Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Na stáži v michelinské restauraci: všichni si v práci musí vyčistit zuby

Filip Šulc je mladý kuchař, který se rozhodl na začátku své kariéry vstřebat co nejvíce zkušeností v zahraničí. Proto se pokouší střídat tuzemská angažmá se stážemi v cizích restauracích, kde je možné možné naučit se něco nového. Dnes popisuje styl práce v kodaňské restauraci Formel B.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

R45a70d88e36k 74N61e92u44m79a19n15n 5962362778625

nechápu, jak mohli jen tak dostat hvězdu za rok?

nebo to jdou inspektoři do každé nově otevřené restaurace?

jindy psali, že jsou před hvězdou opakované kontroly ....

+1/0
18.11.2015 8:27

S53t87a53n74i61s66l28a82v 58H15o72r59á75č75e32k 5471738855224

Chybí mi tu ceny jídel ;-D

+1/0
17.11.2015 9:39

M64a29r98t30i52n 20V44a10v10ř66í69k 8301934652

je tak těžké najít si web restaurace?

+1/0
17.11.2015 10:59

S88t24a72n81i75s57l96a27v 87H39o30r11á11č26e67k 5571718405204

Samo že není, ale když už řeknou A tak mají říct i to B.

0/0
18.11.2015 18:09

J24i22n43d54r67i10c63h 26P66a28r26i87k 1830770925851

Zdá se,že by si naně měl posvítit úřad pro ochranu osobních údajů.

Vést si o každém hostu evidenci?

Na hraně.

Divadlo s michelinskými komisaři?

Podstrojíne?

Tak to už je echtovej hnus, jestli si se tohle jel naučit, moh si rovnou do Ruska....

0/−1
17.11.2015 0:01

M61a58r65t96i38n 24V46o40j68á98č50e19k 9283417511946

jako jméno ,kde seděl a co mu chutná nebo nechutná? .... ,když budete mít štěstí tak si spletou s michellinem třeba vas a podstrojí i vám;-D

0/0
17.11.2015 19:34

J39a19n79a 53N55o68v15á 1806223403405

Nedokážu si představit, jak během těch tří hodin, co je otevřeno v podvečer pro veřejnost, se vydělá na celodenní výplaty všech lidí, kteří se na přípravě jídla podílí. A nejen to, něco musí být i pro majitele na rozvíjení restaurace, obměnu inventáře a podobně. Pak nějaká uklízečka, účetní a kdo ví, co ještě. Buď jsou ta jídla neskutečně drahá, nebo nemají tak šílené odvody z platů jako my. A to myslím, že tamní personál nebude mít minimální mzdu, ale nějakou poměrně pěknou výplatu.

Každopádně majitelům fandím, líbí se mi ten koncept a od pohledu i jídla. Vypadají pěkně a lehce, žádné knedlíky, guláše a podobně.

+1/0
16.11.2015 19:49

R98a71d50m46i33l17a 40S16i98m15č43á81k98o74v12á 5845673585535

myslím, ž eto nebude o moc jiné než v Norsku, které znám, jídla v restauraci jsou opravdu drahá a v takové vyhlášené to bude stát majlant

0/0
16.11.2015 20:12

M97a34r75t31i58n 74V97o49j39á92č52e83k 9833967831476

mají otevřeno minimálně do půlnoci a když se podíváte na price třeba u vín tak nebude problém za večer vydělat na platy obou směn

0/0
17.11.2015 19:37

M68a28r62t27i11n 87V35o52j88á94č36e80k 9773537821476

cco koukám na stránky tak cca 2500 za degustační menu

0/0
17.11.2015 19:42

K32a67t42e15ř32i50n90a 71V34a67š10á23k55o31v58á 5841242379425

Tak takovyhle pristup mi fajn neprijde. Myslela jsem, ze hostum by se meli venovat stejne, komisar nekomisar... jinak je to hodnoceni o nicem Rv

+4/0
16.11.2015 16:49

P66e15t40r 52K20o97l33á41ř 2638477274711

Tenhle kuchařský kult je nelogický ... Když se na ZŠ lidé rozdělují k dalšímu studiu, tak ti úplně nejhorší jdou na zedníky a tesaře a ti hned další nejhorší na kuchaře ...

+1/−5
16.11.2015 12:39

E85v19a 15H61u25r64t77o24v28a 9364906926438

U většiny učňů hlásící se na kuchaře v České republice to tak skutečně je. V zahraničí to už tak být nemusí. A jistě to neplatí o všech Češích. Nicméně, co jsem tak četla o českých učňácích, tak kvalita výuky mizerná, učňové jsou rádi, když mohou loupat cibuli.

+5/−1
16.11.2015 13:22

P86e22t95r 66F46r51ý65d49e21k 7269421919253

Pekny clanek. Jen si prosim opravte to "standart"...

+5/0
16.11.2015 11:18

P31a17v98e18l 37N33o17v94á23k 4133508695421

Miichelin je z poloviny o systemu prace. Pokud je na jekomkoliv pracovisti dobre vymysleny proces a lidi se tak mohou soustredit prave na praci, a nemusi resit veci, ktere jim neprislusi, coz je vzdycky zdrojem nespokojenosti a stresu.

+1/0
16.11.2015 9:40

P30a45v23e23l 39N23o47v18á32k 4853368735261

...tak jsou spokojeni, byt by ta prace byla narocna.

0/0
16.11.2015 9:40

B95a60r31b74o92r71a 69J98a42n70e24č20k98o66v85á 9474732181

super clanek, takhle ma vypadat byznys R^

+3/0
16.11.2015 9:30

P55e96p13a 30Č29u36m96p85e28l53í17k 7977318724433

Divné, že je přípustné aby ten inspektor dostal extra stůl a servis. Poté nehodnotí jak to chodí v restauraci pro lidi kteří tam dorazí ale jak to chodí pro inspektory.

Takové extra zacházení nedostane host a ta kniha je pro hosty

+10/0
16.11.2015 0:07

J20i37ř55í 73Š48t20ě77r10b42a 9863742977125

jojo a dostala mě věta  "Někteří se sami přiznají, že jsou z Michelin Guide, jiní zas neřeknou nic."  To jsou tedy "profesionálové každým coulem", pokud se tedy nezmíní o michelin guide obyčejní lidé jen proto, aby s nima bylo zacházeno extra.

0/0
16.11.2015 6:47

E40v56a 61H69u58r76t79o76v23a 9744416946768

Tak jasně. Na druhou stranu pokud je ta restaurace mizerná, tak nedostane hvězdu ani když o inspektorovi ví. Ta kvalita se z minuty na minutu nezmění. Tudíž tato taktika je spíše ujištění, že se neudělá zbytečná chyba, které je bude stát renomé.

+4/0
16.11.2015 13:25







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.