Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Letos zvládnete kapra zabít i vykuchat sama. Podle obrázkového návodu

Vždycky jsem toužila po tom, aby naše děti měly před Vánoci pár dní kapra ve vaně a mohly si s ním hrát. Tak jsem se ho naučila vykuchat a naporcovat. Když víte jak, zvládnout se to dá a není nutné, aby to za každou cenu dělal chlap.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M10a51r34t76i30n 38K66a54r59á69s59e50k 9618183708218

Nez se 2 hodky mordovat doma s kaprem, tak si to radsi necham kuchnout profikem, ten to ma za 10 minut hotove.

+1/−2
6.12.2015 17:54

M67i27l72o75š 98K21o43v13a33č 7255778196450

Kapra nechat ve vode dokud sam nezdechne,potom ho oparím vríci vodou potom šupiny jdou zlehka ,oškrábu ,umyju,a potom vyberu vnutornosti,všechny vnutornosti dam kočkam, nad tri kilá nemá kosti malé,  jednou jsem ho zabil predem po hlave a potom když  jsem ho oparil tak se metal jak živý ,ted ho radeji nechám samého zdechnout.

0/−3
5.12.2015 11:08

M66i96l48o25š 37K13o36v73a72č 7435348666250

toto určite zvládne i žena

0/0
5.12.2015 11:09

P59e77t52r98a 35N49o77v10á53k66o45v13á 7268956284198

Nezvládnu. Ani s návodem, ani bez něj.

0/0
4.12.2015 15:50
Foto

L98u20b91o10m57í21r 53J32a47n35o43t97a 5766434606575

:-/ tak ten kapr na videu se očividně netrápil, vždyť ho porcoval za živa, hrůza 8-o

0/−2
2.12.2015 23:27

P25e30t68r 44N76o83v46o76t64n78y 1301920311

To, že sebou mrskne při zakrojení do páteře, neznamená, že je živej.

+3/0
3.12.2015 15:10
Foto

L29u19b93o37m62í79r 43J75a54n71o37t40a 5266644376715

No když na to kouknete, tak mu tou palicí moc teda nedal.

0/−2
3.12.2015 15:56

M43a48r95i50á25n 44H80r29i43v71ň31á55k 7238780640880

Kupuji kapra 3,5-4 kg a necham zabit u prodejce. Hlavu mu daruji. Supiny umim odstranit rukou. Polivku nevarime, takze nekucham. Z kazde strany vyriznu krasne filety a zbytek leti do popelnice. :-P

0/−1
2.12.2015 22:03

D34a23n52a 96T79e27n43z67l16e85r 5870882515793

Tohle domácí hobbyřeznictví ryb je jen týráním. A navíc naprosto zbytečným. Veselé vánoce. Rv

+1/−6
2.12.2015 16:37

P49e22t13r 38N68o37v15o57t50n98y 1741320161

Zato na sádkách ve velkém je to OK. :-)

+1/0
3.12.2015 15:11

D17a65n63a 21T65e46n23z86l29e83r 5190372755423

Na sádkách to bude dělat profesionál, který nebude rybu dlouhé minuty ostudně trápit.

0/−1
4.12.2015 21:57

K20a62r35e92l 11T79e31s67a91ř 8869851729164

Kapr neni pes ani kočka, proto si myslím, že není určen k hraní, či mazlení. Pobyt ve chlorované vodě mu také úplně nepřidá. A co se týká škrabání, tak doporučuji co psal T. Kocian: Šupiny odřezat, ne škrabat. Když se vám to povede, tak se zbavíte nejen šupin, ale i těch "kapsiček", ve kterých šupiny drží. Výsledkem je tenoučká, bílá kůže, která řízku dodá tu správnou chuť.

+1/−1
2.12.2015 13:14

P48ř34e48m30y89s72l 60Č79e55r49n48í74k 9117314949398

Stahuju kapra  a nejen kapra ale i jinou rybu z kůže vždycky, nějak mi nejede:-) Stačí naříznout, vzít kleště a kůže je dole i se šupinama a bez bordelu. Ploutve je lepší vytrhnou kleštěma po stažení kůže, zbavíte se více kostí a tuku. Hlavu stačí zbavit žaber a očí a může se vařit. :-) a kostí se nebojte, zase tolik jich nemá.

+1/−1
2.12.2015 11:38

S83i36l94v57i74e 79H64r48a29b52o63v23s30k79a 5894158276228

Tak to dělám i já.Přeji krásné vánoce.

0/0
2.12.2015 12:08

J74a66n38a 21S57t57e29h91l71í86k33o70v15á 2499470410956

Nejlepší kapr je vepřové ;-D Nebo tedy spousta jiných chutných ryb, ne smradlavý kapr..

0/−3
2.12.2015 10:54

R38a21d92o50s98l15a95v 65K76l52a80u88d50a 5324368104432

Třeba dobarvovaný losos z umělých chovů... To je mňamka. A skoro za lidovku:-P

+2/0
2.12.2015 11:03

J92a83n81a 36S17t13e84h86l55í92k42o78v15á 2329260900686

tak toho jsem zrovna na mysli neměla,ale candát, štika..

0/0
2.12.2015 11:06

P96ř63e27m17y77s11l 61Č67e76r67n78í69k 9457864889778

Kapr za 80kč a candát za 400kč ;-D

0/0
2.12.2015 11:27

J30a67n20a 33S92t52e34h46l57í65k35o90v42á 2599600220916

za kvalitu se platí..

0/0
2.12.2015 12:01

R86a14d29o31s42l40a25v 15K67l38a42u49d98a 5664258224212

To není ani tak o kvalitě, jako o potravě. Je logické že dravci vyjdou dráž.

0/0
2.12.2015 12:05

J93a97n32a 47S43t59e16h61l80í86k67o11v16á 2639750900656

tak to mě nenapadlo, ale hlavně chuť je zcela někde jinde..

0/0
2.12.2015 12:07

P26e65t56r46a 15M62a51l94á 7601138351795

No doporučila bych ženám mít na to muže:)

Každopádně kdybych byla sama rozhodně bych netrápila kapra několik dní ve vaně, rovnou bych si ho nechala zpracovat u prodejce.

+2/0
2.12.2015 8:48

R41a53d23o95s44l36a23v 77K41l80a52u47d43a 5734398184502

Mezi výlovem a prodejem si moc radosti neužije tak jako tak. Chvíle ve vaně mu už neublíží. Nikdy jsem si kapra zabít nenechal, ale jednou jsem u stánku koupil vnitřnosti. Už barva se mi nezdála, tak jsem je olízl. Byly s příchutí žluče... Takže nikdy víc.

0/−1
2.12.2015 8:55

T91o46m76á33š 42K20o77c16i58a51n 9134719447186

Šupiny je lepší odřezat, než škrabat. Ze škrabání je strašný bordel. Stačí od ocasu ostrým nožem zajet pod šupiny a opatrně odřezávat. Kůže zůstane a šupiny bez bordelu sundáte...

+1/−1
2.12.2015 8:41

T79o73m17á67š 90L33u74d92v85í43k 5200228773326

Umím to rukou, bez nože - souhlasím s vámi, že škrábání je nesmysl.

0/0
2.12.2015 10:50

O81n17d95ř22e58j 58Š83r78u91b69a63ř 1465641535416

Pred kuchanim doporucuju zaparit Mortal Kombat.

Pak to pujde samo :-)

+1/0
2.12.2015 8:35

M64a78r68t61i16n 45Č79e51r50n63ý 7251634581

Nejdriv oskrabat supiny a pak vykuchat. Samotne oskrabani zabere par minut. Pravda je, ze ze supinace je vetsi bordel.

+3/0
2.12.2015 0:48

L35a63d54i20s38l70a20v 45K92o53v86a65ř26í20k 2200697120469

Já vždycky stahuju. Kapří kůže je mi protivná. Jinak v článku chybí jak očistit hlavu. Bez ní je polévka jalová.

+2/0
2.12.2015 6:56

M91a19r24i27e 80D13o76l97n79í40č52k79o57v10á 6328300331818

kůže je delikatesa, když se umí připravit a do polévky se hlava dávat nemusí, stačí, když do ní přidáte ořezy, které zbudou po filetování ryby, tj. kostru...

0/−1
2.12.2015 7:56

R40a91d35o28s60l86a76v 23K52l51a95u74d76a 5154588534102

Hlava je na vývar výborná, i masa je z ní poměrně dost. Byla by velká škoda jí bez užitku vyhodit. To by dřív žádnou hospodyňku ani nenapadlo.

+4/0
2.12.2015 8:08
Foto

D46a77v31i85d 56K39o96m27á39r86e92k 3313660410438

Přesně tak. Na hlavě je i mnohem lepší a jemnější maso, než na kostře a ořezech.

+1/0
3.12.2015 18:23

M78i27c43h82a85l 15V42a11l74e38n17t12a 6314746810

V článku právě chybí, jak s kůží - na obrázcích je vidět kapr stažený - právě proto, že  kapr bez šupin má kůži mnohem tlustší a hůře poživatelnou, proto se musí stahovat. Právě proto raději kupuji kapra šupináče, sice musím šupiny odstranit - jde to lépe řezáním, jak je psáno výše - ale kůži pak nechávám, je tenká a chutná. Hlava do polévky dle mého názoru patří, byla by jí škoda.

+1/0
2.12.2015 8:56







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.