Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Pita placky zvládnete upéct doma, i s dětmi. Nemůže to být jednodušší

Pita chleba není žádný vysoký bochník, ze kterého se dají krájet krajíce. Zkuste ho ale při pečení sledovat, jak se v rozpálené troubě zničehonic nafoukne jako polštářek. Když ho vychladlý rozkrojíte, dá se jednoduše plnit zeleninou, masem nebo třeba pomazánkou. A když to nevyjde a při pečení se nenafoukne, dá se z něj uždibovat.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

B35e55n 44P51a83v51k74a 1707493817781

Však ona vás ta sranda s pečením po nových tarifech za elektřinu přejde. :-P

0/−1
28.1.2016 22:15

T98e41r22e84z16a 56H54a93j19k25o90v15a 5587872594730

Musi v tom byt ta celozrnna spaldova? Da se nahradit?

0/0
28.1.2016 20:57

M24i64l86a19n 75Č51e97r86n73ý 5803339699512

Jasně, všechno se dá nahradit. V duchu nesmrtelných hlášek Jiřího Babici: Když nemáte limetku, dejte tam citrón. Když nemáte citrón, dejte tam cibuli.;-)

+1/0
28.1.2016 23:12

K30a54r57e29l 58D66o13k77t79o59r 4597569894280

Přijde mi, že ten recept máte blbě. Pokud má vzniknout cosi podobného kynutému těstu, bývá poměr mouky v g a tekutin v ml cca 2:1 a vy máte 1:1 (resp. dokonce ještě méně). Řekl bych, že z toho vznikne dost řídké těsto.

+1/0
28.1.2016 18:46

B29r43o50n84i63s33l77a60v 16H61a71k13e57n 2428355206356

tj. kvalita ala iHeute... pita chleba, dole video od Itala s uplne jinym receptem... :-)

+1/0
28.1.2016 19:45

B83r52o88n70i43s85l10a30v 55H95a44k14e37n 2618845326786

nejlepsi bude zkusit pitu podle cuketky... ;-)

http://www.cuketka.cz/?p=262

+2/0
28.1.2016 19:53

J52a33n94a 69B45o72u69l47o94v56á 7540196701511

Je v tom celozrnná mouka, poměr 2:1 by byl moc, to chce tekutiny víc. Na celozrnný chleba dávám 500 g mouky a 350 ml vody a to těsto je hutné, drží tvar. Možná ten recept bude fungovat, ale bude hodně lepit a bude se muset hodně dlouho hníst.

0/0
29.1.2016 13:18

K68a34r36e72l 47D39o57k98t64o83r 4427779814250

Ano, to máte pravdu, cca 2:1 platí pro obyč. hladkou/polohrubou (vánočku, mazanec ...). Tedy já vlastně ani nevím, já to střílím od oka. Ale v tomhle receptu je víc vody než mouky, takže bych si tipnul, že ani dlouhým hnětením nedostanu správnou konzistenci.

0/0
29.1.2016 18:17

H11a34n20a 27K34a63b81e86š39o63v47á 2788287327477

Taky mně hned trklo moc tekutin...tak jsem zvědavá jestli to opraví

0/0
29.1.2016 18:26

J38i54ř21í 84B53o75č79e10k 6889474915306

to jsem právě chtěl říct, pita chleba peču už leta a právě z těsta na pizzu. Fór je právě v té rozpálené troubě.

+1/0
28.1.2016 17:06

L52u68d21v36í66k 90G54a46j70d45o37š83í16k 2695813934722

"...Pita placky zvládnete upéct doma, i s dětmi. Nemůže to být jednodušší..."

Nevím jak autorky článku - paní Novotná a Čermáková, ale já děti nepeču.

+13/0
28.1.2016 11:55
Foto

J34a67r21d34a 61K35r38a30t92k37y 9487309332318

Balicek drozdi. Super ale prodava se asi 200 velikosti

0/−2
28.1.2016 11:37

L78u41k43a38s 28N28e36m79e87c 7729850752924

Vy se do niceho nepoustejte. Standardni kostka drozdi co se prodava je na kilo mouky.

+5/0
28.1.2016 13:36

J27a37r77o83s93l85a37v 63P79l80a94c90h42e81t16k73a 7626156256469

Takze aby se clovek naucil varit, tak uz musi umet varit. Hlava 22.

+4/0
28.1.2016 16:34

L24u57k51a72s 40N62e75m45e53c 7789470472844

Spis to bylo mysleno tak, ze pokud nekdo neumi precist navod na baleni kvasnic ....

0/0
30.1.2016 13:12

B41r21o92n25i53s54l44a95v 66H98a60k48e47n 2848455306166

neplacejte nesmysly... z kostky drozdi Vam napecu chleba z 2 kg mouky :-) vsechno zalezi na receptu... btw opravdu se vyrabi nekolik druhu instantniho drozdi v ruznych gramazich, napr. nejznamejsi Dr. Oetker sam tvrdi, ze jeho sacek inst. drozdi odpovida 25gr normal kvasnic, tedy neco malo pres pul kostky... :-P

0/−1
28.1.2016 19:36

K34a66t70e39ř78i69n84a 14V52r40á19n90o20v10á 6424567151103

V receptu mi chybí jedna věc - v troubě by měl být malý plechový hrnek s vodou, aby se vytvořil dostatek páry a placky se pěkně nafoukly. Bez toho se mi to nikdy nepovedlo. Jinak mnohem lépe je tento recept popsán na cuketka.cz. Ani bych se nedivila, kdyby byl odsud.

+1/0
28.1.2016 7:27
Foto

I70v22o 57C19h60u79d49o56b57a 9900346921774

tak to jako abysme mohli uctít běžence pita chlebem[>-];-O!!

0/−15
28.1.2016 4:46

J40a25n47a 54B80o76u55l62o50v18á 7200116241351

Placky pekli i naši předkové. Opravdu na to nemají monopol muslimové. ;-)

+2/−1
28.1.2016 10:26

P15e56t98r 28D90v41o83r73a17k 4578258161907

Ale on nepíše o plackách obecně, ale o pita chlebu.

A pita chléb je synonymum pro arabský chléb.

+1/−1
28.1.2016 14:29

J88i31ř21í 92S79o58u61č78e75k 5716557619799

Kteří naši předkové pekli placky s olivovým olejem a třtinovým cukrem?

0/0
29.1.2016 19:19

P59a47v29e14l 47K17a45l54a 8446981587721

Ti barevnější, z Indie:-/

0/0
30.1.2016 6:46

K42a61r92e65l 17N88a39s73t85o65u40p39i24l 3400521610561

ty mas slusnou chudobu v hlave...

+6/0
28.1.2016 10:43

J39o83s53e65f 21T81r46n53k13a 1201178694450

Spaget se najim až před branami Verony del kafet Biegler :)

0/0
28.1.2016 19:00

R53o32m61a30n 46V95i68t22h67o82u25s 3875921926160

Tak jsem se v Jednotě ptal, jestli vedou nějaké ty "Ingredience". A paní vedouci pravila, že dycinky jen suroviny, případně přísady, neb ty cizácký novoty zatím na vsi nevozí, a taky že se tam zatím ještě mluví česky a nikoli reklamštinou.... ;-) :-P Ale normální poctivou českou mouku, vážené "kvasnice" a další věci do toho receptu prý vedou.... :-)

+5/−6
28.1.2016 2:31







Najdete na iDNES.cz