- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Na tvaruzkove pizze nevidim nic spatneho :-)
Se divím že tu ještě není příspěvek od Karla Drdy, známého odborníka na Pohlreicha.
K vaření: tyvoe koho napadne dělat v Židlochovicích tatarák z lososa?? A ještě k tomu mraženýho, což se snad ani nesmí. To fakt v té dědině není k sehnání teta, která umí udělat třeba poctivý vepřo knedlo zelo nebo křenovku?
Mraženej tatarák z lososa se prej ke starobrnu hodí skvěle
Před časem jsem se díval na díl z Bolkovy hospody na jeho farmě. Bylo to zjevně upečené po kamarádsku. Od těch dob beru s reservou. Občas na to namátkově kouknu, zajímá mne spíše pro sledování podnikání majitelů než samotná jídla a občas mi i přijde, že někdy prosazuje Šéf nesmysly. Tedy nemyslím konkretní veření, ale věci kolem, třeba přílohy nebo druh talířů....
Občas koukám na stránky fajnsmekr.cz
Škoda, že to tam zjevně usíná a je hlavně brněnská záležitost. Kdysi jsme i dle toho tipovali restaurace kam si jednou za čas s paní vyrazili. A dobře jsme udělali, od těch dob máme pár skutečně oblíbených podniků.
Nakonec jsem se i zaregistroval a začal recenze i psát. Prvotním popudem byla návštěva naší původně oblíbené restaurace v sousedství, kde se to stále zhoršovalo, až mne naštvali a napsal jsem recenzi na Fajnšmekr. Myslím ale, že i když reagovali, hospoda se nezlepší, nová majitelka sídlí daleko a jede i v jiném byznysu a když v hospodě, stejně jako v každé firmě není dráb na dosah, začne lidově řečeno chcípat.
V Brně je tedy otřesný podnik nějaké Semilasso neustále zející prázdnotou v režii místní radnice která ji pronajímá. A naproti ulice je jiná restaurace kde je problém jakoukoliv dobu sehnat místo.
Jakože po kamarádsku upekli aby z toho Bolek vyšel jako zkrachovalej alkoholik co provozuje otřesnej pajzl do kterýho lezou leda tak jeho kámoši na pivo? Tak určitěé
Ono za to asi muze zmena reziseru (i kdyz asi ne jen ta). Treba takovy Klusak je tak trochu cesky Michael Moore, sem tam to naaranzovat, trochu priohnout,... Ale je otazka, jestli nejdriv nebyla zadana zmena vzhledu a zamereni a podle toho hledani reziseri.
Bohuzel tohle uz opravdu nema s puvodnim zamerem a radami nic spolecneho. Je to spis blizsi Gordonove americke serii. Plne hlubokych lidskych pribehu (HLP), ale o vareni uz to moc neni. Navic jsou stale patrnejsi rezijni zasahy, ktere byly v prvnich seriich neznatelne a zatim posledni - reklamni - dil byl fakt hnus. Hvezdy snad uz i jen za to, ze si uklidi v kuchyni. Je to skoda, protoze jinak bylo "Ano sefe" rekl bych velmi dustojnym pokracovatelem Ramsay's Kitchen Nightmares.
Uvidime jestli je sance na zlepseni, lec bojim se, ze cesty zpet neni.
Ten pořad nikdy nebyl primárně o vaření, byl o provozování restaurací, což není totéž.
Joo, tam to znám...a nikdy to tam nebylo nic extra. za 10 let se tam nic nezměnilo...když jsem tam jedl, tak pizu a ta nebyla špatná. Pozvat přítelkyni do tohoto podniku na večeři bych ale nedělal...
Ta restaurace se jmenuje Pod lékárnou. Ale že se tady na Lupě vůbec divím.
a plete majitel nebo háčkuje ?