Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Stačí mleté maso, trocha zeleniny a získáte sílu jarních závitků

Thajskou kuchyni Zdeněk Pohlreich miluje, takže i vaří. A jestli „u Číňanů“ ujíždíte na jarních závitcích, můžete si je při troše zručnosti a trpělivosti připravit doma. Kuchařský guru k tomu prozrazuje pár fíglů.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

O56s95k34a27r 12K68o85v43a12ř88í65k 8717843326367

Ve stejnou chvíli dělal na Barrandově Babica asijskou specialitku. Olej, paprika, hrách, játra...ke dvěma kopečkům rýže. Prý to je v Asii šlágr. :D

+1/0
8.11.2015 18:26

P18e39t57r 32V94i95n62t83r69l43í89k 3546244361

jarní závitky napodzim, Zdendo, kam si to dopracoval :-P

0/0
8.11.2015 16:58

J46a95r15o65s78l37a50v 83K87a34d68l86e58c 5891409282951

Do jarních závitků patří maso asi jako do francouzských brambor. R^

+1/0
7.11.2015 8:32

H25a72n83a 92D38o13s22t70á27l86o62v44á 1719874410494

Nepletete si jarní a letní?

0/0
7.11.2015 13:20
Foto

D46a96v32i86d 44K44o47m48á83r70e70k 3733150650438

Tak možná nepatří ale vsadim se, že ve Vietnamu je dělají na milion způsobů, včetně masových, jak to často u asijských jídel kraj od kraje bývá a mě, jako milovníka masa, trochu toho mletého v závitku určitě neurazí... :-)

0/0
7.11.2015 16:57

M86a53r70t15i60n 84K32o34ž35í86n 1775256911770

Do vietnamských jarních závitků mleté maso rozhodně patří. Ale nebalí se d oplátků těsta, ale do rýžového papíru.

+1/0
8.11.2015 5:05

F95r55a84n32t89i35š12e94k 83K58ý76h88o23s 8328631973566

Dělal sem je několikrát podle holek z Viet food friends podle jejich receptu - http://www.vietfoodfriends.cz/files/press/17_soubor.pdf , doporučuju napřed udělat omáčku a až pak závitky. Jinak maso se mi osvědčilo 50/50 hovězí a vepřové. Rýžový papír sem používal klasický kulatý, namočit těsně před válením, za 20 vteřin změkne -  zabalit, odložit a balit další. Smažit ASAP, jinak papír začne vysychat a závitky se lámou . Žádné lepidlo není potřeba.

+3/0
6.11.2015 10:58

J36a39r43m91i38l21a 12P18í25c20h19o53v70á 5512657514913

Ano, přesně takto to dělala vietnamská kamarádka.

Jinak bych ještě dodala, že Vietnamci považují jarní závitky za slavnostní jídlo, něco na způsob našeho kapra s bramborovým salátem na Vánoce. Připravují je na slavnostní hostiny a pokud chtějí poctít hosta.

+1/0
6.11.2015 21:38

F98r48a79n47t12i69š59e38k 75N81o91v37á31k 6341775976571

Dovolil bych si maličko nesouhlasit s tou poznámkou o pracnosti. Závitky a sushi jsou co se týká náročnosti přípravy mezi asijskými jídly spíš vyjímka než pravidlo. Jinak jsou jídla z velké části spíš jen: a kousky masa a zeleminy šup na wok, a pak k tomu rýži nebo nudle uvařené vedle.

+3/0
6.11.2015 9:21

H33a63n66a 92D46o68s21t79á81l41o52v27á 1179844890734

Ostatně ani závitky ani sushi mi pracné nepřipadá, pokud je člověk trochu zručný. Mnoho našich jídel je daleko pracnějších a hlavně časově náročných.

+2/0
7.11.2015 13:19

Z51l26a94t85u76š11e 66J20e46l82í80n83k47o22v61á 1185462877982

Ono v podstatě nic není složité a pracné, když se to umí.

Ale zkuste vyrobit obyčejnou šatní skříň absolutně bez praxe.

0/0
8.11.2015 18:17







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.