Diskuze

VIDEO: Žádný nůž není ztracený. Brusič mu dodal starý lesk

Ani extrémně zašlý nůž není ztracený. Milovník nožů zvaný Togitogi se rozhodl ukázat, že pokud v rezavém torzu objevíte kvalitativní poklad, stojí za to dát si práci s obnovou. Odborník radí, jak správně brousit za pomocí kamenů.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti

Taky mě to trefilo - myslím že to prostě nechal v kýblu aby mohl ukázat to odstranění rychlé rzi...

0 0
možnosti

W40a74l28t81e88r 19L77i77b43l

23. 11. 2015 7:20

Tyto Japonske noze , pokud jsou vysoce kvalitni, jsou vyrobeny z dvou druhu oceli, plocha cast je tvrda uhlikova a druha z mekciho materialu. Jsou to rucne vyrobene nastroje a Japonsti kuchari jsou na ne obzvlaste hrdi, pokud si je muzou dovolit  koupit. Tyto noze se dedi, zrovnatak jako mece. Rukoveti tech nejlepsich jsou samozreme ze slonoviny a ty stare unikaty byly udelany ze Sibirske slonoviny (mamutich klu). Muj kuchar mel ty noze tri a ja si jeden z mych nozu nabrousil Japonskym spusobem. Musi se ale brousit na pravou anebo levou ruku.

0 0
možnosti
Foto

Pásová bruska je na takový silně korodovaný nůž to nejlepší. Pás je třeba volit se zrnitostí 800, aby se vytvořila jemně matná plocha. Samotný břit pak odborník vybrousí na mokrém kameni.

0 0
možnosti
Foto

Trošku šméčko takové rzy dosáhnete u těhle nožů snadno. Dobře odmastíte a potom stačí natřít štávou ze zeleniny nejlépe ze zelí a nechat týden na vzduchu a máte vymalováno. Pro dříve řezníci řvali když jim nože brali pod horkou vodou částečná mastnota na nich musela zůstat jinak kvalitní nože byli do další zabíjačky flekaté.

1 0
možnosti

Tak odmaštění není problém. Jde i to ho potom pořádně osušit a držet v suchu.

0 0
možnosti

Nejlepsi noze jsou svetozname noze Henkelbach od Horsta Fuchse. Ty by, prosim, ostatni noze prerizly spolu i s brusicem a tim brusnym kamenem. A nakonec by urcite prerizly i Chucka Norrise!

;-D

7 0
možnosti
Foto

Švýcarské Victorinox jsou daleko známější a zatím bez konkurence.

0 0
možnosti

stopkový lamelák P60 a vrtačka 4 minuty

0 3
možnosti

Proč tak surově? Mosazný kartáč a je to.

0 0
možnosti

Pro šťouraly:

U moře zrezne i nerez. Proto může být rukojeť relativně nová

0 0
možnosti

P14e46t77r 34H30a85v40l77í54n

21. 11. 2015 14:48

Materiál teda nic moc, jestli tedy ta liška byla pravá...

0 0
možnosti

Uhlíkovka rezne... Nějaký hovado to nechalo ve dřezu nebo na zahradě.

1 0
možnosti

At je to jakkoli, tak Japonci umí nože perfektně, mám jeden sám a obdaroval jsem jimii i děti (svoje a dospělé). Těch pár tisíc za nádherný nůž stojí.Vidět, jak se snoubí estetika s vysokou kvalitou a  funkčností při jakémkoli krájení, řezání... je radost.

2 0
možnosti
  • Nejčtenější

Seznamte se s Ninou, francouzským buldočkem budoucnosti

26. března 2024

Chovatelé se snaží zachránit francouzského buldočka tím, že odstraňují jeho hlavní zdravotní...

Ve spáleném Českém Švýcarsku už vyrostly břízky ze semínek do výšky metru

22. března 2024

Vědci Botanického ústavu Akademie věd se nestačí divit, s jakou rychlostí se obnovuje vegetace na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pohlreichův cukrář prozradil náročný recept na italské velikonoční holubice

25. března 2024

Co je pro nás velikonoční beránek, to je pro Italy velikonoční holubice. Colomba. Symbol Ducha...

Pohlreich se vrátil do rodné stáje. V Česku na grilu je mírný jako beránek

24. března 2024

Kdo má rád gastronomické soutěže, v tomto pořadu si možná přijde na své. Po krátkém „odskoku“ na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?

28. března 2024

Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...

Ve skleníku topí koňským hnojem, prodlouží si tak sezonu o týdny

28. března 2024

Novou pěstební sezonu zahajují Lucie a Brett Gallagherovi už na konci února. Přestože pozemek v...

KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?

28. března 2024

Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...

Semínka rajčat koupejte v heřmánku, radí zkušený zahradník, jak na výsev

27. března 2024

Semena rajčat se tradičně vysévají na Josefa, nicméně do Velikonoc to pořád stihnete tak, abyste po...

Jak máte zorganizovanou knihovnu? Nejlepší vychytávky pro knihomoly

27. března 2024

Každý vášnivý čtenář ví, že čím víc knih doma má, tím náročnější je všechny ty skvosty nějak...

Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně
Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně

Šárka chtěla kojit. Chvíli to ale vypadalo, že se jí to nepodaří. Díky správně zvolené laktační poradkyni nakonec dosáhla úspěchu. Poslechněte si...