Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Na stáži v michelinské restauraci: všichni si v práci musí vyčistit zuby

Filip Šulc je mladý kuchař, který se rozhodl na začátku své kariéry vstřebat co nejvíce zkušeností v zahraničí. Proto se pokouší střídat tuzemská angažmá se stážemi v cizích restauracích, kde je možné možné naučit se něco nového. Dnes popisuje styl práce v kodaňské restauraci Formel B.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

R11a51d62e85k 58N86e45u41m26a78n18n 5262792928635

nechápu, jak mohli jen tak dostat hvězdu za rok?

nebo to jdou inspektoři do každé nově otevřené restaurace?

jindy psali, že jsou před hvězdou opakované kontroly ....

+1/0
18.11.2015 8:27

S46t49a14n52i65s89l21a44v 56H85o96r59á79č59e37k 5971328615704

Chybí mi tu ceny jídel ;-D

+1/0
17.11.2015 9:39

M91a78r58t43i52n 34V88a83v77ř76í84k 8401844932

je tak těžké najít si web restaurace?

+1/0
17.11.2015 10:59

S65t62a52n64i28s74l93a21v 40H28o39r72á88č84e60k 5661508205924

Samo že není, ale když už řeknou A tak mají říct i to B.

0/0
18.11.2015 18:09

J28i32n70d67r90i70c10h 40P10a36r66i78k 1110660745841

Zdá se,že by si naně měl posvítit úřad pro ochranu osobních údajů.

Vést si o každém hostu evidenci?

Na hraně.

Divadlo s michelinskými komisaři?

Podstrojíne?

Tak to už je echtovej hnus, jestli si se tohle jel naučit, moh si rovnou do Ruska....

0/−1
17.11.2015 0:01

M92a73r54t67i43n 95V96o66j27á24č22e61k 9103987261196

jako jméno ,kde seděl a co mu chutná nebo nechutná? .... ,když budete mít štěstí tak si spletou s michellinem třeba vas a podstrojí i vám;-D

0/0
17.11.2015 19:34

J43a29n90a 74N43o90v84á 1736563733635

Nedokážu si představit, jak během těch tří hodin, co je otevřeno v podvečer pro veřejnost, se vydělá na celodenní výplaty všech lidí, kteří se na přípravě jídla podílí. A nejen to, něco musí být i pro majitele na rozvíjení restaurace, obměnu inventáře a podobně. Pak nějaká uklízečka, účetní a kdo ví, co ještě. Buď jsou ta jídla neskutečně drahá, nebo nemají tak šílené odvody z platů jako my. A to myslím, že tamní personál nebude mít minimální mzdu, ale nějakou poměrně pěknou výplatu.

Každopádně majitelům fandím, líbí se mi ten koncept a od pohledu i jídla. Vypadají pěkně a lehce, žádné knedlíky, guláše a podobně.

+1/0
16.11.2015 19:49

R21a13d61m59i70l32a 20S74i73m76č65á35k84o35v72á 5105723555865

myslím, ž eto nebude o moc jiné než v Norsku, které znám, jídla v restauraci jsou opravdu drahá a v takové vyhlášené to bude stát majlant

0/0
16.11.2015 20:12

M77a10r37t49i68n 67V46o82j20á58č81e68k 9933857311436

mají otevřeno minimálně do půlnoci a když se podíváte na price třeba u vín tak nebude problém za večer vydělat na platy obou směn

0/0
17.11.2015 19:37

M55a23r61t62i90n 77V88o50j45á65č63e64k 9893187271846

cco koukám na stránky tak cca 2500 za degustační menu

0/0
17.11.2015 19:42

K10a11t85e85ř20i75n21a 89V13a84š36á64k24o93v96á 5411982139395

Tak takovyhle pristup mi fajn neprijde. Myslela jsem, ze hostum by se meli venovat stejne, komisar nekomisar... jinak je to hodnoceni o nicem Rv

+4/0
16.11.2015 16:49

P54e59t92r 34K85o32l48á98ř 2338117814281

Tenhle kuchařský kult je nelogický ... Když se na ZŠ lidé rozdělují k dalšímu studiu, tak ti úplně nejhorší jdou na zedníky a tesaře a ti hned další nejhorší na kuchaře ...

+1/−5
16.11.2015 12:39

E29v50a 64H82u92r83t44o56v44a 9464506716878

U většiny učňů hlásící se na kuchaře v České republice to tak skutečně je. V zahraničí to už tak být nemusí. A jistě to neplatí o všech Češích. Nicméně, co jsem tak četla o českých učňácích, tak kvalita výuky mizerná, učňové jsou rádi, když mohou loupat cibuli.

+5/−1
16.11.2015 13:22

P91e61t84r 30F71r65ý33d90e14k 7869391509173

Pekny clanek. Jen si prosim opravte to "standart"...

+5/0
16.11.2015 11:18

P61a98v87e37l 22N66o11v13á18k 4453738395231

Miichelin je z poloviny o systemu prace. Pokud je na jekomkoliv pracovisti dobre vymysleny proces a lidi se tak mohou soustredit prave na praci, a nemusi resit veci, ktere jim neprislusi, coz je vzdycky zdrojem nespokojenosti a stresu.

+1/0
16.11.2015 9:40

P24a67v82e20l 22N52o62v97á39k 4853238125381

...tak jsou spokojeni, byt by ta prace byla narocna.

0/0
16.11.2015 9:40

B26a93r37b46o76r53a 51J76a82n56e55č19k37o14v85á 9884532491

super clanek, takhle ma vypadat byznys R^

+3/0
16.11.2015 9:30

P56e42p52a 84Č76u45m14p29e38l64í97k 7117588514973

Divné, že je přípustné aby ten inspektor dostal extra stůl a servis. Poté nehodnotí jak to chodí v restauraci pro lidi kteří tam dorazí ale jak to chodí pro inspektory.

Takové extra zacházení nedostane host a ta kniha je pro hosty

+10/0
16.11.2015 0:07

J64i72ř85í 23Š17t36ě61r69b94a 9473842357635

jojo a dostala mě věta  "Někteří se sami přiznají, že jsou z Michelin Guide, jiní zas neřeknou nic."  To jsou tedy "profesionálové každým coulem", pokud se tedy nezmíní o michelin guide obyčejní lidé jen proto, aby s nima bylo zacházeno extra.

0/0
16.11.2015 6:47

E12v24a 57H22u50r41t73o54v95a 9734186606118

Tak jasně. Na druhou stranu pokud je ta restaurace mizerná, tak nedostane hvězdu ani když o inspektorovi ví. Ta kvalita se z minuty na minutu nezmění. Tudíž tato taktika je spíše ujištění, že se neudělá zbytečná chyba, které je bude stát renomé.

+4/0
16.11.2015 13:25







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.