Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

VIDEO: Naučte se opravdu dobrou španělskou paellu podle Pohlreicha

Šéf zajel do Madridu, města, kde se dobré jídlo podává a voní přímo na ulici a je neodmyslitelnou součástí každodenní kultury. Protože Španělé jedí náruživě, rychle, strašně rádi a na hodně dobré úrovni. Přitom jde o jídlo v té nejpřirozenější podobě: sezonní, čerstvé a podávané s dobrým vínem, aby všichni byli v pohodě.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Š92á40r82k92a 50Č28e38c20h14o89v77á 8958526795785

Rýže se sype do vody křížem proto, že při tomto sypání do podlouhlých pyramidek v okamžiku, kdy poslední řada zrnek začne vyčuhovat nad vodu či vývar, tak je té rýže na toto množství vody akorát, nebude zapotřebí přilévat ani ubírat. Pak se to samozřejmě rozmíchá. ;-)

Copak copak, že by toto arogantní a neomylný poučovatel nevěděl ?

0/0
21.1.2016 8:59

V13l93a24d27i60s75l49a91v 76D44u33b25a 3240968958908

Čím víc mořskejch potvor, tím lepší!

0/0
14.12.2015 18:50

P90a58v15e63l 73V34ě72t13r45o24v81e18c 6936448352271

Jak pro koho, mně nechutnají.

+1/0
20.1.2016 2:05

C46a19r49m26e31n 53K41e37l26l89i90e 8261161931238

Jestli je Pohlreichova paella ve stejne kategorii jako jeho nedavne gazpacho, pak dekuji pekne, ale radsi ne.

Tymian do originalni paelly nepatri. Safran je absolutni m u s.

Ve Valencii davaji rozmarynku.

Paella se lisi kraj od kraje a je oblibene do ni davat platky choriza.

Mleta paprika neni ta obvykla madarska, ale spanelsky pimenton. Nejchutnejsi je uzeny pimenton, ktery ma svoji osobitou chut a vuni. Madarska paprika se ji nevyrovna.

Nevim jestli se uz da v Ceske republice sehnat. Jeste jsem uzenou papriku nevidela a vzdycky jsem si ji musela privezt ze zahranici.

+1/0
14.12.2015 16:02

P95e16t93r 86N14o92v73á24k 8397691501242

Pimenton de la vera,španělská jemně zauzená paprika, ano je to jinej level, kupuji zásadně ve Španělsku,ale psát že maďarská se jí nevyrovná je blbost,je prostě jiná!!! Guláš,perkelt,nebo halaszlé ze španělské prostě neuděláte,.

0/0
27.1.2016 16:33

D25a61n 67M83a81c10h97o96l76d86a 8557732694152

no nejsem si jisty zda ve spanelsku davaji do paely neloupane krevety. Uz to vidim jak se v te ryzi hrabou a loupou to.

0/0
14.12.2015 15:01

C73a36r56m44e81n 86K38e29l67l22i86e 8491471231538

Rozhodne neloupane krevety ano! Jejich slupky a hlavy pridavaji ryzi chut.

+1/0
14.12.2015 16:03

J44o35s86e61f 12P26i22b63i31l 2162434164

Paella v Madridu? Tam bych si ji snad ani nedal. Raději bych za ní jel na pobřeží Valencie, Andalusie nebo i Katalánska. Tam ji nejen umí, ale mají k dispozici i naprosto čerstvé plody moře. Tymián do paelly snad ani nepatří, cibule spíš výjimečně. Ale dost často tam najdete králíka, fazolky a v mixtě i třeba vepřovou morkovou kost :-)

0/0
12.12.2015 14:04

C95a25r28m28e47n 23K44e86l98l87i81e 8341681371868

Paella dnes patri celemu Spanelsku, ackoliv se trochu lisi kraj od kraje.

0/0
14.12.2015 16:04

T42o10m70á94š 59P59a83r32k52a30n 1855179120576

Jak je to vlastně s vínem? Patří do paelly, nebo ne? Já osobně preferuju paellu bez vína. Respektive jak moc druh vína ovlivní chuť paelly? A když už se tam dává, jaký druh?

+1/0
12.12.2015 13:35

J23o92s22e74f 52P32i33b51i92l 2672124344

víno do rizota..

+1/0
12.12.2015 14:07
Foto

H78a65n44a 46A14n36t43o88n34o30v31á 6457489564454

Italové, Španělé, Francouzi dávají víno do mnoha jídel.

+1/0
12.12.2015 20:37

D41a95n 75M26a36c36h83o51l73d88a 8227922834632

ja davam a bez jsem jeste nejed, tak rozdil nevim :)

0/0
14.12.2015 15:02

C19a57r77m36e56n 34K14e66l17l83i81e 8801681671888

Nejlepe bile vino.

0/0
14.12.2015 16:05

P71e89t39e13r 75J86a19r96m91u85š 4976511805911

A Viedensky rezen nvedia najlepsie v Bratislave...

+2/−1
12.12.2015 13:29

D72a25v24i49d 14S70z21ü73l66l21ö 2988216362389

Od kdy umí v Prešpurku vařit?

+1/0
13.12.2015 12:03

J67a42k53u54b 25F83e84i26f31a63r 7809879316479

;-D

0/0
14.12.2015 14:11

M79a43r70t36i62n 84S24v21o65b66o28d62a 4275605266712

Pohlreich me uz nebavi. :-/

+3/0
12.12.2015 13:14

J90a75k75u81b 67F33e52i53f96a65r 7189869986919

se na nej nekoukejte:-P

+1/0
14.12.2015 14:12

F85r33a82n88t35i85s77e38k 83M73i52k53e30s 8873877950312

Polreich at jiz jde konecne do p....e. Paella jedine z Pamplony a Cadizu.;-)

+1/−3
12.12.2015 12:48

O66s65k14a91r 88K21o55v64a22ř20í27k 8817653296167

Co si to dovolujete? Když to řekne ZP, tak to musí být pravda!

0/0
12.12.2015 15:07

P33a66v73e42l 38V44ě70t89r84o23v47e90c 6186258792321

zdravotně postižený?

0/0
20.1.2016 2:07

P65e18t68r 85V29o42c87í93l44k71a 1424707738677

Pamplona a Cadiz jsou geograficky trosku dva extremy a uz vubec nejsou typicke pro paellu. Ale chapu, ze se chcete pochlubit, ze jste byl na obou koncich Spanelska, taky to tam mam rad :-)

+1/0
12.12.2015 21:38

F12r18a32n46t96i30s23e63k 91M32i93k24e16s 8743727630562

Tim jsem chtel jenom rict, ze mne zadne mistni speciality nepolozi a ani ve Vigu jsem nejedl  ryby, ale hamburgesa nebo jak to Spanele pisi a mate pravdu pracoval jsem tam tri roky a spanelstina se mne bohuzel ani nedotkla;-).

0/0
12.12.2015 23:18

T95o39m94á26š 56S60l29a13v33í85č48e92k 6723374296201

Hruše s baňama.Paellaje z Vallencie a dělá se úplně jinak

0/0
12.12.2015 12:41
Foto

K55a37m88i98l91a 42B34r45a93n14n92a 4963486729866

Paella je z Valencie. Do Madridu na cocido :-D Reknete neco o luxusni variante rizota nekomu z Valencie a prodlouzite mu zivot o nekolik let. 

 Cibule a tymian v ni nema co delat... Teda proti gustu zadny disputat ale paella jedine s rozmarynem!

+2/0
12.12.2015 12:16

T69o97m78á24š 76S37l24a85v61í71č27e92k 6953374246981

Presne tak!!!!

0/0
12.12.2015 12:39

P59a65v94e94l 28N44o74v56á14k 4963698795611

Až na to, že je to opravdu rizoto. Ale blbci se smějí lecčemus.

0/0
12.12.2015 13:38

D55a36n 16M84a22c60h33o73l58d14a 8437282224132

taky bych rek ze je to proste spanelska varianta rizota, stejne jako italske, kajenske kure a podobne.

0/0
14.12.2015 15:04

M47a30r25t41i48n 66K88u93r47i81m77s91k50ý 8633137668729

Paella z Madridu tam totiž dělaj nejlepší ... :D :D Tak to radši z Valencie nebo Barcelony ...

+2/0
12.12.2015 11:58

O39s54k15a98r 25K90o86v21a24ř63í75k 8857163896617

Pohlreich dělá šéfa na iDnesu?

+1/0
12.12.2015 7:42







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.