Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Pohlreichova převýchova kuchařky poctivých hotovek. Šlo to ztuha

Skvělá dršťková, ledvinky na cibulce zadělané jíškou, borůvkové blbouny, kachna s bramborovým knedlíkem a se zelím. Až na unylou omáčku u ledvinek nebylo ve své podstatě hospodské hotovkové kuchyni U hastrmana co vytknout. Paní kuchařka se před čtyřiceti lety vyučila u Jednoty. Novinky ji míjejí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

L57u31b30o80š 34B68ř57e93z23i47n60a 2182893480831

Dovolte, abych vám sdělil, že polévka je dršťková, protože z čeho se vaří, jsou dršťky. Pokud by základní surovinou byly držky, pak bylo na místě psát o ní jako o polévce držkové.Rv

0/0
27.1.2016 17:17

M95i16l54a29n 58V53i22k 1557205453303

Před časem jsem si pod Dachsteinem pochutnal na pajšlu - a vzpomínal. že toto jídlo bylo na mnoha jídelníčcích našich hospod - a jedno z nejlevnějších. Dlouhou dobu jsem ho už nikde nezaregistroval....

+3/0
21.1.2016 7:50

Š67á55r92k68a 88M67a36t84y90á65š32o77v22á 1951805342469

nedávno jsem si dala plíčky na smetaně a kolegové si odsedali..prej jak to můžeš jíst...a byly vynikající...

0/0
25.1.2016 13:04

M16a42r19c50e75l 52Š44e87v69č27í33k 9355443741200

přímo u břehu u hospody chybí jakékoliv molo a pořádný ukazatel ???? ... tak toto ma prekvapilo ... hospoda pre vodákov bez možnosti "zaparkovať" plavidlá

+2/0
20.1.2016 12:05

V45l13a10s12t11i53m58i91l 80S14v56o27b72o38d42a 7333768295754

Byl jste někdo v nějaké jeho restauraci? Jestli má to jídlo tak dobré, jak dokonalý má PR, tak to musí být fakt dobrůtky :-).

+3/0
20.1.2016 10:39

M49a76r36t78i90n 12H58e80i28s50l12e59r 4554896222419

Byl a má to dobrý. Plná chuť.

+7/0
20.1.2016 10:50

M18a94r78e33k 92K56a49l38i46n29a 3359704595378

Má teď 3, napůl Imperial, celý Divinis a čast ještě japonské na Vinohradech - ta m,i osobně přijde nejslabší /relativně/, ale zvláště Divinis je super...

0/0
20.1.2016 11:19

P92e56t16r 68Š35t42ě18p 2333193980516

V Imperialu jsem byl před časem několikrát na večeři a bylo to výborné. Akorát jednu věc bych "šéfovi" omlátil o hlavu - tehdy servírovali slepičí polévku i s celým stehnem. WTF, jak se taková věc jí?

+1/0
20.1.2016 13:16

Z71d40e50n77ě54k 11D36u60b95e33c37k97ý 3947824910368

Ústy. :-)

+1/−1
20.1.2016 18:39

Š96á42r71k76a 86M30a89t57y55á53š85o64v78á 1331835852789

to dělají i v hospodě Na Huse ve Svatým Mikuláši u zámku Kačina...

0/0
25.1.2016 13:05

J80u30l26i97u59s 90P27u97f19l63e14r 9644570219

Nelíbí se mi u pana Pohlreicha že pro sprosté slovo nejde daleko. Mluví tak, jak se v na place mluví, ALE: většina kuchtíků se na to dívá a každý si vezme to své. Myslím, že obrovsky pozvedává průměr. Za ty roky vidím, jak se spousta restaurací snaží a je pro ně vzorem. Myslím, že by si zasloužil řád zlaté vařečky. Ne za to jak vaří, ale za to že je příkladem pro tisíce kuchtíků (vyvařeným hlavám), kterým ukázal, že to jde dělat dobře. K dobrému jídlu patří dobré vystupování (i na place)! Držím mu palce, aby trochu vylepšil i formu podání svých mouder k vaření. Koukat na něj nepovažuji za ztrátu času.

+2/−1
20.1.2016 10:21

M85a43r15t20i90n 46K32o63v51a50r 9926329114243

Tak ono je především potřeba dodržet podmínky licence a ten pořad koncipovat tak, aby byl dodržen jeho formát. On pan Pohlreich v reálu zase tak sprostý není.

+11/0
20.1.2016 10:38

K71a81r72e49l 51K29u23n61a 7745383474507

To možná ne, ale arogantní je silně, náfuka jeden

+1/−10
20.1.2016 18:43

M53i77l77a66n 85B91r96o41ž 9103307725224

Arogantní není, to jen v pořadu, tam má scénář, při rozohovorech je v pohodě, a i kdyby, má na co

+3/0
20.1.2016 22:37

K92a48r56e26l 78K74u14n37a 7895133364377

Hmm, tak to tě lituju

0/−2
20.1.2016 18:42

J89a64n 23P38a96v33e67l76k72a 3497921534851

Co chtěl autor říct?

+1/−5
20.1.2016 9:23

J83a64n 11P34a68v24e50l18k60a 3557131714951

A co mi chtěly sdělit mínusářky už vůbec netuším.

+1/0
20.1.2016 11:17

R82o10m33a20n 59Č50e50c49h76u30r78a 6682449757619

Že tvůj příspěvek nedoporučují... Máš to tam napsaný, ty budeš dost nedovtipnej...

0/0
25.1.2016 13:37

D94a48v52i54d 12D40i94r20g13a 7135311888

Strucne shrnul obsah poradu.

0/0
20.1.2016 13:54

T85o29m 39S18e19h65n11a49l 4671534625886

Tento pan s jeho namachrovanym a arogantnim chovanim uz zacila lezt krkem

+7/−70
20.1.2016 8:48

P52a12v45e16l 43N32o65v34á47k 4873228215131

Tak na neho porad necum ;)

+60/0
20.1.2016 8:51

P57a69v64e87l 88N29o16v38á60k 7641306469223

Moje řeč :D

+10/0
20.1.2016 9:02

M68i12c42h35a93l 51F85r63a12n10z 7933873761792

holt umí něco víc, než jen blbě kecat v diskusích, že? :-D

+19/−1
20.1.2016 9:16

J46a96r51o96s16l28a15v 61P95l45a61c77h33e55t60k90a 7466256696309

Hmm.... Blbe kecat v kuchyni.

+2/−22
20.1.2016 9:38

J63i63ř90í 21M93a70r35e48č54e68k 3709101222

No, svému řemeslu teda rozumí.

+10/−1
20.1.2016 11:04

J49a69r40o19s67l24a28v 17P17l15a95c73h25e27t39k13a 7216626786279

Mozna rozumi, ale je vulgarni, arogantni a nedela mu problem lhat.

+2/−12
20.1.2016 12:39

K55a26r82e15l 39K13u45n91a 7655163374747

Jo jo, lhář je slušnej

0/−3
20.1.2016 18:45

K60a65r83e85l 29Š80i78m10e50k 5230550587947

namachrovaný, arogantní? myslim že už mockrát ukázal jak je nad věcí... ty jeho "vole" výlevy jsou jen show, jinak to zvládá v pohodičce (např. když se minulou řadu pustila ta ženská do jeho nemocný manželky... 90% lidí by to s ní tak slušně nevyřešilo....

+15/−1
20.1.2016 10:17

K47a77r53e95l 45K43u16n91a 7815663334857

Ty "vole" to je všechno dopředu ve scénáři

+1/0
20.1.2016 18:46
Foto

B35r79o63n78i36s50l10a77v 31G22a59b42r52y82š 2392829771

A Zeman Vám krkem neleze? ;-D

+1/−7
20.1.2016 10:27

P75e41t69r 34N20e90c34h90a95n30i72c30k82ý 7783976608980

Jen aby to super jídlo našlo i klientelu. Podnikat ve Vyším Brodě nebo na Malé Straně může být docela rozdíl. Ale inspirace to pro hospodu bude asi dobrá (o reklamě nemluvě)

0/0
20.1.2016 8:33

R93o11m24a31n 24S71t55o80n72e35k 1289203529611

nebojte se, najde. třeba restaurace u Zběhlíka je v daleko opuštěnějším místě a i tak si tam mnohdy máte problém sednout.

+2/0
20.1.2016 18:14
Foto

J13i32r23k15a 34M62i61k24š87í39k 4861398302

Pan Pohlreich, byl taky tuhá husa v Alcronu, než vzal roha za hranice!;-D

+1/−24
20.1.2016 8:33

O37d56s48t43r60a81n53ě88n38ý 67U56ž61i68v24a53t46e65l

Uživatel požádal o vymazání
+6/0
20.1.2016 8:15

D15a80v53i67d 69H96o68f 5723721960476

ne, u téhlé rozvařili někomu držku :-D

+2/0
20.1.2016 8:57

J78o22s84e44f83f 51M27u33s34i90l 7679375986720

Máte hospodu u vody? U lesa? U silnice, na kraji města, v centru, v divadle, na vesnici, v Německu...? Guru Zdenda pokaždé ví a pokaždé poradí.

+3/−26
20.1.2016 6:52

M73a63r66t53i64n 48K17r76á32t33k15ý 3856624675584

A Jožkka Vám to zhodnotí, viď ;-)

+9/0
20.1.2016 8:15

M78a70r86t83i15n 19T26e82s22a76ř 2279953293223

U Stráže nad Nežárkou je zastrčený penzion "U černého čápa". Ukazatele mají, ale kvalita nic moc. Restauraci tak moc vězící sortimentem v "devadesátkách" jsme už řadu let neviděli. Samé minutky za dost peněz. Ani staročeská kuchyně, ani světová kuchyně. Tam jsme si říkali "buď tady nemají internet ani primu a nebo na Zdendu zvysoka kašlou a dělají to natruc přesně obráceně". Bohužel ratolesti měly hlad a bylo už dost po poledni. Nebyli jsme jediní, spousta strávníků trousila "poprvé a naposledy".

+1/0
21.1.2016 12:33

M47i52c54h93a95l 43T12r28i18s58k39a 2120887602387

Nekomu jde ztuha prevychova, jinemu pravopis.

+14/−1
20.1.2016 6:17

L97u87k59á74š 54H30r79a53b92ě 9626560799542

Držkovka? Pisálek by zasloužil přes drštičku zřejmě... Tohle je ale važně ostuda!

+25/−2
20.1.2016 6:12

T76o47m51á87š 64D57v85o62ř41á67k 7715256767511

No co. Vy byste za ty prachy pro Bureše dělal?:-)

0/0
20.1.2016 6:13

L78i34b74o17r 36N32á82b78ě38l46e54k 3665533672982

Do novin to nepatří, ale u nás se taky vždy říkalo držková.

+1/0
20.1.2016 9:59

T60o40m48á62š 56B51r69z17o51b46o41h74a75t65ý 3307870587762

Davat na Vltavu neco aspon luxusnejsiho s velkymi taliri, zeleninou a cenou nad 100kc je blbost. Nejvetsi hit je vyvarovna U Vikinga pred Krumlovem. Velke porce, 80kc, tradicni kuchyne (vypecky se zelim apod.) a v podstate bez cekani

+21/−5
20.1.2016 5:41

Z78d10e28n28ě55k 29T57e70s96n18e15r 1426961149273

Hele, to si nemyslim...není to místo pro haute cuisine, ale mírně zmlsanější klientelu tam taky najdeš... Ale máš pravdu s tím čekáním...to je velké plus.

+1/0
20.1.2016 7:08

Z62d80e36n32ě62k 30W98e18r27n32h69a94r57t 6177225182578

Lepších podniků je tam taky pár, ale pokud se bavíme o vodácích nebo výletnících, tak to je fakt převážně ve stylu guláš a pivo, ale fofrem. Nic proti tomu. A ono udělat dobrou svíčkovou nebo třeba tu držťkovou v jednotkovém množství dva prádelní kotle denně, taky chce trochu kumštu a umí to jen málo kuchařů. A rozhodně to nemusí být blaf...

+9/0
20.1.2016 7:23

J95o89s73e66f79f 42M84u28s14i85l 7539605116190

Udělat kotel držťkový nebo kotel guláše není žádný umění a kumšt. Chce to jen dodržet váhy a míry surovin a technologický postup.

+3/−13
20.1.2016 8:08

Z49d37e56n22ě84k 92W64e95r56n78h91a11r94t 6857345102638

No... Tak samozřejmě že to není jako vymalovat Sixtinskou kapli freskami, ale zcela zjevně se to velké části kuchařů a hospodských dlouhodobě nedaří...

+17/0
20.1.2016 8:30

J84o10s56e46f17f 39M60u82s48i51l 7149575436540

Vysvětlil jsem ve svém příspěvku...

0/−7
20.1.2016 8:59

L56a25d22i30s67l11a94v 37Z24o91c98h 8422948744778

Když je to tak jednoduché, proč se to moc nevidí (na rozdíl od kuřecích plátků s čímsi)?

+7/0
20.1.2016 9:12

Z46d98e92n14ě32k 68W60e54r72n41h96a94r38t 6467515602488

a když se už to vidí, tak se to nedá jíst :-P

+2/0
20.1.2016 9:55







Najdete na iDNES.cz