Diskuze

Naučte se škvařit škvarky, základ poctivé kuchyně z vepřového sádla

Během chvilky připravíte skvělou škvarkovou pomazánku, za půl hodiny bramborové placky. Kde vzít domácí sádlo a škvarky, když nemáte tu správnou babičku? No přece doma.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

ale hlavne nikdy,opakujem nikdy necedit cez plastove sitkoX

0 0
možnosti

J51a68n 43Š18e33b28e86s58t20a

10. 2. 2016 21:12

;-D Jo, to může být dobrá zábava ;-D

0 0
možnosti

Nejvíc mě na článku vadí, že nic pořádně nevysvětlil, a to co vysvětlil mně připadá nesmyslné. Kostičky 1 x 1 je total nesmysl. Aspoň pokud jde o škvarky, sádla z tak malejch kostiček ale může být ovšem víc.8-o

1 0
možnosti

Nebo se pouzije mikrovlnka, je to rychlejsi a min se s tim nadela :-)

0 1
možnosti

jj tak to vypadá, když někdo píše o tom co nikdy nejedl a nedělal. Humanitární obory vpřed!!

1 0
možnosti
Foto

M63a73r78t94i27n 14O79c48h

9. 2. 2016 19:07

Škvarky v troubě? To je zase blbost...Rv

5 0
možnosti

J88i63ř12í 52N96o31s74e82k

9. 2. 2016 14:00

Škvaříme v pomalém hrnci, večer tam nasypeme 2 až 3 kilíčka, zapneme na low a ráno je hotovo, jenom slít do sklenic :-)

0 0
možnosti

A konsistence těch škvarků je tuším stejná, z toho pomalýho hrnce...?

0 0
možnosti

niekedy sa chystam vytopit mast a skvarky z bociku,to bude uplne ina liga...

0 0
možnosti

Já taky , ale prej to hodně prská. Chtělo by to nějaký osvědčený recept.

0 0
možnosti

V rubrice Hobby recepty na vepřové škvarky, v rubrice Jihočeského kraje upoutávka na vepřové hody v Ternu. Konečně redakce pochopila. Jen tak dál ;-)

1 0
možnosti

Chce to hlavně usilovně míchat a míchat. Jak to pustí sádlo, tak se to škvaří jedna radost.

Problém ale je, že dnes jsou prasata sportovci. Za mejch časů bylo prase 40% sádla (takový 3-4 kýble se vyškvařily), dnes je z prasete sotva malej kbelíček sádla. Kdo by to ale taky jedl. Když ne namazat na chleba, tak je to na poblití. Za mlada se sádlo používalo jako tuk na všechno, dnes už ne. Z topinky dělané na sádle jsem se málem zablil.

Ale škvarečky jsou dobrý, zvláště když jsou pořádně vypražený a pěkně do hněda a občas i s kouskem masa na okrajích.

1 8
možnosti

Prvně bylo když se prase pověsilo zjistit tloušťku špeku. Jenže prase mělo kolem 250 kg i více.

0 0
možnosti

Prorostlé sádlo nakrájím na mašince na tenké lístečky, škvařím bez vody, s přidanými jablky nebo cibulí. Když se vyškvaří tuk, zbydou škvarky, které mají tvar bramborových chipsů. A dá se na nich smlsnout stejně, jako na chipsech.

0 0
možnosti