Diskuze
Zabiják špatné zimní nálady? Podle Pohlreicha polévka z kysaného zelí
Děkujeme za pochopení.
P89e87t94r 71N96o36v69á13k
Udělat mi základ na zelnici na másle,letěl by,že by si nestačil sbalit ten kuřecí vývar a pozdravit!
Základ pěkně na maďarském špeku a cibuli,potom maďarskou papriku,zalít vývarem(nejlépe z uzených žeber) přivést do varu,potom brambory,kousek klobásky a když jsou brambory tak napůl,kysané zelí(někdy se musí trošku propláchnout) a dovařit brambory do měkka,pak přidat pokrájené uzené,a podle chuti malinko tmavé jíšky na sádle,!žádná amerika)!!! pak šupky dupky na talíř a podle chuti každého trošku pišty a zakysanou smetanu!
P11e11t14r 16N92o71v71á94k
Založit zelnici na másle!!!
Ten by letěl,ani by si nestačil sbalit ten kuřecí vývar a pozdravit!!
P38a13v94e89l 91M12i70l32i42č59k32a
Zapomněl na trochu sušených hub a suš trnek..
P36e17t88r 27N68o57v56á10k
To by nemuselo být špatný,ty trnky, jsou švestky?
Š58á54r21k18a 26Č46e89c39h91o37v30á
... kysané zelí je samo o sobě dobrotou nadupanou vitaminy. Tak po 30 min. varu zcela jistě !
E32r34i12k 59S45a64n37e20t57r86i27k
Neviem slaninu by som tam nedával keď tak niečo z toho: huby, klobáska alebo slivky.
M72i38r46e14k 43K94o21v83a44c58i45k
Já dělám zelňačku z čerstvého zelí. To si nakrouhám den předem do hrnce, osolím a uložím do chladu. Jinak klasika, cibulku na sádle, klobása (rád přidávám i pár kousků hovězího), brambory, vše orestuju, pak teprve zaleju, zelí vařím zvlášť podlité trochou vody a teprve, když jsou brambory uvařené, tak zelí i se šťávou přidám a ještě chvíli povařím.
D70a23n 50M27a94c78h52o11l71d77a
Ja to delam jinak. Koupim kysele zali v pytliku nebo mam od znamych domaci nalozene. To dam s bramborem a kminem do vody a varim. Vedle na panvi cibulka s klobasou a na chvili papriku a chilli. To pak soupnu k zeli. Nakonec mouku s vodou. Problem je trochu s bramborem jak pise polreich.
D93a22n 36M96a34c57h53o62l41d47a
Zadna jiska, ale mouka s vodou. Zadna smetana. Ostravska klobasa a hlavne zadny cukr, ma to byt kysele. Davam i chilli at je to ostre.
P98a23v41e81l 81V70ě21t13r94o27v18e91c
A co myslíte, že jíška je? Nebo tam nedáváte žádný tuk (omastek)?
J71a85n62a 88B19o27u68l58o66v55á
Zelňačku připravuju tak, že nejdřív dám na osmaženou cibulku pokrájené brambory, klobásu a papriku, trochu to osmahnu a pak zaliju vývarem a nechám vařit tak deset minut, brambory se uvaří a pak teprve přidám zelí a další koření, pepř, nové koření a bobkový list. Zahušťuju až moukou rozmíchanou ve vodě, jíšku prakticky nepoužívám, nemusím tedy dávat ze začátku tolik tuku. Na talíři pak zdobím kysanou smetanou.
Zkoušela jsem i variantu s uzenou paprikou a bylo to opravdu jako z uzeného masa.
M48a77r25t19i16n 19V47a67l30i13n21a
A jak říkával Ivan Hlinka, hlavně se z toho neposrat ...
J46o57s80e68f 45V34o66s49i16c54k68y
A jeste tu polevku prisoliLidi, uvedomujete si, jak silne slane je kysane zeli Zeli si nakladam sam, tak vim, ze na 1 kg pripadne lzice soli (20g). Vsichni z toho budete mit vysoky tlak! Aspon si to zeli pred pouzitim poradne properte !
P12a50v49e44l 44V48ě36t92r82o79v53e96c
20 gramů soli na kilogram zelí je příliš? Je-li v cca dvou litrech polévky (počítám půl kilogramu zelí) jeden dekagram soli, je to na zadělání problému s vyskoým krevním tlakem? Pak by musely být zakázány všechny polévky, které se podávají v běžných restauracích, protože mají jistě víc, než pět gramů soli na litr polévky..., což je 1,25 gramu na porci (cca čtrvrtina denní doporučené dávky).
Seznamte se s Ninou, francouzským buldočkem budoucnosti
Chovatelé se snaží zachránit francouzského buldočka tím, že odstraňují jeho hlavní zdravotní...
Ve spáleném Českém Švýcarsku už vyrostly břízky ze semínek do výšky metru
Vědci Botanického ústavu Akademie věd se nestačí divit, s jakou rychlostí se obnovuje vegetace na...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Pohlreichův cukrář prozradil náročný recept na italské velikonoční holubice
Co je pro nás velikonoční beránek, to je pro Italy velikonoční holubice. Colomba. Symbol Ducha...
Pohlreich se vrátil do rodné stáje. V Česku na grilu je mírný jako beránek
Kdo má rád gastronomické soutěže, v tomto pořadu si možná přijde na své. Po krátkém „odskoku“ na...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?
Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...
Užijte si jarní svátky obklopeni květinami a symboly jara a Velikonoc
Celý týden jste se těšili, jak si konečně na Velký pátek vyzdobíte byt, dům, chalupu? Vsaďte na...
Ve skleníku topí koňským hnojem, prodlouží si tak sezonu o týdny
Novou pěstební sezonu zahajují Lucie a Brett Gallagherovi už na konci února. Přestože pozemek v...
KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?
Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...
Semínka rajčat koupejte v heřmánku, radí zkušený zahradník, jak na výsev
Semena rajčat se tradičně vysévají na Josefa, nicméně do Velikonoc to pořád stihnete tak, abyste po...
Prodej RD 2+kk, 74 m2/ 524 m2, obec Košík, okr. Nymburk
Košík, okres Nymburk
4 298 000 Kč