženýho, což se snad ani nesmí. To fakt v té dědině není k sehnání teta, která umí udělat třeba poctivý vepřo knedlo zelo nebo křenovku?

+19/0
14.10.2015 13:05

P25a43v98l38a 70N69o32v32á 3725728339410

Mraženej tatarák z lososa se prej ke starobrnu hodí skvěle ;-)

+13/0
14.10.2015 13:38

A38l80e56n30a 46V18e13s59e78l34á 3493701245298

Nejsem odborník, ale... dá se vůbec ve střední Evropě udělat tatarák z čerstvého lososa?

U mořských ryb je obrovský rozdíl mezi tím, jestli jsou zamraženy hned po výlovu a bez přerušení chladicího řetězce se dostanou až do kuchyně anebo jestli se nejdřív vezou někam do fabriky a mrazí se až bůhvíkdy (případně dokonce víckrát). V prvním případě je rozdíl oproti čerstvému  minimální. Ale přímo čerstvý by snad jedině musel letět přímou linkou od moře do hospody a tam ihned zpracován a podán, aby to mohlo mít kvalitu. Spousta mořských ryb prodávaných jako tzv. "čerstvé" jsou z logických důvodů jen rozmražené. A to je ta opravdu kvalitně zmražená ryba fakt lepší. (Což teda neznamená, že ta podávaná v hospodě kvalitně zmražená a skladovaná byla.)

0/0
15.10.2015 10:24

P19e23t63r 67T88l95o22u80k88a59l 7744755182335

Třeba Makro prezentuje ryby s proslovem do 48 hodin od výlovu na našem pultě. Jestli je to pravda nebo zda na to mají i nějaký papír netuším, ale chvástají se tím.

0/0
15.10.2015 20:56

V89í30ť28a 96N33o86v91á75k 1938753275561

Hlavně potřebuje čas..až 3. den je losos ok k jídlu. Přesně nevím,ale pan Vaněk o tom točil jeden díl...paradoxně nejlepší ryba je u nas ..pak cestuje do sousedních států :-)

0/0
15.10.2015 21:52

A32l14e23n54a 28V79e28s57e15l64á 3433751595528

Ale jo, tomu věřím - ale to je teprve na pultě v Makru. Odtud na talíř hostovi je ještě docela dlouhá cesta.

0/0
16.10.2015 10:39

T51o78m15a79s 21D23r28a81j41s81a11j62t77l 9489357438940

Nastesti jedna hospoda, kde vari dobre, tam je. "Za kominem".

0/0
19.11.2015 23:08

P16a44v83e81l 67Š61e19v41č27í69k 6530885249700

Před časem jsem se díval na díl z Bolkovy hospody na jeho farmě. Bylo to zjevně upečené po kamarádsku. Od těch dob beru s reservou. Občas na to namátkově kouknu, zajímá mne spíše pro sledování podnikání majitelů než samotná jídla a občas mi i přijde, že někdy prosazuje Šéf nesmysly. Tedy nemyslím konkretní veření, ale věci kolem, třeba přílohy nebo druh talířů....

Občas koukám na stránky fajnsmekr.cz

Škoda, že to tam zjevně usíná a je hlavně brněnská záležitost. Kdysi jsme i dle toho tipovali restaurace kam si jednou za čas s paní vyrazili. A dobře jsme udělali, od těch dob máme pár skutečně oblíbených podniků.

Nakonec jsem se i zaregistroval a začal recenze i psát. Prvotním popudem byla návštěva naší původně oblíbené restaurace v sousedství, kde se to stále zhoršovalo, až mne naštvali a napsal jsem recenzi na Fajnšmekr. Myslím ale, že i když reagovali, hospoda se nezlepší, nová majitelka sídlí daleko a jede i v jiném byznysu a když v hospodě, stejně jako v každé firmě není dráb na dosah, začne lidově řečeno chcípat.

V Brně je tedy otřesný podnik nějaké Semilasso neustále zející prázdnotou v režii místní radnice která ji pronajímá. A naproti ulice je jiná restaurace kde je problém jakoukoliv dobu sehnat místo.

+2/−14
14.10.2015 9:52

J74o54s53e80f 22R63i79c57h45t25e50r 9136605757793

Jakože po kamarádsku upekli aby z toho Bolek vyšel jako zkrachovalej alkoholik co provozuje otřesnej pajzl do kterýho lezou leda tak jeho kámoši na pivo? Tak určitěé :-)

+19/−1
14.10.2015 12:59

P53a83v61e98l 29Š58e92v90č90í42k 6470875199670

Asi jste neviděl, vyznělo to pro Bolka optimisticky.

+1/0
14.10.2015 20:20

J33a13n 20C65e36l56l80e64r 4849546853594

Tedy nemyslím konkretní vaření, ale věci kolem, třeba přílohy....uf, doteď jsem si myslel, že se i přílohy vaří. Tak asi ne.:-(

0/0
14.10.2015 20:52

P90a93v80e31l 90Š81e64v56č65í70k 6330405309790

ale jo, některé samozřejmě ano, myslel jsem oblohy, zelenina atd. Šéf to někde kritizoval, koukám na to velmi náhodně

0/0
14.10.2015 20:58

P83e21t16r92a 12N94o56v53á34k58o23v55á 7788216934988

Viděli jsme a nevyznělo. Nebo teda vyznělo pouze v případě, že nechápete, že se to nedá říct na ... plná ústa. Jinak všichni pochopili.

+3/0
15.10.2015 8:59

P97a11v18e35l 77Š71e98v18č76í89k 6310485449920

Nu, možná byl můj dojem umocněn tím, že jsem v té hospodě před tím byl i osobně.

0/0
15.10.2015 9:18

M81i40r80e24k 49K87o62v88a97c41i35k 5411791341527

Kterej je to díl?

0/0
14.10.2015 16:55

P79a86v65e57l 64Š61e96v61č58í79k 6740445269710

To už nevim, je to ale velmi dávno. Ještě než se farma začala propírat v mediích že krachuje.

0/0
14.10.2015 20:22

M62i59r62e70k 92K76o97v15a90c57i15k 5101661741757

Já myslel, že jsem viděl všechno, ale tohle si vůbec nevybavuju... :-/

0/0
19.10.2015 1:00

M55a53r29t29i31n 21Š41t66ě85p47á41n33e60k 3167793333261

Ono za to asi muze zmena reziseru (i kdyz asi ne jen ta). Treba takovy Klusak je tak trochu cesky Michael Moore, sem tam to naaranzovat, trochu priohnout,... Ale je otazka, jestli nejdriv nebyla zadana zmena vzhledu a zamereni a podle toho hledani reziseri.

+2/0
14.10.2015 9:26

M98a39r45t69i41n 63Š80t28ě60p31á81n64e90k 3887853513181

Bohuzel  tohle uz opravdu nema s puvodnim  zamerem a radami nic spolecneho. Je to spis blizsi Gordonove americke serii. Plne hlubokych lidskych pribehu (HLP), ale o vareni uz to moc neni. Navic jsou stale patrnejsi rezijni zasahy, ktere byly v prvnich seriich neznatelne a zatim posledni - reklamni - dil byl fakt hnus. Hvezdy snad uz i jen za to, ze si uklidi v kuchyni. Je to skoda, protoze jinak bylo "Ano sefe" rekl bych velmi dustojnym pokracovatelem Ramsay's Kitchen Nightmares.

Uvidime jestli je sance na zlepseni, lec bojim se, ze cesty zpet neni.

+17/−3
14.10.2015 9:10

R39a60d53e32k 83N14o75v22o31t47n42ý 5708272816745

Ten pořad nikdy nebyl primárně o vaření, byl o provozování restaurací, což není totéž.

+14/0
14.10.2015 9:52

M58a74r64t95i43n 22Š73t34ě67p96á49n55e50k 3767103943321

Ano, spatne vyjadrene. Bylo to o podnikani, ale vareni v tom hralo velkou roli a bylo soucasni poradu. Ted je to o ukradenych privescich, opilych zenskych, prohlasovani slavy Havlovi atd, atd. Hvezdu dostane skoro kazdy uz za ucast.

+8/0
14.10.2015 10:10

P93a10v61e57l 49V21e32r26n23e32r 1973913622467

no, nektere dily ramsayho jsou az k neuvereni - zpocatku majitele poslou gordona do zadele, nemechaji na nem nit suchou a na konci se tak uzasne americky usmivaji, sypou si popel na hlavu a nadsenim by gordona sezrali. proste narezirovane divadlo, az hruza.

+3/0
14.10.2015 11:56

J85a72n 16K10u93b55í72č77e82k 3704621138751

Joo, tam to znám...a nikdy to tam nebylo nic extra. za 10 let se tam nic nezměnilo...když jsem tam jedl, tak pizu a ta nebyla špatná. Pozvat přítelkyni do tohoto podniku na večeři bych ale nedělal...

0/0
14.10.2015 7:26

L42a37d75i26s97l53a42v 18P69o41l62i35c58k50ý 5736445291207

Ta restaurace se jmenuje Pod lékárnou. Ale že se tady na Lupě vůbec divím.

+11/0
14.10.2015 6:59

Š87á80r34k43a 55M56a30t36y27á49š32o46v58á 1801175832569

a plete majitel nebo háčkuje ?;-)

0/0
14.10.2015 7:23

H98o25n78z64a 82P92a14n32s46k56ý 3583292210530

Odháčkovává

+33/0
14.10.2015 9:03

M66a94r89e37k 68S30v85o16b48o98d58a 3303953595

Cele to "sefovani" uz se davno zmenilo na grotesku puvodnich dilu. Prvni a druha serie jeste stala za shlednuti, ale ted  uz ne. Je sice chvalyhodne, ze po peti nebo sesti sezonach tvurci poradu zjistili, ze nase republika pokracuje jeste za Orlickyma horama a Ceskomoravskou vrchovinou dal smerem na vychod, ale puvodni jiskru a napad uz davno smetla rutina.

+24/−8
14.10.2015 6:26

J88a34n 78K78u58b35í94č78e45k 3274821578871

NIkdo Vás nenutí se na to dívat. Podle mě je to dobré. Jen at majitelé upřímně poznají, co je jejich kuchyně vlastně zač...

+16/−2
14.10.2015 7:27

O85l96d36ř19i82c59h 53H42o19r88á60k 2304769171105

Ano nenutí, ale pořady bez zpětné vazby se často začnou utápět ve svém klidu a slávě z minulých řad a pak neslavně končí.

0/0
1.11.2015 19:31
Foto

J65a57n 68Z33á13h79r53a66d97n32í33k 1411173490225

prečo tu stále dávate toho "žvanila" ??????Rv

+3/−59
14.10.2015 6:10

K41a49r82e32l 58N96a64s48t14o87u86p70i38l 3130121700571

každý týden tu je upoutávka na ten pořad a pokaždý se najde nějaký hňup který se tomu diví...

+36/−2
14.10.2015 8:59

F69i47l20i22p 23T13ó14t30h 2879733126766

čobol

+5/−1
14.10.2015 20:27

O74s20k40a10r 68K16o37v71a79ř52í61k 8607683816627

Tahle řada je suverénně nejslabší.

+18/−6
14.10.2015 6:10

P74a75v51l95a 49N62o85v31á 3935368199360

Taky mi přijde. Nezměnili třeba režiséra, nebo scénáristu? Zdá se mi, že je to trochu o něčem jiném...

+5/−1
14.10.2015 7:09

J28a94n 58H55l29u88š38t73í86k 6279637114

Bohužel musím souhlasit

+3/−1
14.10.2015 7:20

P31a28v95l18a 77N37o59v47á 3365628349470

Pan Černý je asi opačného názoru... evidentně :-)

+1/0
14.10.2015 7:48

M21a26r55t80i82n 31P72r50o20k78o25p 7602622328868

Rozhodně by to chtělo změnu. Ten formát pořadu mám pořád rád, ale moc to uhlo z cesty. Měli by si projet díly z GR, aby pochopili, co z toho pořadu dělá tu "zábavu". Protože je to i show.

+1/0
14.10.2015 7:40

P80a64v97l73a 44N29o76v52á 3545188929440

Za mě je show poslední, co by chybělo. Nějak v tom postrádám "opravdovost". Např. v každém díle se teď mihne nějaká podivná postavička, která na mě ale působí strašně naaranžovaně. Jednou to byl mladý kuchtík, podruhé maminka, která orodovala za syna, teď u Septima zase ta ženská s trojkou v žíle...

+8/0
14.10.2015 7:51

V88l81a73d92i56m46í39r 73Z18a55u51š23k76a 5531322257703

To jsou bohužel reální češi a moravané. divil byjste se, ale několik takových svérázných postaviček se najde téměř v každé vsi.

+11/0
14.10.2015 8:30

P65a73v30l95a 72N61o72v91á 3425578939660

Toř to já tomu věřím, že tací lidé jsou. Spíš mě ale udivuje, že je to teď v každém díle. V předchozích dílech to byla spíš výjimka.

+3/0
14.10.2015 9:34







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.