Diskuse k článku

Pohlreich žasne nad tristní wellness kuchyní pro důchodce ve Hnačově

Takzvané wellness pobyty pro seniorskou klientelu nabízejí v Hnačově, kam byste dojeli cestou z Klatov do Horažďovic. Počet strávníků restaurace rodinného podniku se v podstatě rovná počtu ubytovaných klientů, za letní sezonu tu uvaří jen pár desítek jídel pro další hosty. Majitelé netuší, kde může být chyba.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M53i20l11a52n 78P67a12v50e41l89k57a 5198760677697

Pohlreich přece není žádnej kuchař, to už všichni museli poznat. Je to bývalý agent StB s krycím jménem Šoulet, který se infiltroval do gastronomie, aby vytvořil předpolí pro praní stbáckých černých fondů. To se mu povedlo, přičemž se, tak jako bokem, naučil dělat chlupatý knedlíky a teď s tím válcuje celou zem.

0/−4
15.2.2016 12:53

J62o24s97e73f 89V29l67t84a54v26s30k75y 3695985731743

Nevim jak je to dnes, ale v druhe polovine devadesatych let byli kuchari vetsinou vyuceni automechanici a nebo pokryvaci strech. Pry to tenkrat umeli uvarit lepe nez vyuceni kuchari.

0/0
15.2.2016 12:15

J17o37s88e19f 55V68l46t71a75v45s18k11y 3745485961773

Cesko je holt turisticka velmoc a lidi tam jezdi hlavne proto, ze se v Cesku velmi dobre vari :))) ;-D;-D;-D

0/0
15.2.2016 12:01

M96í22r66a 78K63r12a46t52o84c34h55v35í57l 8916429504674

Byl jsema si před půl rokem v Praze a na Příkopech v jednom zařízení, jehož kuchyně patří panu Pohlreichovi jsem si dal oběd. Sekaný telecí řízek, nějaký jakoby jägersosík a brambor, polévka rajská. No v

Nechanicích v hospodě na náměstíčku meníčko za 25% ceny pana P je proti tomu Božská mana. Pana P docela uznávám, ale měl by si zamést před vlastním prahem.;-D;-D;-D. Nebo na mně poznali, že jsem vidlák a nedosahuji úrovně pražských gurmetů a tak to na mně zkusili

+1/−5
14.2.2016 12:52

S25t50a81n86i58s23l93a77v 36K97r53e20j66c20a16r 6297526783564

Je zajímavé, že pan Pohlreich nachází to co ČZPI nenachází! Osobně by mne též zajímalo kam se podějí všichni ti absolventi hotelových škol. Jak mohou v 21. století odmaturovat když následně nejsou schopni odvádět profesionální práci. Možná vařili pro medvědy a když ti s nimi nebyli spokojeni skončili jako Kachna v Novácké hospodě. Souhlasím s tím, že se těžko nachází machr jako Sváta Kuřátko. Osobně jednu hospůdku znám, nejsem sám, a tato má narváno nejen kvůli pivu ale k excelentní baště a strávníci se sem i vracejí.

+2/0
14.2.2016 9:42

F42r93a20n14t90i46š34e30k 22S20r24b83e13k 5660421599974

Ať se pan Pohlreich mrkne na jídla v mosteckém penzionu pro seniory Astra. Smíchy se neudrží. Jinak pokud slyším slovo senior, otevírá se mi kudla v kapse. Je to synonymum pro okrádání těch, co se často už nemohou bráńit. Pokud jde o jídlo, tam to začíná. ;-(

+8/−1
13.2.2016 22:01

R24o89m48a97n 71Č10e37c13h91u41r27a 6242499157149

Vyhledat lékaře...

+1/−1
13.2.2016 22:36

D23u84š18a72n 14M45a89s50á33r 3921811672215

Docela rád bych šéfa pozval na oběd k nám do firmy. Domnívám se, že by Pohlreicha kleplo. Nevaří se tam dobře, žádný gastronomický orgasmus se nedostavuje. Ale protože hlad je nejlepší kuchař a správný strávník je srdcař, zbaštím vše. Jinak, není nad dobrou přípravu na důchod.[>-]

+1/0
11.2.2016 16:17

M24i49l52a33n 59C18o14u62f39a57l 8693927813

Pana Pohlreicha obdivuji a mám rád. Na nic si nehraje, říká věci tak jak jsou a jak je vidí a co navíc! Své práci rozumí!!! Nejvíc mě zaráží pravidelný nepořádek ve všech jím navštívených zařízeních. Přitom majitel ví, kdy přijde poprvé! To je takový problém aspoň pořádně uklidit? V lednici plesnivé maso, jak to asi vypadá v restauracích, když nikoho nečekají? Byl jsem v létě v ohodnoceném podniku - 3 hvězdičky rodiny Tlustých v Lednici na Moravě. Až pojedete kolem, zastavte se, sednete na zadek. Vzorný pořádek, toalety super vyčištěné i během dne, obsluha vzorná, jídlo výborné a cena přijatelná.kapacita mým odhadem 200 lidí a musel jsem asi 15 minut čekat na místo! Čekání bylo příjemné u venkovního kruhového baru a perfektního plzeňského piva. Závěr? Když se chce, tak to jde!

+28/0
11.2.2016 11:13

B11á97r14a 16T16e71s15n19e70r28o57v69á 5545610334489

Souhlas, byli jsme u Tlustých i u Štěpána na Šumavě a v obou případech R^

+6/−1
11.2.2016 23:52

R24o15m89a42n 25S88t52o88n93e63k 1419103519821

to samé u Zběhlíka R^

+1/−1
13.2.2016 14:27

L36u48m78i31r 44N91o46v27a85k 8191613126538

tak ať je naučí vařit barcelonskou paellu bez fazolí, jako to udělal v tom svém cestovatelském pořadu a ještě to nazval "španělský rizoto", to se tam dveře utrhnou;-D;-D;-D

0/−4
11.2.2016 8:57

I31v93o 63D15o55l80e23ž25a52l 5789609657215

v článku je napsáno omývají

0/−4
10.2.2016 20:40

O55d25s22t51r40a14n66ě86n90ý 19U89ž32i27v41a12t96e28l

Uživatel požádal o vymazání
+3/0
11.2.2016 8:45

M79i79r23a 44L30o93v39e 3584840298374

.....a co jako?;-D;-D;-D

+2/0
12.2.2016 5:29

Š66á83r68k28a 64Č32e45c31h14o44v78á 8578446655405

??

+1/−1
12.2.2016 12:20
Foto

J84a72n 81V38l48a21d28y33k98a 2792528763344

Hnačov, tam jsem strávil s rodiči asi 10 dovolených. Ten rybník je pravidelně každé léto jeden z prvních, kde je zakázáno se koupat.

+2/0
10.2.2016 19:53

I30v81o 91D54o84l39e30ž17a49l 5719669937945

Maso na roštěnou omývají vodou, pak se diví, že je tvrdé.To nechápu,je tady někdo kdo mi to vysvětlí

+7/0
10.2.2016 18:59

M79i91c82h11a32l 77Z78v89ě18ř66i75n56a 2809252489591

a co má co společného omývání roštěné s její tvrdostí?

+3/0
10.2.2016 20:15

D69a48v22i55d 21Z10e32m51a33n 3721151459322

Jestli to nemělo být podlývání vodou, tím by se to pak vysvětlovalo... :-)

+2/−4
10.2.2016 20:18

K45a11r25e44l 52N41o35v49á96k 8569731963448

Lépe je maso podlévat.

+2/0
11.2.2016 8:15

J22a25n 26Š97e13b23e80s56t78a 6327540470835

Klidně i podlívat, to alespoň tak netahá za oči ;-)

+3/0
11.2.2016 10:44

D79a69v41i77d 59Z72e42m66a72n 3651601219372

Tak roštenku podlévat vodou na pánvi, to by byla slušná podkovička... R^

+2/0
11.2.2016 21:47

D83a22v19i72d 90Z47e57m76a87n 3161351349682

A za hrubku sorry, ta byla slušná ;-D

+1/0
11.2.2016 21:54

V90l64a75d65i77m70í95r 67S60t65u18d28e95c10k64ý 9769481594648

Po omytí vodou se roštěná na pánvi zatáhne a je tvrdá jak podešev

0/0
15.2.2016 12:58

B85á75r39a 67T46e16s40n16e88r17o91v62á 5155520904819

On to vysvětloval, jde o to, že maso omyjí a hned ho lupnou na pánev, aniž by vodu osušili. Takže se maso nezatáhne a nepeče, ale dusí v té vodě. Proto je tvrdé.

+16/0
11.2.2016 23:54

L77i90n17d86a 89M25r68á32č56k11o54v94á 1478928989

kouknete na porad, tam to vysvetloval...

0/0
14.2.2016 22:06

O48l56g69a 48S92v61o95b38o58d46a 9643160603682

Pan Pohlreich by si mel zajet do lazni Karlova studanka. To by se teprve divil jak se vari pro lazenske hosty, jak ty na "pokladnu" tak samoplatici. Kuchari zrejme nenavidi svoji praci a tak se msti na tech kteri jejich vytvory jedi. Skoda, unikatni nadherne prostredi je zkazeno nedbalou kuchyni.

+6/0
10.2.2016 16:44

T13o12m74á15š 28T86a85t40í71č74e70k 5160162210458

Ten staré, jak protáčí bulvy, že se po něm něco chce, jak nerad vyhazuje tu kořenící směs... A ten mladé, kurňa, v rozpuku života, líné jak veš... "protože je to snazší..." ;-D;-D;-D

+27/0
10.2.2016 16:24

L61i45n67d95a 18M52r16á45č14k97o29v80á 1618578509

aspon byl uprimny :D nekdy ty blitky tech kucharu....

0/0
14.2.2016 22:06

T18o18m63á52š 97T78a88t28í16č23e18k 5830932760858

Můžu se zeptat,odkud referujete? V Brně je v dnešní době většina restaurací a hospod na hodně dobré úrovni, vlastně si už ani nevzpomínám, kdy jsem nebyl spokojený.

I když veleslavný Pohreichův díl o Bohémce naznačuje opak... ;-D

0/0
14.2.2016 22:13

K55a84r91e96l 10K95u20n52a 7265963654697

ten žasne pořád, to mu fakt jde

+2/−1
10.2.2016 14:19

I16v97a15n33a 82V31e49s61e97l51á 2671463819555

ono hlavne mu nic jinyho nezbejva :D

+11/0
10.2.2016 18:41

J48o88s94e44f 31R50i37c21h73t94e68r 9596495387973

"začni vařit 5 normálních super vymazlenejch jídel" – co na tom ti kuchaři nechápou? Vždyť to ten Pohlreich v té televizi opakuje už asi 5 let dokola.

+73/−1
10.2.2016 14:15

M65a46r55i41e 19Z81e30l10e88n34á 2624531259871

Bohužel stále existují lidé, lépe řečeno zoufalci mající dojem, že v restauraci se lze stát z úterý na středu milionářem. Takže svým hostům nabídnou jako úplný vrchol kuchařského umění onen pověstný "kaťák", eventuálně nastrouhají a zapečou ten nejlevnější sýr třeba do zabíjačkového prejtu, hrachové či krupicové kaše. Když se k tomu všemu připočte to, že jsou líní se ohnout k zemi i pro bylinky, pak mi vychází jediné - ať se na to vykašlou a jdou se živit třeba do politiky...;-)

+20/0
10.2.2016 13:59

Z13l26a55t25u53š56e 30J56e81l75í25n42k94o33v19á 1645322807212

Ono by se možná hodila senzorická a kvalitativní kontrola v mnoha centrach pro seniory.

Asi by to bylo spíše jako od Hitchcocka a ve srovnání s cenami za poskytnuté služby by to i vyrazilo dech. Věřím, že státní by horší jak soukromé nebyly - v ve státním si kradete jen pro sebe, v soukromém šidíte na příkaz majitele k minimalizaci nákladů.

Měla by některá televize odvah

Ono totiž ty prachy co někteří chtějí jsou šílenéu jít do toho? Nebo spíše, dovolila by tato zařízení podobnou sondu?

Ono totiž některé poplatky v podobných zařízeních jsou dost "husté".

+4/−3
10.2.2016 13:51
Foto

P62e41t15r 22K15o72č72i28č88k15a 4199678956217

"Zpětnou vazbu od ubytovaných důchodců moc očekávat nemohou, to jsou lidé, kteří jsou většinou zvyklí nereptat a sníst, co se před ně na talíři postaví."

Tohle je pro me naprosto klicova veta, kterà obsahuje komplexni pristup k seniorum, a zaroven podtrhuje rozdil mezi duchodcem ceskym, a jinym treba ze zapadni evropy.

Zatimco cech uz na vse rezignoval, treba italsky duchodce (vlastni zkusenosti) ma pocit, ze jeste ma co rici, nenecha sebou jen posouvat jako nejakym zavazadlem, a chce byt soucasti vseho deni kolem sebe. Coz je skoda. Pro cecha, i celou ceskou spolecnost.

+34/0
10.2.2016 13:05

P33e70t77r 23Š44i95l81h77a18n 7648792267753

Český důchodce vyrostl v trochu jiném prostředí, tím to podle mě bude. Počkejte až půjdou do důchochodu generace, které socík moc nezažili (třeba já).

+6/0
10.2.2016 13:32

Z86l95a90t33u12š81e 42J61e55l97í14n50k51o79v38á 1415502727172

Počkejte v jakém zdravotním stavu odejdete. Ono jedno je mít ramena a být plně soběstačný, zdravý a aktivní a další je mít podlomené zdraví, kdy i pokus o rychlejší chůzi k dosažení autobusu na zastávce je výkon končící téměř na jipce, nebo alespoň desetiminutovým sípáním na sedačce (bez souvislosti s kouřením prosím).

+7/0
10.2.2016 13:59

M28i31l70a62n 40K50l86o83u38č84e33k 9494427879966

To není důležité, důležité je, že ten kdo platí, ten poroučí.

+4/0
10.2.2016 14:37

P31e96t81r 16Š84i63l58h76a71n 7738722927253

Doufám, že jste si můj příspěvek nevyložila tak, že hodlam machrovat že v důchodu budu bůhvíjaký machr, to netvrdím. Koneckonců v ́89 mi bylo devět, takže se za takovou dnešní generaci mladých moc nepovažuju.

+5/0
10.2.2016 17:33

L53a45d66i90s71l97a54v 25Z43o59c82h 8252968144768

Ono v těch pětasedmdesáti moc sil nezývá.....

0/0
15.2.2016 13:20

J31a57r71o61s54l93a16v 43R68e65z32n64i71k 4922893669770

Mě tady vadí, že nevím do jaké míry je to hrané a do jaké ne.........je to show....možná je to jen film, který má vypadat jako reality show

0/−1
10.2.2016 12:49

F92r68a84n48t66i57š69e89k 51V69o86p47r97š90á87l58e81k 3549246110204

Může mi to někdo vysvětlit jako pětiletému děcku - PROČ jsou skoro všude furt dokola ty stejné chyby? Složitý jídelák, bordel v kuchyni, šizení při přípravě, nekvalitní suroviny? Vždyť už bylo jasně ukázáno xxx krát, že takhle to prostě NEFUNGUJE. Vždyť ty rady jsou pořád stejné: čistota, kvalitní čerstvé suroviny, tzv. pět vymazlených jídel a hlavně si na nic nehrát. A stejně je pořád většina "hospod", kde tomu tak není.

Proč?

+71/−2
10.2.2016 11:23

M48a30r46t12i96n 35P49e43t82ř32í52k 4912149311381

Je to prostě v těch konkrétních lidech = vlastnících. Navíc dospělý člověk se tuze nerad mění, natož aby přiznal vlastní chyby / "neschopnost" ;-)

Mě to ovšem také docela překvapuje: pokavad si pana Pohlreicha pozvu do svého "podniku", tak se na to připravím. Stačí se podívat na pár archívních pořadů, abych věděl, na čem "bazíruje" a kde mohou být problémy... ovšem toto viditelně neplatí: majitelé se (většinou) diví, za co jsou káráni, a málokdy uznají svoji chybu / Pohlreichovu pravdu. Ale o tom to vlastně je... jinak by si ho zřejmě nezvali ;-D

+18/0
10.2.2016 11:59

K28a37r64e98l 11S71t12r34ž28a94n70o73v44s15k88ý 1488755645

No právě, kdyby se připravili, tak už tam chodit nemusí.

+3/0
10.2.2016 12:29

V66l54a47d48i45m68í32r 30F55i68b47i44g55e93r 5694581401534

Kdyby mi měl přijít Polreich do restaurace, určitě by byla polévkou dne dršťkovka, tu snad u nikoho nekritizoval:-)

+2/0
10.2.2016 13:21

L89a24d10i47s45l95a27v 17Z36o60c15h 8382928824758

On pan Pohlreich sice prosazuje moderní lehkou kuchyni, ale nad většinou klasických hotovek si pochvaluje.

0/0
15.2.2016 13:24

M37a46r75t89i79n 90N94o76v80o25t43n86ý 7833495750145

Možná proto, že jsou lidi nepoučitelní a myslí si, že ví všechno nejlépe.

+1/0
10.2.2016 12:00

V84l73a44d57i61m64í29r 19F51i30b38i42g70e25r 5274751631674

Protože jak je vidět, pořizují si restaurace lidi kteří tomu nerozumí, myslí si že když jim jde jiný byznys, že si s restaurací splní svůj sen. A pak spousta lidí kupuje šunty proto, že jsou objemově levnější. Jako to bylo v předminulém díle, kde paní majitelka kupovala zřejmě nekvalitní krmné brambory, které by možná nejedla ani ta zvířata. Kuchařky pak strávily spoustu času loupáním a vykrajováním hnusných brambor, které ani nemohly být dobré.

+1/0
10.2.2016 13:20

Najdete na iDNES.cz