Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Stačí mleté maso, trocha zeleniny a získáte sílu jarních závitků

Thajskou kuchyni Zdeněk Pohlreich miluje, takže i vaří. A jestli „u Číňanů“ ujíždíte na jarních závitcích, můžete si je při troše zručnosti a trpělivosti připravit doma. Kuchařský guru k tomu prozrazuje pár fíglů.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

O23s22k14a49r 98K18o19v87a36ř61í63k 8697753526967

Ve stejnou chvíli dělal na Barrandově Babica asijskou specialitku. Olej, paprika, hrách, játra...ke dvěma kopečkům rýže. Prý to je v Asii šlágr. :D

+1/0
8.11.2015 18:26

P43e44t49r 59V77i26n30t36r92l66í43k 3516264661

jarní závitky napodzim, Zdendo, kam si to dopracoval :-P

0/0
8.11.2015 16:58

J69a92r29o63s93l46a65v 29K42a65d87l96e54c 5661239592831

Do jarních závitků patří maso asi jako do francouzských brambor. R^

+1/0
7.11.2015 8:32

H91a43n90a 44D64o26s62t56á38l92o85v20á 1829644660914

Nepletete si jarní a letní?

0/0
7.11.2015 13:20
Foto

D31a65v67i44d 16K81o16m40á24r12e82k 3703790700638

Tak možná nepatří ale vsadim se, že ve Vietnamu je dělají na milion způsobů, včetně masových, jak to často u asijských jídel kraj od kraje bývá a mě, jako milovníka masa, trochu toho mletého v závitku určitě neurazí... :-)

0/0
7.11.2015 16:57

M22a42r81t51i17n 34K31o15ž76í66n 1165646531780

Do vietnamských jarních závitků mleté maso rozhodně patří. Ale nebalí se d oplátků těsta, ale do rýžového papíru.

+1/0
8.11.2015 5:05

F18r58a11n31t15i33š10e54k 25K77ý20h37o59s 8308611433906

Dělal sem je několikrát podle holek z Viet food friends podle jejich receptu - http://www.vietfoodfriends.cz/files/press/17_soubor.pdf , doporučuju napřed udělat omáčku a až pak závitky. Jinak maso se mi osvědčilo 50/50 hovězí a vepřové. Rýžový papír sem používal klasický kulatý, namočit těsně před válením, za 20 vteřin změkne -  zabalit, odložit a balit další. Smažit ASAP, jinak papír začne vysychat a závitky se lámou . Žádné lepidlo není potřeba.

+3/0
6.11.2015 10:58

J76a66r38m73i77l10a 22P59í66c98h60o90v77á 5982267624613

Ano, přesně takto to dělala vietnamská kamarádka.

Jinak bych ještě dodala, že Vietnamci považují jarní závitky za slavnostní jídlo, něco na způsob našeho kapra s bramborovým salátem na Vánoce. Připravují je na slavnostní hostiny a pokud chtějí poctít hosta.

+1/0
6.11.2015 21:38

F16r52a81n49t74i47š63e66k 27N13o41v79á73k 6111525426741

Dovolil bych si maličko nesouhlasit s tou poznámkou o pracnosti. Závitky a sushi jsou co se týká náročnosti přípravy mezi asijskými jídly spíš vyjímka než pravidlo. Jinak jsou jídla z velké části spíš jen: a kousky masa a zeleminy šup na wok, a pak k tomu rýži nebo nudle uvařené vedle.

+3/0
6.11.2015 9:21

H39a97n24a 15D39o57s87t70á47l33o49v62á 1469784920734

Ostatně ani závitky ani sushi mi pracné nepřipadá, pokud je člověk trochu zručný. Mnoho našich jídel je daleko pracnějších a hlavně časově náročných.

+2/0
7.11.2015 13:19

Z97l23a19t60u50š12e 29J74e16l59í95n80k78o91v96á 1175572137692

Ono v podstatě nic není složité a pracné, když se to umí.

Ale zkuste vyrobit obyčejnou šatní skříň absolutně bez praxe.

0/0
8.11.2015 18:17







Najdete na iDNES.cz