Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

VIDEO: Jednoduchý fígl, jak snadno oloupat brambory vařené ve slupce

Loupat brambory vařené ve slupce není příliš populární práce. Všichni to znají minimálně z Vánoc, když mají svléknout slupku na výrobu mísy bramborového salátu. Přitom geniální trik ukazuje, jak lze bramboru oloupat za jednu nebo dvě vteřiny.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J72a51n 65F39i31a59l38a 7514827975579

Brambory nevařím ve vodě, ale v páře a v papiňáku, je to rychlé a zůstane výborná chuť.

0/0
24.12.2015 11:00

M75a82r19e57k 28S36v14o41b36o87d60a 3163793605

I z novych brambor se da udelat dobre testo na bramboraky nebo halusky, staci pridat lzici bramboroveho skrobu Solamyl.;-)

+1/0
8.11.2015 14:18
Foto

M61i58l67o74š 35F12. 53P35e79c58h97a93r 3603461390785

1) Někdo tu píše, že bychom měli jíst i slupku, protože je zdravá.

2) Někdo jiný, pokud jsem dobře koukal, píše pravý opak.

3) Ne každá brambora má poživatelnou slupku. U některých je to OK, jiné brambory jsou se šlupkou hnusné; tzn. že návod je v každém případě užitečný.

4) Vyzkoušel jsem, ale nepovedlo se mi to. Že bych vařil málo? Po oloupání brambora nebyla syrová, ale je možné, že kdybych vařil déle (aniž bych ji rozvařil), povedlo by se; ještě dám návodu šanci. Každopádně dík za dobrý tip.

5) Oplátkou za dobrý nápad uvedu, jak nejlépe loupat vařená vejce, pokud netrváte na tom, aby zůstala vcelku: rozkrojte nožem a vejce vyloupněte lžičkou.

0/0
8.11.2015 0:05

B55o24h92u59m89i87l 40P52e14t56r81a21s 1273644661712

Brambory by se mely jist neoloupane, protoze slupka z nich obsahuje skoro veskerou vlakninu.

0/0
7.11.2015 3:27

M14a76r72t90i62n 25N80o53v32ý 3952348208630

Ondřeji, mám pro Vás radu - až příští protlačíte bramboru přes to drátěné udělátko, tak nic nekrájejte, ale jen udělátkem pootočte o 90°. Tím protlačenou část odříznete a můžete pokračovat. Práce Vám půjde rychleji od ruky...

0/0
6.11.2015 15:02

H89o73n62z79a 73F66á55t88o72r 2319155634280

No víte co...vezmu bramboru, vydrbu ji kartáčkem, případně okrájím špatné části, povařím, neloupu a jím ;-) Takže návod, děkuji, nepotřebuji.

0/0
5.11.2015 19:13

K53a89r36e69l 23D86r92d26a 6863545767639

Probral jsem brambory s odborníkem a propagátorem GMO. Podle všeho tady šířím pěkné "veřejnoprávní bludy". Nebo, co odborník, to jiné znalosti problematiky. Je tedy na každém, jak si to přebere. Kupodivu, málokdo z dnešních konzumentů o jedovatých bramborách vůbec něco tuší. (A jak vidno, není to ochoten ani přijmout.)

  GM produkty se pečlivě testují. Béla Puskás (níže) to patrně pěkně přepískl.

  Popíjení solaninu z brambor (níže) je léčebná kůra vhodná pro nebožtíky a jejich přátele. Takže platí, "tuto léčbu doma nezkoušejte". ;-D

  Tak snad platí. Brambory solanin fakticky neobsahují. Začnou ho produkovat až při zezelenání, klíčení, poškození či plísni. Směska ze supermarketu se tedy musí vejít do tolerovatelné hodnoty.

  Pro snížení solaninu platí odkrajování zelených částí, vykrajování klíčků a vaření v kmínu. Loupání 2-3 mm se spíš doporučovalo kvůli strupovitosti. (Virová nákaza s produkcí toxinů.) Což dnes není problém.

  Klíčová má být ta zelená barva. Okrajovat, tepelně upravovat. Třeba lilek se tepelnou úpravou solaninu zbavuje. Červené brambory byly vypěstované pro nižší tvorbu solaninu. Zelená rajčata, zelené papriky raději tepelně upravovat.

  Toto je z receptu. Lilku se prý ve starém Řecku říkalo jablko bláznů, protože může dík solaninu připravit o rozum.

  Tady si můžete počíst přehlednou bakalářku. Blín, durman, rulík, brambora, rajče, paprika, lilek... jsou mírně až prudce jedovaté. A co jako? ;-D

https://digilib.k.utb.cz/bitstream/handle/10563/30845/dobe%C5%A1ov%C3%A1_2014_dp.pdf?sequence=1&isAllowed=y

0/0
4.11.2015 17:56
Foto

V74l69a70d62i65m76í75r 84V24o81l29k41o 6520962207819

Cením, že umíte uznat nejednoznačnost Vašich předchozích tvrzení. Solanin obsažen je, ale u šlechtěných odrůd Vám fakt neublíží. U brambor zelených či klíčících Vám už chuťové hledisko bráni jíst je se šlupkou.

P.S. Víte, že např. kvalitní slivovice obsahuje cca 1% prudce jedovatého metanolu? Je v této koncentraci neškodný a etanol zajišťuje rozklad jeho metabolitů aniž dojde k otravě. Dokonce je "pachatelem" její skvělé chuti. Věnujme tedy pozornost kvalitě potravin, ale varujme se amatérských závěrů;-)

0/0
8.11.2015 20:04

P55e66t37r 43Z70d89e27n61ě82k 2474269474

Drda je opravdu povedená figurka. Brambory, lilek a rajčata konzumuji pravidelně a nikdy jsem neměl žádné zdravotní potíže. Odkud asi jsou ty brambory, které on konzumuje a prý se po nich přiotrávil? Btw je to ale plodný diskutér, všechna čest...

+1/−1
3.11.2015 21:49

K78a44r96e97l 14D14r95d92a 6333955547299

(Pardon, lupl jsem minus za figurku.) Brambora má být skladována v chladu. Základní problém paneláku, brambora v teple začíná rychle klíčit a produkovat solanin. To by mohl být zdroj v mém případě.

0/0
4.11.2015 18:02

M48a45r34t58i82n 72V13o14j62á69č29e26k 9423917841526

a co vrazit bramboru ddo lednice??pokud jich nemáte 50kg

0/0
8.11.2015 13:57

K18a79r28e59l 38D15r78d84a 6303375477109

Zajímavá diskuse k solaninu. Šťáva ze syrových brambor údajně léčí rakovinu a řadu dalších nemocí. Jak tak koukám, pánové snad dokonce nechávají brambory zezelenat, aby měl bramborový džus větší grády. A vysmívají se ženským webům, které varují před jedovatostí brambor. ;-D

  Solanin narušuje buňky a rakovinové buňky jsou na takové narušení citlivější. Tím dochází k léčbě a očistě organismu. Bramborová šťáva má být silný antioxidant.

http://upramene.cz/forum/viewtopic.php?f=12&t=3038

0/0
3.11.2015 14:25

S27t58e44p10a47n 88T97o46t41h 8438889785438

tvl... drda... Muj pradeda umrel v 90ti. Mezi valkama pomalu nemeli nic jinyho. Mymu dedovi je aktualne 84 a treba brambor na loupacku za cely zivot snedl nekolik vagonu. je zdravej jako ripa ak doktorce chodi, jen kdyz ji potka na ulici a ona mu rekne, ze by se mel ukazat, ze u ni uz zase leta nebyl.

Jime je cela rodina s chuti a nemame s tim problem (ne ze by to bylo denne). Nekdy si je udelame emericky, jindy vareny, nekdy v knedlikach, jindy zase na loupacku.

V cem se teda projevuje ta jedovatost?? Kdyz se tomu vyvaruju, treba tu budu na veky a strcim do kapsy i Metuzalema.

0/0
3.11.2015 11:38

S63t76e58p28a63n 15T29o61t87h 8228149465268

pardon... dedovi je 87... preklik na klavesnici ;-)

0/0
3.11.2015 11:39

K23a68r60e14l 30D45r71d85a 6543275697819

Párkrát jsem se z brambor otrávil. Nevolnost, závratě, průjmy... Odhaduji, že šlo o moji snahu zpracovat nekvalitní brambory. Aneb, to co koupíme v obchodě je určeno k rychlé spotřebě. Solanin se odbourává několik dní po konzumaci. (Pak má jít i o dlouhodobé problémy. Já třeba řeším klouby. Rajčata a brambory jako nevhodné potvrzuji. Také čočku aj.)

  Na německé Wiki mají, že v roce 1943 měly slušné brambory 320 mg/kg solaninu. A drobné a zelené dokonce 560 mg/kg. Otravy prý byly časté. Dnešní odrůdy mají mít 30-70 mg/kg. Příznaky otravy může vyvolat cca 200 mg solaninu, tedy 3 kg slušných brambor. Nějakých 400-600 mg je smrtící dávka.

  To platí pro dospělého člověka 80-100 kg váhy. Pro dítě se dávka počítá přiměřeně podle tělesné hmotnosti. (Česká Wiki má v údajích chyby.) Konzumní brambora smí mít u nás údajně max. 200 mg/kg solaninu. Někde jsem zahlédl, že špatným skladováním lze hodnotu solaninu zvednout až 500x. Brambora zvyšuje solanin na světle, při poškození, při kontaktu s plísní, při klíčení.

  Doporučuje se brambory škrábat. A to do hloubky 2-3 mm pod slupku. Tak se odstraní části, kde je obsah solaninu nejvyšší (cca 80%). Vykrajovat očka a poškozené části. Vařit ve vodě a kmínu. Čímž se solanin vyplavuje. (Jinde zase radí smažení hranolek v oleji. Olej vyplavuje solanin.) Vodu je třeba vylévat a nepoužívat na další vaření.

  Solanin má nahořklou chuť. Pokud má pro nás vařená brambora "plnou chuť", nebude na tom s nízkým obsahem solaninu nejlépe. Podle mě, vyplatí se kupovat a jíst větší brambory a moc dlouho je doma v bytě neskladovat.

0/0
3.11.2015 15:11

M37a44r55t52i18n28a 10T83r94o60j55a60n30o24v17á 5853228145

No, já nechci všem úplně kazit radost, on pan Drda sice velmi často píše různé grafomaniakální elaboráty (i tady v diskusi ty bludy o GMO a dvouhlavých krysách, nebo co tam psal), že je to až legrační, ale zrovínka s těma bramborama ve šlupce a solaninem má teda naprostou pravdu...:-)

0/0
2.11.2015 10:09

K53a97r83e33l 29D47r41d20a 6973275927879

Taková grafomanská myšlenka pro pobavení k pojmu "od pradávna". Největší sláva brambor na loupačku pochází z dob, kdy průměrný věk mužů byl tak 35 let a žen 40 let. Tehdejší konzumenti brambor nemuseli příliš řešit své zdraví po padesátce. ;-D

  (GMO a krysy jsem si neověřoval, jen citoval.)

0/0
2.11.2015 11:12

K45a17r76e89l 29D59r75d52a 6683215297509

Koukám na ty krysy otrávené bramborami. Je to patrně slavná Pusztaiova aféra, kdy uznávaný vědec mediálně napadl producenty GMO, že testování dopadů GMO potravin provádí přímo na svých konzumentech a ne pečlivě předem v laboratoři. Sám uváděl výzkum, že krysy po GMO bramborách měly poškozený žaludek a imunitní systém. Zda jde o bludy, neumím posoudit.

  Pusztai za svůj postoj získal několik ocenění.

https://en.wikipedia.org/wiki/Pusztai_affair

https://youtu.be/KNjMJIvI3RY

https://youtu.be/HcjoL1-Z_E8

https://youtu.be/Onw72ShqbP4

(Upozorňuji, že si u videí můžete zapnout titulky a nechat si je překládat do češtiny.)

  Tady je rozhovor s předsedou Ústředního bramborářského svazu České republiky Miloslavem Chlanem s odkazy na aféru. "Lidé jsou zblbnutí škodlivostí GMO. Pravda je taková, že se nemodifikované brambory musí stříkat pesticidy 5x až 10x za rok. To by GM brambory řešily a brambory by byly zdravější. Ještě že jsou Češi rozumní a GMO neodmítají. Chtělo by to více reklamy ve prospěch GMO." ;-D

  Tak tomu říkám vysvětlení k nezávadnosti brambor přímo od pramene. ;-D

http://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Odbornik-ke-GMO-Obcane-EU-si-mysli-jak-je-geneticka-modifikace-spatna-ale-344158

0/0
2.11.2015 12:56

J65a67n 18S39t88e22h58l58í80k 1109299846584

Drda, ty brambory fakt nenávidí. Co mu udělali, vojely starou?

0/−1
31.10.2015 18:08

K17a96r24e41l 20D10r17d95a 6583525787699

Proč myslíte, že brambory?

0/0
2.11.2015 7:06

K10a64r41e42l 53D92r34d56a 6283655217179

Před bramborou byl v Evropě tuřín a vodnice. Brambora je na jídelníčku zcela nahradila po druhé světové válce. Přitom tuřín je zdravější a dietnější.

  Fakt šlo jen o nenávist. Tuříny se jedly za obou sv. válek. Kdo se vrátil z koncentráku měl tuřín spojený s nelidským ponížením a odporným jídlem. Tuřín byl záměrně u nás vyškrtnut z jídelníčku hned po válce. Němcům ho zase nouze ordinovala 1945-1948. Takže Němci opustili tuřín z podobné nenávisti v 50. letech.

  Vlastně návod, jak měnit jídelníček, nenávist. ;-D

0/0
2.11.2015 19:13

J51i96ř48í 68K22ř87í25ž 2317274826326

Nám, spotřebitelům ve Státech, GMO potraviny nejsou šumák, ale bohužel s tím nejde moc dělat. Kdo to nechce jezt musí do prodejen s organickýma potravinama a ty jsou dvakrát dražší.

+1/0
31.10.2015 12:52

K45a43r42e67l 14D33r90d22a 6873475387349

Právě u nás běží Jamie Oliver a Jamieho revoluce ve stravování. Řeší tam obézní cukrovkáře mezi dětmi na amerických školách. Obézní buřt je fakt v Americe asi standard. Školská rada ho vyhazuje ze školních jídelen, že děti jedí přesně to, co jíst mají.

  Celé je to pojato jako kritika Američanů a jejich kultury dlabat masově ve fast foodech.

  Dost to připomíná Čechy, když jim někdo pohaní brambory či knedlíky. Také je každý druhý buřt chytrý až hrůza a raději si dál nechá uřezávat nohy a nádory, než by měnil jídelníček. ;-)

  (A pokud jde o cenu, je to všude stejné. I v Česku je odpad levnější a nejprodávanější. A co jako?) ;-)

0/0
2.11.2015 7:05

P80e26t15r 87S75l71a66v92í95k 3884717447704

Dnes jsem to zkusil brambory B letošní, a je to nefungující blbost, a žena se mi směje :-(

+4/0
31.10.2015 11:52
Foto

R41o93m17a42n 30K60r86a77t28o96c10h84v87i10l 1657158768729

Když čtu pana Drdu, tak nechápu, že Němci ještě nevymřeli.

0/0
31.10.2015 8:23

K77a26r25e32l 63D34r22d53a 6643345857439

Copak, znají také brambory?

  Když čtu místní Čechy, zrušil bych fofrem v Česku zdravotní pojištění. Solidarita je hezká věc. Ale být solidární s někým, kdo záměrně poškozuje zdraví sobě i své rodině, je otázkou bezmezné hlouposti na straně plátců pojištění. ;-)

0/0
31.10.2015 10:39

M72a98r70t36i19n 26J57i90r36o60u60s15e83k 7266305985748

Toto je ale brambora vyhovující předpisu EU o tvaru a velikosti brambory. Běžná realita jsou různě tvarované brambory s různými vadami a pak to přestane fungovat. :-)

+8/−1
30.10.2015 15:21
Foto

J16i60n25d32ř20i54š28k48a 77Z68a93c88h65o36v10á 6448550960380

To je objev panečku..

0/0
30.10.2015 14:54

J57a77n 82K17a24r50e22l 27N20o41v15a42k 5356464468136

článek o ničem.. brambory již kupuji oloupané a uvařene! ;-D

0/−10
30.10.2015 10:31

L18u63c32i28e 80L31i58c49h31n67o34v10s59k26á 6599869867718

Tak někteří lidé mají rádi čerstvé potraviny ne polotovary...

+12/0
30.10.2015 11:37

K30a91r97e46l 74D20r92d43a 6853435447439

Tak to se musím poptat ve své restauraci, zda mi předkládají polotovary. ;-D

0/−1
30.10.2015 14:58

J57o52s62e27f 45Š21á36t25a16v98a 2384611496899

Vy jste buď velkej provokatér,nebo jste snědl velké množsví zelenejch brambor.(ty právě obsahují velké množství solaninu,když dozrají tak solanin zmizí.Ten taky obsahují zelená rajčata.Ve zralích již není.)

0/0
1.11.2015 10:57

K50a61r11e60l 54D27r70d15a 6543475667439

Moment, Vy nakoupíte zelené brambory a počkáte "až dojdou" a zelená zmizí? ;-D Vážně? ;-D 

 (Ten solanin nemizí zcela.)

+1/0
2.11.2015 11:06

M53i38r83o 94M87a24t16e73j25k71a 5816237143327

fuj

0/0
4.12.2015 18:25

K70a80r72e91l 40D58r56d34a 6573915827419

Jde mandelinka bramborová po silnici od Rozvadova na Plzeň a potká veš.

"Hey Weshmen!," povídá jí, "žegni mi, gde ye tady poule bramborejšn."

Veš na ní civí jako z jara, a když mandelinka dotaz zopakuje, odpoví:

"Izvinitě, ja něznáju ja tóže turíst."

  Měl jste někdo doma tuhle pěknou dětskou knížku Ondřeje Sekory?

http://cl.ff.cuni.cz/sorela/galerie/Bramborouk0001.htm

+1/−2
30.10.2015 9:10

K25a73r38e13l 14D94r82d91a 6823525307289

Má to skvělý dovětek. Dnes se snaží genetici pustit do světa GMO brambory, co amerického brouka zaženou svoji jedovatostí. "Ekologičtí teroristé" tyto snahy v Evropě údajně překazili. Takže firmy se nově zaměřují na Ameriku a Asii, kde je to spotřebitelům šumák.

  Snad jen McDonald's vydal prohlášení, že o GMO brambory pro své zákazníky nestojí.

  Prý je k mání ruská studie o konkrétních GMO bramborách, která prokazuje, že se další generace pokusných krys rodily s velkým množstvím vrozených vad.

0/0
31.10.2015 6:16

B84e31n87e34d27i67k47t 95V37á82c46l96a23v24í88k 8200195945469

Brsmbory na loupačku, to je bomba, každý si sám oloupe svou. Jinak oloupané brabory mají také svou chuť a tu vodu z nich používám jako hodnotnou část polévky (třeba česnečky). Pravda je, že jsme byly bramborářský stát, některé dovezené brambory nemají dobrou chuť ani vařené ve slupce.

+7/−2
30.10.2015 5:08

K10a62r72e49l 77D69r20d75a 6973315317799

Voda z brambor patří do záchodu. Je jedovatá. ;-)

+3/−4
30.10.2015 8:20

K50a61r87e69l 51D34r38d65a 6193945557589

Brambory na loupačku jsou jedovaté. Měly by se jíst výjimečně. ;-)

  Otrava z brambor může být smrtelná. Jde o to hubit "škůdce", co chtějí bramboru jíst. Projevuje se nevolností, průjmy, zvracením, bolestí hlavy, závratěmi... Při větší dávce nastávají halucinace, ochrnutí, smrt.

  Kritické jsou zelené brambory (zelená nevadí, ale taková brambora zvýší obsah jedu na svoji ochranu), očka, poškozené brambory, bramborová plíseň, uskladněné naklíčené brambory na jaře... takový ten běžný průměr ze supermarketu. ;-D Poškozená brambora by se neměla vykrajovat, ale vyhodit. Rozhodně nevařit z jedovaté vody na jaře česnečku.

  Povolená dávka je asi 1 kg bezvadných brambor či 1 mizerná brambora. Olej a voda obsah jedu snižuje. Takže hranolky a vařené brambory ve vodě jsou mnohem zdravější než brambory na loupačku.

  Jsou hlášeny otravy celých škol. Některé studie prokazují, že konzumace brambor má vliv na vrozené vady dětí v oblastech trpících na plíseň bramborovou. ;-)

0/−13
30.10.2015 8:52

J77a75n 25K87a25r84e73l 95N45o51v66a55k 5446534278246

;-D;-D "olej snizuje obsah jedu" ;-D;-D

+1/0
30.10.2015 10:22

K50a68r26e74l 56D42r84d18a 6523715647819

Za a) to píšu, abyste to pochopili, za b) je to pravda. Co jako?

0/0
30.10.2015 15:02

J53a85r51o54m14í93r 72B62r80ů94n90a 4349341844383

Hovno?

0/0
2.11.2015 9:02

P82e16t53r 26V34e19s86e95l92ý 8305975262926

Neměl byste se tak moc cpát těma destilovanejma bramborama.

+6/0
30.10.2015 13:40
Foto

V67l71a26d59i12m30í20r 93V95o62l60k70o 6900452287589

Solanin obsahují i borůvky, rajčata či červená řepa. Jejich příznivé účinky jsou ale výrazně vyšši. Strava má být komplexní. Tělo malé koncentrace jedovatých látek bez obtíží zvládá odnepaměti.

Tyto izolované náhledy na věc už vedly k mnoha mýtům o ne/zdravé stravě

+4/−1
30.10.2015 16:13

M44a90r88t28i58n 77D64u36f46e54k 3932567918304

ano to je hormeze

0/0
30.10.2015 22:57

K15a89r64e44l 87D14r23d90a 6413295557819

Marně dohledávám borůvky a červenou řepu. Nikdy jsem o tom neslyšel.

  Solanin obsahují z principu rostliny rodu Solanum, tedy lilkovité. Hlavně brambora, rajče, lilek. Nejproblematičtější je brambora.

  Nevím co si představujete pod pojmem "izolovaný náhled". Osobně jsem se bramborou již několikrát otrávil. A divím se, že to nikdo u nás neřeší. Brambory do Česka patří a o jejich nebezpečnosti bychom měli znát vše jako první. Na rajče zase máme v rodině zaznamenanou alergii...

  (Ostatně, moje babička tohle znala od pradávna a celou rodinu učila vykrajovat očka. Raději více než méně. Brambory loupala... Dnešní mladé kuchařky zblblé nesmysly, by jedly i slupku. Je to znát i zde na diskusi.)

  Právě proto, že tělo po požití špatně připravených brambor musí odbourávat solanin, zatěžují brambory naše tělo "efekty", které by potravina přinášet neměla. (Nevolnost, pocit těžkého jídla.) Takže je vhodné se vyhnout i výrobkům z brambor, třeba i těm, co jsou jen zahuštěny bramborovým škrobem.

  Brambory na loupačku jsou dle mého názoru špatně připravené brambory. Konzumace slupky je problematická... O tom je zhruba článek a o tom jde diskuse. (Vaše výhrady nejsou jako vždy přesné.)

0/0
31.10.2015 6:05

V34l88a90d38a61n 11Č40e78r66n25ý 8132446783156

Vy máte dost. Brambory na loupačku se konzumují odnepaměti, nemají nic společného s mladými. Slupka se u nich nekonzumuje, brambory se loupou, jen s tím rozdílem, že ne před, ale po uvaření. Samozřejmě se také vaří ve vodě, jako běžné strouhané brambory. Brambory na loupačku jsou daleko chutěnjší a s ostrouhanými se chuťově nedají srovnávat.

+2/−1
31.10.2015 9:24

K18a72r28e72l 49D74r58d65a 6103795837699

Dost máte Vy. Ještě jste opomněl detailně popsat techniku loupání horké brambory.

  Ta brambora je proto tak chutná, že je víc jedovatá. Čest Vašemu skvělému jídlu. Aspoň bude od Vás pokoj. Jen vaši blízcí na Vaši moudrost dojedou také. ;-)

0/−5
31.10.2015 10:30

K39a76r96e86l 38D31r81d11a 6573635657949

Konzumace slupky je odkaz na diskusi - aneb americké brambory populární v Česku. Přinesou vám je dnes v každé restauraci.

  Hezký je vtip níže, že současná česká čuňata dlabou brambory i se slupkou. Má 21 plusů a měl jsem pocit, že všichni tady vědí, čemu se smějí. Asi žiji ve velkém omylu. ;-D

0/0
31.10.2015 10:49

V89l88a76d30a85n 12Č55e84r38n79ý 8412946273906

"vařené brambory ve vodě jsou mnohem zdravější než brambory na loupačku." No jasně... brambory na loupačku se asi vaří v petroleji. ;-D

0/−1
31.10.2015 9:19







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.