Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Pita placky zvládnete upéct doma, i s dětmi. Nemůže to být jednodušší

Pita chleba není žádný vysoký bochník, ze kterého se dají krájet krajíce. Zkuste ho ale při pečení sledovat, jak se v rozpálené troubě zničehonic nafoukne jako polštářek. Když ho vychladlý rozkrojíte, dá se jednoduše plnit zeleninou, masem nebo třeba pomazánkou. A když to nevyjde a při pečení se nenafoukne, dá se z něj uždibovat.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

B52e42n 90P89a44v66k53a 1367423687521

Však ona vás ta sranda s pečením po nových tarifech za elektřinu přejde. :-P

0/−1
28.1.2016 22:15

T66e46r87e64z63a 91H90a46j39k70o77v69a 5547922484310

Musi v tom byt ta celozrnna spaldova? Da se nahradit?

0/0
28.1.2016 20:57

M97i71l60a97n 78Č21e92r44n67ý 5653239519712

Jasně, všechno se dá nahradit. V duchu nesmrtelných hlášek Jiřího Babici: Když nemáte limetku, dejte tam citrón. Když nemáte citrón, dejte tam cibuli.;-)

+1/0
28.1.2016 23:12

K61a90r92e98l 42D73o33k13t11o19r 4257969444120

Přijde mi, že ten recept máte blbě. Pokud má vzniknout cosi podobného kynutému těstu, bývá poměr mouky v g a tekutin v ml cca 2:1 a vy máte 1:1 (resp. dokonce ještě méně). Řekl bych, že z toho vznikne dost řídké těsto.

+1/0
28.1.2016 18:46

B82r74o72n45i96s95l45a54v 63H80a70k73e55n 2538525966966

tj. kvalita ala iHeute... pita chleba, dole video od Itala s uplne jinym receptem... :-)

+1/0
28.1.2016 19:45

B78r48o73n77i79s83l69a22v 28H24a27k96e62n 2458105436186

nejlepsi bude zkusit pitu podle cuketky... ;-)

http://www.cuketka.cz/?p=262

+2/0
28.1.2016 19:53

J19a69n94a 29B26o55u35l16o36v22á 7380676281791

Je v tom celozrnná mouka, poměr 2:1 by byl moc, to chce tekutiny víc. Na celozrnný chleba dávám 500 g mouky a 350 ml vody a to těsto je hutné, drží tvar. Možná ten recept bude fungovat, ale bude hodně lepit a bude se muset hodně dlouho hníst.

0/0
29.1.2016 13:18

K59a14r21e45l 57D70o34k13t89o12r 4337779814280

Ano, to máte pravdu, cca 2:1 platí pro obyč. hladkou/polohrubou (vánočku, mazanec ...). Tedy já vlastně ani nevím, já to střílím od oka. Ale v tomhle receptu je víc vody než mouky, takže bych si tipnul, že ani dlouhým hnětením nedostanu správnou konzistenci.

0/0
29.1.2016 18:17

H56a11n44a 69K39a46b43e81š12o77v62á 2928477707537

Taky mně hned trklo moc tekutin...tak jsem zvědavá jestli to opraví

0/0
29.1.2016 18:26

J71i41ř53í 10B43o66č91e51k 6989524725826

to jsem právě chtěl říct, pita chleba peču už leta a právě z těsta na pizzu. Fór je právě v té rozpálené troubě.

+1/0
28.1.2016 17:06

L16u79d91v95í47k 72G17a58j34d76o67š38í80k 2465763124432

"...Pita placky zvládnete upéct doma, i s dětmi. Nemůže to být jednodušší..."

Nevím jak autorky článku - paní Novotná a Čermáková, ale já děti nepeču.

+13/0
28.1.2016 11:55
Foto

J82a63r32d63a 58K28r69a78t76k47y 9617649582458

Balicek drozdi. Super ale prodava se asi 200 velikosti

0/−2
28.1.2016 11:37

L27u65k62a36s 12N19e80m24e29c 7409210282944

Vy se do niceho nepoustejte. Standardni kostka drozdi co se prodava je na kilo mouky.

+5/0
28.1.2016 13:36

J72a25r29o95s88l89a18v 25P87l50a29c57h60e31t27k69a 7346556936749

Takze aby se clovek naucil varit, tak uz musi umet varit. Hlava 22.

+4/0
28.1.2016 16:34

L40u50k71a27s 20N74e91m61e68c 7439900512394

Spis to bylo mysleno tak, ze pokud nekdo neumi precist navod na baleni kvasnic ....

0/0
30.1.2016 13:12

B33r96o63n57i51s71l73a50v 29H38a25k43e78n 2518865626536

neplacejte nesmysly... z kostky drozdi Vam napecu chleba z 2 kg mouky :-) vsechno zalezi na receptu... btw opravdu se vyrabi nekolik druhu instantniho drozdi v ruznych gramazich, napr. nejznamejsi Dr. Oetker sam tvrdi, ze jeho sacek inst. drozdi odpovida 25gr normal kvasnic, tedy neco malo pres pul kostky... :-P

0/−1
28.1.2016 19:36

K93a84t26e53ř63i32n52a 11V85r24á97n55o55v53á 6584777271373

V receptu mi chybí jedna věc - v troubě by měl být malý plechový hrnek s vodou, aby se vytvořil dostatek páry a placky se pěkně nafoukly. Bez toho se mi to nikdy nepovedlo. Jinak mnohem lépe je tento recept popsán na cuketka.cz. Ani bych se nedivila, kdyby byl odsud.

+1/0
28.1.2016 7:27
Foto

I34v63o 22C82h82u30d34o21b21a 9560836401334

tak to jako abysme mohli uctít běžence pita chlebem[>-];-O!!

0/−15
28.1.2016 4:46

J14a97n25a 48B16o35u85l69o73v20á 7550646571741

Placky pekli i naši předkové. Opravdu na to nemají monopol muslimové. ;-)

+2/−1
28.1.2016 10:26

P94e72t83r 65D65v60o23r62a98k 4418218111947

Ale on nepíše o plackách obecně, ale o pita chlebu.

A pita chléb je synonymum pro arabský chléb.

+1/−1
28.1.2016 14:29

J28i51ř20í 94S27o54u90č92e56k 5406147529529

Kteří naši předkové pekli placky s olivovým olejem a třtinovým cukrem?

0/0
29.1.2016 19:19

P41a67v59e52l 65K28a35l55a 8396471367901

Ti barevnější, z Indie:-/

0/0
30.1.2016 6:46

K27a79r19e51l 98N82a37s15t39o66u27p62i24l 3370191660801

ty mas slusnou chudobu v hlave...

+6/0
28.1.2016 10:43

J47o41s79e23f 23T28r55n12k56a 1741918744490

Spaget se najim až před branami Verony del kafet Biegler :)

0/0
28.1.2016 19:00

R88o14m83a14n 98V74i80t51h57o57u76s 3465221736500

Tak jsem se v Jednotě ptal, jestli vedou nějaké ty "Ingredience". A paní vedouci pravila, že dycinky jen suroviny, případně přísady, neb ty cizácký novoty zatím na vsi nevozí, a taky že se tam zatím ještě mluví česky a nikoli reklamštinou.... ;-) :-P Ale normální poctivou českou mouku, vážené "kvasnice" a další věci do toho receptu prý vedou.... :-)

+5/−6
28.1.2016 2:31







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.