Diskuze

Letos zvládnete kapra zabít i vykuchat sama. Podle obrázkového návodu

Vždycky jsem toužila po tom, aby naše děti měly před Vánoci pár dní kapra ve vaně a mohly si s ním hrát. Tak jsem se ho naučila vykuchat a naporcovat. Když víte jak, zvládnout se to dá a není nutné, aby to za každou cenu dělal chlap.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Nez se 2 hodky mordovat doma s kaprem, tak si to radsi necham kuchnout profikem, ten to ma za 10 minut hotove.

1 2
možnosti
MK

Kapra nechat ve vode dokud sam nezdechne,potom ho oparím vríci vodou potom šupiny jdou zlehka ,oškrábu ,umyju,a potom vyberu vnutornosti,všechny vnutornosti dam kočkam, nad tri kilá nemá kosti malé,  jednou jsem ho zabil predem po hlave a potom když  jsem ho oparil tak se metal jak živý ,ted ho radeji nechám samého zdechnout.

0 3
možnosti
MK

toto určite zvládne i žena

0 0
možnosti
PN

Nezvládnu. Ani s návodem, ani bez něj.

0 0
možnosti
Foto

:-/ tak ten kapr na videu se očividně netrápil, vždyť ho porcoval za živa, hrůza 8-o

0 2
možnosti
PN

To, že sebou mrskne při zakrojení do páteře, neznamená, že je živej.

3 0
možnosti
MH

Kupuji kapra 3,5-4 kg a necham zabit u prodejce. Hlavu mu daruji. Supiny umim odstranit rukou. Polivku nevarime, takze nekucham. Z kazde strany vyriznu krasne filety a zbytek leti do popelnice. :-P

0 1
možnosti
DT

Tohle domácí hobbyřeznictví ryb je jen týráním. A navíc naprosto zbytečným. Veselé vánoce. Rv

1 6
možnosti
PN

Zato na sádkách ve velkém je to OK. :-)

1 0
možnosti
KT

K33a44r81e57l 54T13e56s69a22ř

2. 12. 2015 13:14

Kapr neni pes ani kočka, proto si myslím, že není určen k hraní, či mazlení. Pobyt ve chlorované vodě mu také úplně nepřidá. A co se týká škrabání, tak doporučuji co psal T. Kocian: Šupiny odřezat, ne škrabat. Když se vám to povede, tak se zbavíte nejen šupin, ale i těch "kapsiček", ve kterých šupiny drží. Výsledkem je tenoučká, bílá kůže, která řízku dodá tu správnou chuť.

1 1
možnosti

Stahuju kapra  a nejen kapra ale i jinou rybu z kůže vždycky, nějak mi nejede:-) Stačí naříznout, vzít kleště a kůže je dole i se šupinama a bez bordelu. Ploutve je lepší vytrhnou kleštěma po stažení kůže, zbavíte se více kostí a tuku. Hlavu stačí zbavit žaber a očí a může se vařit. :-) a kostí se nebojte, zase tolik jich nemá.

1 1
možnosti
SH

Tak to dělám i já.Přeji krásné vánoce.

0 0
možnosti
JS

Nejlepší kapr je vepřové ;-D Nebo tedy spousta jiných chutných ryb, ne smradlavý kapr..

0 3
možnosti
RK

Třeba dobarvovaný losos z umělých chovů... To je mňamka. A skoro za lidovku:-P

2 0
možnosti
PM

P70e76t73r19a 43M82a39l67á

2. 12. 2015 8:48

No doporučila bych ženám mít na to muže:)

Každopádně kdybych byla sama rozhodně bych netrápila kapra několik dní ve vaně, rovnou bych si ho nechala zpracovat u prodejce.

2 0
možnosti
RK

Mezi výlovem a prodejem si moc radosti neužije tak jako tak. Chvíle ve vaně mu už neublíží. Nikdy jsem si kapra zabít nenechal, ale jednou jsem u stánku koupil vnitřnosti. Už barva se mi nezdála, tak jsem je olízl. Byly s příchutí žluče... Takže nikdy víc.

0 1
možnosti