Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Pohlreichova převýchova kuchařky poctivých hotovek. Šlo to ztuha

Skvělá dršťková, ledvinky na cibulce zadělané jíškou, borůvkové blbouny, kachna s bramborovým knedlíkem a se zelím. Až na unylou omáčku u ledvinek nebylo ve své podstatě hospodské hotovkové kuchyni U hastrmana co vytknout. Paní kuchařka se před čtyřiceti lety vyučila u Jednoty. Novinky ji míjejí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

L14u69b74o97š 84B44ř13e14z53i18n74a 2322833960861

Dovolte, abych vám sdělil, že polévka je dršťková, protože z čeho se vaří, jsou dršťky. Pokud by základní surovinou byly držky, pak bylo na místě psát o ní jako o polévce držkové.Rv

0/0
27.1.2016 17:17

M35i14l74a19n 56V46i92k 1347315863613

Před časem jsem si pod Dachsteinem pochutnal na pajšlu - a vzpomínal. že toto jídlo bylo na mnoha jídelníčcích našich hospod - a jedno z nejlevnějších. Dlouhou dobu jsem ho už nikde nezaregistroval....

+3/0
21.1.2016 7:50

Š91á92r52k65a 56M88a47t76y29á16š85o82v73á 1361655292779

nedávno jsem si dala plíčky na smetaně a kolegové si odsedali..prej jak to můžeš jíst...a byly vynikající...

0/0
25.1.2016 13:04

M53a51r63c10e10l 49Š60e66v16č81í84k 9105673761490

přímo u břehu u hospody chybí jakékoliv molo a pořádný ukazatel ???? ... tak toto ma prekvapilo ... hospoda pre vodákov bez možnosti "zaparkovať" plavidlá

+2/0
20.1.2016 12:05

V76l96a82s21t21i10m52i27l 42S46v30o66b29o27d90a 7453308795724

Byl jste někdo v nějaké jeho restauraci? Jestli má to jídlo tak dobré, jak dokonalý má PR, tak to musí být fakt dobrůtky :-).

+3/0
20.1.2016 10:39

M56a76r45t96i90n 91H13e14i89s81l65e90r 4294486182439

Byl a má to dobrý. Plná chuť.

+7/0
20.1.2016 10:50

M96a38r82e18k 65K53a97l45i66n62a 3289934475888

Má teď 3, napůl Imperial, celý Divinis a čast ještě japonské na Vinohradech - ta m,i osobně přijde nejslabší /relativně/, ale zvláště Divinis je super...

0/0
20.1.2016 11:19

P89e49t78r 86Š14t92ě98p 2603843290286

V Imperialu jsem byl před časem několikrát na večeři a bylo to výborné. Akorát jednu věc bych "šéfovi" omlátil o hlavu - tehdy servírovali slepičí polévku i s celým stehnem. WTF, jak se taková věc jí?

+1/0
20.1.2016 13:16

Z95d48e37n59ě80k 38D47u79b18e57c47k90ý 3967634890338

Ústy. :-)

+1/−1
20.1.2016 18:39

Š47á61r33k39a 83M19a51t92y74á51š49o61v14á 1491975762969

to dělají i v hospodě Na Huse ve Svatým Mikuláši u zámku Kačina...

0/0
25.1.2016 13:05

J88u47l56i58u17s 17P81u88f55l67e79r 9424120879

Nelíbí se mi u pana Pohlreicha že pro sprosté slovo nejde daleko. Mluví tak, jak se v na place mluví, ALE: většina kuchtíků se na to dívá a každý si vezme to své. Myslím, že obrovsky pozvedává průměr. Za ty roky vidím, jak se spousta restaurací snaží a je pro ně vzorem. Myslím, že by si zasloužil řád zlaté vařečky. Ne za to jak vaří, ale za to že je příkladem pro tisíce kuchtíků (vyvařeným hlavám), kterým ukázal, že to jde dělat dobře. K dobrému jídlu patří dobré vystupování (i na place)! Držím mu palce, aby trochu vylepšil i formu podání svých mouder k vaření. Koukat na něj nepovažuji za ztrátu času.

+2/−1
20.1.2016 10:21

M88a49r12t75i23n 33K94o88v22a38r 9856669164863

Tak ono je především potřeba dodržet podmínky licence a ten pořad koncipovat tak, aby byl dodržen jeho formát. On pan Pohlreich v reálu zase tak sprostý není.

+11/0
20.1.2016 10:38

K96a28r14e17l 49K23u10n74a 7525753884537

To možná ne, ale arogantní je silně, náfuka jeden

+1/−10
20.1.2016 18:43

M26i57l94a63n 83B23r41o49ž 9613717635464

Arogantní není, to jen v pořadu, tam má scénář, při rozohovorech je v pohodě, a i kdyby, má na co

+3/0
20.1.2016 22:37

K31a63r73e92l 57K44u29n31a 7505743114587

Hmm, tak to tě lituju

0/−2
20.1.2016 18:42

J48a74n 35P61a73v88e74l59k98a 3347781774411

Co chtěl autor říct?

+1/−5
20.1.2016 9:23

J27a74n 12P52a73v47e45l55k50a 3697271594351

A co mi chtěly sdělit mínusářky už vůbec netuším.

+1/0
20.1.2016 11:17

R81o93m40a68n 32Č75e81c92h14u44r47a 6162869867829

Že tvůj příspěvek nedoporučují... Máš to tam napsaný, ty budeš dost nedovtipnej...

0/0
25.1.2016 13:37

D88a86v31i39d 93D24i26r27g53a 7295961108

Strucne shrnul obsah poradu.

0/0
20.1.2016 13:54

T63o22m 92S34e64h44n24a62l 4921654685646

Tento pan s jeho namachrovanym a arogantnim chovanim uz zacila lezt krkem

+7/−70
20.1.2016 8:48

P56a12v59e34l 69N66o14v67á60k 4573728605821

Tak na neho porad necum ;)

+60/0
20.1.2016 8:51

P94a29v40e66l 76N23o25v12á77k 7801386919513

Moje řeč :D

+10/0
20.1.2016 9:02

M23i50c52h72a29l 95F31r62a74n47z 7223663921822

holt umí něco víc, než jen blbě kecat v diskusích, že? :-D

+19/−1
20.1.2016 9:16

J61a91r41o13s63l30a72v 81P48l94a32c35h87e54t49k53a 7336776946779

Hmm.... Blbe kecat v kuchyni.

+2/−22
20.1.2016 9:38

J25i90ř27í 17M84a52r64e60č41e54k 3929531202

No, svému řemeslu teda rozumí.

+10/−1
20.1.2016 11:04

J29a41r50o85s48l35a37v 30P49l67a14c76h96e69t42k18a 7356926886879

Mozna rozumi, ale je vulgarni, arogantni a nedela mu problem lhat.

+2/−12
20.1.2016 12:39

K97a15r45e11l 24K94u77n76a 7175303164507

Jo jo, lhář je slušnej

0/−3
20.1.2016 18:45

K38a80r77e34l 17Š13i47m39e68k 5490930517597

namachrovaný, arogantní? myslim že už mockrát ukázal jak je nad věcí... ty jeho "vole" výlevy jsou jen show, jinak to zvládá v pohodičce (např. když se minulou řadu pustila ta ženská do jeho nemocný manželky... 90% lidí by to s ní tak slušně nevyřešilo....

+15/−1
20.1.2016 10:17

K13a17r55e94l 28K33u28n98a 7645313314367

Ty "vole" to je všechno dopředu ve scénáři

+1/0
20.1.2016 18:46
Foto

B14r84o34n39i58s53l41a46v 96G36a67b87r64y82š 2272889501

A Zeman Vám krkem neleze? ;-D

+1/−7
20.1.2016 10:27

P58e38t64r 51N58e63c91h69a31n22i12c82k31ý 7393256558130

Jen aby to super jídlo našlo i klientelu. Podnikat ve Vyším Brodě nebo na Malé Straně může být docela rozdíl. Ale inspirace to pro hospodu bude asi dobrá (o reklamě nemluvě)

0/0
20.1.2016 8:33

R80o98m62a15n 39S90t50o19n23e16k 1809863169621

nebojte se, najde. třeba restaurace u Zběhlíka je v daleko opuštěnějším místě a i tak si tam mnohdy máte problém sednout.

+2/0
20.1.2016 18:14
Foto

J50i11r19k24a 72M92i71k62š35í69k 4471878322

Pan Pohlreich, byl taky tuhá husa v Alcronu, než vzal roha za hranice!;-D

+1/−24
20.1.2016 8:33

I28v43a 24K15r38i71s19t78o46f89o87v53á 7975723102492

Držkovka... ;-DR^R^R^ Twl dršťková je ta polévka. ;-)

+6/0
20.1.2016 8:15

D50a84v88i43d 16H48o41f 5293291110816

ne, u téhlé rozvařili někomu držku :-D

+2/0
20.1.2016 8:57

J19o19s45e37f44f 90M12u27s89i78l 7919755586430

Máte hospodu u vody? U lesa? U silnice, na kraji města, v centru, v divadle, na vesnici, v Německu...? Guru Zdenda pokaždé ví a pokaždé poradí.

+3/−26
20.1.2016 6:52

M53a70r64t29i35n 29K93r97á61t84k29ý 3616984875224

A Jožkka Vám to zhodnotí, viď ;-)

+9/0
20.1.2016 8:15

M93a81r84t19i70n 36T69e36s54a60ř 2189173703813

U Stráže nad Nežárkou je zastrčený penzion "U černého čápa". Ukazatele mají, ale kvalita nic moc. Restauraci tak moc vězící sortimentem v "devadesátkách" jsme už řadu let neviděli. Samé minutky za dost peněz. Ani staročeská kuchyně, ani světová kuchyně. Tam jsme si říkali "buď tady nemají internet ani primu a nebo na Zdendu zvysoka kašlou a dělají to natruc přesně obráceně". Bohužel ratolesti měly hlad a bylo už dost po poledni. Nebyli jsme jediní, spousta strávníků trousila "poprvé a naposledy".

+1/0
21.1.2016 12:33

M58i71c92h23a83l 72T94r69i64s10k75a 2620247202837

Nekomu jde ztuha prevychova, jinemu pravopis.

+14/−1
20.1.2016 6:17

L51u25k39á13š 39H77r83a19b89ě 9496720269112

Držkovka? Pisálek by zasloužil přes drštičku zřejmě... Tohle je ale važně ostuda!

+25/−2
20.1.2016 6:12
Foto

T37o74m74á21š 86D37v78o35ř56á67k 7845136497981

No co. Vy byste za ty prachy pro Bureše dělal?:-)

0/0
20.1.2016 6:13

L22i29b19o94r 73N54á26b69ě18l91e76k 3665523802862

Do novin to nepatří, ale u nás se taky vždy říkalo držková.

+1/0
20.1.2016 9:59

T83o32m44á98š 77B67r36z34o10b51o37h82a15t25ý 3677700277352

Davat na Vltavu neco aspon luxusnejsiho s velkymi taliri, zeleninou a cenou nad 100kc je blbost. Nejvetsi hit je vyvarovna U Vikinga pred Krumlovem. Velke porce, 80kc, tradicni kuchyne (vypecky se zelim apod.) a v podstate bez cekani

+21/−5
20.1.2016 5:41

Z38d84e95n69ě40k 77T52e56s21n14e65r 1286201699353

Hele, to si nemyslim...není to místo pro haute cuisine, ale mírně zmlsanější klientelu tam taky najdeš... Ale máš pravdu s tím čekáním...to je velké plus.

+1/0
20.1.2016 7:08

Z54d69e82n61ě68k 49W30e53r91n83h93a31r27t 6437645912338

Lepších podniků je tam taky pár, ale pokud se bavíme o vodácích nebo výletnících, tak to je fakt převážně ve stylu guláš a pivo, ale fofrem. Nic proti tomu. A ono udělat dobrou svíčkovou nebo třeba tu držťkovou v jednotkovém množství dva prádelní kotle denně, taky chce trochu kumštu a umí to jen málo kuchařů. A rozhodně to nemusí být blaf...

+9/0
20.1.2016 7:23

J15o49s27e51f12f 86M62u14s31i35l 7219255306430

Udělat kotel držťkový nebo kotel guláše není žádný umění a kumšt. Chce to jen dodržet váhy a míry surovin a technologický postup.

+3/−13
20.1.2016 8:08

Z32d27e22n78ě70k 97W87e64r66n88h63a52r76t 6557825302398

No... Tak samozřejmě že to není jako vymalovat Sixtinskou kapli freskami, ale zcela zjevně se to velké části kuchařů a hospodských dlouhodobě nedaří...

+17/0
20.1.2016 8:30

J76o49s73e93f14f 30M18u12s66i94l 7989635276940

Vysvětlil jsem ve svém příspěvku...

0/−7
20.1.2016 8:59

L42a75d62i59s98l10a30v 85Z31o35c27h 8832608624478

Když je to tak jednoduché, proč se to moc nevidí (na rozdíl od kuřecích plátků s čímsi)?

+7/0
20.1.2016 9:12

Z44d84e57n48ě14k 81W48e80r69n38h22a91r70t 6677405912658

a když se už to vidí, tak se to nedá jíst :-P

+2/0
20.1.2016 9:55







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.