Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Pohlreich žasne nad tristní wellness kuchyní pro důchodce ve Hnačově

Takzvané wellness pobyty pro seniorskou klientelu nabízejí v Hnačově, kam byste dojeli cestou z Klatov do Horažďovic. Počet strávníků restaurace rodinného podniku se v podstatě rovná počtu ubytovaných klientů, za letní sezonu tu uvaří jen pár desítek jídel pro další hosty. Majitelé netuší, kde může být chyba.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M22i11l49a73n 56P65a59v37e92l71k27a 5778910147127

Pohlreich přece není žádnej kuchař, to už všichni museli poznat. Je to bývalý agent StB s krycím jménem Šoulet, který se infiltroval do gastronomie, aby vytvořil předpolí pro praní stbáckých černých fondů. To se mu povedlo, přičemž se, tak jako bokem, naučil dělat chlupatý knedlíky a teď s tím válcuje celou zem.

0/−4
15.2.2016 12:53

J23o42s74e38f 58V81l20t35a55v70s69k24y 3805605741253

Nevim jak je to dnes, ale v druhe polovine devadesatych let byli kuchari vetsinou vyuceni automechanici a nebo pokryvaci strech. Pry to tenkrat umeli uvarit lepe nez vyuceni kuchari.

0/0
15.2.2016 12:15

J54o43s24e97f 88V87l26t84a69v70s93k92y 3675405211683

Cesko je holt turisticka velmoc a lidi tam jezdi hlavne proto, ze se v Cesku velmi dobre vari :))) ;-D;-D;-D

0/0
15.2.2016 12:01

M43í20r59a 82K64r90a57t86o54c77h14v41í84l 8976619774264

Byl jsema si před půl rokem v Praze a na Příkopech v jednom zařízení, jehož kuchyně patří panu Pohlreichovi jsem si dal oběd. Sekaný telecí řízek, nějaký jakoby jägersosík a brambor, polévka rajská. No v

Nechanicích v hospodě na náměstíčku meníčko za 25% ceny pana P je proti tomu Božská mana. Pana P docela uznávám, ale měl by si zamést před vlastním prahem.;-D;-D;-D. Nebo na mně poznali, že jsem vidlák a nedosahuji úrovně pražských gurmetů a tak to na mně zkusili

+1/−5
14.2.2016 12:52

S83t62a93n24i23s95l57a15v 67K64r88e51j93c43a11r 6227806693104

Je zajímavé, že pan Pohlreich nachází to co ČZPI nenachází! Osobně by mne též zajímalo kam se podějí všichni ti absolventi hotelových škol. Jak mohou v 21. století odmaturovat když následně nejsou schopni odvádět profesionální práci. Možná vařili pro medvědy a když ti s nimi nebyli spokojeni skončili jako Kachna v Novácké hospodě. Souhlasím s tím, že se těžko nachází machr jako Sváta Kuřátko. Osobně jednu hospůdku znám, nejsem sám, a tato má narváno nejen kvůli pivu ale k excelentní baště a strávníci se sem i vracejí.

+2/0
14.2.2016 9:42

F90r60a63n84t36i52š20e83k 84S98r70b18e25k 5750831769274

Ať se pan Pohlreich mrkne na jídla v mosteckém penzionu pro seniory Astra. Smíchy se neudrží. Jinak pokud slyším slovo senior, otevírá se mi kudla v kapse. Je to synonymum pro okrádání těch, co se často už nemohou bráńit. Pokud jde o jídlo, tam to začíná. ;-(

+8/−1
13.2.2016 22:01

R53o42m46a62n 54Č25e10c12h15u92r20a 6762909597249

Vyhledat lékaře...

+1/−1
13.2.2016 22:36

D96u70š27a62n 97M36a50s14á39r 3211571432585

Docela rád bych šéfa pozval na oběd k nám do firmy. Domnívám se, že by Pohlreicha kleplo. Nevaří se tam dobře, žádný gastronomický orgasmus se nedostavuje. Ale protože hlad je nejlepší kuchař a správný strávník je srdcař, zbaštím vše. Jinak, není nad dobrou přípravu na důchod.[>-]

+1/0
11.2.2016 16:17

M48i22l67a27n 26C56o78u44f17a55l 8743597613

Pana Pohlreicha obdivuji a mám rád. Na nic si nehraje, říká věci tak jak jsou a jak je vidí a co navíc! Své práci rozumí!!! Nejvíc mě zaráží pravidelný nepořádek ve všech jím navštívených zařízeních. Přitom majitel ví, kdy přijde poprvé! To je takový problém aspoň pořádně uklidit? V lednici plesnivé maso, jak to asi vypadá v restauracích, když nikoho nečekají? Byl jsem v létě v ohodnoceném podniku - 3 hvězdičky rodiny Tlustých v Lednici na Moravě. Až pojedete kolem, zastavte se, sednete na zadek. Vzorný pořádek, toalety super vyčištěné i během dne, obsluha vzorná, jídlo výborné a cena přijatelná.kapacita mým odhadem 200 lidí a musel jsem asi 15 minut čekat na místo! Čekání bylo příjemné u venkovního kruhového baru a perfektního plzeňského piva. Závěr? Když se chce, tak to jde!

+28/0
11.2.2016 11:13

B78á43r42a 42T92e35s84n73e47r97o23v84á 5505750494139

Souhlas, byli jsme u Tlustých i u Štěpána na Šumavě a v obou případech R^

+6/−1
11.2.2016 23:52

R35o14m21a65n 61S89t47o74n92e29k 1229243179511

to samé u Zběhlíka R^

+1/−1
13.2.2016 14:27

L94u66m11i29r 91N18o70v45a84k 8721693216498

tak ať je naučí vařit barcelonskou paellu bez fazolí, jako to udělal v tom svém cestovatelském pořadu a ještě to nazval "španělský rizoto", to se tam dveře utrhnou;-D;-D;-D

0/−4
11.2.2016 8:57

I97v82o 75D50o16l74e19ž12a43l 5199979707415

v článku je napsáno omývají

0/−4
10.2.2016 20:40

I67v48a 23K80r20i76s31t51o40f22o65v57á 7665783662492

A co tím chce básník říci?

+3/0
11.2.2016 8:45

M40i51r54a 21L90o64v98e 3524230468144

.....a co jako?;-D;-D;-D

+2/0
12.2.2016 5:29

Š14á17r85k68a 39Č87e34c68h57o64v74á 8948476695185

??

+1/−1
12.2.2016 12:20
Foto

J85a27n 27V82l37a17d69y71k91a 2642858793754

Hnačov, tam jsem strávil s rodiči asi 10 dovolených. Ten rybník je pravidelně každé léto jeden z prvních, kde je zakázáno se koupat.

+2/0
10.2.2016 19:53

I95v10o 43D16o72l23e65ž71a81l 5769339977305

Maso na roštěnou omývají vodou, pak se diví, že je tvrdé.To nechápu,je tady někdo kdo mi to vysvětlí

+7/0
10.2.2016 18:59

M12i73c45h13a83l 12Z15v47ě80ř68i84n38a 2449422259311

a co má co společného omývání roštěné s její tvrdostí?

+3/0
10.2.2016 20:15

D81a59v21i64d 71Z57e31m68a32n 3331131459132

Jestli to nemělo být podlývání vodou, tím by se to pak vysvětlovalo... :-)

+2/−4
10.2.2016 20:18

K49a93r84e16l 15N94o35v87á79k 8839731383878

Lépe je maso podlévat.

+2/0
11.2.2016 8:15

J37a24n 15Š70e40b97e44s89t32a 6647680350725

Klidně i podlívat, to alespoň tak netahá za oči ;-)

+3/0
11.2.2016 10:44

D80a15v23i79d 80Z65e12m97a85n 3831771339482

Tak roštenku podlévat vodou na pánvi, to by byla slušná podkovička... R^

+2/0
11.2.2016 21:47

D16a36v50i96d 84Z82e76m44a42n 3261961909342

A za hrubku sorry, ta byla slušná ;-D

+1/0
11.2.2016 21:54

V68l55a80d83i35m58í43r 34S88t22u18d98e27c71k40ý 9119521464818

Po omytí vodou se roštěná na pánvi zatáhne a je tvrdá jak podešev

0/0
15.2.2016 12:58

B31á34r71a 92T91e46s81n90e90r40o64v18á 5315540214209

On to vysvětloval, jde o to, že maso omyjí a hned ho lupnou na pánev, aniž by vodu osušili. Takže se maso nezatáhne a nepeče, ale dusí v té vodě. Proto je tvrdé.

+16/0
11.2.2016 23:54

L31i23n60d35a 44M97r59á92č27k51o79v23á 1528758919

kouknete na porad, tam to vysvetloval...

0/0
14.2.2016 22:06

O74l66g62a 74S62v43o12b43o67d13a 9693800903632

Pan Pohlreich by si mel zajet do lazni Karlova studanka. To by se teprve divil jak se vari pro lazenske hosty, jak ty na "pokladnu" tak samoplatici. Kuchari zrejme nenavidi svoji praci a tak se msti na tech kteri jejich vytvory jedi. Skoda, unikatni nadherne prostredi je zkazeno nedbalou kuchyni.

+6/0
10.2.2016 16:44

T16o50m26á49š 27T11a82t71í40č54e50k 5210322380258

Ten staré, jak protáčí bulvy, že se po něm něco chce, jak nerad vyhazuje tu kořenící směs... A ten mladé, kurňa, v rozpuku života, líné jak veš... "protože je to snazší..." ;-D;-D;-D

+27/0
10.2.2016 16:24

L98i43n30d43a 63M91r46á57č86k21o27v67á 1418378779

aspon byl uprimny :D nekdy ty blitky tech kucharu....

0/0
14.2.2016 22:06

T11o62m64á73š 72T36a35t73í93č60e12k 5350172330508

Můžu se zeptat,odkud referujete? V Brně je v dnešní době většina restaurací a hospod na hodně dobré úrovni, vlastně si už ani nevzpomínám, kdy jsem nebyl spokojený.

I když veleslavný Pohreichův díl o Bohémce naznačuje opak... ;-D

0/0
14.2.2016 22:13

K20a72r28e68l 68K49u46n36a 7715503584627

ten žasne pořád, to mu fakt jde

+2/−1
10.2.2016 14:19

I15v32a59n69a 54V93e38s91e85l47á 2591123889345

ono hlavne mu nic jinyho nezbejva :D

+11/0
10.2.2016 18:41

J49o68s40e38f 83R22i16c75h47t97e97r 9716875407743

"začni vařit 5 normálních super vymazlenejch jídel" – co na tom ti kuchaři nechápou? Vždyť to ten Pohlreich v té televizi opakuje už asi 5 let dokola.

+73/−1
10.2.2016 14:15

M89a24r25i19e 31Z13e24l33e15n18á 2954251479131

Bohužel stále existují lidé, lépe řečeno zoufalci mající dojem, že v restauraci se lze stát z úterý na středu milionářem. Takže svým hostům nabídnou jako úplný vrchol kuchařského umění onen pověstný "kaťák", eventuálně nastrouhají a zapečou ten nejlevnější sýr třeba do zabíjačkového prejtu, hrachové či krupicové kaše. Když se k tomu všemu připočte to, že jsou líní se ohnout k zemi i pro bylinky, pak mi vychází jediné - ať se na to vykašlou a jdou se živit třeba do politiky...;-)

+20/0
10.2.2016 13:59

Z59l70a38t43u29š79e 16J97e86l37í51n86k66o33v60á 1975662627632

Ono by se možná hodila senzorická a kvalitativní kontrola v mnoha centrach pro seniory.

Asi by to bylo spíše jako od Hitchcocka a ve srovnání s cenami za poskytnuté služby by to i vyrazilo dech. Věřím, že státní by horší jak soukromé nebyly - v ve státním si kradete jen pro sebe, v soukromém šidíte na příkaz majitele k minimalizaci nákladů.

Měla by některá televize odvah

Ono totiž ty prachy co někteří chtějí jsou šílenéu jít do toho? Nebo spíše, dovolila by tato zařízení podobnou sondu?

Ono totiž některé poplatky v podobných zařízeních jsou dost "husté".

+4/−3
10.2.2016 13:51
Foto

P11e70t31r 50K80o84č20i25č63k32a 4419688736137

"Zpětnou vazbu od ubytovaných důchodců moc očekávat nemohou, to jsou lidé, kteří jsou většinou zvyklí nereptat a sníst, co se před ně na talíři postaví."

Tohle je pro me naprosto klicova veta, kterà obsahuje komplexni pristup k seniorum, a zaroven podtrhuje rozdil mezi duchodcem ceskym, a jinym treba ze zapadni evropy.

Zatimco cech uz na vse rezignoval, treba italsky duchodce (vlastni zkusenosti) ma pocit, ze jeste ma co rici, nenecha sebou jen posouvat jako nejakym zavazadlem, a chce byt soucasti vseho deni kolem sebe. Coz je skoda. Pro cecha, i celou ceskou spolecnost.

+34/0
10.2.2016 13:05

P76e68t64r 52Š17i34l75h13a85n 7728312637793

Český důchodce vyrostl v trochu jiném prostředí, tím to podle mě bude. Počkejte až půjdou do důchochodu generace, které socík moc nezažili (třeba já).

+6/0
10.2.2016 13:32

Z62l35a47t55u42š23e 76J80e19l88í53n33k14o26v82á 1665272637482

Počkejte v jakém zdravotním stavu odejdete. Ono jedno je mít ramena a být plně soběstačný, zdravý a aktivní a další je mít podlomené zdraví, kdy i pokus o rychlejší chůzi k dosažení autobusu na zastávce je výkon končící téměř na jipce, nebo alespoň desetiminutovým sípáním na sedačce (bez souvislosti s kouřením prosím).

+7/0
10.2.2016 13:59

M70i88l63a95n 55K58l37o86u97č83e58k 9284267159566

To není důležité, důležité je, že ten kdo platí, ten poroučí.

+4/0
10.2.2016 14:37

P88e25t76r 97Š55i96l31h16a86n 7258402487903

Doufám, že jste si můj příspěvek nevyložila tak, že hodlam machrovat že v důchodu budu bůhvíjaký machr, to netvrdím. Koneckonců v ́89 mi bylo devět, takže se za takovou dnešní generaci mladých moc nepovažuju.

+5/0
10.2.2016 17:33

L50a19d84i32s34l60a74v 25Z66o79c87h 8272548254918

Ono v těch pětasedmdesáti moc sil nezývá.....

0/0
15.2.2016 13:20

J32a89r72o47s76l24a10v 16R67e71z65n26i63k 4122473649170

Mě tady vadí, že nevím do jaké míry je to hrané a do jaké ne.........je to show....možná je to jen film, který má vypadat jako reality show

0/−1
10.2.2016 12:49

F67r85a77n23t61i34š67e51k 88V88o19p36r58š53á40l15e98k 3269236760634

Může mi to někdo vysvětlit jako pětiletému děcku - PROČ jsou skoro všude furt dokola ty stejné chyby? Složitý jídelák, bordel v kuchyni, šizení při přípravě, nekvalitní suroviny? Vždyť už bylo jasně ukázáno xxx krát, že takhle to prostě NEFUNGUJE. Vždyť ty rady jsou pořád stejné: čistota, kvalitní čerstvé suroviny, tzv. pět vymazlených jídel a hlavně si na nic nehrát. A stejně je pořád většina "hospod", kde tomu tak není.

Proč?

+71/−2
10.2.2016 11:23

M33a89r44t50i22n 65P17e96t71ř76í12k 4722309401761

Je to prostě v těch konkrétních lidech = vlastnících. Navíc dospělý člověk se tuze nerad mění, natož aby přiznal vlastní chyby / "neschopnost" ;-)

Mě to ovšem také docela překvapuje: pokavad si pana Pohlreicha pozvu do svého "podniku", tak se na to připravím. Stačí se podívat na pár archívních pořadů, abych věděl, na čem "bazíruje" a kde mohou být problémy... ovšem toto viditelně neplatí: majitelé se (většinou) diví, za co jsou káráni, a málokdy uznají svoji chybu / Pohlreichovu pravdu. Ale o tom to vlastně je... jinak by si ho zřejmě nezvali ;-D

+18/0
10.2.2016 11:59

K11a39r96e31l 31S58t86r14ž73a56n24o41v60s27k46ý 1878705115

No právě, kdyby se připravili, tak už tam chodit nemusí.

+3/0
10.2.2016 12:29

V82l77a51d36i10m95í26r 70F78i21b86i46g16e28r 5764381741114

Kdyby mi měl přijít Polreich do restaurace, určitě by byla polévkou dne dršťkovka, tu snad u nikoho nekritizoval:-)

+2/0
10.2.2016 13:21

L93a91d28i75s29l26a87v 36Z80o14c89h 8592838164108

On pan Pohlreich sice prosazuje moderní lehkou kuchyni, ale nad většinou klasických hotovek si pochvaluje.

0/0
15.2.2016 13:24

M88a51r88t49i11n 43N80o60v51o46t10n66ý 7663385470125

Možná proto, že jsou lidi nepoučitelní a myslí si, že ví všechno nejlépe.

+1/0
10.2.2016 12:00

V84l25a52d94i51m35í62r 61F62i10b28i90g36e21r 5944151851564

Protože jak je vidět, pořizují si restaurace lidi kteří tomu nerozumí, myslí si že když jim jde jiný byznys, že si s restaurací splní svůj sen. A pak spousta lidí kupuje šunty proto, že jsou objemově levnější. Jako to bylo v předminulém díle, kde paní majitelka kupovala zřejmě nekvalitní krmné brambory, které by možná nejedla ani ta zvířata. Kuchařky pak strávily spoustu času loupáním a vykrajováním hnusných brambor, které ani nemohly být dobré.

+1/0
10.2.2016 13:20







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.