Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Pohlreichova převýchova kuchařky poctivých hotovek. Šlo to ztuha

Skvělá dršťková, ledvinky na cibulce zadělané jíškou, borůvkové blbouny, kachna s bramborovým knedlíkem a se zelím. Až na unylou omáčku u ledvinek nebylo ve své podstatě hospodské hotovkové kuchyni U hastrmana co vytknout. Paní kuchařka se před čtyřiceti lety vyučila u Jednoty. Novinky ji míjejí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

L24u72b91o62š 43B71ř10e21z36i77n10a 2472173460621

Dovolte, abych vám sdělil, že polévka je dršťková, protože z čeho se vaří, jsou dršťky. Pokud by základní surovinou byly držky, pak bylo na místě psát o ní jako o polévce držkové.Rv

0/0
27.1.2016 17:17

M33i26l90a62n 46V47i65k 1287315113863

Před časem jsem si pod Dachsteinem pochutnal na pajšlu - a vzpomínal. že toto jídlo bylo na mnoha jídelníčcích našich hospod - a jedno z nejlevnějších. Dlouhou dobu jsem ho už nikde nezaregistroval....

+3/0
21.1.2016 7:50

Š23á49r49k37a 74M66a30t33y32á36š38o68v33á 1541715562649

nedávno jsem si dala plíčky na smetaně a kolegové si odsedali..prej jak to můžeš jíst...a byly vynikající...

0/0
25.1.2016 13:04

M44a37r60c49e71l 65Š58e23v23č38í53k 9635583531690

přímo u břehu u hospody chybí jakékoliv molo a pořádný ukazatel ???? ... tak toto ma prekvapilo ... hospoda pre vodákov bez možnosti "zaparkovať" plavidlá

+2/0
20.1.2016 12:05

V60l56a58s60t71i98m13i43l 26S82v24o36b94o57d66a 7183748905104

Byl jste někdo v nějaké jeho restauraci? Jestli má to jídlo tak dobré, jak dokonalý má PR, tak to musí být fakt dobrůtky :-).

+3/0
20.1.2016 10:39

M83a93r49t46i50n 82H89e23i60s37l75e69r 4724816682179

Byl a má to dobrý. Plná chuť.

+7/0
20.1.2016 10:50

M76a94r20e84k 64K40a92l43i66n56a 3399634655568

Má teď 3, napůl Imperial, celý Divinis a čast ještě japonské na Vinohradech - ta m,i osobně přijde nejslabší /relativně/, ale zvláště Divinis je super...

0/0
20.1.2016 11:19

P30e78t72r 57Š69t75ě21p 2203183770806

V Imperialu jsem byl před časem několikrát na večeři a bylo to výborné. Akorát jednu věc bych "šéfovi" omlátil o hlavu - tehdy servírovali slepičí polévku i s celým stehnem. WTF, jak se taková věc jí?

+1/0
20.1.2016 13:16

Z85d51e15n50ě23k 51D54u35b50e88c22k63ý 3167454520108

Ústy. :-)

+1/−1
20.1.2016 18:39

Š15á78r92k52a 36M57a14t17y96á95š24o21v92á 1941665862429

to dělají i v hospodě Na Huse ve Svatým Mikuláši u zámku Kačina...

0/0
25.1.2016 13:05

J13u78l88i87u92s 53P15u83f37l24e66r 9174240669

Nelíbí se mi u pana Pohlreicha že pro sprosté slovo nejde daleko. Mluví tak, jak se v na place mluví, ALE: většina kuchtíků se na to dívá a každý si vezme to své. Myslím, že obrovsky pozvedává průměr. Za ty roky vidím, jak se spousta restaurací snaží a je pro ně vzorem. Myslím, že by si zasloužil řád zlaté vařečky. Ne za to jak vaří, ale za to že je příkladem pro tisíce kuchtíků (vyvařeným hlavám), kterým ukázal, že to jde dělat dobře. K dobrému jídlu patří dobré vystupování (i na place)! Držím mu palce, aby trochu vylepšil i formu podání svých mouder k vaření. Koukat na něj nepovažuji za ztrátu času.

+2/−1
20.1.2016 10:21

M22a26r74t15i40n 25K34o53v38a46r 9966539264373

Tak ono je především potřeba dodržet podmínky licence a ten pořad koncipovat tak, aby byl dodržen jeho formát. On pan Pohlreich v reálu zase tak sprostý není.

+11/0
20.1.2016 10:38

K42a42r54e32l 35K31u12n65a 7635223224357

To možná ne, ale arogantní je silně, náfuka jeden

+1/−10
20.1.2016 18:43

M86i68l98a42n 47B10r81o39ž 9113947275894

Arogantní není, to jen v pořadu, tam má scénář, při rozohovorech je v pohodě, a i kdyby, má na co

+3/0
20.1.2016 22:37

K36a70r17e58l 50K52u89n49a 7375773514947

Hmm, tak to tě lituju

0/−2
20.1.2016 18:42

J68a43n 80P92a63v56e62l62k92a 3157371654541

Co chtěl autor říct?

+1/−5
20.1.2016 9:23

J94a97n 96P70a85v35e47l24k64a 3957631234531

A co mi chtěly sdělit mínusářky už vůbec netuším.

+1/0
20.1.2016 11:17

R24o21m31a71n 97Č19e26c13h72u13r28a 6882759547419

Že tvůj příspěvek nedoporučují... Máš to tam napsaný, ty budeš dost nedovtipnej...

0/0
25.1.2016 13:37

D63a95v30i43d 51D13i54r53g92a 7785501528

Strucne shrnul obsah poradu.

0/0
20.1.2016 13:54

T14o79m 14S47e26h78n20a41l 4511414305176

Tento pan s jeho namachrovanym a arogantnim chovanim uz zacila lezt krkem

+7/−70
20.1.2016 8:48

P27a48v51e32l 93N77o80v20á79k 4153608685741

Tak na neho porad necum ;)

+60/0
20.1.2016 8:51

P29a71v49e69l 66N38o92v56á66k 7221326689653

Moje řeč :D

+10/0
20.1.2016 9:02

M11i20c64h23a88l 32F74r23a26n12z 7613323581252

holt umí něco víc, než jen blbě kecat v diskusích, že? :-D

+19/−1
20.1.2016 9:16

J96a39r71o97s29l45a71v 96P17l70a71c84h12e36t59k60a 7366286626389

Hmm.... Blbe kecat v kuchyni.

+2/−22
20.1.2016 9:38

J75i70ř54í 66M26a37r92e60č13e68k 3869461182

No, svému řemeslu teda rozumí.

+10/−1
20.1.2016 11:04

J23a95r26o94s23l13a33v 92P14l13a93c50h14e29t48k63a 7646756436699

Mozna rozumi, ale je vulgarni, arogantni a nedela mu problem lhat.

+2/−12
20.1.2016 12:39

K30a48r35e84l 14K80u91n52a 7215923474827

Jo jo, lhář je slušnej

0/−3
20.1.2016 18:45

K35a75r88e40l 42Š65i22m24e39k 5440700677607

namachrovaný, arogantní? myslim že už mockrát ukázal jak je nad věcí... ty jeho "vole" výlevy jsou jen show, jinak to zvládá v pohodičce (např. když se minulou řadu pustila ta ženská do jeho nemocný manželky... 90% lidí by to s ní tak slušně nevyřešilo....

+15/−1
20.1.2016 10:17

K25a21r17e54l 96K48u92n53a 7765873734707

Ty "vole" to je všechno dopředu ve scénáři

+1/0
20.1.2016 18:46
Foto

B41r89o41n21i80s81l21a64v 21G25a37b40r17y30š 2982629281

A Zeman Vám krkem neleze? ;-D

+1/−7
20.1.2016 10:27

P39e84t77r 66N34e87c69h83a97n24i54c53k39ý 7583876248690

Jen aby to super jídlo našlo i klientelu. Podnikat ve Vyším Brodě nebo na Malé Straně může být docela rozdíl. Ale inspirace to pro hospodu bude asi dobrá (o reklamě nemluvě)

0/0
20.1.2016 8:33

R11o75m79a13n 58S62t58o12n49e10k 1839753469751

nebojte se, najde. třeba restaurace u Zběhlíka je v daleko opuštěnějším místě a i tak si tam mnohdy máte problém sednout.

+2/0
20.1.2016 18:14
Foto

J48i39r34k46a 12M95i13k17š11í71k 4361818672

Pan Pohlreich, byl taky tuhá husa v Alcronu, než vzal roha za hranice!;-D

+1/−24
20.1.2016 8:33

I66v20a 80K66r48i25s47t29o33f81o25v79á 7325283642842

Držkovka... ;-DR^R^R^ Twl dršťková je ta polévka. ;-)

+6/0
20.1.2016 8:15

D87a84v17i60d 48H15o23f 5143211850286

ne, u téhlé rozvařili někomu držku :-D

+2/0
20.1.2016 8:57

J65o92s73e17f75f 75M93u91s91i67l 7429445606970

Máte hospodu u vody? U lesa? U silnice, na kraji města, v centru, v divadle, na vesnici, v Německu...? Guru Zdenda pokaždé ví a pokaždé poradí.

+3/−26
20.1.2016 6:52

M55a25r57t19i65n 78K77r48á32t22k86ý 3296314295614

A Jožkka Vám to zhodnotí, viď ;-)

+9/0
20.1.2016 8:15

M95a76r55t62i96n 80T36e58s73a48ř 2149373353723

U Stráže nad Nežárkou je zastrčený penzion "U černého čápa". Ukazatele mají, ale kvalita nic moc. Restauraci tak moc vězící sortimentem v "devadesátkách" jsme už řadu let neviděli. Samé minutky za dost peněz. Ani staročeská kuchyně, ani světová kuchyně. Tam jsme si říkali "buď tady nemají internet ani primu a nebo na Zdendu zvysoka kašlou a dělají to natruc přesně obráceně". Bohužel ratolesti měly hlad a bylo už dost po poledni. Nebyli jsme jediní, spousta strávníků trousila "poprvé a naposledy".

+1/0
21.1.2016 12:33

M26i55c50h56a61l 91T88r65i93s54k16a 2500277702607

Nekomu jde ztuha prevychova, jinemu pravopis.

+14/−1
20.1.2016 6:17

L30u56k54á74š 40H94r90a86b80ě 9636270299652

Držkovka? Pisálek by zasloužil přes drštičku zřejmě... Tohle je ale važně ostuda!

+25/−2
20.1.2016 6:12

T82o70m61á51š 51D75v15o66ř45á71k 7685366717401

No co. Vy byste za ty prachy pro Bureše dělal?:-)

0/0
20.1.2016 6:13

L81i10b56o55r 63N64á97b53ě90l58e62k 3945763352682

Do novin to nepatří, ale u nás se taky vždy říkalo držková.

+1/0
20.1.2016 9:59

T68o92m44á72š 32B82r33z92o64b98o51h65a93t83ý 3847850487672

Davat na Vltavu neco aspon luxusnejsiho s velkymi taliri, zeleninou a cenou nad 100kc je blbost. Nejvetsi hit je vyvarovna U Vikinga pred Krumlovem. Velke porce, 80kc, tradicni kuchyne (vypecky se zelim apod.) a v podstate bez cekani

+21/−5
20.1.2016 5:41

Z64d18e85n34ě17k 63T63e67s38n79e12r 1886561979783

Hele, to si nemyslim...není to místo pro haute cuisine, ale mírně zmlsanější klientelu tam taky najdeš... Ale máš pravdu s tím čekáním...to je velké plus.

+1/0
20.1.2016 7:08

Z96d76e78n33ě62k 48W56e58r16n91h56a21r97t 6137685162728

Lepších podniků je tam taky pár, ale pokud se bavíme o vodácích nebo výletnících, tak to je fakt převážně ve stylu guláš a pivo, ale fofrem. Nic proti tomu. A ono udělat dobrou svíčkovou nebo třeba tu držťkovou v jednotkovém množství dva prádelní kotle denně, taky chce trochu kumštu a umí to jen málo kuchařů. A rozhodně to nemusí být blaf...

+9/0
20.1.2016 7:23

J23o36s22e26f81f 44M84u80s18i63l 7539535906740

Udělat kotel držťkový nebo kotel guláše není žádný umění a kumšt. Chce to jen dodržet váhy a míry surovin a technologický postup.

+3/−13
20.1.2016 8:08

Z51d53e85n95ě17k 15W61e85r28n17h59a79r42t 6597515642638

No... Tak samozřejmě že to není jako vymalovat Sixtinskou kapli freskami, ale zcela zjevně se to velké části kuchařů a hospodských dlouhodobě nedaří...

+17/0
20.1.2016 8:30

J69o72s38e74f29f 84M61u25s42i92l 7519535846130

Vysvětlil jsem ve svém příspěvku...

0/−7
20.1.2016 8:59

L14a24d26i14s67l22a17v 60Z11o21c37h 8172158654118

Když je to tak jednoduché, proč se to moc nevidí (na rozdíl od kuřecích plátků s čímsi)?

+7/0
20.1.2016 9:12

Z11d35e39n53ě10k 82W79e62r10n32h67a33r79t 6747215192418

a když se už to vidí, tak se to nedá jíst :-P

+2/0
20.1.2016 9:55







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.