Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

VIDEO: Naučte se opravdu dobrou španělskou paellu podle Pohlreicha

Šéf zajel do Madridu, města, kde se dobré jídlo podává a voní přímo na ulici a je neodmyslitelnou součástí každodenní kultury. Protože Španělé jedí náruživě, rychle, strašně rádi a na hodně dobré úrovni. Přitom jde o jídlo v té nejpřirozenější podobě: sezonní, čerstvé a podávané s dobrým vínem, aby všichni byli v pohodě.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Š58á34r25k43a 81Č77e90c13h63o36v70á 8758586715895

Rýže se sype do vody křížem proto, že při tomto sypání do podlouhlých pyramidek v okamžiku, kdy poslední řada zrnek začne vyčuhovat nad vodu či vývar, tak je té rýže na toto množství vody akorát, nebude zapotřebí přilévat ani ubírat. Pak se to samozřejmě rozmíchá. ;-)

Copak copak, že by toto arogantní a neomylný poučovatel nevěděl ?

0/0
21.1.2016 8:59

V25l75a76d92i60s65l47a67v 55D55u57b98a 3690938668528

Čím víc mořskejch potvor, tím lepší!

0/0
14.12.2015 18:50

P65a78v32e51l 33V26ě74t91r86o26v96e92c 6886408262311

Jak pro koho, mně nechutnají.

+1/0
20.1.2016 2:05

C78a51r28m33e67n 33K72e80l20l66i68e 8861341781308

Jestli je Pohlreichova paella ve stejne kategorii jako jeho nedavne gazpacho, pak dekuji pekne, ale radsi ne.

Tymian do originalni paelly nepatri. Safran je absolutni m u s.

Ve Valencii davaji rozmarynku.

Paella se lisi kraj od kraje a je oblibene do ni davat platky choriza.

Mleta paprika neni ta obvykla madarska, ale spanelsky pimenton. Nejchutnejsi je uzeny pimenton, ktery ma svoji osobitou chut a vuni. Madarska paprika se ji nevyrovna.

Nevim jestli se uz da v Ceske republice sehnat. Jeste jsem uzenou papriku nevidela a vzdycky jsem si ji musela privezt ze zahranici.

+1/0
14.12.2015 16:02

P18e95t83r 14N95o35v30á66k 8977111831152

Pimenton de la vera,španělská jemně zauzená paprika, ano je to jinej level, kupuji zásadně ve Španělsku,ale psát že maďarská se jí nevyrovná je blbost,je prostě jiná!!! Guláš,perkelt,nebo halaszlé ze španělské prostě neuděláte,.

0/0
27.1.2016 16:33

D44a68n 54M77a25c39h35o29l28d75a 8427832414162

no nejsem si jisty zda ve spanelsku davaji do paely neloupane krevety. Uz to vidim jak se v te ryzi hrabou a loupou to.

0/0
14.12.2015 15:01

C50a40r65m56e86n 66K18e94l87l95i14e 8351291951588

Rozhodne neloupane krevety ano! Jejich slupky a hlavy pridavaji ryzi chut.

+1/0
14.12.2015 16:03

J84o29s31e82f 28P38i22b65i87l 2532574974

Paella v Madridu? Tam bych si ji snad ani nedal. Raději bych za ní jel na pobřeží Valencie, Andalusie nebo i Katalánska. Tam ji nejen umí, ale mají k dispozici i naprosto čerstvé plody moře. Tymián do paelly snad ani nepatří, cibule spíš výjimečně. Ale dost často tam najdete králíka, fazolky a v mixtě i třeba vepřovou morkovou kost :-)

0/0
12.12.2015 14:04

C58a12r42m63e98n 72K88e83l88l10i50e 8241271951488

Paella dnes patri celemu Spanelsku, ackoliv se trochu lisi kraj od kraje.

0/0
14.12.2015 16:04

T79o57m73á89š 19P39a70r43k56a21n 1115239770376

Jak je to vlastně s vínem? Patří do paelly, nebo ne? Já osobně preferuju paellu bez vína. Respektive jak moc druh vína ovlivní chuť paelly? A když už se tam dává, jaký druh?

+1/0
12.12.2015 13:35

J74o77s13e38f 68P59i92b55i42l 2152624394

víno do rizota..

+1/0
12.12.2015 14:07
Foto

H21a69n83a 77A17n65t31o89n42o17v24á 6637489674874

Italové, Španělé, Francouzi dávají víno do mnoha jídel.

+1/0
12.12.2015 20:37

D68a84n 52M97a58c21h55o23l32d47a 8847572464542

ja davam a bez jsem jeste nejed, tak rozdil nevim :)

0/0
14.12.2015 15:02

C33a24r68m37e78n 28K10e58l77l13i45e 8911871941668

Nejlepe bile vino.

0/0
14.12.2015 16:05

P62e49t88e10r 70J33a69r89m16u13š 4286641555601

A Viedensky rezen nvedia najlepsie v Bratislave...

+2/−1
12.12.2015 13:29

D39a31v17i83d 44S19z91ü54l36l69ö 2498866192179

Od kdy umí v Prešpurku vařit?

+1/0
13.12.2015 12:03

J48a61k66u33b 60F55e68i97f95a57r 7749309626349

;-D

0/0
14.12.2015 14:11

M61a33r60t62i54n 97S48v81o37b17o52d85a 4745185226292

Pohlreich me uz nebavi. :-/

+3/0
12.12.2015 13:14

J60a83k24u62b 50F54e45i93f14a98r 7909419356599

se na nej nekoukejte:-P

+1/0
14.12.2015 14:12

F19r23a55n67t92i12s19e85k 42M21i67k66e33s 8593797740802

Polreich at jiz jde konecne do p....e. Paella jedine z Pamplony a Cadizu.;-)

+1/−3
12.12.2015 12:48

O60s84k76a95r 90K16o10v82a17ř86í65k 8587543166167

Co si to dovolujete? Když to řekne ZP, tak to musí být pravda!

0/0
12.12.2015 15:07

P56a77v97e38l 39V16ě24t20r19o74v51e12c 6936838302851

zdravotně postižený?

0/0
20.1.2016 2:07

P23e38t28r 39V55o57c62í27l17k55a 1834857248527

Pamplona a Cadiz jsou geograficky trosku dva extremy a uz vubec nejsou typicke pro paellu. Ale chapu, ze se chcete pochlubit, ze jste byl na obou koncich Spanelska, taky to tam mam rad :-)

+1/0
12.12.2015 21:38

F36r86a15n61t20i55s61e50k 44M73i46k74e66s 8303497140152

Tim jsem chtel jenom rict, ze mne zadne mistni speciality nepolozi a ani ve Vigu jsem nejedl  ryby, ale hamburgesa nebo jak to Spanele pisi a mate pravdu pracoval jsem tam tri roky a spanelstina se mne bohuzel ani nedotkla;-).

0/0
12.12.2015 23:18

T97o86m11á51š 29S36l75a59v97í24č79e31k 6833324386941

Hruše s baňama.Paellaje z Vallencie a dělá se úplně jinak

0/0
12.12.2015 12:41
Foto

K66a47m64i96l42a 73B73r34a71n93n53a 4923806909426

Paella je z Valencie. Do Madridu na cocido :-D Reknete neco o luxusni variante rizota nekomu z Valencie a prodlouzite mu zivot o nekolik let. 

 Cibule a tymian v ni nema co delat... Teda proti gustu zadny disputat ale paella jedine s rozmarynem!

+2/0
12.12.2015 12:16

T76o12m49á84š 98S23l11a17v59í38č11e22k 6403804286591

Presne tak!!!!

0/0
12.12.2015 12:39

P51a17v79e10l 82N84o17v71á34k 4223768785341

Až na to, že je to opravdu rizoto. Ale blbci se smějí lecčemus.

0/0
12.12.2015 13:38

D82a82n 78M16a81c12h29o44l46d39a 8807652404142

taky bych rek ze je to proste spanelska varianta rizota, stejne jako italske, kajenske kure a podobne.

0/0
14.12.2015 15:04

M67a41r60t43i52n 52K44u12r85i11m90s59k91ý 8943777598859

Paella z Madridu tam totiž dělaj nejlepší ... :D :D Tak to radši z Valencie nebo Barcelony ...

+2/0
12.12.2015 11:58

O46s31k81a75r 55K31o15v58a77ř98í25k 8147763976437

Pohlreich dělá šéfa na iDnesu?

+1/0
12.12.2015 7:42







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.